×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Близо милион евро ще влязат в общинската "Бургас инвест" от строеж на 4 блока в Хановер


Близо милион евро ще влязат в общинската "Бургас инвест" от строеж на 4 блока в Хановер
Създаваме работа на 90 наши работници, с опция да станат 150, каза кметът на Бургас Димитър Николов
08 Юли 2013, Понеделник, 12:09 ч.
Автор: Флагман.БГ

В строежа ще участват 90 наши работници, с опция да станат 150, каза кметът на Бургас Димитър Николов

“Общинска фирма “Бургасинвест” спечели в Германия конкурс за строителство на 4 жилищни блока, като пребори сериозната конкуренция на фирми от Хърватия, Полша, Словения и Германия”, съобщи кметът Димитър Николов.

Сградите ще са в град Хановер, всяка от тях ще е на 7 етажа, с по два входа. Българската фирма ще извърши грубия строеж – кофраж, основи, зидария. Стойността на поръчката е 900 000 евро. Жилищата в четирите блока ще са собственост на община Хановер. Основен изпълнител е голяма немска фирма, а българската е подизпълнител.

“Всичко започна преди година и половина, когато открихме информация за такива конкурси в интернет. Без никакви гаранции за успех, почти на шега подготвихме необходимите сертификати и кандидатствахме, въпреки че знаехме за голямата конкуренция. Успяхме с упоритост и инициативност. Без да разчитаме на протекции, с този обект можем да заслужим да ни възложат изпълнението на по-големи и сложни проекти”, каза кметът Николов.

Според него най-важното в момента е заедно с Агенция по заетостта да се подготвят всички документи за престоя на нашите работници в Хановер. Договорено е те да ползват социални, здравни и пенсионни осигуровки по немското законодателство.

Изпълнението на проекта започва на 1 август. Първоначално за Хановер заминава бургаска бригада от 30 работници - арматуристи, кофражисти и обслужващ персонал, 1 ръководител на обект и 2 строителни техници. На по-късен етап ще ги последват още 60 работници. Така в разгара на жестоката криза общинската фирма създава 90 нови работни места. По време на престоя им в Германия, за българските строители ще бъдат осигурени чудесни битови условия.

Работата по грубия строеж приключва през април 2014 г., но нашата фирма вече си е спечелила предимство при участие в следващия конкурс, който ще определи изпълнител за довършителните работи – фаянс, електричество и ВиК. “Бургасинвест” има реални шансове и намерение да спечели и тази поръчка, което ще отвори работа на още 60 работника със съответната квалификация.

Ако нашите строители се представят добре, предстои още 18 такива блока да се строят в Хановер. Има подписано предварително споразумение за директно възлагане без конкурс при качествено изпълнение на този първи ангажимент.

Преди 4 години “Бургасинвест” беше спасена от фалит с добър мениджмънт и бързи оздравителни мерки. С помощта на Община Бургас фирмата изплати повечето си задължения и от 2011 година работи на печалба. В самия град Бургас тя изпълни няколко знакови проекта, като строителството на покрития пазар в “Меден рудник” и ремонта на Графична база. “Бургасинвест” ще продължи да се явява на конкурси за следващи поръчки на Бургаската и на други общини в региона.




В категории: Бургас


10
Коментара по темата
10.
stoian
02.06.2014 18:06:52
1
0
Много лъже този измамник
9.
stoian
01.06.2014 10:54:46
0
0
Парите за заплатите на работниците отидоха за партия герб защото е от тази партия.
8.
МИМА
01.06.2014 10:46:19
0
0
Пълен мошеник дължи по една заплата на 40 работника за месец март
7.
aleksa
07.05.2014 16:23:08
2
0
БРАВО за кое,нито е работещо,нито е мислещо.Знаете ли ,че последната група работници се прибра безславно в началото на април,без никакви обяснения.Да не говорим,че последната заплата не им е преведена,осигуровки за няколко месеца също липсват,къде са парите преведени от германците питат всички работници от бригадата?.
6.
Христо
18.07.2013 10:45:35
1
2
Браво Щерев!Работещ и мислещ човек!
5.
stan4o
10.07.2013 09:56:23
0
3
sanmo taka nase sazdavai rabotni mesta 4e naroda e gladen, ibi im mamata zavesnicite.
4.
stan4o
10.07.2013 09:56:23
0
4
sanmo taka nase sazdavai rabotni mesta 4e naroda e gladen, ibi im mamata zavesnicite.
3.
xans
09.07.2013 18:45:55
1
2
kakvo znae6 be peder;;;;;;;;; te zatvornicite mu biaxa natreseni ot kmeta.
2.
smqx
08.07.2013 15:25:16
2
4
abe nasko da ne napravi6 tiq blokove i da padnat vnimavai 4e kato znam kak stroi6 aaaaaaaa zakarai zatvornicite ot byrgas v germaniq
1.
Б-с
08.07.2013 12:35:33
0
7
Браво на Наско Щерев ! ! !
Успех ! ! !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите, бясна е звездата от първия сезон Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Скокът е пет пъти  Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Апаши разбили апартамента на 85-годишната певица и свили всичките ѝ ценности Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Изместиха ме, детронираха ме,  Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България 11000 души изгледаха на живо финала на шоуто за имитации, милиони бяха пред малките екрани  Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Според думите на запознати, Иван Турчина се укрива от органите на реда във Варна, в къща в квартал „Виница“, предоставена му за ползване от морския престъпен авторитет Николай Тошев – Чирпанския Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Каквото и да кажа – хората ще си вадят изводи, но не ми е повлияла, кълне се Алек
Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори