×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Знаете ли кое е най-щастливото място в света?


Знаете ли кое е най-щастливото място в света?
Едно от приказните места на планетата
23 Март 2014, Неделя, 14:34 ч.
Източник: Inews.bg

За „Деня на щастието“ CNN потърси 10-те най-добри държави за живеене
Обединените нации обявиха 20 март за "ден на щастието", като посочиха, че то и добрият живот са част от човешките права. За да отбележи празника, CNN проучи кои са 10-те държавите с най-добри условия и описа техните емблематични туристически места.

Не е изненадващо, че в списъка на най-щастливите страни попадат повечето от Скандинавския полуостров. За да се изчисли нивото на щастието, са били взети под внимание следните фактори – стандарт на живот, социални условия и политика, свобода на житейския избор, ниво на корупция, културно и природно наследство.

Ето кои са 10-те най-щастливи държави и топ местата за посещение в тях.

Дания

Тя заема почетното първо място, като освен с висок стандарт и добра социална политика, страната се радва и на прекрасния увеселителен парк Tivoli Gardens. Той е сред най-старите, но и най-добрите в Европа. Ако предпочитате спокойствието на Копенхаген, изследването препоръчва да посетите Кралските градини на Rosenberg Castle.

Норвегия

Едно от най-приятните неща тук са прекрасните гурме ресторанти в Осло, включени в гайда Michelin. Тук можете да се насладите на изтънчена храна в заведения с по една или две от престижните звезди. А ако търсите преживяване сред природата, можете да посетите националния парк Dovrefjell, където можете да видите планински биволи и елени в естествена среда.

Швейцария

Няма смисъл да коментираме спокойствието и високия стандарт в тази държава. Но тя попада в щастливия списък и по други причини – алпийски ски писти с дължина над 320 км, където могат да се тренират зимни спортове дори и през лятото. В Швейцария можете да се порадвате и на тихи градчета, в които автомобилите са забранени, а да не забравяме за прекрасния шоколад и безбройните видове сирена.

Холандия

Тук цъфти най-щастливото цвете – лалето, а градините Kaukenhof отварят врати на 20 март за започването на пролетния сезон. Хиляди туристи идват тук, за да видят безбройните сортове от цветето. По-активните посетители, могат да направят панорамен велосипеден тур с дължина около 400 км, за който е предвидена около седмица.

Швеция

Стокхолмският Gamla Stan е най-големият и най-добре запазеният средновековен град в Европа, който си заслужава да разгледате. По нищо не му отстъпва и Кралският национален парк, в който има предвидени и красиви места за пикник.

Канада

Социалната система на тази държава е прословута с доброто си устройство. А за изкушение за туристите е националният парк Banff, който можете да опознаете, докато карате ски. Друга интересна дестинация е остров Haida Gwaii, известен още като островът на кралица Шарлот. Той има богата история и изобилие от места за разглеждане, намира се само на два часа от Ванкувър.

Финландия

Кой не би искал да види северното сияние и дома на Дядо Коледа? Но ако искате да направите пътуването си до Финландия още по-специално, можете да пренощувате в стъклено иглу за двама, през чийто покрив да наблюдавате светлините в небето – звучи наистина романтично.

Австрия

Тук ви очаква истинско щастие за ушите, ако посетите виенската Златна зала на музиката в Musikverein. След това можете да се поглезите с прочутата торта сахер в Cafe Sacher.

Исландия

Това, което не бива да пропускате в тази държава е посещението до комплекса с термални извори Blue Lagoon. Тук всичко е божествено – и храната, и водата, и гледката. Ако предпочитате по-екстремните преживявания, отидете до националния парк Snæfellsjökull, където можете да видите глетчер на върха на действащ вулкан.

Австралия

Тук ви очаква едно от 10-те чудеса на света, включено в списъка със световно наследство на UNESCO – Големия бариерен риф. Той заема площ от 344,400 км и е най-големият коралов риф, обхващащ 600 острова и 3000 коралови рифа.

В категории: Лайфстайл


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
нуу
24.03.2014 14:57:57
1
0
БРАВОС за невероятната тъпотия с която ни информирахте тъй изчерпателно ... имали били парк Tivoli Gardens , ясна , ако искаме щастие - строим паркове Тиволи.
Много сте добри , да не кажа най-добрите
2.
с
23.03.2014 16:37:06
2
7
Да, бе ,да ... Скандинавските страни са с най-висок процент на самоубийства.. ей тъй от щастие май го правят... А като туристи или не дай боже живущи чужденци ще се радвате на така популярния расизъм.
Срам за журналистиката сте, както и повечето вестници и телевизии, да не кажа всички пфффф аман
1.
baihui
23.03.2014 15:35:08
2
7
Според класацията разбирам,че авторите й са обикновени педерасти !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден В народните вярвания обаче петъчният ден е натоварен с друга енергия Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 болни и възрастни хора остават без храна, защото социалният патронаж е наводнен Защо Кирил Маричков влезе в болница Защо Кирил Маричков влезе в болница Любимецът на българските рокаджии вече е минал през всички необходими прегледи и е установено, че състоянието му не е чак толкова страшно Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Автомобилът му е толкова смачкан, че мъжът не можел да излезе през вратата, но пък успял да се измъкне през люка Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Овдовялата хашемитска принцеса е сключила тайно брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II - принц Гази бин Мохамед Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Отказва проба за наркотици "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир
Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори