×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще работим по ВиК-проектите, обходите на Бургас, Спешния център, не хабим усилия в празно политическо говорене


Ще работим по ВиК-проектите, обходите на Бургас, Спешния център, не хабим усилия в празно политическо говорене
Подобряването на инфраструктурата в региона и осигуряването на чисто крайбрежие ще е от полза за всеки човек да се чувства по-добре и да има работа, смята водачът на ГЕРБ Ивелина Василева
18 Септември 2014, Четвъртък, 15:54 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Трябва бързо да се отпушат средствата по ОП „Околна среда“, да се въведе контрол на незаконната сеч и да се направи система за нивото на водоемите

- Г-жо Василева, вече сме в средата на кампанията, до момента само кандидат-депутатите от ГЕРБ сте представили регионална програма за предстоящите избори. Как си обяснявате липсата на дебат от страна на останалите политически сили по основните проблеми на региона?

- Полагаме максимални усилия да достигнем до хората и да им обясним нашите политики и идеи. Не само да ги говорим, но и да ги покажем, да поемем конкретни ангажименти, защото смятаме, че политическото говорене не е за това да се чертаят красиви и неосъществими перспективи, а да се посочват реални идеи, които са осъществими. Те са и пряко обвързани с волята ни да продължаваме да работим усилено, да поддържаме пътя на България към европейското развитие и да стабилизираме страната.

- Един от най-сериозните проблеми е спрените средства по ОП „Околна среда“, колко такива проекта се изпълняват в региона и кога ще може да продължи тяхната реализация?

- Проектите, свързани с ОП „Околна среда“ само в нашия регион са за около 500 млн. лева – това са за управление на отпадъците и ВиК-системи. Очакванията са в максимално кратък срок да бъдат възстановени разплащанията по тях, защото трябва да бъдат предприети конкретни мерки и действия, за да се докаже пред Европейската комисия, че системите за управление и контрол са преведени в съответствие. Това, което се получи по време на правителството на Пламен Орешарски, беше невъзможност да се организира ефективно работата,  да се управляват разумно средствата, което доведе до спирането на програмите. И още по-лошо - предприеха се други брутални действия спрямо общините с налагане на жестоки финансови корекции и със спиране на разплащания и от националния бюджет. Нещо, което не допустимо като регламент.

- По време на предизборната програма вашите опоненти ви атакуват, че тези пари сега ще бъдат в тежест на данъкоплатците...

- Много спекулации имаше с тези финансови корекции. Голяма част от тях бяха наложени затова, че не е достатъчно синхронизирано законодателството в сферата на обществените поръчки или не са прилагани правилно процедурите от контролните органи. Това означава, че трябва да бъде приложена плоска финансова корекция, нещо което твърдяхме от първия ден, за да се отпушат бързо средствата. По отношение на общините - има допускани грешки, там където те са умишлени - има процедури, с които да бъдат коригирани с действия от страна на контролните органи. Около 90% от наложените финансови корекции са такива, които не би трябвало да бъдат понасяни от общините. Това също е мярка, която бързо трябва да се предприеме, за да се освободи инвестиционният процес, който беше забавен през последните близо 6 месеца. Нямаше разплащане към общините, съответно някои от тях бяха в невъзможност да се разплащат със строителите за изпълнени вече дейности. Строителите изтеглиха техника, механизация, работна сила, прекратиха дейностите. Това доведе до лавинообразен ефект и причини забавяне на проектите спрямо сроковете в програмния период и доведе до рискове за загуба на средства. Тези негативни явления ги наблюдавахме в продължение на 1 година и 2 месеца и в този смисъл приветствам действията на служебното правителство по отношение отпушването на процеса и отделянето на 700 млн. лева, които да бъдат пренасочени към общините, които имат изпълнени дейности не само по ОП „Околна среда“, но и по ОП „Регионално развитие“.

- Преди седмица лидерът на БСП Михаил Миков каза в Бургас, че ще настоява служебното правителството да предостави точен списък на общините и проектите, към които ще бъдат отпуснати тези средства, намеквайки за партиен подбор. Каква е процедурата, възможна ли е спекулация?

- Категорично не, по процедура  Министерството на финансите отпуска лимит на управляващите органи и те се разплащат. Всички общини, които са представили своите документи за изпълнени дейности, за направени разходи, подлежат на проверка. След което управляващият орган верифицира плащането и тогава извършва отпускането на средства от наличния ресурс. За жалост много от проектите, които са значими, бяха забавени или стопирани. В нашия регион има ключови проекти, които се реализират в Созопол, Несебър, Поморие, Бургас. Всички те продължават да бъдат приоритет за нас и са част нашата регионална програма, като целта ни е да се възстанови нормалното темпо на работа и разплащания, така че да могат да бъдат приключени в рамките на изискваните срокове по оперативната програма. Другото, което стои пред нас, е изграждането на ВиК-системите.

- На какъв етап са те, през последната година в доста населени места вървяха мащабни ремонти?

- В Община Бургас на финала е проектът за Горно Езерево, Минерални бани-Банево-Ветрен, също предстои да бъде финализиран. Там дейностите бяха много забавени и беше се стигнало до отказ на изпълнителя. Това е необходимо да бъде продължено и ще бъде приоритет за нас. Ще бъде реализиран проектът за бургаските квартали Сарафово и Крайморие,  както и за град Българово като част от регионалната ни програма. Не трябва да пренебрегваме и важните обекти в областта. Продължава изграждането на ВиК-системите във Ветрен и Равда, в Поморие и в Слънчев бряг с дълбоководно заустване на отпадъчните води, което предполага осигуряването на по-чисти води в зоната за къпане. Това, което сме си поставили като приоритет за новия програмен период, е да се изградят водните цикли в Айтос и в Карнобат, да се доизгради ВиК-мрежата в Царево и да се осигури финансиране за модернизацията на пречиствателната станция Китен-Приморско, да се доизгради ВиК-мрежата там. Ние поддържаме политика за осигуряване чистота на Черно море и осигуряването на адекватна инфраструктура в населените места.

- В регионалната ви програма е записано и недопускане на незаконна сеч. Този проблем стана особено болезнен сега, когато региона пострада от наводненията. Как е възможно реално да се спрат камионите, денонощно изнасящи дърва незаконно?

- Това е мярка, която за нас е изключително важно да бъде приложена в действие. Смятаме, че е необходимо да се засили контролната функция на органите за недопускане и елиминиране на незаконна сеч в горите. Тук е мястото да направим връзката с един от основните наши приоритети, заложен както в националната ни, така и в регионалната ни програма – това е развитието на Странджа, която има своя потенциал за алтернативни форми на туризъм, за биоземеделие, за характерни за местното население форми на местна икономика, традиционни занаяти и поминък. Странджа  е ценна със своето биоразнообзаие. През последната година станахме свидетели на масова сеч. Усилията ни са за това, да се подсили ролята на контролните органи и да се съхрани този ценен ресурс, защото той има своето значение не само за съхраняване на биоразнообразието, но и за така болната и актуална в момента тема за наводненията.

- Обикновено подобни проблеми се решават едва, след като се случи бедствие. Не са ли закъснели тези мерки?

- В националната програма се разработили специален дял за превенцията и справянето с бедствията и авариите като политиките са продължение на тази, която заложихме и по време на 41-то Народно събрание. Направихме законодателни предложения, които бяха отхвърлени и които касаят водната инфраструктура. Много важно е за хидро-техническите съоръжения да има яснота кой е собственикът, кой е операторът, за да се знае кой носи отговорността. Трябва да се обособи един орган, които да отговаря за техническия контрол. Това ще бъде наш приоритет, както и съставянето на регистър на водните съоръжения и на система, която в реално време да следи за нивото на водните басейни, което значи автоматично да се получава предупреждение в случай на повишаване на нивото реки и язовири и да се задействат всички системи за превенция и евентуална евакуация на населението.

- Очаквате ли подкрепа на основните акценти във вашата програма от бъдещите депутати от другите политически сили?

- Със сигурност очаквам консенсус и позитивно обединяване около важните приоритети за региона. Бихме имали пълен успех, ако всички бургаски народни представители бъдем единни за важни за региона въпроси. Ще бъда щастлива, ако имаме подкрепа за изграждането на обходните пътища на Бургас, за да облекчим трафика и за да осигурим бърз достъп до Южното и Северното Черноморие. Надявам се всички да работим за това – да се довърши пътят Бургас-Слънчев бряг, който беше стопиран през изминалата година. Би било редно да имаме подкрепа и за изграждането на модерен Спешен център, както и за възстановяване на отделението за пластика и изгаряния. Трябва да се осигури бързото изграждане на многофункционалната спортна зала в ж.к. „Изгрев“ в Бургас. Това са ключови проекти, които имат принос както за подобряване на инфраструктурата, така и за повишаването на стандарта на живот на хората и стимулиране на икономическите дейности. Това естествено води след себе си всички позитиви, за да може всеки гражданин да се чувства по-добре и да има работа.

Платена публикация.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!




31
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 0
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 0
31
Коментара по темата
31.
мнение
21.09.2014 11:33:06
0
0
Включете к/с Зорница в програмата си за осъвременяване и възстановяване като най- европейския комплекс в Бургас- модерен, чист, с нов търговски център, нови тротоари и алеи,боядисани фасади на блокове по проект и т. н.особено в района на МБАЛ до подлеза на пътя за Сл. бряг!
30.
мнение
21.09.2014 11:33:06
0
0
Включете к/с Зорница в програмата си за осъвременяване и възстановяване като най- европейския комплекс в Бургас- модерен, чист, с нов търговски център, нови тротоари и алеи,боядисани фасади на блокове по проект и т. н.особено в района на МБАЛ до подлеза на пътя за Сл. бряг!
29.
бургазлия
21.09.2014 11:21:09
0
0
Защо к/с зорница се поддържа занемарен и мръсен с години??????????? Кога ще се довършат започнатите обекти в центъра??????????????????????????? Кога ще се отвори прохода към пристанището???????????????????????????????
28.
бургазлия
21.09.2014 11:21:09
0
0
Защо к/с зорница се поддържа занемарен и мръсен с години??????????? Кога ще се довършат започнатите обекти в центъра??????????????????????????? Кога ще се отвори прохода към пристанището???????????????????????????????
27.
бургазлия
21.09.2014 11:21:09
0
0
Защо к/с зорница се поддържа занемарен и мръсен с години??????????? Кога ще се довършат започнатите обекти в центъра??????????????????????????? Кога ще се отвори прохода към пристанището???????????????????????????????
26.
бургазлия
21.09.2014 11:21:08
0
0
Защо к/с зорница се поддържа занемарен и мръсен с години??????????? Кога ще се довършат започнатите обекти в центъра??????????????????????????? Кога ще се отвори прохода към пристанището???????????????????????????????
25.
бургазлия
21.09.2014 11:21:08
0
0
Защо к/с зорница се поддържа занемарен и мръсен с години??????????? Кога ще се довършат започнатите обекти в центъра??????????????????????????? Кога ще се отвори прохода към пристанището???????????????????????????????
24.
Бургазлия
19.09.2014 13:50:12
0
3
По полека че да не се изпотиш от много работене
23.
госпожо водач
19.09.2014 11:16:06
0
6
Като се съгласявам с констатациите на другите,че вашите обещания са неизпълнените ви такива от платформата ви през 2009г. /което не ви пречи същите да напишете и за следващия мандат/, искам чрез вас да съобщя на обикновенните гласоподаватели какво да очакват от ВиК проекти, изпълнени по ОП в общини, чийто кметове са от ГЕРБ. Господа, улици, асфалтирани върху пясък с дебелина 05.см, дупки и издатини ,кратери и всички останали екстри по пътя. Тръби с по-голям диаметър, в които са вкарани съществуващите такива с по-малък диаметър, разкопаване на пътища,зариване и отново разкопаване и зариване по три пъти, защото проектантите нещо объркали, пък и за по-евтино да копаем с по-малка дълбочина. Резултати: дъждовете наводняват улици, домове, административни сгради. В домовете, от тоалетните избиват гейзери фекалии. Фекалии избиват и по пътищата, от шахтите, дори и пред кметството. Описах ви приблизително, схематично преживяванията на жителите на гр.Созопол с кмет от ГЕРБ, изпълняващ ОП по ОС - воден цикъл. Това ви чака всички градове и села, защото с тези програми, с водните цикли 60% от парите се пренасочват към партията на Госпожа водача. Чистата истина,че и в спестени краски!
22.
щъркела
19.09.2014 11:13:13
2
0
Излизайте да гласувате на 5-ти щото фесовете ще ни изядът
21.
!
19.09.2014 10:01:51
6
3
айде, айде Зафирката се насра в памперсите дето ги занесе в Ново Паничарево... По-спокойно, не разбрахте ли вече, че нямате шанс на тия избори... Само плюенето срещу ГЕРБ ви остана
20.
До 16
19.09.2014 09:15:04
1
4
Другаря Арнаудов (с всичките си кусури) е бил шеф на царевското горско стопанство само 1 година! А цели 19 години мошениците от дирекцията на парк Странджа са си затваряли очите и са съгласували и продължават да съгласуват безпроблемно всички сечи и лесоустройствени проекти в защитената територия! Като ви е толкова черен Арнаудов, питам, защо членовете на ГЕРБ, ръководили парка (Златаров и Нанчев) не са го санкционирали?! Защо не са попречили на голямата секирата в парка, въпреки, че са билЕ задължени да вършат това по закон?!! Не ви е виновен Арнаудов, а безхаберните ви БКП-номенклатурчици, настоящи членове на ГЕРБ, заемали и заемащи ръководни позиции в паркова дирекция Странджа!!!
19.
stas
19.09.2014 09:13:37
2
5
Не стига че лелчето си плаща като арабин на Касабова и Василев да и публикуват обширните интервюта и измислени ПР кампании, ами пише под тях/наема писачи да я хвалят и ръкопляскат ....
Много поздрави на троловете с номера - 1,3,5,6,11 ........
За останалите мислещи - присъединявам се към пост 2 - Касабова, обещавам да кликам на всичките ти тъпи рекламки и да си пия ракията в който ресторант посочите, само спрете да показвате отровната физиономия на тая лелка и идиотските и акции.
18.
...да се направи система за нивото на водоемите
18.09.2014 22:04:36
1
3
-Разработване на Национална стратегия за управление и развитие на водния сектор;
-Създаване на единен воден кадастър, регламентиране собствеността на водните системи и съоръжения като част от Националната стратегия за управление и развитие на водния сектор;
-Оценка на риска от наводнения, изработване на карти на районите под заплаха от наводнения и карти на районите с риск от наводнения.
Това са само две-три точки от предизборната платформа на ГЕРБ за ...2009 година.
17.
Минерални бани-Банево-Ветрен, също предстои да бъд
18.09.2014 21:38:23
1
6
Какво ще финализирате, безобразието, което се вършеше месеци наред ли? Една селска улица се затваря и за 2 седмици и се изпълняват и водопровода и канализацията и отклоненията и се възстановява настилката при положение, че се прави от които хора със знания и умения и механизация. Кой идиот позволи на некадърниците и крадците от Балканстрой да се гаврят с хората нейните неграмотни подизпълнители,(изключвам Северни води, единствената фирма от въпросните подизпълнители, която знаеше какво прави и може да го прави)? Къде са ви план-графиците, къде ви е планът за безопасност и здраве, къде ви е надзорът, къде ви е контролът? Превърнахте трите села, пардон квартала, в лунен пейзаж, за да окрадете едни пари и някой да прибере тлъсти комисионни. Това, което се случи до тук с гръмкия така наречен"Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води ..." беше престъпление, извършено пред очите на хората от трите квартала. Заслужавате да горите в ада, мизерници
16.
Странджа ви проклина, другари
18.09.2014 20:40:03
4
6
Интервюто е конкретно и разбираемо, но за местното тролско племе има нужда от превод. Той звучи що-годе по следния начин: България е бедна, необходими са инвестиции--> в Брюксел ни чакат средства, но трябва правителство, което да генерира доверие в партньорите--> конкретни проекти могат да се реализират с тези средства (посочени са проектите) Дано сега сте го разбрали, макар и с недостатъчният ви капацитет. А това, че ГЕРБ са виновни за сечта в Странджа ви съветвам да отидете да го кажете в някое странджанско село, че да ви теглят една гора бой. И малките деца знаят, че другарят Арнаудов заедно с другарите от движението с права и свободи тегли такава брадва на странджа след изборите през 2013 и костинбродския цирк, че ще трябват стотици години горският фонд да се възстанови.
15.
за Странджа
18.09.2014 20:00:30
4
4
По отношение на сечите в природен парк Странджа госпожата да потърси отговорност от членовете на ГЕРБ, които са ръководили и ръководят дирекцията на парка, дърварите - Златаров и Нанчев! Именно парковата дирекция е службата, която е съгласувала и продължава да съгласува винаги всички вихрещи се варварски сечи в най-голямата наша защитена територия!
14.
КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ
18.09.2014 19:18:32
5
7
За ГЕРБ ще гласуват преди всичко аутсайдерите и некадърниците...

Логиката е проста : Озлобения, неук и тъп Пешо, мрази Валентин, защото Валентин е сравнително умен и работлив, и е дръпнал малко напред - има фирмичка, работи усилено и изкарва прилични парички, има сравнително хубава кола и готино гадже. Да, ама всички знаят, че ГЕРБ съсипва малкия и среден безнес, ерго, Пешо ще гласува за ГЕРБ, с надеждата бизнеса на Валентин да бъде смачкан, и мръсната, долна душица на Пешо да бъде удовлетворена...

Това е логиката на Пешо - ще дойде ГЕРБ, и ще изравни резултата... Ама няма да издърпа глупака Пешо до нивото на Валентин, а напротив - ще срине Валентин до нивото на некадърника Пешо. Затова Пешо боготвори ББ...
13.
GERB
18.09.2014 18:43:11
9
4
Ония дето плюят ГЕРБ явно трябва да си сложат по-голям диоптър очила! Нима не виждате как градът ни се преобразява? Какво беше преди сегашния кмет? Пълна скръб!!! 20 години комунистически кмет и управление и бяхме тръгнали да ставаме нещо като Ямбол в днешни дни... Хайде стига! Забравете фанатизма и гледайте резултатите. По делата ще ги познаем е казано! Браво на Ивелина Василева! Наборите трябва да се поддържат! :)
12.
9
18.09.2014 17:28:14
7
4
ПОБЕДА И САМО НАПРЕД
11.
Красимир Кралев
18.09.2014 17:06:17
8
8
Браво на Василева - такива послания искам да чувам и виждам! описаните от нея действия са нужни да се реализират. Време е да направим избор стъпил на смислени доводи и ясни програми за развитие!
10.
2Аршин
18.09.2014 16:34:49
5
7
Ква Странджа бленува тя овца там живеят една шепа хора а в нагьчканите и презастроени комплекси на Бургас -дьрветата изчезват и на тяхно място никнат гербаджийски и турски коопераци и поредния паркинг .Вьздуха който дишат бургазли е с най лоши показатели з а цялата страна а заболяванията на горните дихателни пьтища ежедневие за стари и млади.В сьщото време кмета който си живее на широоко и просторно вьв ветрен си засажда пояс от десетки хиляди дьрвета около селото а за нас асфалта за него гьстата зелена гора
9.
2Аршин
18.09.2014 16:34:43
6
6
Ква Странджа бленува тя овца там живеят една шепа хора а в нагьчканите и презастроени комплекси на Бургас -дьрветата изчезват и на тяхно място никнат гербаджийски и турски коопераци и поредния паркинг .Вьздуха който дишат бургазли е с най лоши показатели з а цялата страна а заболяванията на горните дихателни пьтища ежедневие за стари и млади.В сьщото време кмета който си живее на широоко и просторно вьв ветрен си засажда пояс от десетки хиляди дьрвета около селото а за нас асфалта за него гьстата зелена гора
8.
Златина
18.09.2014 16:22:57
8
9
Харесвам политици като тази жена. Интелигентна, възпитана, сдържана, коректна. Говори смислено и реално...ако повечето от управляващите ни са като нея,мисля че нещата в България може и да се получат!
7.
до Яни
18.09.2014 16:10:34
6
9
Предното правителство беше мащеха за Бургас.
Комунизите искаха да ни наврат нефтената тръба и винаги са били майка за Варна и мащеха за Бургас.
6.
Яни
18.09.2014 16:00:18
6
9
Здраве и успех й желая!
5.
Симеон
18.09.2014 15:29:46
8
12
ГЕРБ - машини, ПОБЕДА!!!
4.
явка
18.09.2014 15:28:32
16
5
Е как не й писна да плюе? Не разбирам защо кампанията им трябва да се основава на плюене по предишното правителство. А за сегашните неграмотници нищо не казва. Доволна е щото пак налапа едни кинти, а и на президентчето им отпуснаха един милион държавни пари да си харчи за гербаджийски кампании.
3.
наблюдател
18.09.2014 15:27:01
6
13
Ехххх,господин Николов,точните хора ще ги виждате навсякъде.Това,че на вас не ви изнася си е ваш проблем.Браво на Ивелина Василева,точни и ясни отговори е дала на интервюто!Заслужен водач на на листата на областта.Такива хора ни трябват да оправят страната,а не отрепкиииииииииииии.
2.
Николов
18.09.2014 15:22:56
14
6
Предполагам, че не само на мен ми е писнало да гледам тая тетя...
Колко пари трябва да платя на Флагман, за да не я пускате един ден?
1.
Гинка
18.09.2014 14:45:21
9
14
ГОЛЯМ ЧОВЕК, ПОБЕДА!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща За всеки един е ясно, че един петгодишен брак няма как да оцелее, когато съпрузите живеят на различни континенти Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Тогавашният ѝ мъж не искал толкова амбициозна половинка, а жена, която да бъде всеотдайна домакиня ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента Емил Дечев е представител на реформаторски настроения Съюз на съдиите в България Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Няма правен механизъм, който да задължава да се поеме поста на премиер, обясни бившият министър на правосъдието Пенчо Пенев  50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница 50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница Надеждата ни крепи все още, че е жива, каза Мария Георгиева Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Няма да преговаряме, каза Деница Сачева и добави, че Радев трябва да реши дали изборите да са „две в едно“ Протест и автошествие в София за увеличаване на минималната заплата Протест и автошествие в София за увеличаване на минималната заплата Демонстрацията ще започне в 11:00 часа Президентът решава кога и на коя партия ще даде третия мандат Президентът решава кога и на коя партия ще даде третия мандат Това трябва да се случи в 7-дневен срок Сериен крадец преби охранител в жк. "Меден рудник", ченгетата го повалиха с тейзър Сериен крадец преби охранител в жк. "Меден рудник", ченгетата го повалиха с тейзър 21-годишният бургазлия се запасявал безплатно с хранителни стоки и алкохол от магазини из целия град     Средно 21 минути са нужни на българина, за да заспи нощем Средно 21 минути са нужни на българина, за да заспи нощем 13% пият сънотворни, 17% сънуват кошмари
Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет Дънките на Мис България ще се изхлузят от слабост Дънките на Мис България ще се изхлузят от слабост Пак е залитнала към анорексията 
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори