×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оправдаха Венци Чамурджиев, обвинението се оказа въздух под налягане


Оправдаха Венци Чамурджиев, обвинението се оказа въздух под налягане
Венци Чамурджиев
Тема в развитие
виж още
скрий
03 Април 2014, Петък, 01:29 ч.
Автор: Флагман.бг

Три и половина години след зрелищния си арест на Чамурджиев Спецсъда определи обвинението за безмислено
Бившият общински съветник Венцислав Чамурджиев бе оправдан от Специализирания наказателен съд в обвинението за ръководене на организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство. Оправдателни присъди получават и другите двама обвиняеми по делото – Георги Манчев и Тодор Овчаров.

„Случилото ми се определям накратко като един от много скандални поръчкови удари, който предходния кабинет превърна в практика, с цел PR. Беше въпрос на време „балонът“ над ГДБОП и Спецпрокуратурата да се спука и те да се провалят с „едно от първите знакови дела”, каза Чамурджиев.

Той бе показно арестуван през 2010 година в разгара на зрелищните акции, които правеше ден след ден тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов. Първоначално бе образувано дело в Окръжна прокуратура, но по-късно бе прехвърлено в Спецсъда.

Процесът течеше година и половина в Специализирания наказателен съд, разпитани бяха десетки свидетели, сред които и Тодор Атанасов – Томито Черния, който призна, че е давал показания под натиск (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).  Решението може да се обжалва пред Специализирания апелативен съд.

Очаквайте само във Флагман.бг: кой скалъпи обвинението срещу Венцислав Чамурджиев?

В категории: Темида


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
дан
04.04.2014 06:34:25
1
4
ама как ще е виновен бе, какво говорите вие, ще вземете да го изкарате разбойник...
все пак комунистите се върнаха на власт и всички мутри са на свобода и вече вилнеят по курортните комплекси...няма да споменавам имена, вие ще се сетите
10.
ndnd
03.04.2014 21:31:55
1
10
Ако ще си говорим истини,това момче,ЧАМУРДЖИЕВ,ПЛАТИ 250 000 ЕВРО НА ПРЕДИШНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН МАФИОТСКИ СЪВЕТ/КАКЪВТО Е И СЕГАШНИЯ/,ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ЕМИЛ ХРИСТОВ ЗА АПЕЛАТИВЕН ПРОКУРОР,И ГО ИЗББРАХА,БЕШЕ И ВТЕФТЕРЧЕТО НА КР.ЧЕРНИЯ,НО КОЙТО ПЛАТИ,СТАНА РАБОТАТА.СЕГА ЦАЦАРОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА УРЕЖДА СВОИТЕ ЛЮБИМИ МЛАДИ И ДАШНИ ПРОКУРОРКИ ЗА ШЕФСКИТЕ ПОСТОВЕ.АСЕТО ПЕТРОВА И КАЛИНЧЕТО ЧАПКЪНОВА СА СЪСТУДЕНТКИ И ПРИЯТЕЛКИ ОТБУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ.НАЛИ СИ ГОВОРИМ ИСТИНИ,ТАКА ДЕ..ИМА ОЩЕ МНОГО НЕЩА ЗА КАЗВАНЕ,НО ТОВА МАЛКО ЛИ ВИ Е ,ЦАЦАРОВ!?
9.
ndnd
03.04.2014 21:31:55
1
4
Ако ще си говорим истини,това момче,ЧАМУРДЖИЕВ,ПЛАТИ 250 000 ЕВРО НА ПРЕДИШНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН МАФИОТСКИ СЪВЕТ/КАКЪВТО Е И СЕГАШНИЯ/,ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ЕМИЛ ХРИСТОВ ЗА АПЕЛАТИВЕН ПРОКУРОР,И ГО ИЗББРАХА,БЕШЕ И ВТЕФТЕРЧЕТО НА КР.ЧЕРНИЯ,НО КОЙТО ПЛАТИ,СТАНА РАБОТАТА.СЕГА ЦАЦАРОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА УРЕЖДА СВОИТЕ ЛЮБИМИ МЛАДИ И ДАШНИ ПРОКУРОРКИ ЗА ШЕФСКИТЕ ПОСТОВЕ.АСЕТО ПЕТРОВА И КАЛИНЧЕТО ЧАПКЪНОВА СА СЪСТУДЕНТКИ И ПРИЯТЕЛКИ ОТБУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ.НАЛИ СИ ГОВОРИМ ИСТИНИ,ТАКА ДЕ..ИМА ОЩЕ МНОГО НЕЩА ЗА КАЗВАНЕ,НО ТОВА МАЛКО ЛИ ВИ Е ,ЦАЦАРОВ!?
8.
софия
03.04.2014 21:31:07
0
8
Цялата работа е че в столицата взимат яко сега ще оправдаят и джубрила
7.
baihui
03.04.2014 20:26:32
1
15
В интерес на истината това момче Венци много душици е изгорил но е наше момче, т.е. потомствено ухо на ченгетата!
6.
до бич
03.04.2014 20:23:33
0
4
коя сега е новата и на няе купи ли и кола вече предната беше с бмв
5.
леля меля
03.04.2014 20:21:30
0
7
Едните рекетирали и наливали в касите на силните на деня. Другите дошли на власт и поискали техните касички да се пълянт. Ама нещо се забавили и сега първите пак са невинни ангелчета и продължават да пълнят касичката на първите,щото са на власт. Комунизмът и ДС никога не са умирали. Само се правят на заспали!
Борда на ВиК Бургас, нови членове - Любо Пантелеев. Красимир Желев / кой беше тоя- ..../. Борд на Лукоил - Стоян Овчаров. Тотална подмяна на държавни чиновници с още по- некадърни.... Баси и богатата България!!! Не могат да я изкрадат от 25 ,пардон - 60 години!
4.
До Кузманова
03.04.2014 19:57:29
1
5
Я кажи за делата от частен характер,които загуби мъжа ти, пак с тази ти адвокатка,пак ли Милен Димитров ви е виновен? Или некадърността на Мутафчиева?
3.
леля Касабова се прави на невинна
03.04.2014 19:07:50
3
9
Не се прави на загубена Касабова. Много добре знаеше как се повдигат обвиненията, които ти услужливо преписваше от полицейските сводки на Рандева и Милен Димитров.
Изкара Чамурджиев най-големият престъпник, под диктовка на онова корумпе от полицията.

Обвинението бе скалъпено от шефа на полицията в Бургас-Милен Димитров, заедно с един от групичките прокурори за поръчки и разписано от съдия за когото Милен Димитров има компромати.
Време е да се извадят съдийте, които "работеха" заедно с полицията за тези поръчки и да се проследни как удобряваха повдигане на скалъпени обвинение, чрез изманипулиране на закона.

След като се потвърди корупцията на Съдий и Прокурори в Бургаско, заедно с началника на полицията там-Милен Димитров, трябва да се подведат под наказателна отговорност със пълни данъчни ревизий.
2.
Бич
03.04.2014 19:04:15
1
14
"Един дядо питал свой набор :
- Наборе, когато беше на 20 год е*еше 20-годишни девойки, на 40 год пак е*еше 20-годишни, сега си на 70 год и пак си с 20 годишна мацка! Как го правиш това бе?
Дядката отговорил :
- Набореее, наборе, 100 долара са си 100 долара... "

Че и при бат' Венци май нещата са същите...
1.
Корупция в Бургаския Съд и Прокуратура
03.04.2014 19:02:36
1
8
„До преди пет години имахме проспериращ бизнес, живеехме спокойно и нормално. Всичко рухна, когато ГЕРБ дойде на власт и Милен Димитров стана шеф на ОД МВР Бургас. Тъй като отказахме поискания чрез Николай Филипов рушвет или просто рекет, попаднахме в графата “неудобни”.

Много бързо, посредством поръчкови ревизии, запори на сметки и сплашване на контрагенти, бизнеса ни бе отнет, а семейството смачкано.

Чрез поставено лице на Милен Димитров ни бяха предложени няколко оферти за работа, като за всяка искаха да внасяме “гаранционен фонд” в касата на ГЕРБ.

При поискан откровен рушвет лично за Милен Димитров ние отказахме да платим. Два дни след това в семейния ни дом, в дома на майка ми и в офиса на фирмата влязоха на обиск.

Съпругът ми беше обвинен в лихварство, пране на пари и данъчни престъпления. Престоя четири месеца в ареста.

При задържането му се появи отново поставено лица на Димитров и ми обясни, че за да улесни престоя в ареста и тъй като съпругът ми е на 62 години, и за да не му се случи нещо ми поискаха и дадох в ужаса си 20 000 лв. Бяха занесени лично на него!!

Когато съпругът ми излезе от ареста, си поискахме дадените в “гаранционния фонд” суми. Бяхме заплашени, че десет човека ще дадат показания срещу него за лихварство. Така и стана.

В момента е осъден на две инстанции в Бургас за лихварство единствено на базата на свидетелски показания! От както е в служба БОП Бургас, Димитров е лична охрана на Николай Филипов, както физическа, така и в бизнеса. Благодарение на това над Филипов до ден днешен е разпънат чадър. Единствено г-жа Валя Ахчиева се осмели да задава неудобни въпроси.

По времето на ГЕРБ тандема “полиция и кмет, съд и прокуратура” беше непробиваема машина са рекет и смазване на хора.

Все още Филипов е охраняван от действащи служители на БОП Бургас. Имотното състояние на Милен Димитров е завидно за държавен служител. В града се говори упорито за шест апартамента!!! Въпреки многото сигнали до инспектората на МВР от адвокат Мутафчиева, която ни представлява по многото дела, отговор и ефект няма.

Спестила съм много подробности около делата и самото разследване, за да не Ви отегчавам. Ако имате интерес съм готова да ги предоставя.

Заради машинациите на този Милен Димитров живеем под наем и всички вкъщи сме на лекарства. Нямам какво да губя. Разчитам на Вас да продължите с разследването си.

Пропуснах да Ви напиша, че подставеното лице на Милен Димитров /този, който събираше „гаранционните фондове” и му предаде въпросните 20 000 лв./беше осъден в съкратено производство за измама в особено големи размери. Името му е Павлин Петракиев. Има и друга присъда за измами.

Та по това дело има доказателства за многобройни срещи и смс-и между Петракиев и Милен Димитров.

В същото време Петракиев е основен свидетел срещу съпруга ми!

Мария Кузманова”
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори