×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Областният управител Павел Маринов стопира инвазията на „Lafka“ в Бургас


Областният управител Павел Маринов стопира инвазията на „Lafka“ в Бургас
Днес губернаторът излезе със становище по повод жалбата на търговците от Асоциацията на дребния и среден бизнес
14 Май 2014, Сряда, 06:21 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА снимка Архив Флагман

Губернаторът застана на страната на дребния и среден бизнес

Областният управител Павел Маринов стопира инвазията на монополиста „Lafka“ в Бургас. Днес губернаторът излезе със становище по повод жалбата от понеделник на търговците от Асоциацията на дребния и среден бизнес. Тогава бизнесът настоя пред Маринов текстовете от поредната промяна от 22 април т.г. в общинската  Наредба за преместваеми обекти да бъдат отменени.

 Националната верига „Lafka“, собственост на Табак маркет АД, започна мощно монтиране на павилионите си в морския град, тъй като въпросните промени дават възможност на големите фирми да имат неограничен брой обекти. По този начин да смачкат окончателно дребния и среден бизнес с цигари и други пакетирани стоки.

Припомняме , че преди тази промяна, местният парламент направи други две промени - на 23 юли и на 29 октомври м.г. В тях бе допуснато в павилионите за вестници да се продават цигари и други пакетирани стоки.  Така с взетото решение от мнозинството съветници от партия ГЕРБ се отвориха широко вратите  за „Lafka“ в Бургас.

Междувременно търговците  атакуваха текстовете от 23 юли и на 29 октомври в Бургаския административен съд, който от своя страна се произнесе в тяхна полза.

В тази връзка губернаторът Павел Маринов спря временно експанзията на националната верига -  до приключване на делата срещу нея и окончателното произнасяне на съда.

Същевременно от „Боби прес”ЕООД, която се представлява от разпространителя на вестници Боян Иванов, внесоха касационна жалба във ВАС-  срещу решението на Бургаския административен съд. Това е най-голямата разпространителска фирма за печатни издания в морския град и провежда политиката на веригата „Lafka“, която е собственост на „Табак маркет”АД. Лафките освен вестници, ще продават в своите обекти още цигари и други пакетирани стоки, като така напълно ще смажат местните дребни търговци. Първият и най-голям натиск срещу тях е смяната на основния дистрибутор на цигари, който е назначен от новите собственици на цигарената фабрика в Благоевград. Тя премина в същите ръце, в които са и лафките.

Във ВАС бургаските търговци ще посочат още мотиви, според които в Община Бургас се извършват закононарушения в ущърб на дребния бизнес. Общината се ръководи от кмет на ГЕРБ и тотално мнозинство на ГЕРБ в Общинския съвет. НФСБ и БСП подкрепят битката на местния бизнес срещу "Лафка".



В категории: Бизнес


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
26
Коментара по темата
26.
До 25-ти.
19.05.2014 14:13:50
2
1
Прав си колега, ама то навсякъде е така и винаги е било. Помните какво стана със сергиите като построиха Моловете. Не можем да зациклим в миналото и да не се обновяваме. Дребните търговци трябва да си предадат някаква атрактивност и да се погрижат да ги забелязват хората. А историята с Лафка взе да ми намирисва и на черен ПР. Има нещо гнило в Дания, както се казва... не трябва да се правят заключения само от Интернет. У нас и Бондюел имат много киоски с франчайз програма за продажба на варена царевица и все взимат хубави места, но някой да е врякнал. Когато една фирма е голяма и платежоспособна, тя няма как да не използва средствата си за реклама или да си осигури по-добро място. Най-големият пример за това са скъпите магазини. Вижте по центровете на големите градове какво става - то не са Бенетони, не са Адидаси... а дребните къде са.. същото е! А хората са програмирани като видят ново - да пазаруват оттам (ако имат пари). Привлича ги новото, модерното, промоционалното. Ето, даже и аз днес си взех дълго кафе с голямата Мура ХХХ вафла за 0.79 лв. Ми... и утре ще си купя. Ти на потребителя никога не можеш да му казваш какво да прави и къде да си харчи парите. Можеш само да му предлагаш... А почнеш ли да му заповядваш "Не купувай.., "Не мисли..." и пр. клиентът се назлобява и си казва "Кой пък ще ми казва кво да правя". Така е в България, тва е положението! А в Лафките аз виждам бъдещето, точно както стана с Моловете.
25.
що така бе Радостинчо ?
15.05.2014 18:57:15
0
6
Радостинчо,ти май си слънчасал.Кое им е нормалното на Лафките,тези 250 лв,които може да вземат продавачките,ако не им ги удържат за липси,както става навсякъде.Или е нормално да носят вода за кафемашините в туби и бидони,да не говорим за по-големи екстри като тоалетни и юнги.Нормално ли е цялото ръководство на ГЕРБ,барабар с кметовете да е впрегнато да е впрегнато да работи за една Офшорка?
24.
Радостин
15.05.2014 18:14:51
4
1
Аз не виждам никаква логика политически да се блокира даден бизнес и после някой да се тупа по гърдите!!! Лафката изглежда много по-добре на външен вид, отколкото павилионите на тези толкова заплашени дребни търговци. Ако на тях им направят една проверка,ще изскочат хиляда нарушения(само питайте някой, който е работил за тях), а Лафките каквото и да си говорим не само издават винаги касови бележки, но и плащат нормално на служителите си и ги осигуряват!!
23.
до Петър
14.05.2014 23:04:17
0
4
Ти май си Пешка,нас не ни интересува какви са мераците на Николай,за нас е важно да спечелим в борбата срещу ЛАФКА.А ти като си толкова наясно ,изявявай се и ти по медиите и теб ще изберем.И без това всички в общ.съвет са ПЕШКИ на кмета,ще ти отива на името.
22.
Петър
14.05.2014 22:11:28
6
1
Продължавам да задавам въпросът към
г-н Николай Димитров.
Какво стана с мераците му за общински съветник и как никой не се светна каква е тънката мисъл на господина който не спира да защитава загиващия бизнес?
21.
Един човек
14.05.2014 21:29:48
0
6
Най-искрени поздравления към Павел Маринов. Не съм им тотален симпатизант, но за разлика от Пожарникаря, социалистите знаят кога да дадат "на задна", а оная тиква проста знае само собствените си интереси и е готов заради тях да смачка цялата държава! Успех и само успех и на предстоящите избори!
20.
Николай Димитров
14.05.2014 20:58:03
0
9
Достойна и почтенна позиция.Благодаря от името на всички колеги на Павел Маринов и Йордан Георгиев който организира срещата между Областният Управител и Търговците от Ацоциацията.Но има и друго ,че шансовете пред Върховен Съд се увеличават в наша полза.
19.
БРАВО КМЕТЕ!!!
14.05.2014 19:51:35
0
8
НАПРАВО ДА ТИ СТАНЕ ЖАЛ ЗА КМЕТЧЕТО ОТ ГЕРБ,ЗА 20 СКАПАНИ ЛАФКИ СТАНА ЗА РЕЗИЛ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
18.
гласуваш за ГЕРБ,получаваш ЛАФКА!
14.05.2014 19:42:54
1
7
Браво на Павел Маринов.Всеки да си гласува за когото си иска, но най важното е --никой да не гласува за ГЕРБ,никой да не купува от ЛАФКА. НЕ НА МОНОПОЛИТЕ! НА НА ЛАФКА! НА НА ГЕРБ!
17.
павчо
14.05.2014 19:34:51
5
1
смотан популист. Трагедията е, че народът е доведен до оскотяване и в нищетата си няма друг избор освен да се доверява на такива.
16.
БУРГАС
14.05.2014 19:29:44
1
7
БРАВО ИМА ХОРА ОЩЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА КОИТО МАЛКО ИЛИ МНОГО СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ... А ЗА ГЕРБ РАБОТАТА Е ЯСНА , КАКВОТО СИ ПОИСКАТ И КОГАТО ПОИСКАТ ГО ПРАВЯТ И ЯВНО ,, МНОГО НАГЛИ МНООООГООООО
15.
Боко Тиквата
14.05.2014 18:09:49
2
6
Абе РАМБО ти май по скоро си ЧИЧОЛИНА,много се навеждаш бе КОНЧИТА ВУРСТ.Много май те яд че някой си свърши работата.И селски бек и пръчка е на МАЙКА ти СИНА и палячо.Толкова си тъп и ограничен че не можеш да схванеш че Метро и др. са на яастни терени а Лафка искат да използват Обществен ресурс за да си направят МОНОПОЛА.Така че я ходи да те лазят КАЛИНКИТЕ смешко.
14.
БОЙКОТ НА ЛАФКА! НЕ НА ЛАФКА!
14.05.2014 17:39:50
1
7
Точно така - БОЙКОТ НА ЛАФКА!!!
ДА НЕ КУПУВАМЕ ОТ ТЯХ! ТАКА САМИ ЩЕ СИ РЕШИМ ПРОБЛЕМА!
Не можем да чакаме на тези нехранимайковци - всички са едни и същи!
13.
Бургазлийка
14.05.2014 16:54:35
6
5
Ама вярва ли някой на поредния предизборен три? Лъжа и измама, до 25.05 е валидна- после пак по старому. Може лиу павката да се изправи срещу Пеевски, я помислете!!!!
А няко по-долу написа- като не искаме Лафка- не купуваме от тях и сами ще си затворят. И умната на изборите!
12.
Борунa
14.05.2014 16:43:48
7
6
Сaмо БСП, номер 15!!!
11.
do Rymbo
14.05.2014 16:22:28
2
8
Smeshniko gerberaski, kato ti cetem napisanoto tuk ot teb na vseki daje apoliticen covek mu stavja jasno, ce v Burgas vece njama vreme i mjasto za geobari kato teb !
Razlikata megdu vsicki verigi koito si izbroil i Lafka e tazi ce te SI KUPIHA TERENITE POD HIPERMARKETITE ot castni sobstvenici i casticno ot obshtinata, IZGRADIHA SI SAMI INFRASTRUKTURATA i razvivat deinost SYOBRAZNO ZAKONITE v BG.
Vmesto tova firmata na Boko i Debiljan, ne e investirala i 1 stotinka v Burgas, naprotiv poluci vsicko koeto si poiska i daje si promeni podzakonovata normativna baza, za da nadskoci zakonovite razporedbi. I kyde si slojiha pavilionite - na TROTOARITE do avtobusnite spirki i na mesta v blizost do ucebni i obshtestveni zavedenija. Toest vyrhu VECE IZGRADENA INFRASTRUKTURA s nashite na burgazlii danyci.
Tova e ZAKONONARUSHENIETO koeto e frapirashtoto v slucaja, a ne tolkova tova ce shte prodavat zaedno vestnici i cigari. Vsicki znajat i e fakt, ce nikoi ve4e ne kupuva vestnici i spisanija, zashtoto se osvedomjavat ot internet saitovete, ta za da zaobikolim zakona Debelan Peevski i Bankenskata Tikva reshiha da smenjat osnovnijat predmet deinost i toi da e MINI GASTRONOMCE.
Tova e istinata, slagash 50 modulni kletki za po 2000 lv, vsjaka, plashtash 1oo lv, naem mesecno i pravish 20000 lv. pecalba. MUTRITE go pravjat taka ot godini ... gerberskite mutri ot minalata godina.
10.
Бат Рамбо
14.05.2014 15:36:27
10
7
Абе смешници! Вие вярвате ли си на глупостите които сте написали?!? Ми да забраним Била, Метро, Карфур, Кауфланд, защото убиват малките хранителни магазинчета. Да забраним Джъмбо и Хиполенд защото смазват дребните търговци на играчки. Дайте да забраним Техномаркет, Технополис, Зора защото заради тях няма малки магазинчета за електроуреди. Ама всички вие жалки тарикати отивате да си пазарите от там, защото уж е по-евтино пък и да се тагнете у моло.
Селски беци и пръчки! Жалки сте със смешните си изказвания. АЗ ОТ ЛАФКА НЕ КУПУВАМ. Като не ви изнася не купувайте и вие...
9.
д0 07
14.05.2014 15:32:20
2
10
уточняваме, че имаш предвид само и единствено съветниците от герб, които единствени гласуваха за промените в наредбата. Й
8.
Самоход
14.05.2014 15:26:24
2
13
Достойно без робуване на партийни интереси ! Когато политиците ни мислят държавнически , тогава и ние ще сме Европейци
7.
...
14.05.2014 15:26:03
3
15
Браво на Павел Маринов. Ами нека кмета, или съветниците да излязат пред хората и да кажат колко пари са взели за промените в наредбата или наредбите, но едва ли ще имат тази смелост, глас в пустиня, но по-този начин не се печелят избори като съсипваш бизнеса на едни хора, за сметка на едрите.
6.
луд
14.05.2014 15:20:23
2
7
Временно или постоянно-факт е, че все пак са предприети някви мерки. Фактите говорят
5.
луд
14.05.2014 15:20:22
3
8
Временно или постоянно-факт е, че все пак са предприети някви мерки. Фактите говорят
4.
bs
14.05.2014 15:12:41
11
6
Другарите, наведени пред Пеевски,разиграват поредното театро..И гледам вече глупаците клъвнали...Без дори да прочетат.."ВРЕМЕННО'' е ключовата думичка.Докато минат изборите...
3.
Ваня
14.05.2014 14:52:18
9
17
Браво на Павел Маринов!!! Герб искаха да ни съсипят бизнеса...
2.
Моралния
14.05.2014 14:50:57
8
16
Браво на Павел Маринов! Този човек е истински социалист и мисли за хората
1.
UUU
14.05.2014 14:48:44
5
15
ДОЛУ "ЛАФКА" , Пеевски и ГЕРБ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори