×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фирми за бързи кредити вербуват агенти в Бургас


Фирми за бързи кредити вербуват агенти в Бургас
Трябва ви бърз кредит? Питайте съседа, той може да е агент
29 Март 2014, Събота, 18:20 ч.

Сладкодумни пенсионери, или агресивни безработни дебнат кой има нужда от пари и му ги носят на ръка

Нов метод за обхващане на всички групи от нуждаещи се от пари в Бургас са измислили фирми за бързи кредити, сигнализираха читатели на Флагман. По таблата пред входовете на блоковете вече не само се лепят рекламни листовки, а и наети агенти слухтят за всеки окъсал финансово. Агентурата се набира от служител във фирмата, който пък по метода на пирамидите получава пари за всеки нов вербуван. Ако новият агент се справя добре, от своя страна той става вербовчик и също му се плаща за всеки привлечен човек.

Жена, която работи с фирмите разказа, че е доволна от заплащането, тъй като имала набито око и ухо. Тя обаче помоли да не се споменава името й, тъй като може да бъде уволнена, а е единствен родител на малката си дъщеря, болна от аутизъм. Схемата била следната: Тя е отговорник на пет до десет блока в комплекса, в който живее. В началото задачата й е да се хвали на свои познати колко изгоден кредит е взела и как е направила ремонт вкъщи. От своя страна тези познати разпространявали безплатно информацията. Рано или късно поне един кацвал да търси заем.

Вторият начин бил да се сяда по пейките край майки с деца или пенсионери и да се насочва разговора към парите. Така ставало ясно кой иска да си купува нов хладилник, на кого не му достигат за обзавеждане, кой иска да прави ремонт. Аз трябва да им казвам, че имам връзки да ги уредя с кредит с по-малка лихва и моя позната може да им помогне. Често хората клъвват и взимат заеми, за които досега са се колебали. Някои от колежките ми даже ги убеждават да не събират пари цяло лято за това и онова, а да уредят проблемите си сега.

Схемата засега работи отлично. Жената се хвали, че е напреднала в професията, станала е старша и даже има 1000 лева в брой, които тутакси може да даде на мераклията да получи заем. Става буквално за минути. Тичам вкъщи и им ги нося, обяснява тя. За всеки сключен договор получава премия от 40 до 60 лева. След това самата тя събира по къщите месечните вноски и от всяка вноска също взима процент. В задачата се пита - щом тя взима толкова пари за посредничеството какъв е лихвеният процент, който удовлетворява и фирмата и тя е на печалба.

И е напълно ясно, че всички пари излизат от джоба на взелия заема. Майката честно признава, че понякога хората се колебаят и не им трябват чак толкова спешно заеми, но тя успява да ги убеди да вземат, тъй като комисионните й трябват. Парите получава пък на ръка и не плаща данъци.

Тя призна още, че фирмите за бързи кредити имат агентура в цял Бургас, като в някои райони се конкурират, а в другите са се разбрали коя фирма ще работи и няма да пречи на другата.  Най-много клиенти се намирали край кафенетата на Еврофутбол, край заложните къщи, край кръчмите и сред младите майки.  

Случвало се дори да се издебва погребение, когато роднините са паникьосани, че нямат пари да изпратят подобаващо близкия си. Тогава агентите на фирмите пристигали и предлагали услугите си. А как ще плащат после опечалените, не било тяхна работа.          

В категории: Бизнес


15
Коментара по темата
15.
Григор Тощреларски
09.01.2021 00:08:27
0
0
Срам и позор за тая госпожа!

Имаше и една статия в :

https://www.vesti.bg/bulgaria/api-s-vazhno-preduprezhdenie-kym-shofiorite-6119917
14.
Григор Тощреларски
09.01.2021 00:08:22
0
0
Срам и позор за тая госпожа!

Имаше и една статия в :

https://www.vesti.bg/bulgaria/api-s-vazhno-preduprezhdenie-kym-shofiorite-6119917
13.
*********
12.03.2018 09:40:57
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
12.
emily
31.01.2015 10:41:24
0
0
Здравейте, Моето име е Емили и аз съм частен заем и овластяване средство за Four Corners Business Group Inc. разположен в Ню Йорк. Как бихте искали да получите заем с лихва 4.92% и на изплащане до 120 месец .. без обезпечение, много евтини и достъпни, по банков път в срок 24-72hrs.
В Four Corner Group ние даде възможности и предоставяне на микрофинансиране заеми за малки и големи бизнес организации, както частни лица ...
за повече информация моля свържете се с нас на [email protected], [email protected].
Сериозни Кандидатите само.
11.
SUSAN
06.07.2014 09:08:02
0
0
Търсите ли за заем или не. Вие сте на правилното място за решение за възстановяване на парите си тук. Global Finance Limited, за да отпуска заеми на фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент от 3,2%, моля свържете се с нас чрез електронна поща днес. [email protected]

Моят кандидат:

1) Пълно име:
2) Държава:
3) Адрес:
4) гласи:
5) Пол:
6) Status:
7) Професия:
8) Телефонен номер:
9), докато на работното място.
10) месечен доход.
11) Размер на кредита е необходимо:.
12) Заем Продължителност
13) Целта на заема.
14) Религия:
15) Били ли сте някога са използвали преди.
16) дата на раждане;
Благодаря
Г-жа Сюзън Майкъл ...
10.
kalvin
11.04.2014 05:25:27
0
0
Търсите ли за заем с много нисък лихвен процент от продължителността на кредита? Били ли сте опитвали да получат заеми от банката, но без успех? Вие сте в спешна нужда от пари, за да се измъкнем от дълга? Нуждаете се от финансиране, за да се разшири или да установи свой собствен бизнес? . Ние предлагаме дългосрочни и краткосрочни заеми с размера на кредита, вариращи от $ 5000 $ 5,000,000.00 Million с нисък процент на 2% в света За контакти: {King) Email: [email protected]
9.
m
02.04.2014 13:38:31
0
0
Е като е единствен родител на дете с аутизъм, тва оправдание ли е да лъже и подвежда хората по този долен начин?!?! Спорен мен тая си е за сигнал до прокуратурата, ако изобщо е вярно, барабар с набитото й око.
8.
P
31.03.2014 15:05:19
0
1
redovnata posta na Flagman:
svarzvali sa se s tazi kreditna firma i sa im predlojili reklama s/y zaplashtane,koqto e bila othvarlena,zaradi visoka cena i reklama ot 4 do 6 izrecheniq...
Sledovatelno Flagman reshavat da heitnat ...jalki ste...za tva nikoi ne vi chete i ne vi vqrva
7.
do ???
30.03.2014 13:22:41
2
1
vaprosnata jena ili si ti ili nqkoi ot redaktor4etata,koito prosto se chudqt kvo da opishat da im se 4etat izmislenite statii...a otnosno tova che ne kazvat imeto na firmata sam mojesh da se setish,sled katyo ti ne si tapak... ''UJ'' che tq ee edna v Burgas,koqto dava parite po domovete i sabira vnoskite po domovete...i ako pomislish o6te malko,koeto qvno ne ti se odava mnogo mnogo,shte se setish,4e tova e dosta po dobar varqnt za pove4eto hora,otkolkoto da se zanimavat da hodqt po bankite i da chakat sumati i vreme za da si platqt vnoskata...
taka che moje da se skriiesh ti nai dobre ;)
6.
???
30.03.2014 10:45:43
1
5
Скрий се бе, тъпак! Как познаваш човек от въпросната фирма, като жената не казва коя е фирмата? Или си служител от някоя и ревеш с пълен глас?
5.
???
30.03.2014 10:45:43
1
4
Скрий се бе, тъпак! Как познаваш човек от въпросната фирма, като жената не казва коя е фирмата? Или си служител от някоя и ревеш с пълен глас?
4.
...
30.03.2014 02:37:36
5
1
Tova sa pylni gluposti...flagman pak golqma izlagciq...imalo jena deto rabotila za tqh,4e i s edno dete...
mi to ako beshe taka vednaga shteshe da se znaee koq eee...
pylni spekulaciii.bez nikakvo osnovaniq i dokazatelstvo...texsta e pulna izmislica..
chudqt se s kakvo da ni manipulirat.
az poznavam chovek ot vaprosnata firma za krediti i vaob6te ne deistvat po tozi nachin...puskat se broshuri po poshtite i koito si reshi zvanio na stacionarenn nomer...koito e za cqlata strana!!!Obikalqla po peikite...xaxaxxxaxx kolko ste jalki redaktor4etata
3.
112
29.03.2014 19:52:36
0
4
Това е изнудване! Баси!
2.
112
29.03.2014 19:52:36
0
4
Това е изнудване! Баси!
1.
AAAAAAAAAAA
29.03.2014 19:21:44
0
6
4E QDAT SOPATA POSLE 6TE PLA4AT AAAAAAAAAAAAA
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори