×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво означава новата тазобедрена става в МБАЛ „Дева Мария“ за една 80-годишна учителка


Какво означава новата тазобедрена става в МБАЛ „Дева Мария“ за една 80-годишна учителка
Бог да дава здраве на д-р Петър Чаракчиев, който ме оперира през април, пълноценен човек съм днес. Уважение заслужават всички в тази болница, казва г-жа Минова, докато сервира напълно здрава у дома си
27 Август 2013, Вторник, 19:59 ч.
Автор: Флагман.бг, видео:Иван КОЛЕВ

И колко са лекарите у нас като д-р Петър Чаракчиев, които заслужават уважение и поклон за човечност и професионализъм
Една от уважаваните учителки в Несебър – 80-годишната Василка Минова, се превърна в най-голямата награда за ортопедичното отделение в МБАЛ „Дева Мария“ в навечерието на големия празник. Утре, 28 август, целият колектив на здравното заведение ще се събере край морето в Рубаят Ди маре, за да отбележи 4-годишнината от началото на феномена, немислим дотогава за системата на бургаското здравеопазване.

„Пиша с благодарност към всички служители – доктори, медицински сестри, рехалибитатори и санитари, както и за да узнаят възрастните хора като мене, че не бива да падат духом, защото могат да започнат нов живот! През април, когато паднах и натроших тазобедрената си става, мислех, че ще се залежа и едва ли ще мога повече да се изправя на крака. Сега, 4 месеца по-късно, с новата става, се чувствам прекрасно“, казва Василка Минова. Наш екип отиде до дома й в Несебър, за да се увери в тези твърдения.

„Придържам се с бастунчето, защото още не съм сигурна, но  почнах и да го забравям, мога да вървя изправена и без него“, посреща ни в двора бившата учителка. Наоколо грее от чистота, цветята са разцъфнали, а в градината е пълно със зрели зеленчуци. „Мъжът ми поддържа градината, но и аз поливам с него, чистя, обслужвам се сама, животът продължава. Искам Бог да дава здраве на д-р Петър Чаракчиев, който ми смени ставата и почти веднага след това ме изправи на крака, на втория месец хвърлих първата патерица, а на третия вървях с бастуна. Искам да помогна и на други хора като мене – нека ме чуят“, казва г-жа Минова, докато нарежда около масата, напълно изправена, без бастун грозде, смокини и орехи, носи чинийките, грижливо  нагъва салфетките. Пациентката на д-р Чаракчиев е забравила за бастуна. Хваща го едва когато се сети, че натрошената й лява тазобедрена става е сменена съвсем наскоро.  „Почерпете се за здравето на д-р Чаракчиев – с толкова благ характер, с такова чувство за хумор, но най-вече – голям лекар!“, философства педагогът от Несебър.

Чуйте какво казва една мъдра, ценена от поколения несебърлии и работлива жена - за МБАЛ „Дева Мария“, както и какво сравнение прави с персонала на едно друго здравно заведение, където е била пациентка преди година.

От нас Честит Рожден ден на МБАЛ „Дева Мария“ и нейния собственик Семир Абумелих. Очаквайте видеорепортаж от Ортопедичното отделение, където работят най-добрите специалисти в България:



В категории: Здраве


13
Коментара
Стойте далеч от тези хора!
Стойте далеч от тези хора! 15/06/2024, Събота 21:20 0
Флагман.БГ Къпана питка от бабиния тефтер Къпана питка от бабиния тефтер 15/06/2024, Събота 20:20 0
13
Коментара по темата
13.
Бацата
29.08.2013 15:35:27
0
1
П.Славова е абсолютно права за д-р Асенникова!Искат да лекуват само леки случаи,като има в тежко състояние не ги приемат,а ги насочват към МБАЛ.Накрая на епикризата с удебелен шрифт пише,че ако болния не изпълнява предписанията на лекарите,болницата не носи отговорност за влошаването му!В никоя друга бургаска болница в епикризите няма такъв текст!!Да не говорим за София.
12.
Petar Ivanov
28.08.2013 16:59:57
0
4
Operiraha maika mi v tazi bolnica i moga da kaja samo dobri dumi. Gledaha q kato pisano iache strahotni profesionalisti sa.
11.
Теодора
28.08.2013 15:53:24
0
3
аз съм възхитена от болницата, просто лекарите са страхотни, обстановката е супер, няма го подтискащото, гадно обкръжение като в другите болници, та да се поболееш още повече. Благодаря на екипа и успех!
10.
*********
28.08.2013 12:27:38
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Пламена Димова
28.08.2013 12:02:03
0
5
Искам да благодаря на лекарите от "Дева Мария", ако не бяха те, баща ми щеше да умре. Направиха му сложна животоспасяваща операция само преди седмица. Всичко беше изрядно и има шансове да се възстанови напълно. Операцията въобще не беше скъпа, а НЗОК плати по-голямата част от парите.
Днес татко го изписват, а болницата има рожден ден. Пожелавам им да бъдат здрави и да продължат да спасяват животи и да ни дават надежда. Благодаря най-вече на екипа на проф. Владов! Баща ми му дължи живота си и семейството ми никога не би могло да им се отплати за това!
8.
Да, бе, да!
28.08.2013 11:56:51
2
7
Къде не вземали пари???? В МБАЛ-а ли? ХАХАХАХХА.... Там ни накараха да си платим железата, дето ги сложиха, избора на екип, който не сме правили, отлдено на лекарите за добре свършената работа, на санитарката, дето сменяше подлогата, на сестрата, която всключваше системите... В частните болници се плаща толкова, колкото и в държавните! Само дето при първите получаваш фактура, а при вторите ги буташ под масата
7.
*********
28.08.2013 10:12:39
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
Georgi
28.08.2013 10:05:26
0
7
Каквото и да говорите МБАЛ Дева Мария е най-доброто място за лечение. Не може да ми го сравните с държавната болница, където всеки гледа как да изкрънка някой лев под масата от теб. Е има и добри лекари, но те за съжаление са много малко.
5.
Сияна Томова
28.08.2013 10:03:52
2
6
Тази болница е най-добрата в Бургас, независимо от всичко. В частно лечебно заведение е нормално да се вземат повече пари, но там дори не са чак толкова много. Обаче услугите, качеството на операциите - МБАЛ-а да ме прощава, но в "Дева Мария" всичко е по европейските стандарти.
Моята майка също през май месец я оперира д-р Чаракчиев и всичко ни излезе 2500 лв., но НЗОК ни пое по-голямата част. Сега тя е на крака, без проблем работи и гледа децата, обслужването е на ниво. И наистина - на секундата, докато звъннеш, ти обръщат внимание.
4.
Петя Славова
28.08.2013 09:11:59
3
6
За мен и моите близки, МБАЛ „Дева Мария“ е болница която те срива финансово, а източва и много пари от здравната каса за манипулации които въобще не са направени..Скоро моя близка лежа в неврологичното отделение, с зав д.р Асеникова, след изписването и, поситихме личния лекар с получената документация- просто бяхме шокирани. Там бяха написани -консултации, манипулации които въобще не са извършени.Докато има такива болници които източват нашите пари в своите джобове - ще имаме проблеми в здравеопазването.
3.
Didi
27.08.2013 21:34:55
7
6
И колко струва ставата на бабата все пак? Поклон пред смелостта й да се опрерира точно в тази болница, където да те е страх да влезеш, а като излезеш, само гащите не са ти взели като такса.
2.
Таня
27.08.2013 21:07:24
5
12
А моята баба я оперира д-р Иван Зайков и д-р Лъчезар Томов от държавната болница. И ходи без бастун вече. И нито лев не ни взеха. А в тази болница ни искаха около 5000 лева. Парите може да не са всичко, но не всеки е от Несебър и дава квартири под наем, за да ги събере...
1.
Доволен пациент
27.08.2013 20:57:27
5
9
От един от тези специалисти си имам скъп 25 см спомен на крака! Дано не е правил други такива скъпи подаръци на някого още. Семир да помни, че парите не са всичко!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голям празник за мюсюлманите! Искат прошка, раздават подаръци и колят животни Голям празник за мюсюлманите! Искат прошка, раздават подаръци и колят животни Нека Курбан Байрам да донесе мир и разбирателство на всички, пожела им Делян Пеевски Жега и днес, но синоптик предупреждава за буря Жега и днес, но синоптик предупреждава за буря Вижте къде ще вали и гърми! Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Общо с най-малко три коли е „забогатял“ автопаркът на бургаската полиция през последните няколко дни, предстои да бъдат пуснати на търг Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Най-тежка изглежда е ситуацията във великотърновското село Шереметя Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Негласуващите не наказват политическия език, а всички нас с това, че не заявяват своята позиция, смята той Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Георги Парцалев бил стеснителен, дискретен и сдържан човек, доста различен от образите си на екрана БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място Това каза новоизбраният председател на парламентарната група Борислав Гуцанов Влакът Варна-Русе удари джип Влакът Варна-Русе удари джип 32-годишният водач от Ясеновец успял да излезе, преди влакът да връхлети БСП има нов лидер - бургазлия е БСП има нов лидер - бургазлия е Със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”, Националният съвет (НС) на БСП избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите на председател на партията От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай Извършителят се издрива, но самоличността му е установена – 24-годишен криминално проявен софиянец
Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Издирват стрелец в германската столица Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция 21 000 полицаи мобилизирани, за да спрат размириците Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Трябва да подкрепим всеобхватен, справедлив и устойчив мир, каза председателката на Европейската комисия  Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ  Омиротворителите в Швейцария настояват и за достъп до пристанищата на Азовско море, но в Москва няма кой да ги чуе Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО По-късно двойката, която купила имота през 2020 г., узнала, че няколко от съседите й също имат подобни тунели под домовете си 60-годишният Брад Пит иска още деца 60-годишният Брад Пит иска още деца Въпреки нарастващия разрив с децата му от Анджелина Джоли „Г-7“ размаха пръст на Изток „Г-7“ размаха пръст на Изток „Великолепната седморка“ поиска с декларация примирие за Олимпиадата в Париж Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Отиде си вратарят на черногорския национален отбор „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” През изминалата година бяха регистрирани рекордни температури Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Джей Ло се хваща за всяка възможност, която би й позволила да поправи отношенията си с любимия
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори