×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Битият Димитър Бахнев: Сидеров беше пиян, опита да ме срита в топките


Битият Димитър Бахнев: Сидеров беше пиян, опита да ме срита в топките
Сидеров тръгна устремно и когато беше на около метър от мен, посегна с юмрук, насочен към лицето ми. Аз се предпазих, като си дръпнах главата, пише в показанията на Димитър Бахнев
16 Януари 2014, Четвъртък, 13:40 ч.

Някой хвана ръцете ми отпред и този път вече бях ударен с юмрук в окото, обяснява Бахнев

Приложените към искането на главния прокурор 65 страници документи съдържат прокурорски постановления на Варненската и Софийска градска прокуратура, медицински свидетелства и протоколи за разпит на свидетел, пише сайтът vEvesti.bg.

Целта е народните представители да се запознаят с обективните факти от проверката и основанията за искане на имунитета на народния представител.

Полицай Колев с оток на лявата скула

В искането си, което публикувахме вчера, главният прокурор посочва, че полицаят от варненското 03 РПУ Костадин Колев е получил от Волев Сидеров удар с юмрук в лицето и е получил лека телесна повреда.

Ето и съдържанието на медицинското удостоверение, издадено по-късно на полицая:

Според него (№ 22 от 2014 г.) лекарят Деян Демирев от отделение „Съдебна медицина" при варненската многопрофилна болница „Св. Анна" е прегледал по негово желание Костадин Колев за установяване на получени травматични увреждания. Колев е дошъл на преглед към 23:20 часа. Преди това е прегледан от неврохирург в Спешно отделение, откъдето му е поставена диагноза Контузия на лицето.

Лекарят установява изразен оток в областта на лявата скула с диаметър около 2,5- 3 см. В центъра на отока личи мораво кръвонасядане с кръгловата форма и с диаметър около 5-7 мм.

Според заключението се касае за травматичен оток и кръвонасядане на лицето, които са резултат на удар с или върху твърд предмет и биха могли да бъдат получени при удар с юмрук в указаното време, пише съдебният медик. Полицаят е изпитал болка и страание.

 

Гражданинът Бахнев с мораво кръвонасядане под окото

Медицинско удостоверение е получил и най-често цитираният в искането на главния прокурор Димитър Бахнев, който всъщност е основната мишена на атаките на Сидеров и съпровождащата го компания от депутати ат „Атака". Той също е освидетелстван от д-р Демирев, към 23:45 часа. В документа е посочено, че потърпевшият не може да прецени кой точно го е ударил.

Лекарят установява, че в областта на долния клепач на дясното око личи мораво кръвонасядане с неправилна форма и диаметър около 6,7 мм. Без други следи от травматични увреждания.

Съдебният медик заключава, че травмата е получена от удар с или върху тъп предмет с ограничена повърхност и би могла да бъде получена в указаното време - към 20:35 часа, според пострадалия.

 

И двете удостоверения са издадени, за да послужат пред съда.

Пострадалите - полицаят Костадин Колев и Димитър Бахнев са разпитани като свидетели от разследващия полицай при ОД на МВР - Варна Искра Кънева. За отбелязване е, че разпитите на двамата като свидетели са започнали още същата нощ, само няколко часа след инцидента и след като са получили медицинските си удостоверения.

Попитах Сидеров защо ме удря, отвърна, че е народен представител

Полицаят Костадин Колев е разпитан още в 0:15 часа на 7 януари. Той отива като автопатрул на летище Варна - терминал Пристигащи - след сигнал за скандал с Волен Сидеров. Полицаят описва как Сидеров парадирал с картата си на народен представител. „Под парадиране имам предвид, че показваше картата си постоянно и повтаряше, че е народен представител и сме длъжни да му съдействаме", е записано в протокола. „Също така искаше да прочета на висок глас пред всички какво пише на служебната му карта отзад, като казваше, че пише, че е народен представител и че всички сме длъжни да му оказваме съдействие." Обяснява Колев.

Свидетелят разказва, че колегата му Кателиев е обяснил на Сидеров, че няма право да му дава личните данни на Бахнев, защото са класифицирана информация.

Този отговор очевидно още повече е ядосал Сидеров, който изблъскал полицаите и да обижда всички и се отправил към младежа (Бахнев - б.р.) В протокола е записано, че групата хора около Сидеров крещели през цялото време, че са народни представители и искали от младежа да си даде личната карта.

„В момента, в който застанах между господин Сидеров и младежа, той ме блъсна в гърдите, като удара попадна в ръцете ми, които бях поставил пред тях. В следващия момент замахна и ме удари с юмрук мисля, че с дясната си ръка в лявата част на лицето. След като ме удари, го попитах защо ме удря и той ми заяви, че е народен представител и съм длъжен да му съдействам... След като ме удари беше достатъчно близо до мен и усетих, че лъха на алкохол.

По-нататък полицаят обяснява как групата влезли в сградата на летището и органите на реда не успели да ги спрат, защото депутатите размахвали карти. На тръгване наричали българската полиция „мафия", обиждали ги, че са корумпирани циркаджии и смешници.

Разпитът на полицая е приключил в 2 часа през нощта.

Двадесет минути по-късно, в 2:20 часа започва да дава показания пострадалият Димитър Бахнев отново пред полицай Искра Кънчева.

Сидеров се опита да ме ритне в слабините, миришеше на алкохол

Става ясно, че се е връщал от коледна ваканция от чужбина и пътувал за Варна с въпросния полет на „България еър". Бахнев обяснява, че Сидеров, когото познавал от телевизията като политик от партия „Атака", разговаря с две дами на съседни места през пътеката. „След което чух, че двете дами го помолиха да ги остави на мира, едната от тях беше чужденка и говореше на английски, а другата каза на български, че не би желала той повече да разговаря с нея." Пише в протокола от разпита. Бахнев описва как чужденката си взела багажа и се преместила в бизнес класа, последвана от Сидеров, който отказвал на неколкократните покани на стюардесата да си седне на мястото. После нещата се успокоили.

В автобуса от самолета обаче свидетелят твърди, че Сидеров се взирал в него и когато и той го погледнал, депутатът го попитал: „Какво искаш, бе"?

„След което аз се подсмихнах и тогава той тръгна към мен устремно и когато беше на около метър от мен, посегна с юмрук към мен, насочен в лицето. Аз се предпазих, като си дръпнах главата." Пише в показанията. „Посегна втори път и в този момент аз му хванах и двете ръце. Той отново ме попита „Какво искаш, бе?", а аз казах, че мисля, че се държи просташки. Тогава цялата негова група се нахвърли към мен, като няколко човека ме блъскаха в края на автобуса", е записано в протокола от разпита.

По-нататък Бахнев описва сцената така:

„След това някой хвана ръцете ми отпред и този път вече бях ударен с юмрук в окото, но не забелязах от кого. След което видях, че Сидеров се опитва да ме ритне в слабините, като ритника му попадна в десния ми крак, вътрешната част над коляното. Последвал опит за ритник в слабините от една жена в групата. Бахнев я описва като слаба, с кестенява права коса със средна дължина, като твърди, че aко я види ще я разпознае.

Вече извън сградата на летището групата на Сидеров отново наобиколила Бахнев, който вече бил с баща си, дошъл да го посрещне. Групата го обиждала с нецензурни думи и да искат личната му карта както от него така и от служителите от Гранична полиция.

Свидетелят описва и сцената със служебния телефон на един от униформените, като твърди, че е апаратът паднал на земята и Сидеров умишлено го е стъпкал с крак.

„Според мен Волен Сидеров беше употребил алкохол, от него идваше миризма на алкохол", казва на разследващия полицай Бахнев. Думите му потвърждават и казаното от полицая Костадин Колев. Бахнев също свидетелства, че полицаят е ударен в лицето, но не може да уточни от кого.

„Поведението на Сидеров и хората му мога да опиша най-малко като възмутително. Аз съм патриот и съм решил да остана да живея в тази държава и като такъв не мисля, че това е подобаващо поведение на един депутат - законотворец, който по мое мнение трябва да служи за пример в обществото" - заявява 33-годишният Димитър Бахнев.


В категории: Животът


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Z
22.01.2014 09:22:24
0
0
Каква държава, но и това ще мине. Простите драскачи на Сидеров, като репортер на Скат ще си намерят мястото, Вас господине ако позволявате болен човек, като Сидеров да Ви бие си е Ваш проблем, но хората имат себеуважение, ако изобщо знаете какво означава това и не биха се продали и унизили. СЪЖАЛЯВАМ,ЧЕ И АЗ БЯХ ЕДНА ОТ ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ЧОВЕК КАТО СИДЕРОВ.
4.
ЯМБОЛИЯТА
16.01.2014 18:58:33
1
4
НАРОДА КАЗВА:"НАЯЛА СЕ БЪЛХАТА И ИЗПЪЛЗЯЛА НА ЧЕЛОТО" И "НЕ Е ЛУД КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА А КОЙТО МУ Я ДАВА" А ПЛАТЕНИТЕ ГАМЕНИ НА БОЛЕН СА БЕЗ КОМЕНТАР, СКОРО ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ОБРАТНО В КАЛТА А БОСА ИМ ЯМБОЛСКИЯ СЕЛЯНИН В ХОТЕЛ ДЖОРДЖ В ПАРИЖ.
3.
fy
16.01.2014 18:08:36
2
2
Tи си едно от бг -педерастчетата,,и явно приятеля ти те е набил..
2.
Reporter ot SKAT
16.01.2014 15:27:13
2
6
Golqma rabota stanala...men Siderov me e bil 15-20 pati,kadeto me vidi tam me bii...dai sega da se oplakvame.Tova sa normalni raboti!!
1.
Fatma Giul
16.01.2014 15:11:24
2
3
Това сценарий за турски сериал ли е? Вълка Сидеров се взира : Кой да нападна днес. Онази французойка само ме раздраzни сега трябва да си го изкарам на някой ...Я .. един младеж. Млад, милионер, патриот. ОО взира се в мен. Що не му ударя едно две крушета. После Сидеров нямал сестра. ИМАААА имааа ..ха ха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Холивудската звезда не се е разделила с приятеля си Валери  Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Зеленчуците също държали високи цени, а търговците се изтарикатявали и пускали етикет със стойността за 500 грама, чакайки в капана им да попадне разсеян клиент Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Вижте кои са те  6 неща, които носят само жените с високо самочувствие 6 неща, които носят само жените с високо самочувствие Панталонът несъмнено е многофункционален мастодонт в гардероба на съвременната жена 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват Вие сред тях ли сте  Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Винаги съм се борил за по-добра пътна инфраструктура в населените места и безопасни пътища, които гарантират здравето и живота на българските граждани, обяви водачът на листа №28 Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Нужно е стабилно управление, което да изкара един пълен мандат, категоричен е Мартин Богданов Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ "Това е оригиналната рецепта от готварския тефтер на мама. Можете да я осъвремените с нови продукти или да използвате алтернативни брашна Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Данните са от проучване на Центъра за изследване на демокрацията В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари Ивн Вазов навярно се обръща в гроба заради тази гавра с армията и народа ни
Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Съдебното решение е свързано с дългогодишен правен спор между "МакДоналдс" и ирландската верига за бързо хранене "Супермакс"
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори