×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общинските съветници от ГЕРБ и БСП в Бургас си гласуваха 1040 лева заплата, НФСБ дарява парите за храм в кв. Победа


Общинските съветници от ГЕРБ и БСП в Бургас си гласуваха 1040 лева заплата, НФСБ дарява парите за храм в кв. Победа
ГЕРБ и БСП гласуваха с 36 гласа новите си заплати. Местата на НФСБ останаха празни, защото съветниците напуснаха залата, техният призив за благотворителност не беше чут
28 Януари 2014, Вторник, 10:47 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

За всяко участие в специализирани органи те ще получават по още 50 лева, опозицията напусна залата

Общинските съветници от ГЕРБ и БСП, които на национално равнище са основни врагове, в Бургас оформиха завидно мнозинство като гласуваха заедно увеличението на заплатите си на сесията, която се провежда днес. Те вече ще получават 70 % от заплатата на председателя на Общинския съвет Костантин Луков, което на практика означава 1040 лева, изчислиха от общинската администрация. За участието си в специализирани комисии като тази по приватизацията, те ще получават по още 50 лева. Все още няма справка с колко ще се утежни общинския бюджет за скочилите разходи на местния парламент.  Досега всеки съветник получаваше 170-180 лева на месец за участие в сесия, комисия и т.н.
Съветниците от опозиционната партия НФСБ бяха категорично против новия размер на възнагражденията. Те настояваха съветниците да се разписват срещу 340 лева, колкото е минималната работна заплата в страната. „Знаем, че вие ще си гласувате новите възнаграждения, които ще получавате срещу нищожно свършена работа, затова ви призовавам да ги дарявате за храм „Св. Св. Кирил и Методий””, каза водачът на НФСБ в местния парламент Валентин Касабов. Той заяви, че представителите на неговата група ще даряват разликата в парите от минималната заплата до 1040 лева за изграждането на храм „Св. Св. Георги Победоносец” в кв. Победа в Бургас. При гласуването на набъбналите суми съветниците от НФСБ напуснаха залата, празни бяха столовете и на съветниците на СЕК. Представителите на ГЕРБ и БСП останаха по местата си и приеха с 36 гласа новите суми. Апелът на НФСБ за благотворителност за благотворителност не беше чут, представителите и на ГЕРБ, и на БСП останаха безмълвни и те бързо преминаха към втора точка от дневния ред.

Вижте част от изказванията в залата по време на бурния дебат за новите възнаграждения:
Ангел Божидаров, НФСБ : Бил съм участник в първия Общински съвет, през всичките четири години тогава общинските съветници не са получавали възнаграждение . Ясно е, че в днешно време Тимуровските команди и Ленинските съботници отминаха. Възнаграждението на общинските съветници през първите два месеца беше една минимална заплата, което е нормално. След това едно дете на природата на ГЕРБ Симеон Дянков каза,ч е ще са 170 лева. Тогава от ГЕРБ мълчаха, Пристигна Тройната коалиция на ГЕРБ, ДПС и Луфтханза (бел. ред той имаше предвид  „Атака”)  и гласуваха идиотски закон. Не е нормално да дадеш на една група хора сами да си определят възнагражденията. Не е нормално кмета на Сливен да получава 1700 лева, а кметът  на Бургас - 1300 лева.  Ако си гласувате тези заплати, които сте решили,  да отидете и да им целунете ръка на партиите от управляващата на национално равнище коалиция.  Купете си презервативи, защото някой като целува някой зда първи път му трябват.
Евгений Мосинов, БСП:  Законовото изменение влиза в сила от януари 2014, не сме единствените, на които закона е дал възможност да определят възнагражденията си сами. Такива са Народното събрание и ние. Ние сме т.нар. учредителна власт, не може възнагражденията да се определят от кмета. Ние контролираме администрацията, хайде да забравим коалициите,  да забравим секса и презервативите и да разсъждаваме като стопани на града. Ако кажем, че няма да получаваме възнаграждения, ще ни скочи рейтингчето с няколко пункта, но няма смисъл от това в моомента. Да приключим тази точка, да вземем приемливо решение, уважително към институцията, в която работим. 180 лева възнаграждение показваше липсата на уважение към мястото и ролята на Общинския съвет. 
Николай Иванов, ГЕРБ: Г-н Божидаров, щом не желаете да взимате възнаграждения – дарявайте ги. Как си направихте хотелчето в Черноморец като не сте взимали заплати?
Ангел Божидаров, НФСБ: Моето нещастие е, че в тоя град много малко са хората, които могат да си позволят да излязат срещу мен на обществено-политически дебат.  Като парламента е гласувал погрешен закон, ние защо трябва ли да се водим по него. Някой като се ожени за жена, която е шавлива, трябва ли да я търпи цял живот?! А на въпроса за хотелчето в Черноморец- то е построено с труда на 50-годишния стаж на майка ми, още толкова на баща ми, 25-годишен стаж на жена ми, както и на мен. Имам и 17-годишен кредит, още 7 от които, имам да изплащам. Ако баща ми не беше известен бургаски бохем и можехме да имаме още 2 хотели. Проверете ми доходите.
Валентин Касабов, НФСБ : Ние имаме предложение възнаграждението ни де не надвишава минимална заплата за страната. Тук чухме за 70 процента от заплатата на председателя на Общинския съвет,  утре вие ще си качите възнаграждението по няколко пъти. Като прибавим парите за разходи, възнаграждението ще скочи към 1100 лева. На вопиющия глад в България, какво ще обясните на вашите избиратели- че вършите огромно количество работа ли?. Мнозина от вас са просто неизвестни, които са влезли тук по някаква случайност. Каква работа сте свършили тук, голяма част от вас дори не си четат докладните записки. Онова, което трябва да получавате, е страшно много срещу нищожно свършена работа. Удоволствието да натискате едно копче не струва 1100 лева. Няма логика един обикновен човек цял месец да работи за 400-500 лева брутно възнагрждение, а вие тук само срещу присъствие на комисиите да получавате явно незаслужени пари. Аз знам, че вие ще си гласувате тези пари, но искам от името на НФСБ да обявя, че разликата между минималната работна заплата и останалите пари – ние ще ги даряваме на църквата, която строим в момента в кв. Победа – „Св. Георги Победоносец”. Призовавам ви също като добри политици, радетели и родолюбци да дарите сумата на една друга църква – Св. Св. Кирил и Методий. Това е мисъл за този народ, който ви е избрал, всичко друго е алчност и демагогия.

В категории: Бургас


23
Коментара по темата
23.
Сашко
29.01.2014 00:01:41
0
0
От НФСБ предожиха 300лв. ама наглеците от ГЕРБ лапнаха 1000.БСП и те с герберите.
22.
хахахаха
28.01.2014 20:18:16
1
0
ама скатаджиите досега не можаха да си топнат човчиците в софрата на ГЕРБ и сега им отмъщават, обаче знаете ли че много от герберастите сега са гладни мишки като падна властта им - то виолетка илиева ли не щеш, бойчо разойо ли не щеш, деян димов в пристанищео ли не щеш, поогладня им гъзенцето, ама лошо стана сега така - обаче не им пречи да си лапнат по хилядарка на месец. Е й патриотарите на Валерко много сте гадни бе - вие сега като се борите да печелите избори - гладни ще стоите яжте лайна, тъпанари, щото иначе .... не може хем туй въте хем да ви е душичката в рая. Дарявайте паричките а герберастите да си ги харчат
21.
.
28.01.2014 18:30:24
1
1
,,патриотите,, ДАРЯВАТ ПАК ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА ,ЕЙ,ШУШУМИГИ РАЗПИШЕТЕ НЕКОЯ ЗАПОВЕД НА ЗАПИС И ПОСТРОЕТЕ НЕЩО С ВАШИ ПАРИ ,ШУШЛЯЦИ
20.
koko
28.01.2014 16:34:08
1
2
СРАМ Срам срам , няма работа за хората, а някои даже няма какво да ядат, а търтеите от общината ,които нищо не правят ще вземат такива пари, срамота
19.
бо
28.01.2014 16:08:02
0
2
На всякъде се краде като за последно тези общини и тези държавни учреждения да не ги изброявам са хранилки за хора с черпака не с лъжицата безродници долни
18.
1040
28.01.2014 15:23:19
1
8
Сега драги съграждани, очаквайте от йебаните хрантутници зелена зона, лилава зона, зона-пепел от рози,+някоя друга подскочила таксичка.
17.
DOLU GERB !
28.01.2014 14:22:22
1
4
И децата разбраха че Под прикритие е сериала на ГЕРБ а сценария се пише от Бойко Борисов ! Дори някои сцени са снимани на Бургаското пристанище собственост на Цветелина Бориславова !
16.
Нееее
28.01.2014 13:49:34
0
4
Как бе ,ти да не си луд да се покажеш,подкарват те веднага ,оставаш без работа ,бизнес,обират ти жилещето палят ти колата,,да не говорим за деца и рода..тва е България бе драги,,хората имат инстинкт към това--пробвай се.
15.
форумни мишки
28.01.2014 13:40:52
0
5
Добре бе, не мога да разбера що всеки недоволства по форумите а не излиза на улицата. И това ако позволите да се случи означава че вече всичко е загубено!!!
14.
abeee
28.01.2014 12:44:26
14
5
Тия от НФСБТ-СКАТ достатъчно крадат от общината защо им е тая заплата ,,те я правят за ден--някаква земя май взеха за без пари да си направят офисите и не издават касови бележки ми някакви билети.
13.
Неда
28.01.2014 12:42:29
4
9
Срамна работа!!! На фона на масовата бедност и безработица в града!!!
12.
Неда
28.01.2014 12:42:29
2
6
Срамна работа!!! На фона на масовата бедност и безработица в града!!!
11.
jeen
28.01.2014 12:32:16
4
12
Знаете ли колко лева заплата взема един служител в Община Бургас - 450 лв.и с тези пари се грижат за семействата си. Аз се питам защо тези съветници не гласуват по едни 1000 лв. за служителите. Те знаят ли как техните служители са изкарали коледните празници, но тях не ги интересува те гледат само себе си. Иначе им дай разни кампании на които да се покажат колко са добри и благородни, но всичко си остава ей така.... постоянно се дават едни пари, защото те горките много работа са свършили.
10.
Григор
28.01.2014 12:16:07
2
8
Te нали затова са влезли там!За да покровителстват собствения си бизнес!
9.
Григор
28.01.2014 12:16:07
2
10
Te нали затова са влезли там!За да покровителстват собствения си бизнес!
8.
nm
28.01.2014 12:08:18
4
14
Прави сте - там в Общинския съвет всички си имат някакъв бизнес , от който много добре печелят и вместо в този местен парламент да ходят и да работят "НА ПОЛЗУ РОДУ " те имат висшето нахалство да ощетяват бургазлии и да им плащаме заплати по 1000 лева - какво безочие,наглост мародерство и цинизъм - ще видите Вие на следващите избори -
ПРЕЗ 'КРИВ МАКАРОН' ЩЕ ГЛЕДАТЕ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ - ОСОБЕНО ТЕЗИ "ЛЕКЕТА' И БЕЗДАРНИЦИ ОТ герб ....
7.
patoka
28.01.2014 12:01:06
3
12
Много лесно е да си гласуваш заплата,която излиза от нечий чужд и най-вече друг джоб - този на данъкоплатеца , на нашия бургаски гражданин , който наистина работи за средно 500-600 лева на месец , но нищо нека "ДА ГИ ПОДПОМОГНЕМ"- те са беднички и гладни , че и "ВЪРШАТ МНОГО, МНОГО РАБОТА"...Боже,боже - накъде отиваме ...
Толкова гладни семейства има , толкова бедстващи хора има ,които стоят на студено и едва,едва свързват двата края , толкова деца нуждаещи се от лечение - да измислят някаква КАУЗА и да ги даряват тези пари - НИТО СА ГЛАДНИ , НИТО СА ЖАДНИ !!! Или май искат да не ги изберем за следващия мандат - то така и ще стане ...
6.
Мъдрият Бай Хой
28.01.2014 11:58:30
5
15
Колкото и да ми е неприятно съм абсолютно съгласен с Касабов! Това си е алчност! На общата бедност и ниски доходи тия тарикати да взимат по 1000лв за нищо си е наглост и алчност. Всеки един в този общински съвет е с някакъв бизнес, на тези пари ли останахте бе смешници?!?
5.
Ваня
28.01.2014 11:44:13
5
16
На служителите в общината,който вършат работа трябваше да се вдигнат заплатите!!!Не на тези продажници!
4.
Ваня
28.01.2014 11:44:13
4
14
На служителите в общината,който вършат работа трябваше да се вдигнат заплатите!!!Не на тези продажници!
3.
..
28.01.2014 11:24:18
3
18
ашколсум боклуци
2.
асасас
28.01.2014 11:17:27
2
26
Абе разбирам 500-600 лв заплата колкото е средната в Бургас , ама за 1 заседание на месец плюс едно заседание в някоя комисия да вземеш 1000 лв си е доста нагличко .
1.
мммда
28.01.2014 11:09:08
9
11
Той Слави Бинев ще ги спонсорира НФСБ-то
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори