×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дърветата в ЦГЧ са на пределна възраст, време е за подмяна, но екологичните организации ни пречат


Дърветата в ЦГЧ са на пределна възраст, време е за подмяна, но екологичните организации ни пречат
Мая Богомилова, началник на отдел "Озеленяване" в Община Бургас смята, че незабавно трябва да започне подмяна на старите дървета в ЦГЧ
25 Юни 2014, Сряда, 18:07 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Евгения ДЖАМБАЗОВА

Снощи беше страшно, екипите на озеленителните фирми разчистваха паднали дървета до 23 часа
Мая Богомилова е началник на отдел „Озеленяване“ в Община Бургас. Днес тя направи детайлен оглед на щетите от снощната буря. Стари и изсъхнали дървета се стовариха върху четири автомобила в различни точки на града, на друго място див орех се измъкна заедно с корените.

-Г-жо Богомилова, какво е положението в Бургас след снощната буря. Получиха се сигнали за много паднали дървета и потрошени автомобили.

-Сега направихме огледа, защото положението снощи беше много тежко. За радост озеленителните фирми и Гражданска защита реагираха адекватно и се отзоваха до 23 часа на десетки сигнали за паднали дървета. Реално вятърът бе много силен и с променлива посока – 15 м/с. Такъв вятър съчетан със силни пориви няма как да не нанесе щети. Той завърта короните и посоката на падане е непредвидима.

-Колко автомобила са пострадали от паднали дървета?

-Три или четири, не мога да ви кажа категорично. Общината няма отношение към обезщетяването на тези собственици, тъй като това са форсмажорни обстоятелства и няма вина за причинените щети. Още повече, че единият от автомобилите е паркиран в зелена площ.

-Ще бъде ли глобен този шофьор?

-Не, той достатъчно е пострадал заради бурята. Знам, че местата за паркиране са кът, но колите не трябва да спират в зелените площи. Ако този автомобил не беше там снощи, нищо нямаше да му се случи.

На ул."Иван Шишман" още днес започна санитарната сеч на опасните дървета


-Кои са най-пострадалите улици в Бургас?

-Централна градска част (ЦГЧ) и ж.к. “Възражадане“. В тези райони дърветата са стари, на пределна възраст, повечето кооперации са с изнесени фасади, от което короните на дърветата са наклонени към пътя и са опасни. На много голяма част от дърветата времето за подмяна е сега. Те са на доизживяване и се превръщат в опасност за хората. Но екологични организации стопират всеки наш опит да започнем премахване на тези дървесни видове.

-Какъв вид са дърветата, които са падали снощи?

-Софора, ясен и топола. Има и един див орех, който се води доста устойчиво дърво, не откъм дървесина, а откъм бърз растеж, но той е паднал с целия си корен, което е много странно, но е показателно колко силен е бил вятърът и как това е природна сила, която не може да се контролира.





17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
До №10 neo
26.06.2014 13:07:07
1
2
пич ли си, пичка ли но какъв ти е проблемът с ул "Републиканска" ? там едни пискливи еколози, воглаве с г-жа Върлата еколожка радостина ценова, крякаха и пискаха по телевизиите колко щяла да пострада улицата! И ??? Пострада ли??? НЕ! Общината оправи кривата улица, направи паркоместа и засади нови дървета. Сега е подредено и красиво. И ОТНОВО ИМА ДЪРВЕТА! Така че проблемът не е в махането на дърветата ако веднага се засадят нови а не да се използва местото за поредната кооперацийка (на калкан), например!!!
16.
Идиот
25.06.2014 21:45:26
4
9
И нека Бургасцвет отново спечели търга за дръвчета с уникалните си цени както винаги! А вие, които искате сечене на дървета, щото пускали шума и мъх сте кръгли идиоти. Като не ви харесва- марш в Слънчев бряг. Там дървета няма- само прахоляк. Дърветата се кастрят, сухите части се режат, чак в краен случай се маха цяло дърво. Ама нали трябва да се усвояват едни средства и да се печелят едни търгове със смешни суми, а после да се надуват с безкрайни анекси...
15.
000
25.06.2014 21:14:11
4
6
Мая е най кораватапичка в Общината но за съжаление доста глупава жена!!!
14.
............
25.06.2014 20:07:52
5
3
podmqna puuuuuuuu mrusnicooo iskat podrujka ne podmana pak iskate da si napulnite gushkite
13.
жоро
25.06.2014 19:41:02
1
8
Стимулират засаждане на неподходящи дървета на нерегламентирани места от случайни хора ? Дърветата падат заедно с корените, защото са засадени върху инфраструктура, която повреждат! Трябва да се издирят "еколозите" попречили на общината да отсече болни и стари дървета, за да обезщетят пострадалите ! Да ходят по горите и да спират незаконната сеч !
12.
Анонимен
25.06.2014 19:29:48
2
1
А защо не даваш да съборим онези никакви дъртелници на тройката?
11.
Питащ
25.06.2014 17:38:32
1
13
Къде са въпросните "еколози" когато всекидневно се изсичат десетки кубически метра дървесина от вкоените гори на природен парк Странджа? Това са едни от най-старите естествени широколистни гори в целия ЕС! Къде са същите, когато Лукойл-Нефтохим и Кроношпан редовно обгазяват Бургас?! Къде е един виден "еколог" - защитник на дърветата в Бургас? Дали случайно същият не усвоява пари по европроекти в Странджа?
10.
neo
25.06.2014 17:31:18
11
12
Никъде по света аз поне не съм виждал такова малоумно рязане на дървета като в Бургас. Тук съмв сан хосе ,калифорния.....имадървета на по 100 и повече години. Как ги поддържат ли....само поливат и окастрят санитарно. Нашите идиоти републиканкса улица я осраха цялата. Около мосрката отрязали дърветата. Това ако стане тука хората ще ги разпънат на кръст. Пълни кретени са в общината
9.
подкрепям Митко
25.06.2014 17:20:21
3
9
определено тесните улички и маките тротоари са предпоставка там да бъдат засаждани нискорастящи дървета с не голяма коренова система.В парковете нека да има от големите дървета
8.
bs
25.06.2014 16:55:00
4
6
Уважаемата Лара,ако каже да не садим и картофи...Защото не са местен вид.Страшни глупости.По ЦЯЛОТО ЧЕРНОМОРСКО крайбрежие има кипариси и трахикарпуси.Включително и Крим,например.Не били местни...
7.
123
25.06.2014 16:36:52
0
17
Митко и какво ти пречи цвета на липите. Предпочитам града поне за малко да ухае приятно от колкото да ми смърди от кроношпана и нефтозавода!. По твоята логика дай да не засаждаме дървета че на есен знаеш ли какво става като им падат листата. За това плащаме най високите данъци и такса смет за да е чест града!
6.
Лара
25.06.2014 16:32:40
4
8
И аз предпочитам липи пред тополи. Нека обаче да престанат да садят тея кипариси, все пак си имаме наши си дървета, не сме в Средиземноморието.
5.
Митко
25.06.2014 16:30:47
8
5
Абе какви липи, кой ще мете тия цветове дето падат?Иди се разходи по Патриарх Евтимий да видиш за какво чудо иде на реч!Циганките метат ежедневно и вдигат прах до небесата!
Трябва да се предложат някакви с плитки корени и и нискорастящи, да не надвишават 5-6 метра
4.
моето име ли?
25.06.2014 16:28:48
13
3
Проблемът е решим с една тубичка нафта. После искат-неискат "еколозите" (същите като кучкарите) ще ги отстранят. Идеята обаче е да не се трови почвата, за да може да се засадят нови.
3.
123
25.06.2014 16:23:21
3
13
Тези тополи трябва да се изсекат и на тяхно място да се засеят Липи. Хем ароматно и красиво дърво хем издръжливо. Липата пред нас се огъваше но един клон не се счупи
2.
bs
25.06.2014 16:21:15
6
15
Не ги слушайте тези алкохолизирани ''еколози'',които си тъгуват за дървото под което са повръщали на млади години.Сеч и нови,подходящи за градска среда.Трахита,кипариси и пр.
1.
Жител на ЦГЧ
25.06.2014 16:13:25
5
10
Същото положение е и на ул. „Кирил и Методий“ - дървета, по-високи и от най-високите 8-етажни кооперации. Клони в терасите на хората и липса на светлина. Заплашително люлеене при вятър. Освен това вечна мръсотия от мъховете, които този вид дървета отделят целогодишно. Моля, включете и нашата улица при подмяната с нови дървета - нека стане като „Цар Симеон I“.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори