×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министър Терзиева: За Северния обход на Бургас ще има пари най-рано през 2015-та, това даже е оптимистично!


Министър Терзиева: За Северния обход на Бургас ще има пари най-рано през 2015-та, това даже е оптимистично!
Министър Терзиева беше затрупана с въпроси още преди да влезе в залата, където освен представители на БСп имаше и общински съветници от ГЕРБ, за да чуят какво ще стане с проектите на Бургас
25 Февруари 2014, Вторник, 12:39 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Довършването на четирилентовия път от Бургас за Слънчев бряг също заспива до следващата година

Северният обход на Бургас, който трябва да изведе трафика от входа на областния център към Северното Черноморие, ще може да се надява на финансиране едва след средата на 2015 година. Това стана ясно при посещението на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева в Бургас днес. Тя в момента се среща в зала „Компас” на интерхотел България с представители на бизнеса, общински съветници и граждани във връзка с проекти, които пряко засягат региона. Истинска суматоха настана при посрещането на министъра, заради многобройните питания, които има към нея за инфраструктурни обекти и проблеми. Сред присъстващите в залата бяха и общински съветници от ГЕРБ, които имат въпроси по конкретни затлачени проекти, както и представители на Инициативен комитет за спасяване плажа на Царево. Преди да влезе в залата министър Терзиева кратко отговори пред журналисти за прословутия Северен обход, както и за четирлентовия път от Бургас за Слънчев бряг. Медиите по-късно не бяха допуснати до срещата с мотива, че пред камери дебатът по конкретни проблеми не бил конструктивен.
„За Северния обход на Бургас преди 1-2 седмици беше приет парцеларния план, отчуждителните процедури въобще не са започвали, така че в момента, в който стартират, се надяваме да намерим някакъв източник на финансиране. На г-н Чайков съм възложила да търсим начини и източници на финансиране, но това ще стане не по-рано от средата на 2015 година. Даже смятам, че това е много оптимистичен срок с оглед измененията на закона за държавната собственост и отчуждителните процедури”, каза Терзиева. От отговорите на министъра обаче стана ясно, че тя има предвид пътния възел, който се предвижда да се строи на магистрала Тракия в района на Българово, който да извежда колите през Миролюбово, до Тънково и от там - Слънчев бряг.
Северният обход на Бургас е изключително важен за региона. "Това е проектът, по който трафикът ще минава от сервиз Ситроен до път І 6", обясниха от Община Бургас. За него обаче изобщо не става ясно кога ще има финансиране. Само преди дни кметът Димитър Николов каза пред Общинския съвет, че това е перфектен проект. „Цяла година се занимаваме с него, стотици жалби имаше и се справихме с всичко, минахме през много трудности. Създадохме проект с перфектна детелина, успяхме да извоюваме да се изградят и два локала, които ще създадат  нова индустриална и обществена зона. Това също е готов проект, даже преди европейските избори можеше някой да направи първа копка”, заяви тогава градоначалникът.
За четирилентовия път за Слънчев бряг пък министър Терзиева каза, че министерството е предвидило да бъде финансиран от държавен инвестиционен заем, който трябва да бъде ратифициран от Народното събрание в началото на следващата година.
Очаквайте подробности



Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 1
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
13
Коментара по темата
13.
do mosinovski
25.02.2014 23:18:32
0
0
Мосинов ти лично си безсрамник. От Приморско до Резово районът е спрял по две причини :
- първо ти и твоите другарчета обявихте война на държавата и парк Странджа, като закрихте последния;
- създадохте неморален и съмнителен ОУП;
- допуснахте Златна перла в нарушение на закона.
И сега от тебе ли да чакаме да помагаш на Царево ?
Поне си оправи бакиите, които си надробил.
12.
5454
25.02.2014 20:13:50
1
0
Скриптор Инцертус, Бургаското пристанище не може да получи пари, защото бе отдаден на концесия в края на 2012г.
11.
Ivo
25.02.2014 16:39:13
0
14
ОСТСВКА ВЕДНАГА ВЕ МАНГАЛИ,2015,2016,2020,кой ще ви чака ве цикламено костюмче?
10.
bs
25.02.2014 15:24:50
1
8
Хем виждат забатачените проекти,хем не загряват...Проблем на гербаджиите...Не на гербаджиите,ами на БУРГАС.Много прости хора,много нещо...Абе,я който е висял на Ахелой час-час и половина да вдигне ръка.Нямат пари щото трябва да раздават по 30 лева за да си купуват изборите...Майната им на пътищата
9.
чочо
25.02.2014 15:14:30
11
1
Ама май въпросният Мосинов се превръща в сериозен проблем на гербаджиите в Бургас, че започнаха да го ругаят на порразия, токувиж се появил някой вляво да им издърпа чергата.
8.
до 5.Dr.House
25.02.2014 14:24:44
8
2
ПРОДАЖНО,ПРОДАЖНО, АМА СИГУРНО НЕ ЗНАЕШ, ЧЕ МОСИНОВ ОПРАВИ КМЕТА С КЪМПИНГ КОРАЛ.
7.
bs
25.02.2014 14:14:14
0
13
Ей,ама нагли малоумници.Нали вие го променихте закона за отчуждителните процедури?!А за Южния обход?К'во ли питам и аз?!Докопат ли се комунисти до власт-батак и безумие.Да бяхте довършили поне лентите да Поморие..
6.
ctankov
25.02.2014 14:12:11
0
11
А сега да покажат доклада от сметната палата на Маринов и да обясни кога ще върне парите които е взел да си ремонтира апартамента като офис на НПО. Защо този доклад не е в прокуратурата. Къде е Цацаров да се изкаже.
5.
Dr. House
25.02.2014 14:09:34
0
19
С това продажно комунистическо прасе - Мосинов в залата, Бургас не го чакат добри времена и за огромна радост на комунистите в града, Варна пак ще дръпне напред...
4.
Овчарят
25.02.2014 13:39:54
0
11
Само за трепане са комунистите на снимката.
3.
Скриптор Инцертус
25.02.2014 13:06:52
1
14
Защо Пристанище Варна ще получи 200 милиона лева за развитието си?
А колко ще получи далеч по-перспективното Пристанище Бургас?
2.
Скриптор Инцертус
25.02.2014 13:06:52
2
10
Защо Пристанище Варна ще получи 200 милиона лева за развитието си?
А колко ще получи далеч по-перспективното Пристанище Бургас?
1.
Станков
25.02.2014 12:55:36
1
14
Страх ги е да пуснат медиите, защото много бързо ще се види какви лъжи говорят в залата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори