×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП и ДПС извършват тотална чистка в администрацията


БСП и ДПС извършват тотална чистка в администрацията
Кабинетът Орешарски е предприел сериозна чистка във ведомствата
11 Август 2013, Неделя, 08:37 ч.
Автор: pik.bg

Новата власт е освободила над 300 души за един месец

Само за последния месец от министерствата са освободени повече от 300 служители. Причините са различни, но най-честото обяснение е, че се прави оптимизация на работата във ведомството, показва проверка на бТВ

 

Откакто е дошла новата власт в лицето на кабинета на Пламен Орешарски, подкрепян от БСП и ДПС, има отстранени служители на почти всички нива - от шефове на регионални структури и началници на отдели до редови служители и младши, прохождащи експерти. Това е станало ясно от отговорите на официални запитвания, изпратени от медията до всички министерства, за това има ли освободени служители при тях за последния месец, колко са те и какви са причините.

 

Има и много пенсионирани служители, както и такива, напуснали по собствено желание. Повечето министерства са изчистили и служителите, които са били на изпитателен срок и на временни договори. Интересно е още, че сега в почти всички министерства има конкурси за освободените или реформирани позиции, на някои места даже са отворени повече бройки за запълване.

 

МВР води по прекратени служебни задължения на свои служители в пъти пред останалите министерства. През юли там са освободени над 130 служители, част от тях все пак - пенсионирани. Предстои закриването на държавните охранители от СОД, както и на почивните бази. Както е известно, министър Цветлин Йовчев, смении голяма част от шефовете на областните дирекции на МВР.

 

По над 30 служители са освободени от спортното и здравното министерство. В здравеопазването приеха нов Устройствен правилник с оптимизация на администрацията - така от ведомството си тръгнаха експерти с 20-годишен стаж, беше подменен целият пресцентър, което предизвика скандал, а част от служителите са решени да търсят правата си в съда.

 

В социалното министерство се разделят само с трима служители. До преди няколко дни Калин Каменов беше директор на Агенцията за закрила на детето. Освободен е без предупреждение, той определя отстраняването си като политическо. Според него чистката застрашава започнатите реформи.

 

Скандал предизвика и освобождаването на всички шефове на Регионални инспекции по околната среда и водите, на природните паркове и на басейновите дирекции - или общо 30 души от Министерството на околната среда и водите, които нямат място в новата власт.

 

По 25-ма служители са освободени от регионалното и правосъдното министерство, между 10 и 20 в земеделието и храните, икономиката, отбраната и финансите. Синдикатите засега нямат данни за главоломна подмяна на кадри. Свикнали са обаче, че всяка власт прави своите рокади и очакват ситуацията да се повтори.

 

Има и две министерства, където засега няма промяна сред служителите - на външните работи и на културата.

 

Рокадите в администрацията всъщност не са нещо ново и изненадващо - още с идването си на власт Бойко Борисов освободи голяма част от служителите на пресслужбата, а заместникът му в партията и вътрешен министър Цветан Цветанов смени почти всички директори на полицейски служби.


В категории: Политика


5
Коментара
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
5
Коментара по темата
5.
Vilina
12.08.2013 19:51:49
0
1
Ama Sinkov ne beshe li ot GERB! Nali 4god. im se klanyashe i slushkashe! Ama nali maika mu go vodi za nosa vse oste
4.
Зорка
12.08.2013 12:42:31
1
2
Как ще подмине НАП- нали Синков ще става териториален!
3.
rosi
12.08.2013 10:55:07
0
1
Mai golqmata metla podmina nap
2.
Бай Хой
11.08.2013 17:10:03
0
1
Споко! Като се върне батко на власт пак ще ги нареди нашите...
1.
xah
11.08.2013 12:39:06
2
4
aaa na kato doide bat boiko ko naprai mahna vsi4ki i sloji samo GERBERI A SEVGA KATO GI MAHAME NIE CHISTKA BILO Q SI GO SLOJETE I SPRETE DA PISHETE TAKIVA GLUPOSTI ZASHTO E CHISTKA ZASHTOTO PREDI TOVA E IMALO DRUGA POLITICHESKA CHISTKA JALKI STE MEDIIIIITE
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари
Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори