×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлия загря тел. 112 за тирове пред блока си в ж.к. „Братя Миладинови”


Бургазлия загря тел. 112 за тирове пред блока си в ж.к. „Братя Миладинови”
Един от камионите между блоковете в ж.к. "Братя Миладинови", чието пристигане гражданинът е заснел, той е подавал сигнали и в полицията заради движението на товарни автомобили
08 Октомври 2013, Вторник, 16:15 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

„Стараем се максимално да не пречим на хората, нямаме никакви нарушения”, каза шефът на аптеки „Фаркол” Георги Базотев

Възмутен съсед прегря телефон 112 и дежурните в районното полицейско управление заради тирове, които се провирали между блоковете в ж.к. „Братя Миладинови” в Бургас. Днес бургазлията разгласи проблема си и до медиите.

„Реших да се обърна към вас за съдействие и разгласяване на случая с непрекъснатото зареждане на склад „Фаркол” от ТИР-ове, които влизат в жилищен комплекс „Братя Миладинови” и блокират паркинга на блока и създават предпоставки за ПТП. Многократно сме уведомявали за проблема на тел. 112, както и дежурните по РПУ и Община Бургас, но до момента няма взети мерки и товаро-разтоварните дейности на паркинга на блока продължават и на практика паркинга се е превърнал в рампа за товарене и разтоварване. Изтърпяхме това, че направиха подход през паркинга и част от зелена площ, като премахнаха и новопосадени дръвчета, но проблема с ТИР-овете премина всички граници.”, негодува гражданинът, подписал се като „наблюдател Иванов”. Човекът е снимал щателно пристигането на един от камионите в уличката пред блока.

Оказа се, че в района се намира складове и цехове, които работят отдавна като такива. В сградата има и товарен асансьор, което предполага, че помещаващите се там фирми работят с товари.  Аптеки „Фаркол” имат един камион, който зареждал стока от там едва два пъти седмично и то във време, когато трудно може да затормози движението, обясниха от фирмата.

Председателят на Борда на директорите на бургаската фармацевтична компания „Фаркол” АД Георги Базотев заяви, че движението на товарния автомобил многократно е било проверявано и че няма констатирани никакви нарушения. „Стараем се с нищо да не пречим на хората, но складовете са там от години. Разбираме, ако има подобни настроения от страна на някой от жителите в района, затова и винаги изчакваме, ако има други автомобили наоколо. Все пак мисля обаче, че целта трябва да е фирмите в Бургас да работят, а не да се създават допълнително пречки за тях. Ние сме една от малкото фармацевтични фирми, чието седалище не е в София, но в последно време с непрекъснатите трудности, пред които сме изправени, започвам да се замислям да се преместим от града”, каза Георги Базотев.


В категории: Бургас


18
Коментара по темата
18.
Незабравко
21.11.2013 08:57:28
0
0
Хах,Евстати, много добре казано! Точно така е...г-н Базотев си плаща на Флагман и там го правят най-добрия данъкоплатец, най-добрата фирма,а бе всичко е най-най...това че е платил 880 000лв данъци - трябва да ни радва и да сме признателни, че ПОНЕ толкова е внесъл?А колко са укрили? А осигуровките на минималните заплати - не са ли укрити данъци отново?Щял да се измести от Бургас, защото имало натиск, щял да спре доставките, щото не плащали...колко заплахи само...направо как ще спим бургазлии, които живеем в блоковете зад техния склад - просто не знам...голяма загуба наистина...а и данъците от 880 000лв няма да влизат в хазната..ужас ужас...дайте да направим протест и да не пускаме Фаркол да си ходи...как може такава наглост да се коментира, че си плащали данъците? Докато има такива фирми, работещи в сивата икономика с двойно счетоводство - България ще е на този хал!
17.
Евстати
09.10.2013 14:36:36
2
5
Представям си ако ТИР-а беше на друга верига от аптеки, примерно Галения как щяха да реагират Флагман.Щяха да изпратят поне двама репортери, щеше да има снимки и видео, интервю с дежурните по дернек баби, които щяха да кажат че заради тировете им изпопадали протезите, добре че си купували лепило от аптека Фаркол че най-евтино било там.После интервю с Базотев, който щеше да каже че при тях няма такива нарушения, че са номер едно в Бургас и накрая щеше да има хвалебствени думи от Касабова.
16.
111
09.10.2013 12:01:20
1
4
Фракол не произвежда лекарства, а е само търговец на такива. Един от стотиците в града и ако те се махнат, на тяхно място ще дойдат други а в аптеките отново ще работят бургазлии. Кой ли ще му повярва на г-н управителя, че ще си остави бургаския пазар и ще тръгне да разработва София.
15.
"Сотирчо"
08.10.2013 23:05:47
1
5
До "Дипломиран Шофьор на ТИР" Тъп ,тъп ,колко да съм тъп ? Ти в качеството си на какъв се изказваш ? Сигурно си искал да те наемат във Фаркол ,ама като са те видели колко си проЗт и са те отрязали ! Затова сега се обясняваш като ученичка ,колко е "кисело горздето" ;)
14.
Дипломиран Шофьор на ТИР
08.10.2013 22:15:27
6
3
Сотирчо,Сотирчо толкова си тъп че ако не беше се кръстил шофьор щах да си помисля ченаистина си такъв!
13.
Сотир- Шофьор на ТИР
08.10.2013 21:47:43
8
11
Във Фаркол работят Бургазлии,вземат прилични заплати от там и ги харчат по бургаските магазинчета и тн ... Тоест допринасят за благоденствието на града ни . А че е спрял ТИР - има си съответните органи ! Обадете се и се оплачете ,че в "глухата Ви улицата, без изход,зад блока Ви" е влязъл камион и Ви пречи!!! Изгонете работодателите от Бургас и после ще ми ядете цървулите ,господа "граждани" !
12.
корумпирано ОДМВР-Бургас
08.10.2013 18:10:58
2
12
какво като званиш на 112.

и Любомир Симеонов беше пращал сигнали и жалби до полицията, как фирма Булбанк го изнудва но какво стана? Началника на ОДМВР-Бургас Милен Димитров ги беше скрил с прокурор.

Резултата не закъсня много нали???
11.
МИЧЕ
08.10.2013 17:36:32
4
6
давай смело с още два коментара и ще ти вдигнат заплатата ,може и по друг начин да те зарадват :)))
10.
съсед
08.10.2013 17:29:47
9
1
Той този случай не е от вчера.Ако е имало за какво - да са го глобили вече.Явно има вратичка в закона..Инак как си представяте,че ще има сигнали и никой няма да реагира?
9.
съсед
08.10.2013 17:29:44
8
1
Той този случай не е от вчера.Ако е имало за какво - да са го глобили вече.Явно има вратичка в закона..Инак как си представяте,че ще има сигнали и никой няма да реагира?
8.
kosta
08.10.2013 17:20:45
3
14
Незнам кой е на заплата и кой плаща данъци, но нарушението си е нарушение. Няма как да влиза тир в междублоково пространство и това да не е нарушение. Подобни складове в нормалните държави са в индустриалните зони. Нали уж искаме да живеем в нормална европейска държава, а какво се получава за едни може за други не.
7.
Христина
08.10.2013 17:15:37
3
12
Живущите да се организират и да сложат колчета ширината между който да е колкото за 1 нормална кола, джип, но тир да не може да мине.
Или да си паркират така колите че да има място за влизане/излизане на 1 кола и тира ДГД.
Кви са тия ТИРОВЕ насред блоковете, тва да не е завод.
Да си разкарат склада другаде или да се зареждат с микробуси.
6.
Пешо
08.10.2013 17:01:51
3
8
Де ще идеш бе Гошо?У Варна, София, Пловдив?Все едно не е същия к*р и там.Никой няма да ви трае глупостите, не излизайте с номера, че все нещо ви пречи да работите.В Европа хората си зареждат обектите или рано сутрин или късно вечер за да не пречат на живущите в района.Само тук основателни жалби се тълкуват от пишман бизнесмени като натиск за фирмата(която така или иначе е в нарушение).
5.
Мария Паскалева
08.10.2013 16:59:28
11
2
О,да ...сигурно и ти си на заплата там,но твоята е по-ниска и не си доволен!Затова България е на това положение - като в пъкъла- казана на Българите няма пазач,защото ако някой се подаде отгоре - има друг злобар готов да го свали в казана..като теб!
4.
Мария Паскалева
08.10.2013 16:59:28
11
6
О,да ...сигурно и ти си на заплата там,но твоята е по-ниска и не си доволен!Затова България е на това положение - като в пъкъла- казана на Българите няма пазач,защото ако някой се подаде отгоре - има друг злобар готов да го свали в казана..като теб!
3.
до мичето умницата
08.10.2013 16:48:39
7
16
Миче сигурно си на заплата там :) ако за три години при тази работа са внесли само толкова данъци значи са скрили поне десет пъти повече ! и Гошко недей да плашиш че ще се местиш в София едва ли ще обезпокоиш някой ! крадци има във всеки град
2.
Мария Паскалева
08.10.2013 16:37:51
15
5
Този мил човечец на когото фирмата пречи така много едва ли знае,че тази фирма за последните 3 години е внесла данъци в общинският и републиканският бюджет в размер на повече от 880 000 лв. и асфалта в района, в който живее е правен и с тези пари...Тази фирма е един от най-големите данъкоплатци на Бургас.
1.
Мария Паскалева
08.10.2013 16:37:51
19
9
Този мил човечец на когото фирмата пречи така много едва ли знае,че тази фирма за последните 3 години е внесла данъци в общинският и републиканският бюджет в размер на повече от 880 000 лв. и асфалта в района, в който живее е правен и с тези пари...Тази фирма е един от най-големите данъкоплатци на Бургас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаският депутат от „Величие“ - строител от Поморие, който бягал от публичността, но знаел как да подобри живота ни Бургаският депутат от „Величие“ - строител от Поморие, който бягал от публичността, но знаел как да подобри живота ни А как „Величие“ в Поморие постигна такъв резултат, без да води публична кампания –  за мен най-важен е личният контакт с хората, отсече Радостин Колев Лъсна голяма тайна! Двама любимци се връщат в "Игри на волята" Лъсна голяма тайна! Двама любимци се връщат в "Игри на волята" От средата на юни започват снимките на шестия сезон Взривиха куфара до РЗИ-Бургас, оказа се пълен с торби и дрехи (СНИМКИ) Взривиха куфара до РЗИ-Бургас, оказа се пълен с торби и дрехи (СНИМКИ) Не е ясно чия собственост е съмнителната вещ, но със сигурност в нея няма нищо притеснително Какъв е профилът на избирателите на "Величие" - предимно жени и висшисти Какъв е профилът на избирателите на "Величие" - предимно жени и висшисти "Имат профил на хора, които са гласували на предишните парламентарни избори за "Възраждане", за по-малки партии, с "не подкрепям никого" или въобще не са гласували Шаш и паника на вота: Змия навести СИК Шаш и паника на вота: Змия навести СИК Неканената гостенка пълзяла по стената, шефката на комисията извикала пожарната Заради съмнителен куфар отцепиха част от центъра на Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Заради съмнителен куфар отцепиха част от центъра на Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Куфарът се намира в нишата до прозореца на входа на РЗИ Кои ще станат депутати, вижте прогнозното разпределение във Втори МИР Бургас Кои ще станат депутати, вижте прогнозното разпределение във Втори МИР Бургас ГЕРБ печели 4 мандата, ДПС - 3, "Възраждане" и ПП-ДБ - по 2, БСП, ИТН и "Величие" - по един Непознатото "Величие" - кои са лицата на партията извън Марков и Михайлов Непознатото "Величие" - кои са лицата на партията извън Марков и Михайлов Формацията се председателства от Албена Пекова, която не е включена в листите за вота на 9 юни Тази певица плаши феновете си, вижте как се наду като поничка Тази певица плаши феновете си, вижте как се наду като поничка Джуките й стърчат на метър пред лицето Бойко Борисов: Ние всичко направихме, а се чудят защо сме първи Бойко Борисов: Ние всичко направихме, а се чудят защо сме първи Лидерът на ГЕРБ е на посещение в село Магерово в Родопите
Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) e втора политическа сила
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори