×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преди да изберете лекар, чуйте д-р Петър Чаракчиев от МБАЛ „Дева Мария“ (ВИДЕО)


Преди да изберете лекар, чуйте д-р Петър Чаракчиев от МБАЛ „Дева Мария“  (ВИДЕО)
Ортопедът-травматолог д-р Петър Чаракчиев разказва за най-успешните нови практики, някои от които се прилагат само от специалистите в МБАЛ „Дева Мария“
28 Август 2013, Сряда, 16:29 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Иван КОЛЕВ

След счупена тазобедрена става ще се изправиш и вървиш на втория ден, но само, ако те оперират най-добрите, а те са в екипа на МБАЛ „Дева Мария“
Потомствен лекар от известната фамилия Чаракчиеви, е ръководил екипа, който изправи на крака майката на наша читателка - 80-годишната Василка Минова от Несебър . Д-р Петър Чаракчиев е ортопед-травматолог в МБАЛ „Дева Мария“ още от самото създаване на здравното заведение преди 4 години. Самият той е с 25-годишен стаж и е признат за един от най-добрите бургаски медици. В натоварения си график д-р Чаракчиев успя да се срещне  с екип на Флагман .бг, изпратен от благодарната несебърска пациентка. За да може самият той да разкаже както за нейния случай, така и за иновативните практики, от които биха могли да се възползват и други хора, нуждаещи се от ортопедична помощ.

„Разбрахме за благодарностите от госпожата и това ни радва. Тя бе паднала и счупила тазобедрената си кост. Във всички други случаи, предвид възрастта, това щеше да я обрече на операция, след която в най-добрия случай можеше да стъпва на крака си след 4 или дори 5 месеца, а можеше и изобщо да не се възстанови. Ние предприехме операция, при която първично поставихме ревизионно стъбло и изкуствена тазобедрена става, което позволи още на втория ден да се изправя, а след втория месец да ходи без помощни средства“, разказа д-р Чаракчиев. Възрастната несебърлийка далеч не е единствената, на която са давали нов шанс за живот чрез иновативната за страната операция. Само за последните няколко месеци 25 са подобните случаи, а вчера при посещението на нашия екип в здравното заведение бе приет още един възрастен мъж със същата диагноза – счупена тазобедрена става. „Сега ще го оперираме и в неделя ще може на крака на посрещне внуците си“, категоричен бе д-р Чаракчиев.

В ортопедичното отделение той работи и с други видни представители на бургаската школа  д-р Димитър Илиев и д-р Стоян Минчев. „Отделението се развива  бързо. Започнахме с 3-4 операции на ден, а сега извършваме широк спектър от интервенции, някои от които уникални за страната, под ръководството на проф.Борислав Владимиров. Наблягаме на алопластика на тазобедрени и коленни стави. Гордеем се, че в „Дева Мария“ извършваме операции на възрастни хора по нова за България методика. Т.нар.счупвания под ябълката на бедрената кост, които обричат много хора на инвалидизация или доста тежко преживяване на травмата. В МБАЛ „Дева Мария“ поставяме първично ревизионни тазобедрени ендопротези, които позволяват на хората още на втория ден да стъпват на крака и да ходят. При всички останали методики, които се правят в по-голямата част от страната или Бургас, те се заковават - образно казано, при което болните не бива да стъпват до петия месец“, поясни д-р Чаракчиев.

 МБАЛ „Дева Мария“ работи със здравната каса и се заплащат единствено имплантите, така както е във всички други здравни заведения. Имплантите са на изключително ниски цени - едни от най-евтините в страната, а болницата предлага възможност и за разсрочено плащане. Целта е пациентът и близките му да мислят само за оздравяването и да нямат финансови грижи.




В категории: Здраве


14
Коментара по темата
14.
Нели
28.07.2022 09:19:44
0
0
Много много зле ,Пази Боже да не попадатe на този "лекар", ще ви осакати
Сериозно си е объркал професията
13.
пациент
27.09.2021 21:03:47
0
1
д-р Стоян Минчев постави диагноза на млад, прав и здрав човек остеонекроза, което е загниване на главата на бедрената става, за което се налага смяна на ставата, без да направи преглед и без да е назначил изследвания. Потърсихме и друг специалист и се оказа възпаление на нерв. Не искам да описвам през какво мина семейството ми с тази поставена от него диагноза, докато друг лекар сложи адекватна диагноза и назначи лечение.
12.
Tanya Koleva
26.10.2017 17:35:58
1
4
Най некадърният, безочлив и нагъл д-р!!!
11.
до Петя
01.09.2013 16:27:37
15
5
Петя, не писах за парите които Чаракчиев ни поиска и за наглото му поведение което трябваше да изтърпим ,защото няма как да го докажа. Не тая злоба, а още по малко завист. Писала съм само за неща, които мога да докажа Предполагам, че ви е близък за да го защитавате така. Попитай те го той трябва да помни този случай.
10.
Петя
31.08.2013 17:11:09
5
12
Изумена съм от злобата към хора и специалисти,от които всички очакваме помощ и адекватно лечение!Пазете лекарите,защото не останаха и след години няма да има кой да ни лекува.Недобронамереността,завистта и критикарството не са градивни.Дано има повече лекари като д-р Чаракчиев и екипа на ортопедията.
9.
до Съгласна
29.08.2013 21:02:14
13
5
Всичко това е реклама.Искам да попитам от кое по точно е доволна госпожата-от професионализма или от човешкото отношение на" доктора".Преди пет години добрият специалист успя да осакати майка ми.Той оперира счупената и ръка и от некадърност и от немърливост остави операцията да се инфектира и да се развие сепсис.В резултат на този негов професионализъм тя беше прикована седем месеца на легло.Да е жив и здрав проф Пиромански и целият екип от Пирогов,които успяха за две седмици да поправят грешката на добрия лекар Чаракчиев.Госпожо пазя вички документи,който разкриват кадърността на рекламирания от вас доктор.Не стигнахме до съд,защото за разлика от вас сме стъпили здраво на земята и осъзнаваме,че живеем в България.Сигурна съм,че с усмивка на лице докторът е успял да поиска добро материално отблагодаряване.
8.
пациент
29.08.2013 14:42:10
2
10
аз пък не бих искал да ми сложат "най-евтините" импланти. Това беше най-голямата глупост, която можахте да напишете. Също като да се храниш с деликатеси, вместо със сирене. Китайски и индийски боклуци да ми слагат в тялото, не мерси.
7.
Таня
29.08.2013 10:51:04
15
5
Имах нещастието да попадна на този човек/не лекар/, който едва не ме осакати.Мисля че за тази статия е платил.Да ви пази Бог, да не отивате при него!
6.
слави
29.08.2013 09:56:44
8
6
за доктора незнам нямам мнение,ама колко платиха от Дева Мария за тази статия ми е много интересно ,сливенския измекяр Пенков доста се е бръкнал при положение издънките на болницата му
5.
sas
29.08.2013 09:42:04
6
4
Бургас само може да се радва че има болница като МБАЛ Дева Мария. Не ми се мисли къде щяхме да ходим, ако я нямаше. В никакъв случай в държавната от която няма жив излезнал.
4.
До "потърпеш"
29.08.2013 09:36:11
5
5
"Потърпеш", дори не може да напишеш грамотно изречение. Явно си някой комплексар, който само пръска злоба
3.
потърпеш
28.08.2013 23:27:52
11
6
в тази болница са най големите мошенници, не занам кой оше им вярва,лъжат крадат и не знаят как да оправдаят кражбите си
2.
Съгласна
28.08.2013 16:54:52
7
20
Шапка му свалям, за този доктор Петър Чаракчиев написаното е вярно - добър ортопед!!!
1.
читател на сайта
28.08.2013 16:47:00
2
21
Д-р Чиракчиев действително е страхотен лекар. Счупих си ръката преди няколко лета и без операция той ми я намести перфектно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори