×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ексшефът на ГДБОП Станимир Флоров ми поиска рушвет от 300 хил.евро, за да спре разследването срещу мен


Ексшефът на ГДБОП Станимир Флоров ми поиска рушвет от 300 хил.евро, за да спре разследването срещу мен
След бруталния арест през 2011 г. Чамурджиев прекара два месеца под домашен арест в с.Маринка, а репресивната държавна машина за рекет на бизнеса, както той нарича ГДБОП при ГЕРБ, буквално го смазва в следващите години
Тема в развитие
виж още
скрий
05 Април 2014, Събота, 10:36 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Арестът ми в Бургас бе аналог  на варненската показна операция срещу Гуцанов. В ГЕРБ обаче има и свестни хора, връщам се в политиката, когато окончателно изчистя името си

Венцеслав Чамурджиев е бизнесмен и бивш общински съветник от Бургас (2007-2011), една от важните фигури в СДС през 90-е години на миналия век. Строителният предприемач бе сред най-влиятелните мъже в Бургас – в местната политика и в бизнеса, но това бе до ноември 2010 г., когато бе показно арестуван от ГДБОП  и обвинен в извършване на лихварска дейност, рекет и заплахи за убийство. Тотално дискредитиран в Общинския съвет.  Три години и половина по-късно бе оправдан на първа инстанция от Специализирания наказателен съд. Показанията, дадени по време на процеса от десетки разпитани свидетели, поставиха под сериозни съмнения не само цялото обвинение, а и начина, по който са действали разследващите органи в случая „Чамурджиев“ (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

-Г-н Чамурджиев, оправдан сте на първа инстанция от Специализирания съд, вярвахте ли, че това ще се случи, предвид страховитите неща, в които бяхте обвинен, дългия арест и изолацията ви от общестения живот ?

-Не съм очаквал нищо друго, тъй като няма престъпление. Насаждаше се мнение, че съм виновен. Това го направиха хората, свързани с полицията, тези които имаха възможност да влияят на общественото мнение. Едно и също нещо се говореше през цялото време. Четяха се цитати от обвинителния акт и се подаваха на медиите. А това бе едно четиво-фантастика. Цитирали са четири анонимни свидетели, които не дойдоха в съдебната зала. Двама от тях бяха с едни и същи показания, копи-пейст. Третият анонимен, влезе в съда, като явен свидетел (б.а. Милко Атанасов) и каза, че за пръв път ме вижда. Приписаха ми, че съм се срещал с някакви непознати хора, както и места, където не съм ходил никога. Казваха, че съм давал 100, 200, 300 хил.лв. на лица, които нито са имали някакъв бизнес, нито нужда от такива пари. В същото време няма никакви документи, доказателства.  По нашето законодателство нямаш право да предявиш претенции за суми над 5 хил.лв, ако нямаш документи. А те твърдят, че съм раздал огромни суми на хора, които не познавам, без да имам какъвто и да е документ. Това е пълно безумие.

-Връщайки се назад във времето с какво си по-точно обяснявате повдигането на обвинението срещу вас?

-Знам, че е имало е заповед в Бургас да се направи същата показна  акция, както във Варна с ареста на Борислав Гуцанов и аз съм бил най-удобен. Хващат един индивид като Тошко Атанасов (Томито Черния, б.р.), който e удобен, защото има проблеми с правосъдието, комисията „Кушлев“ му е запорирала всичко. Почват да го притискат, обещават, че ще му оправят нещата и т.н.. Лъжат го, че аз и Емил Христов (б.а. бившият апелативен прокурор на Бургас) сме причина за делото. Тошко Атанасов се поддава на натиска и почва да говори глупости.  Създават му ситуации, инсценировки, в които да участва,  Томито тръгва сам да им  търси „подходящи”  свидетели, да ги наговаря, полицаите са го напътствали какво да върши през цялото време. Всичко това  излезе наяве в съда.

-Томито и пред Фламан.бг твърдеше, че е бил от най-близките ви семейни приятели, защо така?

-Не му се сърдя. Инстинктът му за самосъхранение е заработил. Като има проблем всеки гледа да спаси себе си. Трябва да си много силен психически, за да издържиш, а той не е издържал.

-Г-н Чамурджиев,  защо точно вие станахте обект на тази акция. Нещо определено ли са искали?

-Защото аз съм и удобен. Политик, общински съветник, адвокат, не съм нечия подлога, не съм давал пари на никого, не съм търсил и помощ от тях. Не съм активист от тогавашната управляваща партия. Преди това те са правили данъчна проверка на една фирма, в която се оказа, че няма нищо нередно, но оттам са се „закачили“ и започват разработката. Първо е по чл.255 - за данъчни престъпления. После се оказва, че няма никакви данъчни престъпления, чудят се какво да направят и създават това обвинение. Това беше политика на ГД БОП – държавната машина за рекет на бизнеса. Тогавашното управление смени борците с ченгетата и техните репресивни методи.

-По друг начин да ви питам: искаха ли ви пари пряко или косвено?

-Да...(б.а.кратка пауза), бях на среща при Станимир Флоров (бивш директор на ГДБОП) и той ми поиска пари – 300 хил.евро. Написа сумата  на една бележка, подаде ми я и ми каза, че ще се свържат някакви хора с мен, стана и си тръгна. Това се случи в края на 2011 г., когато обвинението още не беше повдигнато и се водеше разследване, от което аз ни най-малко очаквах да се стигне до тази гавра с личността ми.

-Имаше ли свидетели?

-На разговора нямаше, но шофьорът, който ме закара, бе с мен. Записан съм в камерите, че влизам долу (б.а.очевидно визира кабинета  на Флоров в дирекцията).

-Готов ли сте да застанете на детектор на лъжата, за да потвърдите думите си?

-Напълно готов съм.

-Ще свидетелствате ли срещу Флоров, ако започне дело на по-късен етап?

-Няма какво да крия, ще изляза да кажа истината. Ясно е, че делото, което се води срещу мен е  измишльотина, с цел да ми се вземат пари и след като не ги дадох, започнаха да е мачкат. 

-Това дело спря вашата политическа кариера. Да очакваме ли отново да се върнете на политическата сцена?

-При всички положения. За да ми е чисто името, ще се върна, когато окончателно реша проблемите. Надявам се това да стане до края на годината и да мога да участвам на следващите местни избори.

-Какво ви отне повдигнатото обвинението?

-Много неща – бизнес, пари, време, психически тормоз върху мен исемейството ми най-вече. Три години късане на нервите и унижение, загубих много от проектите си, колеги от бранша, приятели ми обърнаха гръб. Работех, докато не ме нарочиха. Казвал съм го и друг път: Всеки един от нас е подписал обществен договор с тази държава – да си плаща данъците, да не нарушава законите, да се грижи за близките и държавата, да пази личността. В един момент обаче държавата нарушава този договор и започва да те мачка. Прави те на нищо.

-Колко имота имате сега ?

-Нищо. Една къща в с.Маринка, която е семейна собственост.

-А фирмите, които управлявате?

-Фирма „Феникс“ има база за скрап и участвам в завода за високотехнологични кабели в Айтос.

-Всъщност обвинението срещу вас до какъв етап спря инвестицията с международно участие в Айтос, тя се реализира, но не в пълния обем?

-Когато ме арестуваха заводът бе пред откриване. Стартирахме преди година, но с 30-40 работници. Партньорите ми от Италия спряха втория етап, но сега смятам, че мога да ги убедя, че България е правова държава.

-Чувствате ли се политически репресиран?

-Пак казвам. Трябваше и в Бургас да има показна акция, каквато имаше във Варна, а аз бях удобен. Какво значи политически репресиран. В ГЕРБ има много читави хора, тях не ги упреквам.

-Казвате, че не се сърдите на ГЕРБ, но общоизвестен факт е, че Станимир Флоров бе сред най-близките на Цветан Цветанов?

-Не казвам, че ГЕРБ са някаква организация, която тръгва да създава проблеми, просто имаше хора, които мачкаха всички останали, а аз станах поредната им жертва.

-Имахте ли подозрения,  че може да се окаже натиск върху съда. Делото Ви бе прехвърлено от Бургас на новосъздадения Специализиран съд, който започна с много хъс, а Вие бяхте сред първите му „клиенти”?

-Беше ми ясно, че върху прокуратурата ще има натиск, но вярвах на съда, че няма да се поддаде. Вярвах по простата причина, че ако се допусне, това значи, че държавата е свършила. Радвам, се че съдиите не се повлияха от политическата конюнктурата, защото когато направиха спецсъда, тогавашните управляващи си мислеха, че това ще бъдат хора, върху които ще могат да влияят.

ОЧАКВАЙТЕ САМО ВЪВ ФЛАГМАН.БГ

КАК ТОДОР АТАНАСОВ-ТОМИТО БЕ ПРИТИСНАТ ДА НАТОПИ ВЕНЦИ ЧАМУРДЖИЕВ

КОИ И КАКВИ КЛОПКИ ПРАВЕХА НА АПЕЛАТИВНИЯ ПРОКУРОР ЕМИЛ ХРИСТОВ, ЗА ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН, КАКТО И ОЩЕ СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ ОТ СЪДЕБНАТА ЗАЛА



20
Коментара
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
20
Коментара по темата
20.
Кабата
03.02.2018 22:52:39
0
2
Голям боклук си нетрябваше да те пускат
19.
черньо
07.04.2014 16:23:48
1
10
Венцито няма човек в Бургас който да не знае че е престъпник.
Именно заради неговия арест и подобните ГЕРБ ми се издигнаха в очите.
18.
НМ.(народна милиция)
07.04.2014 13:36:18
1
3
Оххх,да се смея ли или да рева.
17.
Gocho
07.04.2014 12:45:27
1
7
Бургас, морето и неговите ... свирепи мутри. Така значи: имали сме били качествени курорти, ама са собственост на мутри. На външен вид приличат на глигани - същите муцуни, същите дебели вратове, същия избухлив нрав, само дето били "невъобразими добряци". Ега ти преценката! Ганьо винаги ще се възхищава от престъпници и ще ненавижда "учените". Водач на наказателен отряд, рекетирал и чупел крака на държавни шефове, мутра НАД ЗАКОНА, обаче бил "невъобразим добряк", "най-колоритна личност на града" !!! Ганьо, Ганьоooo ..., имаш генетично мозъчно изкривяване и никога няма да ти дойде акъла в главата. Ще си грухтиш в миризливата мизерна кочина до края на света !!!
16.
??????
06.04.2014 18:13:23
2
8
Ei venci da ne doida v ofisa I da va izkartq edin po edin tebe shta ostaq za nakraq shta ebaa I biq marshaaa
15.
сляп
06.04.2014 16:15:02
1
9
Докога Флагман ще защитава поръчково най-голямата измет на града?Той Флоров тези парици срещу лихва сигурно ги е поискал?Седнал най-невинния мутрафон да реве ,че го рекетирали.Да се смее ли човек , да плаче ли?
14.
AAAAAAAAAAA
06.04.2014 10:20:07
0
9
NA VSQKO PRASE MU IDVA KOLEDATA
13.
kiro
06.04.2014 09:45:23
5
15
Какво безочие..... Тоя гадняр трябва да го служат за 30 години в пандиза. А така говори сякаш е светец. ГЕРБ върнете се на власт и го унищожете. !!!
12.
dd
06.04.2014 07:56:23
9
13
Такива статии още повече ме надъхват да гласувам на следващите избори за ГЕРБ- единствените, които се погрижиха такива изроди като Чамурджиев да се покрият в миши дупки.
11.
саламандъра
05.04.2014 18:59:32
1
17
Емблематичната мутра на Бургас живее в "Лазур " до детската градина, две горили малоумни ходят отпред, една след него, и чо цял ден му пазят входа! И като се знае, че с Данчо Ментата бяха ...
10.
саламандъра
05.04.2014 18:59:19
0
13
Емблематичната мутра на Бургас живее в "Лазур " до детската градина, две горили малоумни ходят отпред, една след него, и чо цял ден му пазят входа! И като се знае, че с Данчо Ментата бяха ...
9.
саламандъра
05.04.2014 18:59:07
0
15
Емблематичната мутра на Бургас живее в "Лазур " до детската градина, две горили малоумни ходят отпред, една след него, и чо цял ден му пазят входа! И като се знае, че с Данчо Ментата бяха ...
8.
1
05.04.2014 18:58:22
0
8
няма да му се измъкне без да си плати.
Ти нали знаеш че Емил Христов е милионер и то не е от държавна заплата
7.
Иван
05.04.2014 18:39:30
1
22
Правилно НЕ трябва да се измъкне този "бизнесмен" Почти половин Бургас бе пропищял от него, но идва Видов ден.
6.
Venci
05.04.2014 18:06:54
0
10
я да видим, кой съдия и прокурор заедно с Емил Христов и шефа на ОДМВР-Бургас- Милен Димитров забъркаха поръчката.
Емил Христов публично е заявявал, че Чамурджиев няма да му се измъкне.
5.
BS
05.04.2014 17:52:13
1
17
Тоя пък се изкара най чистата вода ненапита. Касабова, вземи си там парите и ходи да драскаш глупости в Ямбол.Ние тоя в Бургас си го знаем.Гадюха
4.
BS
05.04.2014 17:52:13
1
16
Тоя пък се изкара най чистата вода ненапита. Касабова, вземи си там парите и ходи да драскаш глупости в Ямбол.Ние тоя в Бургас си го знаем.Гадюха
3.
Тоти
05.04.2014 17:29:47
2
25
Тия глупости в някой друг град, тука те знаем!
2.
Georgi
05.04.2014 17:02:08
3
23
Abe vie ludi li ste????Venci Chamurdjiev oshte malko i shte go izkrate svetec.Nai-golemia reketoir v Burgas.Stiga ste lizali zadnici flagmaaaan
1.
hahahha
05.04.2014 16:59:03
7
9
Касабова, драскачко проста.

Преписвахте полицеиските сводки на Милен Димитров в несвяст.

Дори не искахте да чуете какво иска да каже Чамурджиев, да не

говорим за интервю.

Клопки за Емил Христов??? Че именно под негово ръководство се

дирижираха поръчките.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори