×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Музикант от Бургас блесна на турнир по културизъм в САЩ


Музикант от Бургас блесна на турнир по културизъм в САЩ
Двадесет и петгодишният наш сънародник – бургазлията Георги Вангелов, овърша най-големите награди на шампионата. 25-годишният мъжага е завършил музикалното училище в Бургас
06 Ноември 2013, Сряда, 14:32 ч.

Това е първото българско участие в историята на щатското първенство

За първи път в историята на щатското първенство по културизъм в събота, 6 октомври т.г. в Otawa, IL имаше българско участие.

Двадесет и петгодишният наш сънародник – бургазлията Георги Вангелов, овърша най-големите награди на шампионата. Дебютантът стана първенец в своята категория heavyweight. Съдиите избраха българина и за абсолютен шампион на турнира, с което той грабна титлата и при лидерите от останалите категории. С този успех нашенецът получи квота и правото да се явява на национални първенства, пише сайтът bulgaria-weekly.com.

Георги Вангелов е от Бургас, завършил е музикално училище със специалност кларинет, а след това и музикалната академия в София със същата специалност. От както се помни е запален по спорта и най-вече по силовите спортове, които му дават възможност да усъвършенства физиката си. В България, докато работи като фитнес инструктор, решава да се подготви за състезание по бодибилдинг. Първото му участие е в началото на 2010 г. в Зимния дворец в столицата, където специален гост на турнира е 8-кратният мистър Олимпия Рони Колман. Същата година се явява на още няколко състезания. В края на 2010 заминава на музикално турне в САЩ с Мадам Butterfly, Орлин Горанов и други видни изпълнители. Георги свири из цяла Америка, предимно оперна музика, в много престижни театри, като Magestik Teater в Бостън, където участия са имали Мадона и Майкъл Джексън. След края на турнето той не се прибира с групата и решава да остане тук, за да следва мечтите си. Културизмът в САЩ има големи традиции и това привлича Георги като магнит. Той иска да извоюва своето място под слънцето в този изключителен спорт, наситен с много трудолюбие, режим и диети.

Отначало Георги не познава хора, които могат да му дадат информация за местните турнири по културизъм. Преди пет месеца се запознава с бившия бодибилдър Александър Петров, който му дава пълна картина за спорта. Георги е насърчаван от своя приятел и започва сериозна подготовка. Хвърленият труд се възнаграждава, и още с първото си участие смазва конкуренцията. Веднага след триумфа Георги Вангелов сподели, че е изключително доволен от успеха си и че през 2013 г. ще се готви усилено за участия в по-голям мащаб, като се надява да дублира успехите си. Най-голяма благодарност за постигнатото отдава на подкрепата на своята любима и приятелите си.


В категории: Спорт


Флагман.БГ Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин 12/05/2024, Неделя 09:20 2
5
Коментара по темата
5.
допълнение
17.08.2016 09:11:12
1
3
А сега доразкажете в материала защо е в затвора в Америка с присъда за 20 години.
4.
Manvan
09.11.2013 10:57:04
2
0
до "автора" на тази публикация :
Уважаеми господине, ще си позволя да Ви поправя поне два пъти.
1. Това което сте прекопирали от друг сайт е вярно - НО ако пишете със сегашна дата това не е първото участие , а вече това е Втората шампионска титла за това момче.
2. Написаното от Вас за в бъдеще време през 2013 г. вече е факт - На 2-ри ноември Георги стана шампион на IronMan Chicago NPC
Поне малко се информирайте за да сте в час с действителността.
3.
Дипаяров
06.11.2013 18:47:30
2
0
Много е зъл................. :)
2.
sgg
06.11.2013 15:32:50
2
4
bravo jore :)
1.
маняка
06.11.2013 15:30:36
2
4
Браво Жорка само така, много готин пич е тоя от едно време си е спортистче ... а и участва в предаването "страх" явно му е писано да бъде известен... пожелавам му много здраве и успехи!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Съдбата на завод "Бронз" става ясна на 16 май Всяка трета медсестра е над 65 години, годишно по 1000 напускат системата Всяка трета медсестра е над 65 години, годишно по 1000 напускат системата Едно от решенията - достойно заплащане Този певец хвърли над 1 милион в баровски имот край София Този певец хвърли над 1 милион в баровски имот край София След 4 месеца Миро от "Каризма" и неговата съпруга ще се преместят в новия палат Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Специалистът намира стриктното ваксинирането на децата по сега утвърдения календар за най-ефективно Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Спортисти и треньори не са получавали заплати от декември Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Мила Михова неотдавна успя да се стопи до под 50 кг. Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ако пластмасовите щори са пожълтели или имат упорити петна, използвайте сода бикарбонат Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Повечето плодове и зеленчуци на борсите се продават с увеличение Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 На 17 май е задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи По традиция в „Златни пясъци” по-голямата част от гостите са от Румъния
Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори