×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще ни финансират проектите за "Богориди", "Ал.Батенберг" и историческото ядро на Морската, когато има свободен ресурс


Ще ни финансират проектите за "Богориди", "Ал.Батенберг" и историческото ядро на Морската, когато има свободен ресурс
Екипът на Атанаска Николова е в основата на разработването на най-големите европейски проекти за Община Бургас. Сега обаче изпитват известни трудности
Тема в развитие
виж още
скрий
12 Януари 2014, Неделя, 15:57 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Изграждането на пречиствателна станция, канализация и рехабилитация на водопровода в Българово и разширението на ВиК мрежата в квартал Крайморие са първите ни готови проекти за новия програмен период

Атанаска Николова е зам.-кмет на Община Бургас по Европейските политики и Околната среда. На нея и екипа й се дължат голяма част от мащабните инфраструктурни проекти, преобразили града в последните години.

-Г-жо Николова, ще има ли финансиране за проектите за обновяването на „Богориди“, историческото ядро на Морската градина и втората част на „Александровска“?

-Още когато кандидатствахме по проекта за обновяването на площад „Тройката“(б.а.по Оперативна програма „Регионално развитие“, мярка „Зелена и достъпна градска среда“) бе ясно, че на общините ще се финансират проекти до 7 млн.лв. Ако бяха останали средства щяха да се насочат към т.нар. подпроекти. Ние имахме готовност да усвоим 13 млн.лв. Освен „Тройката“ разработихме и внесохме проектите за „Богориди“, „Ал.Батенберг“, историческото ядро на Морската градина и продължението на „Александровска“, скейтпаркът в „Изгрев“ и изграждането на спортно игрище. Те бяха одобрени, но под условие – ако има финансов ресурс през програмния период. За съжаление с включването на големия инфраструктурен проект за Северната дъга средствата по програмата са контрактувани на 100 % и нашите проекти отпадат за следващия програмен период. Важно е да се знае, че тези проекти практически са одобрени и се очаква само свободен финансов ресурс.

-Има ли други проекти, които отпадат за следващия програмен период поради липса на финансиране?

-Да, може така да се каже, ако погледнем оперативна програма „Околна среда“, Община Бургас има одобрени два проекта по мярка 16, т.нар.“двуетапна“-подготовка на технически проекти и реализация. Тази мярка касае изграждането на ВиК инфраструктура в квартал Сарафово – рехабилитация в старата част и изграждане на нова в наскоро застроената. Имаме одобрен проект и за разширението на пречиствателната станция в Меден рудник с изграждането на инфраструктура в зона „Д“. И тъй като Оперативна програма „Околна среда“ е контрактувана над 100 % становището на управляващия орган е, че със средствата от този период само ще се финансира изготвянето на проектите, а самите строителни дейности ще бъдат стартирани през следващия програмен период. Тоест – те минават като предефинирани и одобрени проекти.

-Кога финансиращият орган ви съобщи тази неприятна новина?

-Това е решение, което бе обявено от министъра на околната среда и водите Искра Михайлова на последната й среща със Сдружението на общините. Тогава беше конкретизирано, че тези проекти ще бъдат реализирани на по-късен етап.

-Кои са първите проекти, които сте готови да внесете в новия програмен период, извън тези, които вече споменахте?

-Изграждане на пречиствателна станция, канализация и рехабилитация на водопровод в Българово, разширението на ВиК мрежата в квартал Крайморие. Те са одобрени и ще бъдат финансирани през следващия програмен период. Дори имаме разрешението от финансиращия орган да стартираме още тази година тръжните процедури и в момент, в който са осигурени средствата да започнем реални строителни дейности.

-По трудно ли се работи с настоящата изпълнителна власт?

-По отношение на изпълнението на проекти няма разлика, защото съставът, както на управляващите органи, така и междинните звена бе запазен, което е правилната политика, защото това са хора с натрупан опит.

-Много дипломатично отговаряте.

-Работата зависи до голяма степен от експертизата, на хората, които работят в тези министерства.





Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
11
Коментара по темата
11.
opiten
04.03.2015 11:49:21
0
0
ДАВАЙ КМЕТЕ КРАДИ СЕГА ТИ СЕ Е ПАДНАЛО ПОДЛЕЦО НЯМА ЕДИН ПАРКИНГ В ЦЕНТЪРА НА БУРГАС И В ЦГЧ НО ПЛОЩАДКИ И ВЕЛОАЛЕЙ ИМА 100000
10.
mdaaa
13.01.2014 13:47:40
1
3
Потвърдиха се думите ми,че докато комунистите са на власт проектите в Бургас се спират!!!
9.
я
13.01.2014 09:35:50
5
15
Има и други кадърни хора, ама не са ви в партийните редици, Мосинов! Видяхме ви предния кмет - пиянката за 3 мандата какво голямо НИЩО направи. Гледаме ви сега и мънкащия областен управител с мишия поглед, дето през живота си няма ден трудов стаж на неполитическа позиция (битер станишката). Айде немаме нужда от таквиз "експерти"!
8.
а
13.01.2014 00:42:08
6
11
Има и други екипи и кадърни хора в Бургас. Светът не започва и не завършва с вас. Не се притеснявайте!
7.
Д
12.01.2014 23:26:10
4
14
От 30 години в Бургас не се случваше нищо добро за града.Този екип успя за няколко години да направи доста, оценя го всеки посетил града.Нека не изпадаме в дребнави политиканствания и личностни нападки.Успех на всички!
6.
Адидас
12.01.2014 20:40:43
11
7
Орешарски трябва да е много прост а той НЕ Е за даде пари на герберастки кметове които да пьлнят касите на герб и после с тия пари да финансират стачки и протести
5.
До 4-ти
12.01.2014 20:26:10
9
10
Хаберът стигна до там, че на хората им омръзна толкова време да ги мачкате и само вие да лапате парички. Без да дадете на нито един страничен човек нищо. Каквото и да искате сега има един лимит, който сте го прескочили и не ви искат хората. Това е. Заради вашата лакомия и наглост се докарахме всички дотук.
4.
До 3
12.01.2014 20:17:55
3
16
Пич, задай си въпроса защо Северната Тангента на София от Оперативна Програма Транспорт я преместиха в Регионално Развитие.
Виж коя фирма е начело на консорциума, който печели проекта и тогава можеш да правиш заключения.
Идиотско е да пишеш глупости, за които си нямаш хал хабер.
3.
Ало
12.01.2014 19:57:08
14
6
Ето че излиза че проектите са спряни защото пари няма , а пари няма защото целия ресурс е насочен за северната дъга на софиянци ! Ама иначе е много лесно да се плюе : 'комунисти ", "турци "и прочие спуснати от Боко Тиквата фрази ?
p?news=466740#comments_box
2.
tintirimintiri
12.01.2014 19:56:05
4
16
Те бетонираните червени кратуни нямат нужда нещо ново да се случва в града. На тях им е достатъчно, че в панелката тоалетната не е на 50 метра от къщата. За да се намали влиянието им е достатъчно нормалните хора да просто да гласуват, за да не се стига пак до тази ситуация, в която цялата държава спира да работи.
1.
1
12.01.2014 19:36:00
30
11
От написаното тук личи, че Община Бургас не може да работи нормално без протекции. Единственото, което остава е да ги изчистим всички гербери от там, за да са в крак с новото управление. Обратният вариант и връщането на власт на Бойко Борисов е абсурден и никога няма да стане, защото на национално ниво той беше чумата ни за тези 4-ри години!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори