×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитър Бойчев, ГЕРБ: Дотук с развитието на Бургас - няма пари в бюджет 2014, само празни приказки


Димитър Бойчев, ГЕРБ: Дотук с развитието на Бургас - няма пари в бюджет 2014, само празни приказки
Мираж е и четирилентовият път Бургас – Слънчев бряг, необходими са още 25 млн. лв., пренасочени са 4-те млн. лв. за отчуждителните процедури, каза още Бойчев
28 Октомври 2013, Понеделник, 14:59 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимка Автора

На 90% е факт и загубата на европейски пари за Бургаска област заради проблемите с изграждането на велоалеята до кв. Сарафово

Народните представители от Коалиция за България да си изпълнят ангажиментите към избирателите от Бургаска област, защото иначе – дотук с развитието на региона. Няма ли предвидени средства за Бургас в бюджет 2014 г., при положение че управляващите предвиждат 1,8% растеж и около 4 милиарда лв. заеми, попита областният лидер на ГЕРБ – Бургас Димитър Бойчев на пресконференция, на която бяха още Снежина Маджарова и Семир Абумелих. Народните представители от опозицията припомниха предизборните обещания на Коалиция за България, свързани с региона.

Ето част от тях: Доизграждането на АМ „Тракия” и започването на АМ „ Черно море, рехабилитация на минимум 1/3 от републиканската пътна мрежа и на 20% от дължината на общинската пътна мрежа през мандата, държавна подкрепа за превръщане на общините от Бургаския залив във водеща международна туристическа дестинация в региона на Черно море; възраждане на пасажерското корабоплаване и възстановяване на редовния пътнически морски транспорт между градовете по крайбрежието; насърчаване на растежа на туристическия продукт със създаване на изнесена структура със седалище в Бургас на Агенцията по туризма.

Най-важните инфраструктурни проекти в Бургаска област са поети като анагажименти от Коалиция за България в предизборната им програма, каза Димитър Бойчев. Акцентираме, защото има публикуван проектобюджет на Министерския съвет за 2014 г., в който не е залегнал нито един от големите инфраструктурни обекти, които касаят развитието на нашия регион, продължи той. Няма ли предвидени средства за това в бюджет 2014 г., при положение че те предвиждат 1,8% растеж и около 4 милиарда лв. заеми, питат бургаските депутати от опозицията. Сега не се ли предвиди в бюджета да има финансов ангажимент към започването на изграждането на тези проекти, те просто няма да се случат и всичко е празни приказки, подчерта Димитър Бойчев.

Притесненията ни за инфраструктурните обекти на Бургас в бюджет 2014 касаят и изграждането на четирилентовия път Бургас – Слънчев бряг, добави той. „Не е залегнало в бюджета продължаване на изграждането му и на обходите на Поморие и Ахелой. Ние бяхме оставили и пари за отчуждителните процедури. Към този момент отговорът от АПИ е, че тези пари в момента са пренасочени някъде другаде, спрени са и отчуждителните процедури. Този път въобще не е приоритетен за правителството и няма да бъде изграден“, коментира депутатът. Той обясни, че за отчуждителните процедури в АПИ са оставени 4 млн. лв. и 25 млн. лв. са необходими за двата обхода – на Ахелой и на Поморие.

Бойчев изтъкна още, че на 90% е факт и загубата на европейски пари за Бургаска област. Това касае изграждането на велоалея от Бургас до кв. Сарафово, която е за около 3 млн. лв. - европейски пари, които няма да дойдат в Бургас, обясни той. „Този проект е част от интегрирания градски транспорт на Бургас. В петък бяхме с колегите при министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов, има минимален шанс да се придвижи проектът и да не изгубим тези пари – да си свършат работата до края на годината. Заради прехвърлянето на топката между двете министерства, това е първият проект, по който ще изгубим европейски пари“, коментира Димитър Бойчев.

Той съобщи още, че в утрешния парламентарен контрол депутатите от ГЕРБ са задали въпрос във връзка с преместването на ИАРА в Бургас. Над 70% от рибарството е в Бургаска област, отговора обаче го знаем – управляващите са се отказали от децентрализацията, коментира Бойчев.


В категории: Политика


19
Коментара по темата
19.
Niki
29.10.2013 22:54:24
2
2
АБЕ БУРГАС БЕЗ УСИЛИЯ ПЕЧЕЛИШЕ КАКЪВТО ПРОЕКТ СИ И ХРУМНЕШЕ И СЕ ФИНАНСИРА И ПОДКРЕПЯ ОТ ГЕРБ, ДА АМА ВЕЧНО ЩАСТИЕ НЯМА А БЪЛГАРИЯ НЕ Е САМО СОФИЯ И БУРГАС.
18.
Той
29.10.2013 10:25:26
1
2
Няма как да скрием,че Бургас се промени- това е факт! Но не трябва да забравяме, че при управлението на ГЕРБ, парите се насочваха основно към София и Бургас- нещо което няма как да не се промени при смяна на управлението. Друг е въпроса, в кой джоб влизаха тези пари. Някой ще каже, не ме интересува, важното е че се направи нещо! Аз обаче не съм много съгласен с това, защото реално икономиката в общината по никакъв начин не усети тези пари. Определен кръг компании и то най-вече софийски получиха тези милиони, а Бургаските фирми все още не са си получили парите!
17.
Той
29.10.2013 10:25:26
1
1
Няма как да скрием,че Бургас се промени- това е факт! Но не трябва да забравяме, че при управлението на ГЕРБ, парите се насочваха основно към София и Бургас- нещо което няма как да не се промени при смяна на управлението. Друг е въпроса, в кой джоб влизаха тези пари. Някой ще каже, не ме интересува, важното е че се направи нещо! Аз обаче не съм много съгласен с това, защото реално икономиката в общината по никакъв начин не усети тези пари. Определен кръг компании и то най-вече софийски получиха тези милиони, а Бургаските фирми все още не са си получили парите!
16.
Edin
29.10.2013 09:31:09
1
2
Да кажеш че Бургас не се е променил към добро по времето на кметуването на Николов е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА наглост. Ако не сте излизали от него, идете се разходете до Варна примерно, и ще видите разликата. Николов промени града - това е факт, и се вижда от всеки. Освен от тези с много червените очила. И че сега се опитват от централната власт да му подливат вода, това също е факт. Типично за България. Ей затова трябва да има мажоритарен избор за депутати, два мандата максимум, процедура по отзоваване - всичко друго е замазване на очите и продължаване на сегашното боричкане, което ни държи сто години назад.
15.
Цвета Милева
29.10.2013 06:40:22
3
3
Да бе, цъфна , че върза. На една пресечка от Главната и Богориди е само дупки. Още не мога да ходя заради счупен крак, а майка ми с счупено рамо. Една улица и една вело алея и всички много щастливи! Също като МАГИСТРАЛИТЕ - айде карай кола с 450 лв заплата !
Воже колко наивници !
14.
Гинка
28.10.2013 21:15:00
6
2
Стига сте се дръгнали за тези партии. факт е, че по врмето на ГЕРБ Бургас разцъфтя. Да видим сега при БСП как ще е. В крайна сметка не е важно кой е на власт, а нещата да се развиват.
13.
Герберенчо
28.10.2013 20:54:21
2
9
Абе МАЛОУМНИЦИ така ли сте си правите предиборна КАМПАНИЯ ...Кой мислите , че ви вярва...??

Свърши се вашата, така че Бойче да си взема таблата и да ходи при другото Бойче - да тъсят ДЮНИТЕ, дето ги затриха !!!
12.
Някога Ви вярвахме
28.10.2013 18:13:05
2
13
Някога Ви вярвахме, г-н Бойчев и г-н Абумелих, но сега просто не Ви вярваме. Имаше период в който дори не поздравявахте простосмъртните и забравяхте много обещания и хора, които Ви вярваха, раздаваха се и бяха до Вас. А Вие, не само че ги забравихте, а дори когато изразяваха мнение, ги питахте :"Кои сте Вие?". За това бихме искали да Ви дадем да за пример "Орденът на йезуитите". Той не е някакво отличие, а организация, създадена от Игнаций Лойола през далечния 16-ти век
и оцеляла до наши дни благодарение на лоялността на членовете си, а не защото раздават ордени и медали някому. Но въпреки, ме не сте историци, трудно бихме Ви простили.
11.
ХХХ
28.10.2013 17:10:19
2
14
Защо ли Бойче-Сервитьорче се е загрижело точно за пътя за Сл.бряг?Абе малоумник това ,което окраде криминоген те е страх,че трябва да го изповърнеш ли? Разбирам,трудно е,но ще ти помогнат с клизма,да остане по-малко.И тая малоумница Снежинка-сливенската циганка вземете малко да я фрешнете,че ако й дадем една метла и няма да можем да я стигнем.Малоумници гадни!
10.
аз
28.10.2013 17:10:11
1
10
ГЕРБ да не приказват глупости. Нали уж всичко бе европейски проекти и финансиране ? Значи пари има докато нашите са на власт, а когато не са няма пари. Странно как изведнъж парите секват, след като са по европроекти.
9.
Станка
28.10.2013 17:05:24
12
3
Отсечката Сарафово-Поморие я направиха за по-малко от година. Зор им беше, но успяха. Велоалеите казаха и ги направиха в Бургас, въпреки че имаше много хора които не вярваха че този проект ще се реализира, защото ние българите сме свикнали да ни лъжат, да ни замазват очите само с празни приказки и нищо след това да не се случва. Хубаво БЕШЕ, хубаво е когато се реализират обещания, но УВИ всичко свърши.
8.
Михалчо
28.10.2013 16:29:57
8
6
Ще има да си чакаме пътя Бургас-Слънчев бряг, докато от Тройната коалиция си прехвърлят от джоб в джоб парите. Не се накрадаха
7.
Бургазлия
28.10.2013 16:28:15
9
7
Обещания много, обещания само... Кампанията мина и от БСП забравиха като обещаваха на килограм в Бургас. Но хората много добре си спомнят и ще им търсят сметка за всичко. Долни лъжци
6.
Симона
28.10.2013 16:25:50
10
4
Днес велоалея, утре пречиствателна станция и така докато област Бургас остане от първо на последно място. Много ги е яд комунистите, че регионът се развива и сега се чудят как да стопират нещата
5.
Бургазлия
28.10.2013 16:21:30
2
19
Самото присъствие в публичното пространство (да не говорим за втори мандат в Народното събрание) на лице, с меко казано съмнително минало, като бившето сервитьорче и чейнчаджия Бойчев е обида за нормалните граждани! Несебърски криминал, придобил незнайно как богатството си (социално слаб, урЕдил сестра си с началнически пост в бургаската общинска администрация и т.н. и т.н.). Заради подобни политически КАРИКАТУРИ България НИКОГА няма да стане нормална страна - член на ЕС поне със среден за Европа жизнен стандарт!
4.
Rosen
28.10.2013 16:21:03
10
6
Не случайно хората са казали: СЛЕД КОМУНИСТ ТРЕВА НЕ РАСТЕ
3.
Boris
28.10.2013 16:19:54
4
6
еее не съм от ГЕРБ , ама чак пък да твърдите, че нищо не са построили е смешно. Те едно нещо направиха и то е точно тва
2.
Небойчо
28.10.2013 15:49:04
3
16
Защо не ги построихте, нямахте време или мислехте да папкате во веки.
1.
tt
28.10.2013 15:28:08
5
22
Събрали се три изявени лекета да говорят пълни простотии.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори