×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стоян Колев, Реформаторски блок: Палмовото масло е продукт от нефт, канцерогенно е, причинява рак и уврежда мозъка


Стоян Колев, Реформаторски блок: Палмовото масло е продукт от нефт, канцерогенно е, причинява рак и уврежда мозъка
Ще се боря срокът на годност на хранителните стоки да падне значително, а не да обслужва интереса на големите търговски вериги, заяви кандидат-депутатът от Реформаторския блок Стоян Колев
21 Септември 2014, Понеделник, 02:10 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Очаквам да бъда избран, защото малкият и среден бизнес не са имали парламентаристи, които да защитават техния интерес, заяви кандидат-депутатът от Реформаторския блок в Айтос



Стоян Колев е на 42 години, семеен, с две деца. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски”. От 1992 г. ръководи своя бизнес в гр. Айтос. Фирмите му се занимават с разпространение на хранителни стоки на дребно и производство на хляб и сладкарски изделия. Стоян Колев държи и мелницата на гр. Айтос. Той е общински съветник от Айтос и председател на структурата на СДС в града. Два пъти е бил кандидат за кмет на Айтос от Синята коалиция. Ето какви законови промени ще предложи Стоян Колев, за да се подобри животът на хората и малкият и среден бизнес да диша спокойно

- Г-н Колев, голям работодател ли сте?

- Аз съм работодател на около 300 души, повече се причислявам към малкия и средния бизнес в България. Има доста по-големи фирми от моята и външни инвеститори, които са разкрили доста повече работни места.

Голямата ни гордост е, че никога не сме се увличали по модите в България като кредитни милионери, като кражби от държавата в името на лично облагодетелстване. Винаги сме отстоявали позицията, че с труд и с честност човек може да постигне повече, отколкото по нечестен начин. Направихме покупка на мелницата в гр. Айтос, през 2003 г. направихме покупка на „Хляб и сладкарски изделия” ЕООД. Мисля, че се справяме успешно, на фона на общата картина в град Айтос. Условията за правене на бизнес в Айтос са доста трудни, доста къртовски труд трябва да се вложи и умения – не за да се върви напред, а за да оцелееш.

- През последните години не зависи ли това и от благоразположението на ДПС, която е партията с най-голямо влияние в Айтос?

- ДПС–Айтос няма как да влияе на една фирма, която е свързана с държавата и спазва законите, установени в цялата държава. ДПС може да помага на определени фирми с финанси, с кадри, но в нашата фирма няма хора на ДПС, няма финанси – придобити от ДПС. В нашата фирма е вложен единствено професионализъм, защото аз не деля хората на БСП, СДС, ДПС. Деля ги на можещи и не можещи, гледам повече човека, отколкото партията.

- С какво сте разпознаваем в Бургаска област, защо очаквате да бъдете избран?

- Очаквам да бъда избран, тъй като този тип търговци – от малкия и среден бизнес, не са имали парламентаристи, които да защитават техния интерес. В последните години се даде много голям превес на търговските вериги, който започна да дава своите негативни отражения върху нашето здраве. Започнаха да се предлагат стоки като русенско варено с 5 години срок на годност, започна да се предлага хляб с 3 дни срок на годност. Започна да се предлага кисело мляко, което по 2 месеца стои върху хладилника на 30 градуса температура и нищо не му става. Когато подобна „храна” влезе в човешкия организъм, той има срок от 6 часа, за да я усвои. Как може една стока, която има 5 години срок на годност, организмът ни да се справи и да я разгради за 6 часа, така че да не се получат вътрешни инфекции и болести.
Тези консерванти изискват нашият организъм да работи на макс, но той има някакъв капацитет. Започваме да достигаме тази най-горна точка между 40 и 50 години и се появяват непоправими последствия и болести. За съжаление населението ни става все по-бедно, а съответно парите на НЗОК все повече недостигат, въпреки че всяка година процентът за здраве става все по-голям.

- За какво се борите Вие, какво трябва да се промени, за да излезем от тази ситуация?

- Боря се да падне срокът на годност на храните, както е в развитите държави като Австрия, Германия, Швейцария. Срокът на годност на стоките трябва да бъде нисък. Колкото е по-нисък срокът на годност на една стока, толкова по-малко консерванти са вложени в нея, което е добре за организма. В хранителните магазини ние не продаваме мебели, а хранителни стоки. Един продукт, който има 5 години срок на годност, повече прилича на стол и на гардероб, отколкото на хранителна стока. Ще се боря срокът на годност на хранителните стоки да падне значително, а не да обслужва интереса на големите търговски вериги, където трябва да се струпа някаква стока без значение, че тя е натъпкана с консерванти и всякакви други подобрители. Когато произвеждаш една стока в огромно количество, нищо, че тя ще се продава 2 или 3 години, ти можеш да постигнеш много ниска себестойност. Това обаче не носи здраве за хората.

- Политиците и контролиращите храните институции не знаят ли това, няма ли опити за премахване на подобни практики?

- Може би са го знаели, но са си затваряли очите. Аз ще имам личен интерес и лична мотивация и амбиция това нещо да се случи – да намалим срока на годност на храните и да ги направим здравословни за българина. За 25 години съм се нагледал на невероятни неща, които ме е срам да кажа пред хората, тъй като те се борят за комата хляб.
Другото, за което ще се боря да бъде премахнато, е подчинението у хората. Когато подхвърляш по 1 парче хляб на бедните хора, ти ги държиш в подчинение. С 2,12 лв. сирене нас ни държат в подчинение. До 2,50 лв. стига килограм, но това не е сирене, вътре е палмово масло.
Държа да подчертая, че палмовото масло се произвежда от нефт. То е производно на нефта, не на палмата или друг тип растителност. То се произвежда от чист нефт.

- До какво води приемането му от организма?

- Това води до множествено канцерогенни вещества, които се образуват в организма ни. След това те водят до израждане на молекулата на клетката, на нейните свойства. Това води до рак, до бързо изтъняване на кръвоносните съдове, което довежда до инсулти и други перфорации на кръвоносната система. Води до сърдечни болести и най-вече до много висока киселинност, която се поддържа в организма в името на това бързо да се разгради продуктът. Тази висока киселинност пречи на първо място на костите, на второ – на мозъка и трето – много бързо се износват всички вътрешни органи. Затова има много болни хора между 20 и 30-годишна възраст.

- Влошава ли се картината на пазара за хранителни стоки в България като качество?

- Частният бизнес и големите корпорации използват, докъдето им се дава възможност. Ако държавата застане на мястото си и направи нужните ограничения в името на здравето на хората, нещата биха могли да се поправят. Ситуацията винаги може да се влошава все повече и повече, нещата да бъдат израждани. Когато се стигне едно ниво на изроденост, винаги се намира следващо.

- С какво храните Вашите две деца?

- Моите две деца се хранят с продукти, които идват директно от природата и не са преработени. Човекът е единственото същество, което преди да употреби храната си, я разваля чрез термична обработка. Не допускам вкъщи да влязат продукти с голям срок на годност, не допускам децата да употребяват захар, да се готви със замразени продукти.



Автор
10
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
10
Коментара по темата
10.
До всички недоволни
26.09.2014 16:33:06
1
1
Ще продава това което хората могат да си позволят , а в момента Българи не е на европейско равнище .... Когато има повече хора като него и те найстина помислят за хората , а не само за себе си всичко ще се оправи и ще може да имаме по качествени храни не само в неговите магазини, а и навсякъде . Ако той трябваше да продава храните който са найстина добри за нашият организъм и да не са с консерванти вие щяхте да се оплаквате , че продава скъпо и какво ли още не . Така или инъче вие винаги сте недоволни погледнете първо от хубавата страна , а не само от лошата ако гледата само от лошата едва ли ще видите нещо добро в каквото и да било !!!!
9.
Bozov
24.09.2014 03:11:27
2
2
,,,да каже ,колко парички дадоха по съдилищата ,за да отърват онази ,убийцата ,жена му-дето карала нормално,пък отнела човешки живот,,,
8.
Георги Бакалов
21.09.2014 23:19:38
3
12
Не ме интересува политическата му принадлежност, но за две неща е прав (може да се провери лесно в интернет!):1.) Срокът на годност на хранителните продукти в Германия е много по-кратък от този в България.В "белите" страни прехвърлянето на този срок се санкционира жестоко.2.) Според европейските директиви в растителното масло не може да има повече от 0.5% минерално масло, а произведеното в България олио съдържанието е с над 50%!Оплакваха се немски индустриалци (в предаването ВИЗО на АРД), че не могат да продават олио в България, защото олио-мафията не ги допускала на пазара!На пазара в Амстердам олиото е 2 пъти по-евтино от българското, а немското първокласно (вижте в интернет!) е 90 евроцента.Няма спор - с олиото сме НАЙ-ПРЕЦАКАНИТЕ в Европа!
7.
pisna mi
21.09.2014 22:08:10
5
14
Типично.... да ти говорят за професионализъм по възможно най непрофесионалния начин. Не му знам магазините, но ако иска да се пъчи по вестниците да си хване PR... Да знаеш Стояне, тя тая работа не е проста! Предлагам първо да намалиш киселинността на организмите и тогава да се кандидатираш а сега не излагай РБ.
6.
Диду
21.09.2014 21:38:57
13
10
Браво,Стояне,само така,истината трябва да се казва.
5.
1234
21.09.2014 21:19:33
10
11
toz 4ovek dava hlyab na 300 semeystva drugo nishto nyama da kaja... ako iskash glasuvay za nego ako iskash nedey. ama nie balgarite sme takiva... za tova sme na toya hal..
4.
Pepi
21.09.2014 21:07:55
9
7
Възмутен, заповядай в магазина му в Карнобат (до светофара)да видим дали няма да можеш да се разминеш между рафтовете и пак ще си говорим
3.
Възмутен
21.09.2014 20:25:34
8
26
Абе, кавал ти кво продаваш в твоите магазини само боклуци и щял да се бори с това.Ако не са талибаните от ДПС кой ще пазари от тях. Не давал на децата си да ядат от своята стока и откъде пазариш да не говорим че дори не може човек да се размине между рафтовете в магазините ти и тръгнал да дава съвети за какво ще се бори. Хора не се лъжете да гласувате за тоя малоумник. Вечния кандидат за кмет и все не става, а пък сега тръгнал депутат да ми става.Иди и се прегледаииииииииии
2.
хахаха
21.09.2014 20:14:32
6
21
я кажи какво и как продаваш в твоите магазини?
1.
2
21.09.2014 19:38:43
19
12
Bravo!!! Pone niakoi pishe istinata!!!!
Davai pich!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори