×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български тир се обърна и блокира магистралата Ниш - Белград
  • Черногорският премиер не се яви на среща с президента Радев
  • Украйна унищожи всичките 10 дрона, изстреляни срещу нея от Русия
  • Започва двудневното посещение на Путин в Северна Корея
  • Килиан Мбапе е със счупен нос в мача на Франция с Австрия на Евро2024, ще бъде опериран
  • Очакват се слаби вторични земетресения в Пловдивско
  • България срещу Турция във волейболната Лига на нациите днес, срещата е от 17,30 ч българско време в зала "Арена Стожице"
  • Пиян шофьор е блъснал патрулка край Крумовград, бил и в насрещното
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Директорът на вечерната гимназия Галина Златанова: Няма причина за негативно отношение към мен


Директорът на вечерната гимназия Галина Златанова:  Няма причина за негативно отношение към мен
Като всеки един нормален човек съм притеснена за първия си работен ден, не очаквах такова отношение, призна Златанова
23 Януари 2014, Четвъртък, 17:47 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимка Автора

На преден план е благото на учениците и колектива, каза тя

След проведен конкурс за директор на вечерна гимназия получих най-голям брой точки. Аз съм в правото си да встъпя в длъжност, каза пред Флагман.БГ новият директор на вечерната гимназия в Бургас Галина Златанова, срещу която се надигна огромно недоволство в училището, още преди да е стъпила на работното си място. За мен е изненада това брожение на колектива, тъй като не ги познавам и те също не познават мен, продължи тя.

„Разбирам притесненията им, че искат за директор човек, който е работил в това училище и познава спецификата на работата. Човек, който да има поглед върху нещата. Директор с опит, с рутина. Но ако по силата на това трябваше да разсъждаваме, то нито един директор не се е родил научен“, каза Златанова. Всеки е получил закалката си в ежедневието, сблъсквайки се с проблемите, добави тя. „За една такава професия е важно да работиш с желание и поставяйки си за цел благото на колектива и благото на учениците. Аз тръгвам с най-чисти намерения и към самия колектив, и към учениците, и към самата форма на обучение“, каза още Златанова. Не виждам причина за това негативно отношение към мен, допълни тя.

„Като всеки един нормален човек съм притеснена за първия си работен ден. Още повече, че не очаквах такова отношение. Разбирам, че хората са настроени не срещу мен. Те всъщност възроптават срещу новия ръководител.  Искам да ги уверя, че имам най-човешки чувства като всеки един родител, като всеки един човек и искам просто нещата да минат добре“, каза Златанова

Въпреки недоволството срещу нея, Златанова няма реваншистки намерения. „За да се реализира един директор, той трябва да има твърда ръка по отношение на колектива и на дисциплината. Това са нормални неща в хода на работата. Но аз нямам реваншистки намерения, не целя уволнения. На преден план за мен ще бъде всичко в хода на работата, което би допринесло за благото и на колектива, и на учебното заведение. Мисля, че диалогът е най-подходящото решение в случая“, каза Галина Златанова.

Златанова обясни, че няма откъде да ползва протекции, за да спечели поста. „Аз не членувам в партии, не участвам в никакви сдружения. Реших да опитам това, защото смятам, че притежавам всички тези човешки качества, които са необходими на един ръководител“, каза тя.


Галина Златанова има 30-годишен педагогически стаж като учител по география. Работила е в различни училища, с различна специфика. Започнала е от селско училище , следват 9 години в английската гимназия в Бургас. Работила е в Професионалната гимназия по транспорт, в СОУ „Иван Вазов“. Това обаче е първият ръководен пост в нейната кариера.

„Работила съм в училища, които са много различни, и винаги съм съумявала да намеря подход и към ученици, и към колеги, и да се справям със задълженията си. За мен това е плюс – да познаваш различното естество на работата в различните учебни заведения, което да ти дава някакъв опит, който да използваш като база“, каза Златанова.

В категории: Просвета


Рачков пак се уреди
Рачков пак се уреди 18/06/2024, Вторник 09:52 2
28
Коментара по темата
28.
Бургазлия
27.03.2015 10:14:12
1
0
Основно качество явно за вечерната е разврат и простотия! Намериха си кандидат с такива качества и то пред пенсия! Но то пък кой млад и кадърен да се хване в подобно заведение!
27.
ъруин
05.02.2014 07:24:28
1
2
старата директорка сейкова беше пълен боклук, назначаваше само свои хора, а инспектората, както винаги си затваряше очите, всяка година назначаваше приятелката си пенсионерка венета ташева, извън всички закони. мръсна долна пачавра, но кои са свестните директори в бургас?
26.
mimi
28.01.2014 10:05:45
1
2
пазисе от тодорова с две лица
25.
V.N
25.01.2014 10:26:01
1
5
Поздравления,Златанова. Не обръщайте внимание на злобните коментари,нормално - страхуват се.(явно има защо) Вярвам,че ще се справите!
24.
Анастасия Попова
24.01.2014 13:11:26
2
9
Честито г-жо Златанова.
За злобните коментари искам да кажа , че това е един страхотен професионалист педагог и най вече Човек . Беше ми преподавател по география в АЕГ , и вярвайте ми наистина благодарение на нея съм научила георгафията и на кандидат студентския изпит имах оценка 5,85 .
Г-жо Златанова - благодаря Ви ! И успех !
23.
Анастасия Попова
24.01.2014 13:11:26
0
6
Честито г-жо Златанова.
За злобните коментари искам да кажа , че това е един страхотен професионалист педагог и най вече Човек . Беше ми преподавател по география в АЕГ , и вярвайте ми наистина благодарение на нея съм научила георгафията и на кандидат студентския изпит имах оценка 5,85 .
Г-жо Златанова - благодаря Ви ! И успех !
22.
Дойчинова
24.01.2014 10:03:17
0
36
Познавам я лично.Работили сме заедно в едно училище.Прекрасен човек и професионалист.Наистина заместваше,но с увеличаването на пенсионната възраст и с нежеланието на дори навършилите такава да се пенсионират е невъзможно да се задържиш някъде за постоянно.
21.
1000
24.01.2014 07:37:34
9
7
Е даде нали е с връзки Златанова и затова не е могла да си намери постоянна работа,хехе жалки хора ,нищо въпреки всичко се радвам,а тя с тази прекрасна усмивка ще ги закопае всички.На добър час!
20.
do 18
24.01.2014 07:31:25
0
15
Въпрос на късмет , колега...
Аз лично я познавам-през последните 7-8 години тя заместваше учители по география в различните училища.
Как да си намери постоянно място,като се знае ,че едно школо има 4-5 математици,4-5 филолози,2-3 историци,а учителя по география е само един навсякъде-значи или трябва някой да се пенсионира,което според сега действащия закон,ако не желае,си остава на работа,или остава другия вариант да замества.
Така , че понякога и това се случва в живота...
19.
1000
24.01.2014 07:28:20
2
9
Petarcho,az li da ti obesniavam na tebe,iavno intelekta ti e kato na chervei,drebnava dushichko,lkato cheta 9 godini v Angliiska,ne raboti tam ne zashtoto ne ia iskat,zashtoto kolejkata po geografia e bolna i darjavata ia pazi,saotvetno Zlatanova,triabva da napusne,a da ne govorim za Ivan Vazov,dam imam spomen ,che zamestva bremenna kolejka i dokolkoto imam spomen,dosta detsa s podpiska biaha v Obshinata s molba da varnat Zlatanova obratno,iavno nevejestvoto i Nekompetentnostta sa tipichni za skromni dushichki kato tebe,sega si izsmuchi prastite izkarani ot zadnika ti i izmisli neshto po smislenno.
18.
Петър
24.01.2014 07:20:00
17
2
Мисля, че не нужно да се стига нито до дребнави оплювания , нито до прекалени хвалебствия, защото и едните, и другите навеждат на мисълта за явна нагласеност на коментарите и изкуственост в репликите. Грозните думи само допринасят за принизяването на проблем, който е значим и за двете страни - и за учителите, и за г-жа Златанова. Хубаво би било да се изказват само смислени и уравновесени мнения, които наистина да навеждат мисълта на четящите в определена посока. Добре е да се зададе въпросът защо г-жа Златанова не се е задържала на нито едно от посочените работни места и защо тогава при напускането й никой не се е застъпвал тя да остане на поста си. И защо е нужно сега да се хабят време, усилия и нерви, да се изгражда наново нещо което вече е изградено и е доказало във времето, че работи добре?
17.
Виктор Киряков
24.01.2014 02:04:54
1
10
От горенаписаното разбрах:
Един човек с качества и опит разбира, че ще се провежда конкурс за директор. Усеща чувството, че ще се справи с бъдещите задачи. Става сутринта, усмихва се, взима папката с подготвените документи и ги носи до институцията, пред която ще се провежда конкурса. Тъй като и той е човек от народа се прокрадва обезкуражаваща мисъл в главата му- "абе сигурно конкурсът е нагласен, но нека все пак опитам. Бих могъл да допренеса за развитието на училишето."
Конкурсът минава и време по- късно разбира, че го е спечелил. Чувство на радост минава през тялото му. Съшевременно текат и мисли в главата му: "абе, това в България ли се случи и с мен ли се случи? Та нали уж цялата ни система е изгнила?"
Дотук написаното разказва една кратка история. Аз си зададох въпроса: Не е ли редно да се дава шанс на подобни хора? Забравихме ли ние българите думи като морал, уважение, чисто намерение и т.н. Мисля, че не всички българи са се продали и благодаря за което. Златанова, моралът, добротата и чистите намерения са тези, на които ние българите трябва да градим държавата си. Успех!
16.
1000
23.01.2014 21:31:39
1
12
Бъдете си за Ламбова,никой няма нищо против,явно и вие лапате от тази голяма баница,но гледайте да не се задавите,с тези големи парчета непосилни за вашата уста.
15.
11
23.01.2014 21:29:05
0
11
Една прекрасна преподавателка ,това сте вие г-жо Златанова.Поздравления!
14.
dani
23.01.2014 21:15:58
7
3
Благодаря ви за коментарите -гнездо на змии и други, но се чудя колко от вас всъщност разбраха ,че колектива не е против г-жа Златанова а за г-жа Ламбова.
13.
Stefan
23.01.2014 21:11:33
0
9
Не мога да разбера защо съдите един човек, който не го познавате и нищо не знаете за него ?! .. Повярвайте ми Златанова наистина е Златна .. и съм убеден, че след време ще се наложи да и се Извините и тя ще си замалчи и ще ви отговори само със една хубава приятна Усмивка :)
12.
Lili
23.01.2014 21:06:01
0
9
Bravo Gale,kasmet s tebe sme,vunagi si bila prekrasen chovek,pokaji go za seten pat.Na dobar pat
11.
1000
23.01.2014 21:01:20
1
4
Явно си с връзки затова моля да ми помогнеш,виждам,че си добре запозната и навътре в париите,така че разчитам на тебе разбирачке.
10.
до 9
23.01.2014 20:44:17
4
2
Пред някоя политическа централа за предпочитане пред тия на БСП-ДПС
9.
1000
23.01.2014 20:14:06
5
4
Хаха искам и аз подарък,къде да се наредя......да получа подарък обесни ми?
8.
Adelina
23.01.2014 20:13:15
1
6
Ne razbiram,zashto tova negativno otnoshenie oshte ot parviq den!Ami daite i shans i posle q sadete!Tova e edin izklu4itelen profesionalist,s neveroqtni ka4estva,otli4en pedagog i priqrel,s golemite golqm,s malkite malak!Kasmetliika sam 4e q poznavam!
7.
1000
23.01.2014 20:12:15
0
6
В днешно време мама на тати подаръци не прави,всичко си е заслужено или трябва да се постараеш,така ,че Златанова браво доста си се подготвила,а злобните коментарчета просто са между редоветв,тоест не са толкова важни.Само напред .....
6.
lili
23.01.2014 20:08:16
1
5
Горя главата няма да се отказваш,да им правиш евала те на това разчитат
5.
...
23.01.2014 20:01:23
7
6
В днешно време няма хора "спечелили" конкурси има хора, на които са им подарени конкурсите. ;)
4.
Лилито
23.01.2014 19:59:02
2
13
Поздравления Златанова,вие сте прекрасна жена и преподавател,съжелявам ,че дъщеря ми няма да е при вас,нямам думи с ,които да изкажа колко много се радвам,тази гимназия най-накрая случи на добър човек......Късмет!
3.
Златина
23.01.2014 18:45:30
2
18
Колективът на Вечерната гимназия в Бургас все още не знае какъв късмет е извадил за това,че именно Галина Златанова е спечелила конкурса за директор.Тя е доказан професионалист с коректно отношение към колегите си и преди всичко ГОЛЯМ ЧОВЕК.Дано в интерес на ползотворната съвместна работа те бързо открият този факт,признат от десетки преди тях.
2.
Pavlin
23.01.2014 18:38:11
2
17
Галя,честито,но те чака много работа и не се притеснявай-ще научиш с времето всичко !
1.
лили
23.01.2014 18:21:10
2
10
там е гнездо на змия,очакваи много удари под кръста
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вождовете на "Величие" са абсурдни, революция няма да има, а само лудост, смята Ваня Григорова Вождовете на "Величие" са абсурдни, революция няма да има, а само лудост, смята Ваня Григорова Изненадата "Величие" е изненада само по отношение на конкретните личности, но подобна реакция като течение се очакваше, посочи тя Помните ли тази фолкпевица - напоследък хич не й върви Помните ли тази фолкпевица - напоследък хич не й върви За неприятностите, които има съобщава самата изпълнителка в профила си в социалните мрежи Лидерите преговаряли за властта с СМС-и, разбрали са се вече дори за министрите? Лидерите преговаряли за властта с СМС-и, разбрали са се вече дори за министрите?  Разговорите, които наблюдаваме сега, са за шоу, коментира политическия PR Нидал Алгафари "Наско Културата" и "Дельо Фактурата" веселят Хасково "Наско Културата" и "Дельо Фактурата" веселят Хасково В неделя градът ще гласува на трети вид избори Борислав Гуцанов: Ще се кандидатирам за лидер на БСП, за да съберем лявото Борислав Гуцанов: Ще се кандидатирам за лидер на БСП, за да съберем лявото Той заяви още, че няма разделение и разцепление в БСП след оставката на Корнелия Нинова Морето е спокойно, но спасител от Бургас предупреждава за подводни ями и течения Морето е спокойно, но спасител от Бургас предупреждава за подводни ями и течения Предпоставка за мъртво вълнение е северния вятър, коментира Петър Русев 1,45 промила алкохол в кръвта на беглец без книжка, блъснал с чужда кола патрулка 1,45 промила алкохол в кръвта на беглец без книжка, блъснал с чужда кола патрулка Началникът на РУ-Крумовград главен инспектор Пламен Данев разкри, че автомобилът е спрян от движение Възможна ли е епидемия от маймунска шарка? Проф. Ива Христова заговори за тлеещи огнища Възможна ли е епидемия от маймунска шарка? Проф. Ива Христова заговори за тлеещи огнища Разпространяват се и опасни вируси за малките деца, които предизвикват диария и се налага хоспитализация, предупреди тя ГЕРБ-СДС търсят подкрепа за правителство от БСП, ИТН и „Величие“ ГЕРБ-СДС търсят подкрепа за правителство от БСП, ИТН и „Величие“  След като Бойко Борисов заяви, че премиерът трябва да е от ГЕРБ, вчера се появи и ново условие Паника в Пловдивско! Българи разказват как къщите им се разтресли при труса с магнитуд от 4,3 по Рихтер Паника в Пловдивско! Българи разказват как къщите им се разтресли при труса с магнитуд от 4,3 по Рихтер Преживели ужаса разказват за адски тътен, а сеизмолозите очакват напрежението в земните недра да продължи
Анджелина Джоли изплиска легена Анджелина Джоли изплиска легена Бившата жена на Брад Пит продължава да изумява света Кейт ще победи рака -  непоколебима пред лицето на безпокойството и загуб Кейт ще победи рака - непоколебима пред лицето на безпокойството и загуб Принцесата на Уелс се появи публично за първи път от началото на химиотерапията Посрещат Владимир Путин в Северна Корея с парад Посрещат Владимир Путин в Северна Корея с парад САЩ изразиха загриженост  Лидерите на ЕС не се разбраха за Урсула фон дер Лайен Лидерите на ЕС не се разбраха за Урсула фон дер Лайен Те не успяха да постигнат съгласие за топ позициите в общността Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината 24-годишен кипърец без политически опит и без официална диплома за висше образование става част от ЕП, след като получи внушителна подкрепа  Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Феновете масово търсят жрици на любовта, британците са мераклии номер 1 Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Монархът взе решение, което променя живота му Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори
Ивайло МИРЧЕВ, Демократична България Ивайло МИРЧЕВ, Демократична България Пеевски да подбира антикорупционната комисия е все едно Чикатило да прави конкурс за детска рисунка Виц на деня Виц на деня Интервю:
- Умеете ли да работите добре в екип?
- Не.
- Вълк-единак, значи?
- Не, аз и сам не работя добре.
Виц на деня Виц на деня В полицията:
- Къде ви бяха парите?
- Тук в сутиена!
- А защо не му попречихте?
- Ами мислех, че е с добри намерения...!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да не изневерява мъжът, жената трябва да се променя. А за да не изневерява жената, мъжът не трябва да се променя.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори