×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Иван Алексиев: Как ще копаете ями, Каблешково ще заприлича на швейцарско сирене! Започваме канализацията


Кметът Иван Алексиев: Как ще копаете ями, Каблешково ще заприлича на швейцарско сирене! Започваме канализацията
Предвижда се изграждане на 56 км битова канализация, 22 км водопровод и отделно дъждовници, каза кметът на Община Поморие
05 Юни 2014, Четвъртък, 19:39 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки Авторът

Община Поморие подготвя проекта за канализация на Каблешково за новия програмен период на ОП "Околна среда"


Каблешковци няма да копаят септични ями, а Община Поморие има проектна готовност за канализацията на града и очаква пускането на новата Оперативна програма „Околна среда“. Това стана ясно тази вечер по време на обществено обсъждане по наболелия проблем в градчето. На срещата присъства кметът на Община Поморие Иван Алексиев заедно с екипа си, кметицата на Каблешково Елена Бояджиева, общински съветници и ресорни кметове. Голямата зала на читалището се оказа тясна, за да побере местните жители, дошли на срещата, да зададат своите въпроси и да поставят исканията си.

„Нищо не правете, кметицата изпълни служебните си задължения, като изпрати писмата след предписанията на РИОСВ. Как ще копаете, това е невъзможно, Каблешково ще стане като швейцарско сирене“, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.


Кметът на Поморие успя да уталожи напрежението в града, засега
Къде бяха РИОСВ през тези 40 години, та чак сега да вземат проби? Влизаме в разговори с тях и с останалите отговорни институции, за да обясним какъв е проблемът, каза пред Флагман.Бг Алексиев. „От 2012 г. сме подали проект, ако той беше задвижен, сега нямаше да имаме този проблем. Нямаше да се взриви такова напрежение сред обществеността, защото това не е проблем само на Каблешково, има го навсякъде. Започваме диалог с институциите, за да обясним, че имаме решение на проблема и просто ни трябва малко време, което те трябва да ни дадат“, каза още кметът.

Проектът за канализацията на града няма как да стартира по-рано от средата на 2015 г. Започваме изготвянето му и до края на месеца обявяваме обществената поръчка, каза Алексиев. Той обясни, че се предвижда изграждане на 56 км битова канализация, 22 км водопровод и отделно дъждовници. „С това решаваме проблема на Каблешково като цяло. Въпросът е кога ще отвори Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020 г. Ето – 2014 г. си замина. Ние имаме готовност веднага да започнем. Не зависи от нас, а от това кога ще тръгне новата оперативна програма, проектът е изготвен и можем веднага да го подадем, когато това стане“, обясни Алексиев. Ако бъде одобрен, надявам се, че Каблешково ще има нова канализация до пролетта на 2016 година, добави още той. В момента се търси финансиране на процедурата за избор на техническия проект, а конкурс за избор на изпълнител вероятно ще стартира до края на месеца.

Ако обаче в края на месеца завалят солени глоби, хората са готови да се разбунтуват

За да не копаете септични ями във всеки двор и да не заприлича Каблешково на швейцарско сирене, от утре сме на крака при РИОСВ и останалите институции, за да им обясним казуса, да обясним, че няма как да бъдат изкопани в 21 век тези ями и те няма да решат проблема, че имаме проект за цялостна рехабилитация на мрежата и да проявят разбиране, каза кметът Иван Алексиев. От възможните временни варианти е на трите дерета на града да бъдат изградени по един голям утайник за отпадните води, в който те да се заустват до изграждането на новата канализация“, обясни още градоначалникът.

Залата на читаталището беше препълнена, проблемът засяга над 3 000 души, живеещи в Каблешково

Жителите на свой ред бяха доста остри в изказванията си. „Толкова години никой не помисли за инфраструктурата на Каблешково, а сега ни наказват. Нямат право! Няма да копаем ями“, единодушно се заканиха те.
Тези от тях, които имат изградени септични ями, поискаха веднъж в месеца да идва фекалка, която да почиства на нормална цена. „За 1 месец ямата се пълни, последно ми взеха 60 лв., ама с ходатайство, скъпо си е за такива като нас. Ямите преливат, гъмжи от комари, зарази, сигурно в махалата е по-добре“, коментира раздразнена жена.
Кметът заяви, че в капиталовата програма на Община Поморие за 2014 г. е заложено да купят фекалка.

В категории: Поморие


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
7
Коментара по темата
7.
Ариел
17.06.2019 15:37:42
0
0
Да ги наказват! Елате да видите какво става в Стопанския двор на Каблешково! Имаше берачи на череши, председателят на кокооперацията не осигури тоалетна от ЕКОТОЙ, всичко е в изпражнения! Ще плъзнат зарази! Сигнализирай, но никой не взе мерки!
6.
глас
08.06.2014 17:06:26
0
0
Неразбрахте ли че за Поморийци по точно за пришълците угода няма там на село е по-хубаво.. Каквото и да направиш намират кусури.
5.
До коментар 2
06.06.2014 20:42:23
3
2
Водния цикъл в Поморие върви с пълна сила, ако не си запознат питай да ти кажат къде копаят сега.Първо се запознай после се обаждай и пиши глупости.Ей навсякъде сте, искам да видя жалките Ви физиономии когато всичко приключи и то успешно.
4.
Ахелой
06.06.2014 14:02:51
9
5
По вероятно е ти Мариане да си отидеш, но Иван Алексиев ще остане, защото не е продажник като останалите си колеги!С тебе сме КМЕТЕ!!!
3.
Marian
06.06.2014 10:57:03
4
7
Strax goe i sega se podmazva ama si otiva do godina
2.
Ще видим
06.06.2014 04:36:43
3
6
Първо водният цикъл на Поморие ,че нещо има затишие по тази тема.
1.
бля бля
06.06.2014 00:27:05
4
8
Алексиев,как надушваш мършата,като мършояд си.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори