×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

“Роднина” на Ванче Михайлов изкара Кирил и Методий предатели, прави етническа партия


“Роднина” на Ванче Михайлов изкара Кирил и Методий предатели, прави етническа партия
Каракачанов и Моллов се скараха в студиото на “Здравей, България”.
26 Ноември 2013, Вторник, 10:55 ч.

Я си четете Ботев и не ме занимавайте с лъжи, изкрещя основателят на „ПОМАК” Ефрем Моллов на Каракачанов
Лют спор за това дали Солунските братя Кирил и Методий са родоотстъпници, а княз Борис I предател и дали помаците са отделна нация или българи-мохамедани повиши градуса на емоциите в студиото на “”Здравей, България”. Основателят на партия „ПОМАК” Ефрем Моллов и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се скараха в ефира на Нова телевизия. Стигна се дори дотам Моллов да се хвали, че е роднина на Ванче Михайлов. Като историк обаче Каракачанов му отговори, че всички от рода на българския революционер и лидер на Вътрешната македонска революционна организация са избити. Четете си Ботев и не ме занимавайте с глупости, изкрещя пък създателят на етническата партия.
България се превърна в разграден двор през последните 20 години. В нашата държава всеки може да прави каквото си иска и да си измисля небивалици, каза войводата в началото на предаването.
“Искаме да спрем с това порочно статукво. Политическите партии у нас се създават срещу народа и държавата и правят всичко възможно да крадат от народното богатство. Ние от “ПОМАК” ще предложим нов модел за единение на България. Ще поканим всички етноси в нашето “Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура”, каза Моллов.
Водещият на “Здравей, България” Виктор Николаев припомни, че в книгата си основателят на етническата партия е нарекъл Кирил и Методий предатели. Княз Борис I пък, според Моллов, е разтурил българската империя по византийски внушения, покръствайки българите. Той твърди, че помашката нация е легитимен продължител на прабългарския народ и държава. Според него, помаците са потомци на персийския владетел Кир II. Това художествена литература ли е, попита Николаев, а основателят на “ПОМАК’ му отговори, че книгата му описвала правдиво историята.
“Това е информацията, която знаем от много поколения назад. Дошло е времето да се докаже тази история”, подчерта Моллов. Според него, Солунските братя са предатели от гледна точка на това, че чрез тях княз Борис I въвежда една нова религия, с която от империя, прави нова държавица.
“Българската азбука, заради която празнуваме 24 май, не е създадена от Кирил и Методий. Покръстването по време на Княз Борис разделя местното население, траки, прабългари и т.н. Затова казваме, че помаците не сме етнос от 100 и от 200 години, а именно оттогава започваме да се оформяме като нация”, обяснява помакът.
“Книгата ви с интересното заглавие “Има ли бъдеще Велика Булгария и защо бе скрита историята на помаците”, е художествена литература, за която дори Любен Дилов-син може да ви завижда. Това е научна фантастика. Като историк мога да кажа, че има малко неща, които се опират на историята. Много са обаче обезпокоителните неща. В книгата християните се наричат “хора-демони” и не само Кирил и Методий са родоотстъпници. Наричате така и всички българомохамедани, които твърдят, че са българи”, каза от своя страна Красимир Каракачанов. След като лидерът на ВМРО изтъкна, че ако България е нормална държава, партии като “ПОМАК”, чиято мисия е да разделят българския народ, не би трябвало да съществуват, основателят й му зададе смешния въпрос “Знаете ли кой е Ванче Михайлов”.
“Правнучката му ми е първа братовчедка. За какво разделение на нацията говорите!?”, добави Моллов. Историкът Красимир Каракачанов го гледаше с широко отворени очи от изумление.
“Ванче Михайлов и неговата съпруга нямат деца. От рода му няма живи хора. Неговият брат и баща са убити през 1927 г. от сръбската власт…”, добавя лидерът на ВМРО. Това са глупости, прекъсва го “роднината” на българския революционер и лидер на Вътрешната македонска революционна организация.
Двамата поспориха и по въпроса дали помаците са подложени на геноцид.
“В доклада си, който е една гнусна клевета, твърдите, че срещу населението в Родопите има геноцид. Тези хора, според вас, са ограничавани да не заемат служебни длъжности, отнемани са им имотите”, казва Каракачанов. Опонентът му отново го прекъсва със странния въпрос “знаете ли какво е геноцид”.
“Това през 1881 г., през 1996 г., 1912 и 1913 срещу помаците какво е? Кой ни колеше? Ние ли раздираме нацията? Ще обединим България”, заяви Моллов.
“Обединение чрез разединение е невъзможно. Не може да се говори за геноцид. Митхад паша, казва, че през 1878 г. в България има 1 млн. мюсюлмани, които са етнически българи”, подчерта лидерът на ВМРО.
“Ботев пък казва, че народонаселението е от българи, помаци и власи. Я си четете какво е писал той и не ме занимавайте с глупости!”, изкрещя лидерът на “ПОМАК”.



0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те Зодиите, които имат най-борбен дух Зодиите, които имат най-борбен дух Дали вашият зодиакален знак е един от тях? Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Сервирайте пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон топло, като може да го гарнирате с поширани яйца Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Когато БСП управлява – го прави с грижа за хората, казва водачът на листата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори