×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Реформаторският блок дари средства за паметник на жертвите от комунизма в Бургас


Реформаторският блок дари средства за паметник на жертвите от комунизма в Бургас
Няма нищо по-естествено от това да помогнем за изграждането именно за този монумент, защото СДС е възникнало като политическа сила, която се е борила и ще се бори срещу комунизма, каза водачът на Реформаторския блок в Бургас Костадин Марков
12 Септември 2014, Петък, 12:50 ч.

Монументът ще стане факт след като ремонтът на площад „Тройката” приключи

Министерството на културата разреши изграждането на монумента в градинката до Съда
Реформаторският  блок в Бургас дари средства за изграждане  на паметника на жертвите от комунизма. Повод за дарението стана съгласувателно писмо от  Министерството на културата до Община Бургас, което позволява монументът да бъде издигнат в градинката до Съдебната палата. Така усилията на СДС-Бургас роднините на жертвите да имат място, където да почитат загиналите, се увенчаха с успех. Инициативата за паметника бе подета и реализирана  от СДС-Бургас, а по-късно към нея станаха съпричастни и останалите партии от Реформаторския блок.

Съгласувателно писмо от  Министерството на културата до Община Бургас позволява монументът да бъде издигнат в градинката до Съдебната палата

„Правим дарението, за да има къде близките  на загиналите да положат цветя в тяхна памет. Няма нищо по-естествено  от това да помогнем за изграждането  именно за този монумент, защото СДС е възникнало  като политическа сила, която се е борила и ще се бори срещу комунизма. Поколенията трябва да знаят какво се е случило и да не забравят за жертвите, за да може този режим  никога повече  да не се повтаря”, каза Костадин Марков - зам.-председателят на СДС и водач в листата на Реформаторския  блок в Бургас. Освен него пари в дарителската сметка на Община Бургас преведоха още д-р Георги Митев, Живко Табаков, Константин Райков, Стоян Колев, Дойчо Дойчев, Валентин Люцканов  и много техни колеги от листата на реформаторите. Монументът ще стане факт след като ремонтът на площад „Тройката” приключи.

От уважение дарителите решиха да не  обявяват сумата, която са събрали за благородната кауза. Причината е, че в последните дни медиите и социалните мрежи преливат от снимки на депутати с гумени ботуши, които използват всеки повод,  за да „помогнат”  предизборно. Разликата е, че докато част от тези депутати  отбелязаха 9 септември като празник, то Реформаторският блок не пропусна да си спомни за съдбата на над 300 бургазлии, които са загубили живота си или са били репресирани от комунистическия режим, казаха от централата на коалицията.  Само в първите два месеца след 09 септември 1944 г. без съд и присъда са убити  26 850 българи. Това превръща България в една от страните в Европа с най-много жертви от  комунистическия режим.

Заради кървавите събития през септември, Реформаторският блок и Съюзът на репресираните в България за пореден път ще се съберат  в храм „Св. Богородица” за заупокойна молитва за душите на загиналите. Тя ще се състои утре. Реформаторите се надяват догодина възпоменателната церемония  да се проведе  около паметника.

„Той  ще е нещо много повече от монумент, пред който да се оставят цветя. Паметникът на жертвите ще е поредното  признание за издевателствата на комунизма”, казаха от Реформаторския блок.
Реформаторски блок участва на парламентарните избори с N7 в интегралната бюлетина.



15
Коментара
Флагман.БГ Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Лимузина с абитуриенти e катастрофирала 25/05/2024, Събота 08:04 0
15
Коментара по темата
15.
Aitos
12.09.2014 22:18:34
1
1
Nikoi da ne glasuva sa Stoqn Kolev, zashtoto tova e nai-ludiq cgovek ot nashiq grad i podloga na Turcite!
14.
Rider
12.09.2014 17:35:37
2
2
Не можаха ли да дарят за нещо смислено и полезно. После се кривят защо хората не гласували за тях...
13.
Дарт Мол
12.09.2014 17:12:41
1
5
Малко закъсня изграждането на подобен монумент , но по-добре късно отколкото никога. Поколенията трябва да помнят .
А за изборите - СЕДЕМ Е ДОБРО ЧИСЛО .
12.
Гласоподавател
12.09.2014 17:06:51
4
3
Какво ще реформирате бре,мушики.Кражбите ли,или какво
11.
Патриот
12.09.2014 16:26:09
4
4
Е щом има паметник на съветския воин, що пък да няма и паметник на жертвите на комунизма, защото май се оказва, че жертвите на комунизма са доста повече от жертвите на фашизма. А доколкото става дума за морална деградация, примерите са много: Станишев, този мишок нещастен, който подведе сума народ и поокраде квото успя, Орехчо-тука коментарите са излишни, Дудука, най-лошият политик между журналистите и най-лошият журналист между политиците, за недоразумението Волен кво да кажем, за неговата нравствена извисеност може много да се пише. Така че, ако няма кво да кажат някои хора или не могат да се облажат - тогава слагат етикети. Горко ни
10.
ние
12.09.2014 15:10:50
4
9
На тези тримата,може ли да се вярва.Те са морално деградирали
9.
8888
12.09.2014 14:18:13
1
4
Правилно е да се обсъдят поименно кои са жертвите и защо са наказани!
8.
8888
12.09.2014 14:18:13
1
5
Правилно е да се обсъдят поименно кои са жертвите и защо са наказани!
7.
trapera
12.09.2014 13:52:15
2
9
Исках да напиша нещо, ама няма смисъл. Защото ще напиша друго нещо, дето още по-малко има смисъл. Днес видях една госпожа – наконтена, спретната… отиваше на срещата с Миков в Поморие. Същата госпожа е също толкова ентусиазирана и пламенна, когато в Поморие има някакви срещи на ГЕРБ. Посещава и тях.
За година и половина се нагледах и на бизнесмени, мачкани и рекетирани от ГЕРБ, а някои дори вкарвани в ареста, че не дават кинти. Но те сякаш изведнъж забравиха какво им се е случило и станаха много близки с кметовете на ГЕРБ.
Сега остава и вложителите в КТБ да забравят до 5 октомври кой е виновен за КТБ (ГЕРБ и ДПС) и да гласуват за БОСТАН-а.
Вижте, българинът е рядко просто животно и голям предател по душа. Ако не вярвате – справка с историята. От там ще разберете колко български владетели – ханове, князе, царе, – са станали жертва на противниците си в битка и колко на среща с Танатос, уредена от българи. За турското робство няма да споменавам, защото тогава на българите им е било хубаво – на тях им харесва да имат господар, да се прекланят пред чужденците и да ближат задници.
Е, не всички, но повечето…
Историята се повтаря. Еволюцията на българския народ и нация е нулева. Във всяко едно отношение. И да не съм чул колко много сме дали на света, защото на света може да сме дали, но не и на България!
6.
Марти
12.09.2014 13:44:54
4
4
"Той ще е нещо много повече от монумент...."- казаха от Реформаторския блок. Ама разбира се трябват още паметници по които хора като тяхната кандидат депутатка Марта да мажат, пишат рисуват. Тези реформатори вместо да помогнат на пострадалите от наводненията ще строят паметници.
5.
Taka-Taka
12.09.2014 13:42:02
4
9
Този педал Марков за къде се стягаБ
4.
до МАРКОВ
12.09.2014 13:33:32
5
9
г-н МаркоВ СДС никога не се е борило срещу комунизма ,СДС беше подлога на комунистите през периода 1997-2001г.Тогава станаха най-големите далавери измами .Забогатяха хора нямащи нищо общо със СДС /както и вие/,разграбване и фалити на всичко ,изкупуване после за 1-ЛЕВ--КРЕМИКОВЦИ--на правилните хора -агенти доносници партийни секретари.др.ИВАН КОСТОВ,,-вашият гуру кукловод,,направи най-големите поразии на българия ,и сега сърбаме попарата др. г-н,Марков,,ама вий тогава още не бяхте ориентиран.Сега мислите че някой ще ви повярва .Всички партии Марко са като близнаци,,една е майката.
3.
Байно
12.09.2014 13:23:39
8
5
Чудесно! След 30 години ще има ли пари за жертвите от капитализма и ще има ли тогава България изобщо? Не, няма да има! Ще бъде изкупена от чиф...ционягите! Българите ще са отдавна емигрирали, измръзнали от студ, измрели от глад или просто потъпкани от развъдилите се до безобразие малцинства. И не не съм комунист! Комунисти и капиталисти в едно гърне пикаят!
2.
?
12.09.2014 13:11:23
5
5
Стоян Колев докъде е с делото за катастрофата на Ам Тракия от 2022 ?
1.
бургазлия
12.09.2014 13:03:30
5
7
Браво! А при положение, че руското робство отказва да приключи подобна инициятива е належаща!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Част от предната броня е паднала Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори