×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Блок 408 в ж.к. „Меден рудник” настръхна срещу 8 сираци, били крадливи и дрогирани


Блок 408 в ж.к. „Меден рудник” настръхна срещу 8 сираци, били крадливи и дрогирани
Сираците трябва да заживеят от септември в този блок. Преди време там бе старата поликлиника на най-големия бургаски комплекс
16 Юли 2013, Вторник, 16:00 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка и видео Иван КОЛЕВ

Не искаме циганчета тук, да дадат помещенията на бившата поликлиника на родители с болни деца, зоват хиляди бургазлии

Стотици бургазлии от блок 408 и района в многолюдния ж.к. „Меден рудник” в Бургас настръхнаха срещу 8 сираци, които от септември ще живеят на един от жилищните етажи. Децата на възраст от 8 до 18 години, досегашни възпитаници на дома „А.Г. Коджакафалията” в центъра на Бургас, ще бъдат настанени в част от помещенията, където преди се помещаваше поликлиниката в „Меден рудник”. В момента там тече усилен ремонт, стаите на малчуганите се оборудват със най-съвременно обзавеждане. Хората обаче от 8-етажния блок, който има 6 входа, са категорично против новите си малолетни съседи и не искат те да обикалят край домовете им, да сядат по пейките и да играят с децата им.

„Страх ни е от кражби, от наркотици. Против сме, защото и в повечето случаи става въпрос за циганчета. Притеснени сме за децата си. Тук живеят млади семейства с малки дечица, как ще съжителстваме?! Не искаме и децата от „А.Г. Коджакафалията” да учат заедно с нашите ученици.”, категорични са родители. Хората събират подписка против настаняването на сираците. „Чували сме какво ли не за техни прояви в центъра на града – просят, невъзпитани са, крадат. Ужасени сме, ако това се пренесе тук в нашия район, който е гъсто населен”, коментират хората от блок. 408. Те са провели събрание миналата седмица и всички са единодушни, че апартаментите от опразнения вход трябва да бъдат дадени за ползване на млади семейства с жилищни нужди или на майки с болни деца.

„В нашия вход например има млада жена, чието дете е болно, а живеят натясно, нека те да бъдат в нов ремонтиран апартамент”, каза местна жителка. Домоуправителят на входа в съседство от апартаментите, предназначени за децата, Пламен Георгиев заяви, че събраната подписка ще бъде входирана в ТД „Възраждане”, на чиято територия се намира ж.к. „Меден рудник”, до Община Бургас и до ресорни учреждения в София. „Никой не ни пита дали сме съгласни, сега ние проведохме срещи с представители на различни институции и ни уверяват, че децата ще имат постоянен контрол, но ние се притесняваме тук да не се превърне в някакво сборище на крадци и накромани”, каза Георгиев.

Не така нажежени са настроенията в друга част на града – ж.к. „Лазур”, където в нова постройка ще бъдат настанени деца, също сираци, но с увреждания. Там беше построена напълно ново здание, в което в момента текат довършителни работи, оборудването е модерно и са осигурени всевъзможни екстри за малчуганите. Там ще живеят 14 деца, изведени от различни институции в цялата страна. Съседите от околните кооперации обаче не са настръхнали и приемат с разбиране, че сред тях ще има деца в нужда. „Тук преди беше една гола поляна с тръни, сега е построено нещо хубаво. Да, можеше да бъде площадка за всички деца от комплекса, но пък и сирачетата трябва да живеят някъде”, каза млад баща от съседен блок.




В категории: Бургас


24
Коментара по темата
24.
Mitaka
17.07.2013 19:06:16
2
0
Az sum v 402 i ne sum protiv decata ima i manqcheta tamm !!
23.
Danchoo
17.07.2013 19:04:30
0
0
Teodor i az gi poznawamm tezi 3-mata i su golemi licaa te su edin stwenite bulgarcheta v tozi domm !!!
22.
teodor
17.07.2013 18:59:04
0
1
am ima 3 bulgarcheta tam koito ne suu gi izostaveli a maika im nqma dokumenti prosto te su rusnachetaaa ;))
21.
ttu
17.07.2013 17:43:38
1
2
И вие ще имате деца един ден,всеки греши и всяко човешко същество има право на шанс,дайте шанс на тези дечица...
20.
x
17.07.2013 16:19:19
2
0
neka da gi dokarat hahahhahhahahha samo da doidat
19.
viki kalinkova
17.07.2013 15:47:41
2
4
kakvo vi prechi da jiveqt deca. Ne samo te sa premesteni i az bqh v tozi dom za deca. sega i az sum v takowa jilishte v j-k Slaveikov 63 blok. iskate ne iskate te pak shte otidat tam. nie predi vzemahme narkotici i razni raboti veche vsichki porastnah me i osuznah me jivota si.
Ne govorete bez da vidite.
18.
saf
17.07.2013 13:34:56
1
3
Да защо да не са до моята врата,аз също живея в Меден Рудник.И нямам против правилно се е изказал човека номер 16. И не е до разбирането,а до това как ВИЕ виждате нещата.Защото това са деца и именно в среда която не им се налага да крадат да проституират може да погледнат по друг начин на живота.
17.
Аман от разбирачи
17.07.2013 12:16:29
1
2
Много лесно се коментира , ама да не са до вашата врата . Деца ...деца , ама продаващи наркотици , проституиращи , просещи , псуващи ...ако греша - да си ги прибере кмета у тях
16.
До..........
17.07.2013 06:57:45
2
7
"Лоши" деца!!! Ние ги правим такива! И още нещо: "Срещу сирак и вдовица не вдигай ръка!".
15.
Свдвд
17.07.2013 01:22:37
5
8
Как може такова нещо!!!Потресена съм от мисленето на тези бедни хорица.Казвам бедни,защото те са такива не материално а душевно.Това са деца,никои от тях не се ли замисли,че това може да е стимул и шанс за по-добър живот.Тази жена която ми държи дете в ръцете,малко дори да кажа съжаление да изпита,защото тя просто е майка.Няма значение какви са,може и да не са РОМИ , и да са това са деца.Каква злоба,колко опростени може да бъдете,само и единствено за съжаление може да се види в България.Просто бъдете съпричастни,вие също имате деца и внуци.Защото децата "лошите" за който вие говорите са станали такива именно заради хора като тези от репортажа.... ЖАЛКО.
14.
има ли значение
16.07.2013 21:29:45
2
6
Едва ли някои от коментиралите в материала могат да си представят живота на деца, настанени в дом, но типично по нашенски са готови яростно да се противопоставят на настаняването им. Спомням си преди две години същото беше положението и в ж.к. Славейков. Повярвайте ми - нито са разбили блока, нито има оплаквания. Все пак става дума за деца - като всички други, но лишени от неща, които за нас "нормалните" са даденост - семейство, дом. Много е лесно да заклеймиш нещо и някого, но категоричните и крайни мнения и позиции са страшни. Утре всички тези, категорично заявяващи, колко страшно би станало, ако в съседство с тях заживеят деца, лишени от родителски грижи могат да решат, че ако не сме руси и синеоки сме заплаха за тях........
Жалко, че няколко деца могат да предизвикат толкова смут, но ние сме си такива.......
13.
Ан
16.07.2013 19:11:49
3
9
Нито ги знаят нито ги познават децата, а вече ги очерниха че незнам си какви били....
12.
пламен
16.07.2013 19:09:16
2
6
Пишете на български неграмотници.Тогава обиждайте хората.Не мисля че техните родители са мъртви,а циганската зган ги изоставя.N5 амин ще е ако те видя ганйо.
11.
xaxaxaxaxaxx
16.07.2013 18:48:18
1
3
Taq vtorata kva e selqnka ne e istina,4e i protivna mutra koi tapanat i e napravi deca kak se e vazbudil ne mie qsno.
10.
Скриптор Инцертус
16.07.2013 17:30:49
0
8
До коментатор № 8

Ако имате предвид да насочи децата от Коджакафалията към тези центрове, няма как. Те са специално пригодени за деца с увреждания, включително такива в инвалидни колички.
Захвърлените и болните деца са страшно много, повярвайте. Не си играйте така с думите: извадете едните, настанете другите.
И последно: Дали една нация заслужава да съществува като такава, се познава по отношението към нуждаещия се и към различния.
Иначе се връщаме отново в родово общинния строй.
9.
пламен
16.07.2013 17:26:15
0
1
Напишете си имената страхливци
8.
TE
16.07.2013 17:12:50
0
1
ОТНОСНО: Открита процедура за възлагане на обществена
поръчка с предмет: “Доставка и монтаж на цялостно
оборудване и обзавеждане на новоизградени пет центъра за
настаняване от семеен тип в гр. Бургас“
Тези ценрове са нови в Лазур Ветрен и Меден рудник .
Общината да ги насочи , защото те всички се завършват и откриват в момента !!!
7.
НДД
16.07.2013 17:02:02
1
12
8 години съм учил математическата в непосредствена близост до дома Ал. Коджакефалията. От години живея близо до сиропиталището - не съм видял нищо лошо от децата там.

Тези деца имат тежка съдба и заслужават да получат поне малко добро отношение.

Нищо лично към хората от репортажа, но поведението им показва липса на мисловна дейност, елементарна култура а и откровенна простотия.
Как ли биха се почувствали, ако изведнъж останалата част на града реши, че живеещите в Меден рудник са по - низши и няма да бъдат допускани след стадион Черноморец? Не е много приятно, а???
6.
НДД
16.07.2013 17:02:02
2
7
8 години съм учил математическата в непосредствена близост до дома Ал. Коджакефалията. От години живея близо до сиропиталището - не съм видял нищо лошо от децата там.

Тези деца имат тежка съдба и заслужават да получат поне малко добро отношение.

Нищо лично към хората от репортажа, но поведението им показва липса на мисловна дейност, елементарна култура а и откровенна простотия.
Как ли биха се почувствали, ако изведнъж останалата част на града реши, че живеещите в Меден рудник са по - низши и няма да бъдат допускани след стадион Черноморец? Не е много приятно, а???
5.
?????????????????????
16.07.2013 16:49:26
4
4
Ne znam dali tezi deca sa narkomani i kradci kakto gi obvinqvat,no ako naistina sa takiva to te sa stanali blagodarenie na decata na tezi koito sega pluqt sre6tu bednite sira4eta.N4 e prav,pojelavam i az na vsi4ki koito se protivqt decata da jiveqt tam tehnite deca i vnuci sa6to da izrasnat bez roditeli po domovete.AMIN!
4.
HHHMMMM
16.07.2013 16:44:05
2
2
DO N1 NE IDIOT AMI NAPRAVO CARICATA NA LONDONSKITE GROBI6TA.PO LUDA I GROZNA OT 2-TA V KLIPA NE BQH VIJDAL DORI V FILMITE NA UJASITE.A OTNOSNO DANDANIQTA OKOLO JILI6TATA,VSI4KO E QSNO ZAVISTLIVI BALGARI ZAVIJDAT NA DECA SIRACI,NE6TO NE SHVA6TAM KAK MOJE DA ZAVIJDAT NA DECA IZRASNALI PO DOMOVE BEZ BLIZKI I RODNINI?ZATOVA E LOGI4NO DA IM POJELAQ SADBITE NA TEZI DECA DA OTIDAT VARHU TEHNITE DECA I VNUCI DO 9 POKOLENIE,NAI VE4E NA SELQ4KATA OT KLIPA,2-TA S SME6NITE O4ILA,I MALKOTO I PEDERAS4E DETO E PRAVENO NA 4IKII I NE ZNAE KOI MUE BA6TA I KOI MAIKA.I NAKRAQ DO N2 ABSOLUTNA PA4AVRA SI KATO VSI4KI OSTANALI BALGARSKI KURVI.
3.
Скриптор Инцертус
16.07.2013 16:28:06
6
9
Е, стига вече. Къде да отидат тези деца - на остров Белене ли?
Уважаеми жители на "Меден рудник", не може да не знаете, че колкото на брой са тези деца, толкова са и възрастните хора, които ще живеят с тях.
7 деца от Коджакафалията вече 2 години са настанени в апартамент в жилищен блок в Славейков, заедно със 7 възпитатели. За тях никой нищо лошо не е казал.
Това, което чувам и виждам, е жестокостта на бедния и нещастен човек - не се сърдя на жителите на "Меден рудник", защото и те се мъчат като всички останали да оцеляват в тези трудни години. Но сираците не са виновни за вашето положение, не си го изкарвайте на тях!
2.
az
16.07.2013 16:19:33
3
5
до 1, абсолютно е права жената
1.
sad
16.07.2013 16:07:03
1
7
Тая втората е голяма шматка, няма друг такъв идиот
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори