×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майка на болно от рак дете прати "кърваво" писмо до здравния министър


Майка на болно от рак дете прати "кърваво" писмо до здравния министър
Коста е с тумор в главата, четвърти стадий, от Фонда за лечение на деца крещят на майката
17 Януари 2014, Петък, 20:01 ч.
Източник: БЛИЦ

Погледнете детето ми в очите и ми кажете защо го превръщате в просяк на живот, пише изтерзаната жена

Ваня Гарова, майка на 8-годишния Коста от пловдивското село Цалапица, изпрати от Истанбул “кърваво” писмо на здравния министър д-р Таня Андреева и на шефката на Фонда за лечение на деца в чужбина д-р Ива Станкова. Причината е оказаният натиск върху нея заради това, че Коста е изпратен за лечение в Турция с пари от Фонда.

Момчето се бори с тежката диагноза тумор на мозъка. Коста е преживял операция през октомври м.г., но за да оздравее напълно има нужда от лъчелечение и химиотерапия в Турция. Съветът към Фонда за лечение на деца реши в края на м.г. да отпусне 14 000 евро за лъчетерапия на момчето.

Днес следобяд здравният министър привика на среща членовете на Обществения съвет на Фонда и неговия шеф, за да изяснят недоразуменията. Както е известно, някои от членовете на съвета искат оставката на д-р Станкова. Станало ясно, че експерти и юристи на здравното министерство ще влязат на проверка във Фонда, а виновните щели да бъдат наказани.

Във вторник – 21 януари предстои поредна среща между ръководството на Фонда и членовете на Обществения съвет, за да оптимизират работата на необходимата институция.

Ето и писмото на изтерзаната майка:

Добър ден г-жо Министър, Пише ви една майка, която няма дори капка спокойствие, за да се грижи за едничкото си дете което се бори с 4-ти стадии на рак. Вие сте медик, нали? Наш министър на здравеопазването... Като такъв първо ще ви попитам какво се случва в държавата, министерството ви? Намирате ли всичко това за нормално? Според вас всичко наред ли е, под контрол ли е?

 Ще ви отговоря аз как виждам нещата. Здравеопазване няма! Няма го и доверието, което трябва да е в основата на всичко. Няма го професионализмът. Няма я културата на общуване. Но коя съм аз да говоря всичко това?! Една майка от провинцията. Кой ще ме чуе мен, кой ще ми обърне внимание?

Полунощ е, вие предполагам спите, но не и аз. Гледам личицето на спящото си детенце Коста и плача. Не очаквам да ме разберете. Ще ме разберат десетките майки, които са в моето положение. Ще проронят и сълзи, защото, г-жо министър, ние сме майки на деца, които се борят за всяка глътка въздух. Случаят на сина ми ви е известен, знам. Затова няма да ви го повтарям отново, за да не отнемам от времето, което е добре да отделите за Фонда за лечение деца. Вие сте човекът, поставил на пост д-р Станкова с думите ''тя е професионалист''. Аз няма да се съглася с това ваше твърдение, защото вече говоря от името на човек, сблъскал се с нея. И това е поводът да ви пиша.

Преди ден същата тази д-р Станкова ми се обади в Турция, за да ми каже какво да говоря в ефир. Да ми каже, че трябва да благодаря на Фонда за добрата работа. Тонът с, който ми говори, е повече от отвратителен. Викаше, казвам дори крещеше, че уронвам както своя авторитет, така и този на Фонда. Детето ми било финансирано, какво съм искала?! Тогава я попитах как ще продължи лечението на Коста след 02.02, защото тогава изтича офертата, която е за химия с лъчетерапия.

 Какво ми предлага тя и как ще плащам след като досега детето се е лекувало с дарителски средства. Откъде ще плащам за химия, която не се поема без лъчетерапия. Това, че не се поема, тя лично го каза в предаване, в което участвах и аз по БНТ, преди близо 20 дни. Думите й бяха: ''Детето ви без лечение няма да остане''. Попитах я няколко пъти, къде лечение, в България ли? Тя не благоволи дори да отговори. Признавам, добра е в клеветенето. Изгледах новините тази вечер по БНТ и чух и видях как безцеремонно лъже в ефир. Крещяла, защото връзката била лоша. Що за безобразие е това. Говорили сме първо през скайп, това не е вярно и аз ще искам да покаже на скайпа си кога е разговаряла с мен по скайп.

И знаете ли, г-жо Андреева, лъжата е нищо пред нечовешкото й отношение. Дори не попита как е детето към днешна дата, как се чувства. Да, не е длъжна да се интересува от това, но сме хора, а вие и медици при това. Детето ми стана свидетел на това грубо отношение. Дойде до мен, прегърна ме и се сгуши в мен. На 6 януари трябваше да бъде направен първият превод. Като медик ви питам... Ако хората не даряваха пари от ноември досега какво щеше да се случи с детето ми?

Сега, като човек ви питам - знаете ли какво е на Коледа да плачеш безпомощен пред болката на детето ти, подложено на костномозъчна пункция. Да отправяш молби, да знаеш, че си изоставен в лицето на държавата си. Ще попитам и тази г-жа Станкова... Г-жо Станкова, как така намерихте турския ми номер сега, преди предаване? Защо не го намерихте по-рано да ми кажете: ''Вашият син ще се поеме от Фонда, желаем му здраве и успех в борбата с рака?'' Осмелихте се да си измиете грешките с лъжи.

Какво стана със Стефи, когато остана само с химия? Пратихте я на пазара на просията, нали? Това ми предлага шефката на Фонда сега и за Коце. Моето дете е просяче по неволя. Аз съм просяк по неволя, но не се срамувам. Аз съм майка, не бюрократ, и като майка ще се боря за живота на сина си. Нагрубена съм, обезверена съм... На фона на цялата тази мъка, тази болка в душата ми, вие ме тъпчете, като плевел. Ще ви пратя и снимка на сина си. Погледнете в очичките му и кажете - за вас това дете струва ли нещо или е един номер, в един списък. За мен и останалите майки това са живи същества, не номера.

Не искам извинение за лъжите и за всички обиди. Искам само да ви кажа, че успешен е онзи политик, онзи шеф, онзи човек, който е успял да спечели уважение и доверие. В мое лице вие ги загубихте. Ще се моля да няма деца, като Коце, защото тежко и горко на клетите им майки. Дано моите сълзи в момента никога да не парят вашите лица. Защото боли, г-жо Министър, д-р Станкова...


В категории: Животът


2
Коментара по темата
2.
АЗ
20.01.2014 20:12:17
0
1
Разстрел на площада за всички лицемери ... ето за това не можем да имаме оръжие ... просто щяхме да премахнем всичката измет в държавата!
1.
sas
17.01.2014 22:14:08
0
9
ДОКОГА ! ДОКОГА ЩЕ ГО ИМА ТОВА БЕЗДУШИЕ В ЛИЦЕТО НА ДЪРЖАВАТА КЪМ СОБСТВЕНОТО СИ ПОКОЛЕНИЕ !!!??? ДОКОГА, ИЗМИСЛЕНИ "ДЪРЖАВНИЦИ" ЩЕ МОРИТЕ ДЕЦАТА НИ !!!??? СРАМ И ПОЗОР !!!
ПРОДАЖНИЦИ И БЕЗДАРНИЦИ !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори