×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да повърнеш! Ицо Къдравия вари шкембето на земята в склада, месото в „Капана” на Северния плаж е без произход!


Да повърнеш! Ицо Къдравия вари шкембето на земята в склада, месото в „Капана” на Северния  плаж е без произход!
И днес клиенти бяха насядали по масите на по една чорба, едва ли предполагат при какви хигиенни условия се приготвя тя
26 Май 2014, Понеделник, 15:18 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА Снимка Иван КОЛЕВ

Тези потресаващи нарушения бяха отново оборени в съда, защото не били подведени под съответния член

В най-стария бургаски капан на Северния плаж, който работи целогодишно, а масите са заети по всяко време, варят шкембе чорбата в казан в склада. Според инспекторите по храните месото е с неясен произход, разхвърляно върху мръсотията на пода, също в склада. Тези фрапиращи нередности държавните служители установили при проверка в началото на годината в бистро „Капана” на Христо Добрев, известен повече като Ицо Къдравия. Написали му и глоба – 1000 лева.
Ицо Къдравия обаче обжалвал акта в съда. И както в повечето такива случаи става, в наказателното постановление лъснали доста пропуски.

Конкретно глобата била написана, тъй като разфасовките от свинско месо били без документ за произход. Държавните служители също така открили  и рапани  без идентификационна маркировка. В склада имало казан, в който се варяло шкембе, а печките били в подготвителното помещение, не в самата кухня. Инспекторите от своя страна не можели да проследят срока на годност на въпросните храни без документи. А особено за рапаните и мидите е важно да се консумират пресни, не малко на брой са отравянията с подобни морски деликатеси.

Магистратите от Бургаския районен съд открили, че при издаване на наказателното постановление са допуснати съществени процесуални нарушения. Собственикът на фирма „Еброс” ЕООД се оказал и производител на храна и като такъв сам трябвало да се контролира.

Варящото се на пода шкембе не било подведено под съответната правна норма в съставения акт. 
Именно поради тази причина БРС отмени акта от 1000 лева.

Идентичен бе случая с дюнерджийницата Синдбад в центъра на Бургас до Часовника. Там бяха открити корозирали скари, ужасяваща хигиена и липса на какъвто и да е контрол по отношение на температурите за съхранение на храната.  От „Синдбад” също откриха вратичка в закона и пуснаха жалба за допуснати процесуални нарушения. Описанието на нарушението в акта на инспекторите било „твърде лаконично”. И тогава Темида отмени глобата от 3000 лева.


В категории: Темида


36
Коментара по темата
36.
красимир колев
13.03.2020 07:54:23
0
0
Всичко ,което се пише тук относноКривия е истина.Наистина се готви в склада при фризерите.В кухнята са най-вече салати,скара и риба.Грбо обслужване на бара от Кривия.Навън подмасите се разхождат охранени котки,мръсни покривки пейки В предишните коментари нъама нищо за канализацията на заведението.Капана е на септична яма.Когато навън вали ямата се пълни за около4 дена.Когато Димо го стопанисваше през 90г на миналия век отработеното олио от фритюрниците го събирахме в бидон и идваше човек от Камено и го изкупуваше.По същото време идваха редовно на проверки от санитарните органи,пожарна, полиция.Клиенти бяха силовите групировки.Идваха хапвах само рибни деликатеси и си отиваха.Така всеки ден.Но винаги си плащаха, а на персонала даваха бакшиш.Влизаха при нас в кхнята да ни благодарят.Тогава се готвеше в кухнята,защото имахме създадена организация!Нали се сещате какво щеше да ни се слчи,ако видеха на земята да се готви храна?Тогава при Димо идваха бохемата на града,джаз музиканти,поети с китара .Тези срещи бяха всеки петък.Имаше романтика тогава.Сега е селяндурщина и простащина.Мръсотия!
35.
пламена
29.05.2014 22:50:31
0
1
Ей заради такива авторчета, които си правят свободни съчинения, журналистиката е мръсна дума..пълен позор, жълти и пошли измишльотини. Кухнята на капана си е ок, стига сте пълнили главите на хората с простотии. Колко ви бутнаха за статийката, а пионки. Вярна е колкото и днешната ви статия, че Трия-та плувала в лайна ...
34.
Станев
29.05.2014 07:39:52
0
1
Това за мен е поръчкова статия, всички сме виждали идеално празните заведения наоколо и препълнения "КАПАН" дори през зимата,аман от завистници, през зимата им пратиха проверка са тютюнопушене, сега им платиха статия против тях!
33.
Burgazliqta
27.05.2014 19:18:54
1
5
Всичко написано в тази статия просто мирише на поредната публикувана жълта статийка от абсолютно некомпетентен автор придобил иформацията седейки си в офиса без дори да знае за какво става въпрос. Искам само да кажа че посещавам това място от години със семейството си а също и с приятели и колеги от страната и чужбина и винаги сме оставали доволни от качеството на предлаганата храна и напитки. Не е възможно в едно заведение където има такава посещаемост да има риск от споменатите от авторката проблеми.
32.
Стоян Рапана
27.05.2014 15:28:41
3
1
НАЙ-ВКУСНО ГОТВЯТ В КАПАНА ДО ЗАТВОРА! ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ........
31.
Кочо
27.05.2014 11:47:17
2
7
Между другото, българина наистина е свикнал да му е гадно, то така му е хубаво реално. Ние като видим някой възпитан и спретнат му викаме Педал. Като седнем в заведение където ни обслужват с усмивка и казват добър ден си казваме, тези на какви ми се правят, за какви се мислят. Аз лично не сядам там защото и отвън си изглежда доста гнусно, но проблема е доста по дълбок, ако мине инспекция, в Бургас ще останат 5 заведения и те ще са из комплексите и 2,3 в центъра. А колкото колегата който спомена бай Тошово време, тогава имаше санитарен контрол който слагаше в малкия си джоб контрола в Америка и Германия например.
30.
бай Иван
27.05.2014 11:43:07
1
3
Не се косете толкова!Ако направят Океанариума-Делфинариум,или както и да се нарича тази мегаломанска измислица -всички тези капани и капанчета ще изчезнат .Тогава ходете да хапнете в друга лъскава обстановка.
29.
0000
27.05.2014 10:34:10
4
6
Пишете само глупости,кухнята на Капана сигурно е по-чиста от вашите в къщи.Нещастни души.Човека го е градил толкова години с много труд .егоистите и зависниците!!!
28.
666
27.05.2014 07:59:38
2
7
Проблемът според вас е че шкембето се вари в казан на земята? Затова според вас заслужават глоба?
В такъв случай всички селски църкви заслужават глоба. Няма църква където не се е варил курбан в казан на земята и то на огън.
Аз съм на мнение че точно от ръцете на мазен леко плешив мъж готвач с мазна престилка идва най вкусната шкембе чорба. Не вярвам че ако ми я сготви гримирана манекенка чорбата ще е по вкусна.
27.
ато
27.05.2014 01:32:34
4
5
това е единственото заведение на плажа в което получавате 40% от порцията която си плащате.Следващия път ги накарайте да ви претеглят порцията цаца или картофи пред вас,сигурно няма и 50грама
26.
друг клиент
27.05.2014 01:08:19
1
9
Посещавала съм многократно този капан и съм консумирала и супите им и скарата. Това, което ме разочарова при последното ми посещение бяха кюфтета на скара, които бяха печени незнайно кога защото бяха кисели. От тогава не съм ходила. Другото, което ми е правило неприятно впечатление е малкият грамаж на порциите и високите им цени за този грамаж.Винаги ме е учудвало какво им харесва толкова на хората в този капан. Храната, с изключение на шкембето и рибената чорба не е по-различна от другите заведения, нито е по-евтина,нито по-вкусна Според мен, българинът се притеснява от по-луксозна обстановка, не се чувства в свои води , а там е неглиже, непретенциозно, дори е на самообслужване...
25.
Hshs
27.05.2014 00:58:25
5
7
Най- добрият капан!!! Верно, малко е долнопробен, а за кухнята не ' ща и да знам, но че е вкусно, вкусно е!!! Едно време по бай Тошево време като нямаше изисквания никакви и се вареше шкембе наляво- надясно да не би да е имало кой знае какви хигиенни условия- беше кьорава работа, ни никой не умря! Хора, разберете, всички тези глупости се правят за пари, на никой не му пука за нашето здраве! Така че, ще продължавам да си хапвам там, без да търся махна за това и онова!!!
24.
dj
27.05.2014 00:51:42
5
5
Там е най-доброто шкембе в Бургас и кухнята си е напълно нормална, да не говорим че е едно от най-посещаваните заведения в морската и на сносни цени. С такива статии не виждам какво целите
23.
ГНУСНО
26.05.2014 23:56:54
5
13
Лично съм влизала в кухнята на това заведение преди около 5 години. Тогава работех в най-голямата бирена компания и трябваше да правя промоция на бирата същата вечер. Наложи ми се да вляза в кухнята, за да се преоблека със фирмената тениска и......майко мила...никога, ама НИКОГА през живота си не съм виждала такава гнусотия (все още ми е пред очите): шкембето наистина се вареше в някаква отвратително мръсна тенджера на земята и ме пръскаше по краката. Всъщност докато стигна до мястото за преобличане, трябваше да прескоча по земята няколко къкрещи тенджери. Единия готвач беше с отвратително дълга, рядка и мазна коса без готварска шапка и мръсна и мазна престилка...а бе, като се сетя сега и ми се гади пак. Моето мнение си е абсолютно лично. И аз харесвам шкембе чорба и преди това съм посещавала често това заведение, но от тогава...кракът ми няма да стъпи там. Като обичам шкембе чорба, не означава, че трябва да търпя такава гнус. Щом заведението е толкова посещавано, защо не си е привело в приличен вид кухнята поне??!!
22.
Мммм
26.05.2014 23:51:39
4
6
Когато се събираме там се чувствам като в къщи,обслужванеро и храната е на ниво.А на тези които съченяват тези измишлиотини мога да кажа спете спокоино има кои да гледа какви клевити пишите:)
21.
триста
26.05.2014 23:31:58
0
6
vseki v grada znae 4e tova e top mqstoto za surbane na 4orba s bira, 6tom horata idvat zaradi hranata tam zna4i e qsno 4e se gotvi dobre, 6tom ne hodqt po susednite zavedeniq kudeto cenite sa su6tite zna4i rabotata e qsna
na fiestata hodqt samo da se guzar4at tam gotvqt otvratitelno i obslujvaneto e otvrat
20.
до РЗИ Бургас
26.05.2014 23:01:53
0
4
В Синбад имат ли актуални здравни книжки? Не отправям въпрос тенденциозно, а защото виждам кой работи там и знам нечии биографии.
19.
до РЗИ Бургас
26.05.2014 22:56:47
2
1
Вижте му мръсното под ноктите. Много материал за анализ ще намерите.
18.
Дидо
26.05.2014 22:35:40
6
7
Ама вярно, че пишете гнусотии. Как може да сравнявате стария капан с на Синбад лайната. Там месото миришеше на мърша и лично съм подал сигнал в Инспекцията. Какъв е Ви е поблема,че вари шкембето на земята, бе?! Какъв Ви е проблема, че рапаните нямали някакви сертификати, или документи!? Някога някой от Вас опитвал ли е нещо кофти там? Чета Ви, гледам, че Ви плюят, но наистина прекалявате с жълтите, дребнави и целенасочени гнусотии и започвам да приветствам лайномятанията върхи ви. Не се ебавайте с хубавото място. "Да повърнеш"- повръщайте си тайно и не занимавайте хората с пошлите си "статии".
17.
Mariq
26.05.2014 22:08:17
6
9
ЗАЩО ГОВОРИТЕ САМО ЗА ШКЕМБЕТО,ЗАЩОТО Е НАЙ-ВКУСНО НА КАПАНА.
16.
Иво Дебелия
26.05.2014 21:24:41
5
13
Шкембето съм го виждал и аз на земята!За мизерията-да най-мизерния капан си е и след ремонта не е кой знае колко по-добре.А за касови бележки нищо не казахте!
15.
клиент
26.05.2014 20:54:31
10
16
Сигурно и Касабовата е яла там преди да стане такваз мазна гьовдя.
14.
Клиент
26.05.2014 20:50:33
10
11
Най оборотно то заведение,бързо обслужване и всичко е винаги прясно и много вкусно приготвено!
От злоба ще умрете,това го правят завистниците около него защото който им седне веднъж в заведенията не повтаря !
13.
Бургазлия
26.05.2014 19:51:35
12
11
Абе нещесници това е най-доброто шкембе
в региона
как не ви е срам бе,хората и ремонт направиха скоро,почти изградиха нацяло заведението
12.
7777777
26.05.2014 18:55:32
8
7
Според мен,този материал е писан от човек.който има информация от извора/агенцията по храните/.която обаче не е миродавна.Да не забравяме,че това е любимия Капан на бургазлии,а и не само.Запитайте се защо1 А на който не му харесва-заведения колкото щеш.
11.
......
26.05.2014 18:49:38
5
12
Ха ха ха-за злобата явно няма почивен ден! Тя цялата ни държава лайняна-те за Капана на Ицо Къдравия се хванали.Иначе на институции,дето нищо не правят по цял ден сме царе!
10.
Гкк
26.05.2014 18:48:10
6
7
Тези флагман си нямат др работа та само си търсят поводи и то все измислици-най недостоверната информация я предоставят те нека им е зле шкембето това си е най оборотното заведение в бургаска област!!!от злобата към тях години наред все им пращат телевизии Данъчни и т.п.там застояла стока няма я вижте лъскавите ресторанти и заведения А бързо хранене как се преработва срарата храна,пълни нещастници!
9.
bs
26.05.2014 18:45:41
7
14
ДОБРЕ ВЕ Г-Н СЪДИЯ ТИЯ ХОРА ТРОВЯТ НАРОДА И СЪЩЕВРЕМЕННО ТРУПАТ ПАРИ
8.
бургазлия
26.05.2014 18:19:37
13
12
Най-доброто шкембе в региона!
И от него умрели няма!
Ама от клевети има!
7.
..................
26.05.2014 16:42:30
4
7
Kato minavat ot agenciata po xranite protejetata na dr.Kipekova lubovnika i dr.Pavlov deto vsi4ki go znaiat i im se smeiat zaedno s dr Petia ivanova si polii4avat neobxodimoto vseki mesec i si zatvariat o4ite.V agenciata triabva da se nazna4at pod prekritie slujiteli kakto v policiata ima vatre6na sigurns ,za da gi izlovat kato mi6ki.
6.
комшия
26.05.2014 16:33:02
6
15
Какви мазни хлебарки има, не са ли ги видяли
5.
ssss
26.05.2014 16:19:31
19
7
Как не ви е срам,да пишете само помии нещастни души!!!!
4.
ss
26.05.2014 16:09:46
24
22
КАПАНА СИ Е СУПЕР,АЗ МИ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ВАШИТЕ ГЛУПОСТИ! ТВА Е ПЛАЖНА КРЪЧМА,А НЕ 5 ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ!
3.
бръм
26.05.2014 16:00:22
14
28
по тези капани мизерията е всеобща,а този явно печалбар си играе със здравето на хората,още проверки за него и останалите,печелят достатъчно,стига са ревали
2.
ivo
26.05.2014 15:34:54
11
22
xaxaxxaxaxa nishto vqrno,ot tova koeto se pishe,imali nqkoi koito da se e oplakal ot neshto?????? nqma,na vsichki im pliushtat ushite kato otidat tam,i dori ne si govorqt :))))))
1.
:-)
26.05.2014 15:24:51
34
30
Нали знаете кога шембето е най-вкусно, когато не е измито идеално! Пък баба ми като правеше лютеницата в казана, на огъня, какво, да не би нe станахме на по 85кг. А за катмите на сача на огъня? А за гюзлемите, печени направо върху печката на дърва? A dа има някой натровен клиент? Няма! p.s. Инспекторите дали не хапнаха някое шкембенце, а? ;-)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори