×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пом.капитанът от кокаиновия кораб е невинен, каза го и испанският прокурор


Пом.капитанът от кокаиновия кораб е невинен, каза го и испанският прокурор
В това е сигурен спасителят на моряка, той се казва Златомир ВЕРГИЕВ (в кадъра) и има фирма за морски сървей, живее на 6 мили от Манхатън, синът му е лекар във Варна
Тема в развитие
Епидемията отнема светлия лъч за клетия бургаски моряк Румен Денев, който гние невинен в затвора Един клетник гние в затвора невинен заради кораб с 3 тона кокаин? А можем да го спасим Майката на моряка Румен Денев ридае: Той лежи в затвора невинен, дано имам сили да го дочакам (ВИДЕО) 10 години затвор за бургаския моряк Румен Денев, корабособственикът Дойчин Дойчев се размина и с испанското, и с българското правосъдие Ексклузивно! Хронология с всички факти за българската доставка на 3 тона кокаин в Испания Защо Сотир Цацаров говори като нашмъркан след визитата в Испания 12 моряци и капитанът от кокаиновия кораб знаят за товара, но бургазлии горят невинни – част II Започваме разплитане на кокаиновата афера! Как корабът „Бургас“ става „Св.Николай“ край Кабо Верде - част I (видео) Извънредно! Флагман.бг посреща спасения от нас пом.капитан Румен Денев Пом.капитанът от кокаиновия кораб е невинен, каза го и испанският прокурор Вижте Златомир Вергиев от Ню Джърси – той извади от испанския затвор моряка Румен Денев След като освободихме пом. капитан Румен Денев, Сотир Цацаров замина за Испания Извънредно! Флагман освободи от Мадридския затвор пом. капитан Румен Денев (видео) Добри хора, помогнете на клетата майка, чийто син гние невинен в испански затвор! Ексклузивно: Дойчине, защо продаде детето ми роб?, плаче майка на моряк от кокаиновия кораб и търси 5 000 евро, за да си го върне у дома Вижте имената на всички българи, арестувани на кораба “Св. Николай” Ето кои са 4-мата бургазлии, арестувани в кораба-муле в Испания
виж още
скрий
22 Октомври 2013, Вторник, 13:00 ч.
Автор: интервю на Катя КАСАБОВА, снимки: Иван КОЛЕВ и личен архив

За корабособственика Дойчин Дойчев бих говорил като за умрял, а в родината не се връщам вече 9 години, защото е неприятно това, което виждам
Кой сте Вие, г-н Вергиев?

Живея в малък град от  18 хил.души. Името му е Сиколкас, индианско е. От моята къща до Емпайър стейт билдинг разстоянието е около 6 мили. Намирам се от другия край на Манхатън, но просто съм в друг щат. Живея със семейството си, имам три деца и внучка.

Кога напуснахте България?

Тръгнах си от България през 2002 г. На 21 април получихме „зелена” карта и дойдох тук с цялото си семейство. Защо  напуснахме родината ли!? Още тогава облякохме фланелки с надпис: „Защо ни изгонихте?”. Не се съгласявахме с нещата, които стават в страната.

Но тогава имахме  чудесно правителство – на Симеон Сакскобургготски, бизнесът започна да се съживява, започнаха да идват външни инвестиции защо точно тогава?

Ние с политика не се занимаваме, това за мен и семейството ми е мръсна дума. Не помня дори в онзи момент какво беше правителството ни. След 90-те години изчакахме да видим какво ще стане в страната, дали нещо ще се промени. В един момент просто решихме, че нищо добро не може да се очаква, вече се бяха изредили куп правителства. Един човек, който бе министър-председател бе казал:” На който не му харесва в България, да се качва на самолета и да заминава.” Това и направихме.  Потърсих едно по-добро бъдеще за децата си. Затова бяха и надписите на фланелките.

 На разходка из Лас Вегас с дъщерите си Бисера и Вела и съпругата си. В САЩ хората с малък бизнес като моя могат да си позволят нормален живот, казва емигрантът от Бургас
Оттогава връщали ли сте се в България?

Да, два пъти, но от девет години не съм се прибирал. Причината да не се връщам е,  че не са ми приятни нещата, които виждам. Още като кацнеш на летището и не можеш да останеш безучастен с всичко, което става в държавата.

С какво се занимавахте преди да отидите в САЩ?

Работих 10 години основно в БМФ, а също така няколко години в ДИК и Трансимпекс.

В предварителната ни кореспонденция намекнахте, че познавате Дойчин Дойчев – корабособственикът на злополучния кокаинов кораб. Какви са ви впечатленията от него?

Лично не го познавам. В момента, в който влязох във военно-морското училище във Варна, той излезе. В морския бизнес обаче всички се знаят добре. За него бих желал да говоря като за умрял - ако не може да кажеш нищо добро, да не казваш лошо. Добро за този човек не мога да кажа.

Познавате ли Вашия съгражданин Румен Денев и защо решихте да го спасите?

Прочетох във вашия сайт за неговата майка, не го познавам, но прочетох кой е и за себе си създадох мнение, че той не е виновен. Когато говорих с прокурора в Испания, той също потвърди, че и за него човекът не е виновен, но трябва да сложи гаранция. Видях трагедията с майка му, която е една болна и притеснена жена. Реших да помогна, защото и аз съм бил на неговия хал, и аз съм бил моряк. Човек, като направи нещо добро се чувства  по-добре.

Час преди да започнем този разговор с Вас по скайпа, пуснахме кратка дописка и съобщихме името ви. Хората в Бургас явно все още ви помнят. Веднага написаха: добър си беше, добър и остана.

Смятам,  че през времето, в което съм бил в България не съм направил нещо лошо или да съм попречил на някого. Заради това мисля, че няма кой да каже нищо лошо за мен.

Г-н Вергиев, какъв е бизнесът ви в САЩ?

Фирмата ми се казва BulMarProf, идва от „Български морски професионалисти“. Занимава се с морски сървей. Тя не е голяма. Общо сме четирима души. Когато дойдох тук ,10 години работих за английска фирма в този бранш, но преди две години реших да се отделя.

Бихте ли ни казали нещо повече за сеемйството си?

Имам син на 27 години, който живее във Варна. Той е доктор, специалист по психиатрия. Имам и две дъщери, които са при нас в Ню Джърси. Децата ми са много различни. Синът ми дойде на 16 години тук, не му хареса и се върна обратно в България, където  успя да се реализира професионално. Дъщеря ми беше на шест години, когато пристигнахме в щатите и може да се смята за половин българка- половин американка. Третата ми дъщеря е на 4 години. Тя е родена тук, водим я на българско училище в Ню Йорк, но тя си е американка.

Имате ли близки роднини в Бургас?

В Бургас живеят майка ми и брат ми. Майка ми  често ми гостува, а и се чуваме редовно. Разбира се, че ми липсват, но с времето се свиква. Важно е човек да е жив и здрав. Така нека бъде и с Румен. Пожелавам му успех. Оттук нататък да се взема в ръце, да внимава на какви кораби се качва, да продължава да работи и всичко ще е добре.





В категории: Животът


15
Коментара по темата
15.
обективен
25.10.2013 01:50:53
0
1
Похвално е това което е направил Вергиев за прибирането на Румен. Дано да има повече такива хора. Касабова, защо не интервюираш някой от многото, на които кап.Дойчев е помогнал - те са доста в този град. Нали сте "обективни" журналисти. Като чете човек с каква злоба и преднамереност пишеш срещу него, се чуди - нещо лично ли имаш или ти е добре платено от някого да плюеш......
14.
Виктор
24.10.2013 22:19:22
1
2
Грозна картина, много грозна! Нито "Ванеса" беше криминален случай, нито следствието до момента е открило някаква вина у моряците на кап. Дойчев. Неслучайно тях ги пуснаха под гаранция, а останалите, качени от чартьора, между които е и капитана - още ги държат в ареста. Ако бургаската фирма имаше вина, отдавна да са ги подбрали и тях. Ама това какво я интересува Касабова, тя или си решава да оклевети някого или наистина изпълнява нечия поръчка.
13.
до друг "Моряк"
24.10.2013 12:14:06
3
2
"Ванеса" не е криминален случай.Ти имаш ли някаква представа от корабоплаване ? По същото време в района на Азовско море потънаха и заседнаха още 11 кораба.И те ли бяха криминални случаи ? Бог да прости всички загинали моряци !
12.
В.Славов
24.10.2013 10:31:01
2
2
Аз пък съм съвипускник на Дойчев. к-н 3 ранг Петков беше наш ротен три години, а Димитранов младши к-р през някоя от годините, но това не е важно. Вижте как от сайта успяват да настройват хората срещу наши колеги и да мърсят цялостно достойни мъже, само защото в момента обслужват мафиотски интереси и отклоняват вниманието от истинските престъпници. По - добре върнете старото си име "Бесове", защото "Флагман" не Ви отива.
11.
Тралмайстор(Б.Георгиев)
24.10.2013 10:16:04
3
2
Знам как Дойчин стана капитан, и то преди да работи в ДИКа, и преди да вземе к.д.п. Повериха му кораб с допуск още като старпом, защото знаеше, можеше и беше добър риболовец. Само аз съм плавал с него на Алфеус, Аргонавт, Афала и Лимоза, а сме работили в едни и същи райони, когато съм бил на други кораби. По моя преценка той има над 10 рейса само в Океански риболов. Вергиев не го познавам, но нареждам Дойчин сред най добрите български океански риболовци, заедно с Несторов(Бог да го прости), Ицо Палов, Ю.Славав.
10.
Евала
23.10.2013 19:35:55
2
5
мишоците тука защитават един престъпник и само Златомир Вергиев си е сложил истинското име и върви с името си напреде.Нито една дума не казват анонимните мишоци за освобождаването на Румен Денев - ама плют ли плюят Ганьовците, турили си по едно перде на главите и плюят анонимни. Нещастници долни - защитавайте Дойчен майка ви донопробна
9.
Златомир Вергиев
23.10.2013 19:06:43
1
2
Здравейте
За съжаление не бих отговарял на анонимни писания . Всеки който пожелае да дискутираме е добре дошъл . Моите контакти са:
Скайп zlatkovergiev
Teл: +1-201-893-5756
Електронна поща [email protected]
Поздрави на всички и бъдете живи и здрави
8.
Друг Курсант
23.10.2013 18:14:05
1
1
Димитранов и Дойчев бяха съседни випуски, а бай Иван Бургаза, батальонен дълги години. Дойчев и сегашния началник Медникаров пък бяха гъсти като комсомолски секретари. Дойчев беше секретар на Батальонния комитет. Изслушах интервюто. Всъщност Флагман преиначава леко думите на Вергиев и създава конфликта. Командирите във ВНВМУ са десетки, колега и тоpи е прав, че трябва да се държим и да се защитаваме един друг, а не разни интриганти да ни делят и мачкат. Може да e идеалистично, но така ни възпитаваха като бъдещи офицери.
7.
Курсант
23.10.2013 17:41:45
1
5
"ВНВМУ" не си бил командир на Вергиев-защо лъжеш!Аз съм негов съвипусник.Командири:
-ротен -к-н 3 ранг Петков
-взводен- ст.леитенант Димитранов
-к-р 1 бат. - к-н 1 ранг Иванов (Бургаза) и също к-н 1 ранг Иванов (бивш к-р на випуск1983).
Не си никой от тях!
6.
ВНВМУ
23.10.2013 17:22:35
5
2
Бил съм командир и на двамата. А бе Вергиев, нямаш ли поне малко офицерска чест? Като не познаваш човека, с изявлението си се дънеш като дневален в края на наряда. Дойчин беше от най-изявените курсанти и петте години в училище, и последвалата го успешна кариера е повече от логична. Като бивш негов командир, аз му козирувам за достйнството което запази, въпреки излялата се помия върху него през тези тежки случаи в живота му, че следва курсантския си и офицерски дъл. А ти Вергиев наистина си направил добро, но в това си интервю направи и зло, за което не ти отдавам чест.
5.
Друг "Moряк"
23.10.2013 15:37:32
1
7
За тези,които пишат в защита на "капитан" Д.Дойчев ще ги попитам дали знаят как стана "капитан" на стол в ИА "МА"?
Ще ги попитам за криминалните случаи на М/К "Елена", М/К "Ванеса" и настоящият -дано да бъде последен на "корабособственика" Дойчинов.
Боцмане Торлю,явно не познаваш Златомир след като не знаеш какво е работил в МА!
Хората се познават по делата им!!!
4.
Никола М.
23.10.2013 14:29:15
4
1
Плавал съм с капитан Дойчев на "Афала". Високо ниво, не само като капитан, но и като човек. Бонусите от Чартьора ги разпределяше между целия екипаж, в зависимост от работата на всеки, за разлика от свои колеги по другите кораби, които вземаха всичко за себе си. Моят договор приключи преди неговия и 3 месеца по-късно, когато и той се върна от рейс, ме намери за да ми предаде бонус за добре свършена работа. Апропо, не съм от старши комсъстава на кораба.
3.
георги
23.10.2013 13:05:31
0
1
може ли скаип или адрес на Златомир
2.
моряк
23.10.2013 12:59:29
5
1
Да, прав е боцмана. Дойчин е помогнал финансово, и не само на много хора в този град, но не го афишира. А Румен от години драпаше да се качи на корабите му, защото знаеше, че тази фирма плаща заплатите на моряците си.
1.
Боцман Торлю
23.10.2013 12:20:43
4
3
Познавам и Румен и Златомир, и капитан Дойчев. Дойчин направи добро на Румен като го взе на работа. Много я беше закъсал. Златомире ти направи добро и се изфука до небесата. Аз лично дължа от години пари на Дойчин, а като мене са поне няколко моряка, които познавам и парите са десеткратно повече от тези, които ти си дал. Ако сега капитан Дойчев не е в сътояние да плаща заплати и други корабни задължения, то значи, че наистина не може.А когато той беше шеф на отдел в морската администрация, всички ходехме при него да ни оправя за какво ли не. Той беше от малкото честни и достойни хора, над корупцията подаващ ръка и на последния моряк. Така я подаде и на Румен Денев. А ти Златомире можеш ли да кажеш за себе си същото когато беше в администрацията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори