×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Децата на софийски баровци натръшкани в Инфекциозното от руло „Стефани” в ММЦ-Приморско (ОБНОВЕНА)


Децата на софийски баровци натръшкани в Инфекциозното от руло „Стефани” в ММЦ-Приморско (ОБНОВЕНА)
Децата са откарани по спешност от Приморско в Спешния център в Бургас, направени им са вливания, казаха лекари. Притеснени родители твърдят, че тийнеджърите са яли руло "Стефани" и развалена майонеза
Тема в развитие
виж още
скрий
26 Август 2013, Понеделник, 11:20 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Момичетата и момчетата на 15-17 години са извозени спешно до Бургас

Осем деца са натръшкани в Инфекциозното отделение в Бургас, след като яли руло Стефани и майонеза, оставена на открито и спарена от жегата в ресторант в ММЦ-Приморско. В менюто е имало и риба и варени картофи. Момичетата и момчетата с повръщане, близо 40 градуса температура и разстройство спешно били прегледани от лекар, чийто кабинет е на територията на ММЦ – д-р Стойчев. Той подал сигнал на 112 и с изпратените линейки децата са откарани в Бургас. 

По данни на близки на децата, те са яли в ресторант „Бисер”  и след това са получили оплакванията. Според д-р Стойчев най-вероятно се касае за вирусна инфекция, но според други медици е възможно да е от салмонела. От МБАЛ-Бургас съобщиха, че децата са със салмонелоза, приети са в тежко състояние, но вече са стабилизирани.

200 деца са били на лагер в ММЦ-Приморско. По-голямата част от младежите са от България, организирани от едно от най-елитните училища в столицата - Първа английска гимназия, но е имало и чужденци. Някои от децата са на богати и известни родители, които дошли с джипове да ги приберат в столицата направо с абокатите. Цялата група е напуснала ММЦ.

В ресторанта са се хранили 1000 души, но симптомите са се проявили в група от 70 деца от столицата. Взети са проби от храната в ресторанта.


В категории: Приморско


8
Коментара по темата
8.
Албена АД-запазена марка за салмонела и дизентерия
29.08.2013 08:14:58
0
1
Ако отидете в ММЦ ще видите, че нищо не се е влагало за обновяване на базата. Всичко си е същото както е било построено преди 40 даже 50 години. Явно е, че някои хора в Албена АД не са си мръднали пръста за ММЦ, а иначе са си прибирали печалбата. И вие сега се чудите защо имало салмонела! Не салмонела, а холера и тиф е можело да плъзне в това ММЦ... Така е, когато нещата са били оставени на самотек и без директорски надзор!
7.
до 6
27.08.2013 11:51:50
0
5
Да, съгласен съм, че "Албена" АД лежат на стари лаври и с пълни шепи грабят от имиджа създаден от Живково време без да си мръднат пръста за обновяване на материалната база с изключение на хотел "Хоризонт". На всичкото отгоре, не плащат на общината никакви местни данъци и такси позовавайки се на поправката - добавка към закона Шулева, т.е., курорт от национално значение и спестените от това средства, ще бъдат влагани за обновяване и реконструкция на съществуващата материална база тяхна собственост. Или казано по-нашенски - да го духате селяни!
6.
до 5
27.08.2013 09:53:57
0
1
Първо виж снимката на предната фасада на хотел "Бисер" и тогава говори - зеленясали от плесен стени и улични лампи от 60-те години вече изкривени и деформирани от времето! А това е Албена АД - собственик на този хотел, които имат претенции да са водещата туристическа фирма в България или поне за такива се представят в чужбина.
Да в Приморско има място за всички и за всекиго по нещо - и скъпо и евтино. Но това е филиал на Албена все пак, запазената марка на българския туризъм, където трябва да очакваш високо ниво на обслужване и високо качество във всичко...
Няма смисъл от много приказки. Виж снимката и си представи какъв ни е туризма и всичката ни работа в България! Пълна скръб!
5.
до Мой човек 2
27.08.2013 08:20:43
2
6
Ей, "Мой" курортист, за толкова пари ти какво искаш, да ти лижат задника ли?
Радвай се, че все още има места където пловдивските, софийски и други голишарчета като теб, могат да се изфукат във фейсбук, че са били на море.
В Приморско има място за всички, има луксозни хотели за баровци, хотели и квартири за непретенциозни курортисти и мазета за такива като теб. А що се отнася за заведенията - има пиано-барове, луксозни и не чак толкова луксозни но много спретнати, с вкусна кухня ресторанти и разбира се, Чалготеки, сиреч, за всекиго по-нещо.
4.
до Флагман
26.08.2013 22:35:27
0
3
Защо не писахте, че собствениците на ММЦ са "Албена АД" - най-фалшивата фирма?
Отнесете се за повече информация към шефовете на Албена в област Добрич! Какво толкова са направили след като закупиха ММЦ? - НИЩО, освен да имитират туризъм и да прибират парите от печалбата! То се вижда и на снимката - хотел "Бисер" си е пак същият както когато е бил построен преди 40 години. Нищо ново, а иначе се пъчат: тук не е ММЦ, тук е Албена! На какво отгоре?! Същите селяни като приморци!
3.
селянин
26.08.2013 22:02:03
0
4
думи нямам за Приморско, чакат само кой откъде да прибере пари. Просто няма да повторя, от година на година - само печелбарство, а никакъв напредък откъм услуги. Иначе градът се е променил, но селянията у хората си е същата. Аз съм от Пловдив, бях в хотел на ул. Трети март, пълна скръб, а стаята ми беше 70 лева. Няма да повторя.
2.
Мой
26.08.2013 18:41:11
1
4
Като цяло Приморско,а да не говорим за ММЦ са доста западнали и селски курорти.Навсякъде дънят цигански маанета и мазна чалга.Няма едно свястно заведение човек да седне с компания да хапнат и да пиинат.Да не говорим за барове и дискотеки,само мазна чалга селски батки по потници.Жалко за Приморско отдавна се превърна в западнал курорт.
1.
Комисарят
26.08.2013 17:05:17
0
8
Да ви еба и елитната гимназия и софийските тузари ... Нали уж имат много пари а ги карат в тая кочина в приморско . Да ги бяха закарали на някое нормално място не в това изоставено и заебано ммц ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори