×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трябва да съм Батман, Супермен или извънземен, за да катастрофирам със 140 км/ч и после да вилнея


26 Септември 2013, Четвъртък, 17:44 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Иван КОЛЕВ

Пламен Камбуров е изключително слаб състезател, постоянно ми пречеше и имах няколко контакта с автомобила му, но те бяха в рамките на позволеното
Най-добрията автомобилен състезател в България Илия Царски оцеля по чудо в катастрофа на "Писта Бургас 2013". Инцидентът настъпи след като той бе избутан от конкурента си Пламен Камбуров. Според последния веднага след катастрофата Царски се развилнял в бокса му и потрошил колата. Какво всъщност се е случило след състезанието и какви мерки ще предприеме Илия Царски оттук нататък - вижте в интервюто му пред Флагман.бг

-Какво се случи на състезанието в Бургас и след това? Бяхте обвинен, че сте чупили колата на Пламен Камбуров?


-Мислите ли, че човек с комоцио, който уринира и кръв, може да отиде да прави такива неща? Трябва да е Батман или Супермен. В решението на Спортния трибунал е написано, че аз съм наказан след доклада на директора спрямо моето поведение след състезанието. Срещнах се с директора и той каза, че не няма такова нещо, не е говорил по тази тема.  Отидох в полицията и разбрах, че има подадена жалба срещу мен, че съм повредил автомобила на Пламен Камбуров. Сигурно на завоя имаше 5000 души, които видяха кой какво повреди и кой какво направи. Ще водим дело срещу Пламен Камбуров за опит за убийство.

-Защо, какво точно се случи?
-Нанесе ми удар, когато го изпреварвах на завоя. Бях с половин кола пред него, тогава той ме удари отзад, отдясно във вратата, което е недопустимо. Заключението на комисарите е, че този удар е умишлен и точно заради това ние ще водим дело срещу господина.

-Какво се случи след удара?
-След удара изгубих контрол върху автомобила и се врязах в един билборд със 140 км/ч. Добре, че е бил там билборда, за да се ударя в него, тотално да разбия автомобила си и да нараня себе си, за да не падна в езерото, което е някакво тресавище и най-вероятно нямаше да мога да изляза.

-Обвинението срещу Вас е, че веднага след това сте вилнял в бокса на конкурента си?
-Това го разбрах в полицията, но се оказа, че няма такова нещо. Няма такъв случай. Може ли човек да се удари челно със 140 км/ч и след това да вилнее. Какъв е този човек – Батман или Супермен, Вие как го виждате.

-Кой е подал сигнала срещу Вас?
-Не мога да кажа. Тепърва полицията ще изяснява кой какво е подал, има ли свидетели и дали не е някакъв сапунен сериал. Този господин, който най-вероятно има някакви претенции към мен, искаше да стане „Крадецът вика: дръжте крадеца“. Искаше да прехвърли вината и всички медии да се насочат към мен, за да не бъде засегнат той. Защото той направи голямата беля на това състезание, а не аз.

-На самото състезание няколко пъти имахте контакт с неговия автомобил.
-Моят контакт с неговия автомобил е, защото той е много бавен и когато се опитвах да го изпреваря, той заставаше пред мен. Променяше многократно траекторията си, а по правилата на нашата игра има право само един път да го направи. Той я променяше, тъй като аз бях нон стоп зад него. Той е един много слаб пилот, не ми позволяваше да го изпреваря отникъде, постоянно заставаше пред мен. Нормално е, с 200 км/ч аз няма как за части от секундата да си махна крака от педала на газта и да го сложа на спирачката. Това никой не може да го направи. Имаше контакти, които се наричат рейсинг инцидент, а не умишлен удар. Разполагам с видеоматериали, които доказват, че проблемният удар е неговият, тъй като той ме удари отстрани и ме завъртя и се врязах в билборда.

-Имали ли сте други конфликти с него, на предишни състезания?
-Не, с него не съм имал пререкания, но той е конфликтен. В интернет пространството има пуснати много случаи, в които е правил същото, което направи с мен. Но за радост тези пилоти са се удряли в канавки, защото не е имало билбордове или някакви други предмети от рода на бетонни стълбове и т. н.

-В какво физическо състояние бяхте след удара?
-Бях с комоцио, нормално е да се удариш със 140 км/ч и да си в безсъзнание. Всички се чудят как съм вилнял след това, трябва вероятно да съм някакво извънземно. Ще прибавя медицински експертизи в полицията, абсолютно всичко, което е необходимо, за да се разбере, че той няма как да е прав. Той е декласиран за умишлен удар, а мен ме декласираха за това, че след катастрофата съм вилнял в бокса на Камбуров, което не е вярно и директорът казва, че няма такъв протокол.

-В какво състояние сте в момента, ще се възстановите ли до следващото състезание?
-Не мога да участвам в следващото състезание. Цялото ми тяло е в синини, уринирам кръв, имам вътрешни разкъсвания. Завеждам дела срещу Камбуров. Не мога да се състезавам, целият съм син, не мога да говоря. В момента си правя изследвания в Съдебна медицина, защото ще водя дела. Щетите по автомобила ми са за 200 хиляди евро, него го няма вече.

-Какъв ще бъде размерът на иска, който ще водите срещу него?
-Сериозен. Не мога да коментирам, тъй като все още не знаем какво е здраво и какво – повредено. Целият автомобил е на стойност 200 хиляди евро. Може да има и здрави детайли, не знам. За съжаление състезателните автомобили не се застраховат, защото няма такъв застраховател, който да иска да застрахова такъв рисков обект. Аз съм със сериозни договори със сериозни рекламодатели и това бие по тяхната репутация. Не може ей така да се пише нещо, което не е така. Ако полицията докаже, че има такова нарушение – ок. Но да  съм призован като свидетел и да се напише вече – бързо производство, осъден, Илия Царски на съд, това е безобразие.




В категории: На терена , Спорт


4
Коментара по темата
4.
Венцислав
28.09.2013 17:51:01
2
1
Царски ли си лаинарси ли си. Приеми факта,че ти е дошло времето да отстъпиш место за по младите който са по добри от теб.Имаше много хора който видяхме как се качи на колата си и си тръгна.Можеш да говориш на медиите каквото си искаш, но много добре знаеш,че момчето е по добро от теб.Никой от нас не иска да е втори всеки иска да бъде първи винаги първи.Нали после спонсорите ще спрат да инвестират в колата и в теб.БОКЛУК СИ ТИ.
3.
ggg
28.09.2013 16:48:13
2
3
Почти обратен завой със 140км/ч ..... тоя чува ли се какво говори?!
2.
jivko tzonev
26.09.2013 22:46:57
3
3
porednoto dokazatelstvo za porachkova media a kade e glednata tochka na drugata strana pitam az ??? Reising intzidentite na gospodin tzarsi sa na sviaka pista redno li e tova se pitam ???? Kamburov bil po baven i mu prechil da go izprevari ami da spre v banketa na avariini i da go propusne zashtoto vse pak e velikiat ilia tzarski :) zatova tozi sprt prodaljava da strada za sponsori i kachestveni mladi sastezateli. dokoga ???????????/
1.
......
26.09.2013 18:26:46
3
5
Как човек след удар със 140км и в комоцио се качи да шофира личният си автомобил веднага след инцидента? Хиляди зрители видяха как на завоя до Лукойл бензиностанцията Царски умишлено удари Камбуров! Защо рейс директора не спря автомобила на Царски ,а му позволи да се движи по трасето със висящи детайли които представляваха опасност за публиката?
Все въпроси които избягвате да му зададете на Царски.Ама това на снимката вярно ли е човек с комоцио?
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/995526_205381876306667_440011473_n.jpg
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори