×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Карнобатската кабеларка „Панорама” нелегално излъчва ТВ канали, не се свенят незаконно да пускат и порно


Карнобатската кабеларка „Панорама” нелегално излъчва ТВ канали, не се свенят незаконно да пускат и порно
Ресорният зам.-министър на културата погнал фамилната телевизия на карнобатската прима Маргаритка за поголовно незаконно излъчване ТВ канали, съдебните инстанции отменят глобите с еднотипни мотиви – за всеки ТВ канал трябва отделно постановление
11 Август 2013, Неделя, 19:03 ч.
Автор: Флагман.бг снимка Радостина ГЕОРГИЕВА

Семейната телевизия на примата на Карнобат Маргаритка Георгиева има няколко издадени наказателни постановления от Министерството на културата за фрапиращи нарушения

Кабеларката „Панорама” поголовно излъчвала телевизионни програми без разрешение и в пълен разрез със закона. Семейната телевизия на примата на Карнобат Маргаритка Георгиева има няколко издадени наказателни постановления от Министерството на културата за фрапиращи нарушения – разпространение на други програми без разрешение. Сред незаконно излъчваните програми са телевизионните канали от групата на Нова ТВ и Диема, MTV, VIVA, HISTORY, както и порно канала HUSTLER TV, установи проверка на Флагман.БГ./виж още по темата/

Неколкократно ресорният зам.-министър на културата издава наказателни постановления срещу кабелния оператор, а съдът ги отменя с еднотипни мотиви – за всяко нарушение трябва отделно постановление от страна на наказващия орган, т. е. – за всеки незаконно разпространяван канал от кабеларката, трябва отделно постановление и санкция. Впоследствие проверка в сайта на СЕМ показва, че семейната кабелна телевизия все пак е решила да легализира отношенията си с някои от носителите на авторските права за програми като Нова ТВ и Диема. За част от незаконно излъчваните канали обаче информация няма, а дали неправомерното осъществяване на икономическата дейност на частната кабеларка продължава, можем само да гадаем…

Репортерска проверка на Флагман.БГ установи, че такова наказателно постановление е отменено поради факта, че Министерството на културата е трябвало поотделно да напише наказателни постановления за всеки един незаконно излъчван канал поотделно. С този мотив на 11 януари 2013 г. Административен съд-Бургас  отменя доста сериозно наказателно постановление срещу кабеларката. На 7 февруари 2011 г. е извършена проверка, при която е констатирано, че „Панорама” ООД, гр.Карнобат препредава по кабел телевизионните програми Нова ТВ, Нова Спорт, Диема, Диема 2, Диема Фемили, TV 1000, Viasat History, Viasat Explorer и Viasat Nature TV, без разрешението на носителите на авторските права.

Първо Районният съд в Карнобат е отменил наказателното постановление от 16 септември 2011 г.  на  заместник-министър  на културата, с което на ”Панорама„ ООД, гр.Карнобат е наложена  имуществена санкция в размер на 800 лева за нелегално излъчване на телевизионни канали. За да постанови решението си, съдът е намерил, че при съставяне на акта и издаване на наказателното постановление са допуснати  съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване правото на  защита на санкционираното дружеството, което е довело до опорочаване на цялото административно-наказателно производство. За да мотивира този извод, съдът е посочил, че актът е издаден в противоречие с изискванията на закона, тъй като в административната преписка липсва изпратена покана до жалбоподателя за съставяне на Акт за установяване на административно нарушение на посочената дата – 11 април 2011 г., която да е била получена от същия. Това са мотивите на Районен съд – Карнобат, с които той отменя наказателното постановление.

Бургаският административен съд обаче има други основания да направи същото. Според решението на тази съдебна инстанция „административно-наказващият орган не се е съобразил с разпоредбата на чл.18 от ЗАНН, съгласно която „Когато с едно деяние са извършени няколко административни нарушения или едно и също лице е извършило няколко отделни нарушения, наложените наказания се изтърпяват поотделно за всяко едно от тях” и за констатираното излъчване на девет телевизионни програми, за всяка от които липсва разрешение на носителите на права по закона е наложил едно наказание. Налагането на едно наказание, за няколко отделни нарушения, прави неясна волята на наказващия орган, за кое точно от описаните административни нарушения е ангажирана отговорността на дружеството и му е наложено административното наказание, както и неминуемо води до ограничаване правото му на защита, поради което издаденото наказателно постановление се явява незаконосъобразно”, се казва в решението. Така кабелната телевизия на примата на Карнобат Маргаритка Георгиева се отървава от глобата за незаконно разпространение на телевизионни канали.

Със същия мотив Районен съд – Карнобат отменя и друго наказателно постановление от страна на Министерството на културата срещу семейната телевизия на Маргаритка. Глоба от 600 лв. грозяла ТВ примата за излъчването на четири телевизионни програми - MTV, VIVA, HISTORY, HUSTLER TV. Зам.-министърът на културата обаче отново е издал едно наказателно постановление. Въпреки че носителят на авторските права и за четирите програми е едно и също лице, Районният съд в Карнобат решава, че са извършени четири нарушения, за което по закон са необходими четири наказателни постановления от страна на Министерството на културата.

Явно за Маргаритка и семейната й кабелна телевизия нарушаването на закона не представлява никакъв проблем, а сем. Георгиеви винаги намират начин да се измъкнат безнаказано. Само преди дни съобщихме за проблема с незаконните антени на кабеларката, които тровят живота на 9 семейства и рушат над главите им домовете им и жилищната кооперация в центъра на Карнобат.

От Флагман.БГ сме изпратили запитване до институциите за това колко подобни постановления има относно карнобатската кабеларка и на какъв етап са те и ще продължим да Ви информираме.


В категории: Карнобат


Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 0
Дъжд над Черноморието
Дъжд над Черноморието 29/05/2024, Сряда 09:30 0
6
Коментара по темата
6.
Серг
26.09.2013 23:29:01
0
2
КАсабова, а Валери Симеонов не използва ли незаконни трасета? Не дава ли порно в десетки канали? Защо не си признаете, че тази карнобатска телевизия пречи на СКАТ да влезе в Карнобат и затва я плюете. Обичайна Ваша практика!
5.
Валери Симеонов
31.08.2013 15:22:58
0
2
Като ви съборят незаконните антени, елате ме питайте защо така стана...
4.
az kazah
31.08.2013 15:20:56
0
1
Аз казах! Вие- семейство Панорама, което не спира да коментира в своя полза - не спирайте! Вие сте добре представени пред целия град! Не можете да обработите общественото мнение-няма слепи хора.
3.
НЕпознавач
12.08.2013 14:49:50
6
10
Аман от смешни критикари! Всеки вижда, каквото му изнася. Ама краде ли карнобатската Маргаритка, краде, и никой не я спира от години. Подкрепете я в това, тя ще богатее и ще ви се смее!
2.
познавач
12.08.2013 10:08:06
9
9
ГНУСНАТА ЗАВИСТ НА СКАТ И ФЛАГМАН КРАЙ НЯМАТ,това че скат вече никаква е няма с качеството си, както и самите им екипи по места са от груби по груби,това не значи че трябва да плюеш по други конкуренти.Това може единствено и само да го правят клиентите !!!!!!!
1.
аууу
12.08.2013 08:48:21
4
8
А СКАТ колко порно канали има и колко гей порно? ААААААААААААААА?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна ГДБОП с удар срещу онлайн пирати ГДБОП с удар срещу онлайн пирати В хода й са установени собствениците на сайтовете, които са ги създали и поддържали с цел предлагането на техните потребители на достъп до популярни филми, сериали, телевизионни продукции чиито правоносители са български телевизионни оператори "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев Трябва да се мисли стратегически – за бъдещето на България не за утрешния ден, а за десетилетие напред, подчерта ген. Стефан Янев Най-после ще вдигнат сватба Най-после ще вдигнат сватба Тя ще е малка, а кумовете ще са приятелка на Ива и мой приятел, призна Сашо Кадиев Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Управители на крайбрежни заведения в Северния плаж споделиха, че цените на напитките остават без промяна от миналото лято
Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Икономистът, предлагал на източноевропейците шоковата терапия за преход към пазарна икономика, намекна, че Джо Байдън е поръчал разрушаване на газопроводите Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка От години южнокорейски пък активисти изпращат балони с блистовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и USB памети с клипове на Kей-поп музика Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори