×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След случая "Теди" връщат лекарите в училище


След случая "Теди" връщат лекарите в училище
Ако имаше училищен лекар, Теди щеше да е жив
02 Юли 2013, Вторник, 19:20 ч.
Източник: днес.бг

Министър Андреева поиска втора проверка за смъртта на детето
снимка Булфото "Бъдете сигурни, че ако се докажат нарушения, нищо няма да спаси хората, които са ги извършили, защото става въпрос за живота на дете", обяви здравният министър Таня Андреева след среща с бащата на починалия на 7 май в час по физическо Теди - Златко Желев. Тя обеща, че лично ще наложи повторна проверка по случая, тъй като до момента в готовата вече проверка на служба "Медицински одит" не са установени нарушения при работата на лекарите. Андреева обясни, че налагането на повторна проверка е необходима, тъй като липсват подробности от всички записи между 112 и Бърза помощ, обстоятелства, за които я е информирал лично бащата на Теди. „Не проявявам съмнение към работата на проверяващите от медицински одит, но за да защитя колегите си, трябва да уточня, че всичко е направено по правилата“, отбеляза още министърът. Все още се изчакват резултатите от хистологичните изследвания на Съдебна медицина, от която трябва да стане ясна точната причина за смъртта на детето. Очаква се тя да бъде готова около 15 юли, обясни бащата. Златко Желев заяви, че при разследването и събраните данни има обстоятелства, които са смущаващи: "Подаден е сигналът на Спешна помощ, след това на диспечера. От диспечера на Бърза помощ и през цялото това време са се загубили около 10 минути в лутане. Другото, което ме притеснява, че от Бърза помощ съобщиха, че линейката е била оборудвана, а лекарката, която пътува с нея при разпита обяснява, че не е била". От казаното от него стана ясно, че е нямало дефибрилатор, а също така лекарката е написала, че нещата са били обратими. "Т.е. имало е шанс синът ми да е жив и днес“, обясни още той. Желев намери и нещо оптимистично в трагедията си, а именно факта, че Таня Андреева подкрепя подетата от него кампания, подкрепена и от медии, за завръщането на лекарите в училищата и детските градини. Министърът допълни, че вече е говорено с образователния министър Анелия Клисарова и обеща, че най-късно до есента ще бъдат внесени съответните поправки в закона.

В категории: Здраве


Флагман.БГ 6 издайнически знака, че той е луд по теб 6 издайнически знака, че той е луд по теб 17/06/2024, Понеделник 22:00 1
Всеки втори лекар у нас е над 55 г.
Всеки втори лекар у нас е над 55 г. 17/06/2024, Понеделник 19:00 5
2
Коментара по темата
2.
tanq
05.07.2013 19:49:04
0
0
ne mi hvalete dgipitata ste umresh v chakalnqta i pak nqma da ti oburnat vnimanie. za tqh po vagno e da da si vzemat taksata ot receptite koito pishat na konveyr. ne mi haresva vuobste tazi sistema, i kak li se obslugvat 2000 pacienti za mesec?
1.
един родител
03.07.2013 01:54:57
0
2
Типичен пример на грешно решение на сериозен проблем. Детето е починало, защото не е имало екип на Спешна Помощ, който да го спаси. Вместо да се реши проблема със Спешна помощ, проблем, който засяга хиляди хора ежедневно, се търси решение чрез връщането на лекарите в училищата. Ако някой не е забелязал, лекари вече няма достатъчно дори в болниците. От къде ще дойдат тези хора? Ако не са оборудвани качествено кабинетите, как ще помогнат при подобен инцидент. От къде средства за оборудване на кабинети във всички училища? Много по-просто решение както кадрово, така и от гледна точка на материално обезпечаване, би било адекватното оборудване на Спешна Помощ с достатъчно линейки и екипи. Дори и това не могат да сторят сега, а искат да "върнат лекарите в училищата". Още по-интересна ми е идеята за профилактични прегледи от тези лекари при наличието на джипи за всяко дете - дублиране на дейностите, без реална полза за обществото. Д-р Андреева, мислете, преди да действате, и нека подобни трагедии да не се превръщат в основа за грешни решения с катастрофални ефекти върху здравето на децата ни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаска майка побесня, синът й направи страшна глупост, която ще й струва 9000 лв. Бургаска майка побесня, синът й направи страшна глупост, която ще й струва 9000 лв. 15-годишният подкара трактор в парка до ОЗК "Арена" и заби го в дърво 6 издайнически знака, че той е луд по теб 6 издайнически знака, че той е луд по теб Психолог обясни как да познаеш, че мъжът наистина те харесва По тези неща ще разпознаете атрактивната жена По тези неща ще разпознаете атрактивната жена Ето кои са признаците Топ 5 на най-мистичните жени според астрологията Топ 5 на най-мистичните жени според астрологията Ето кои са те  Земетресение разлюля Пловдив (СНИМКА) Земетресение разлюля Пловдив (СНИМКА) Епицентърът му е бил на 5 км от Асеновград, на 15 км от Пловдив и на 150 км от София Рецепта за млечен крем с череши и ягоди Рецепта за млечен крем с череши и ягоди Вкусен и освежаващ плодов десерт за нула време Доматеният сок без сол е полезен за сърцето Доматеният сок без сол е полезен за сърцето Консумацията му е ефективна в различни възрастови групи Спипаха 11 мигранти на АМ "Тракия", изгоряха с по 3000 евро Спипаха 11 мигранти на АМ "Тракия", изгоряха с по 3000 евро Сред трафикантите има българи и сърби Опитваме се да покажем, че Созопол не е само море Опитваме се да покажем, че Созопол не е само море Имаме много чужденци – рано-рано се превърнахме в интернационален град, отбеляза кметът Тихомир Янакиев Задържаха психичноболния, нападнал дете с нож Задържаха психичноболния, нападнал дете с нож Прокуратурата постанови незабавното му отвеждане в лечебно заведение
Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината 24-годишен кипърец без политически опит и без официална диплома за висше образование става част от ЕП, след като получи внушителна подкрепа  Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Феновете масово търсят жрици на любовта, британците са мераклии номер 1 Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Монархът взе решение, което променя живота му Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник 
Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Атмосферата в БСП е отровена Виц на деня Виц на деня - Прощавайте, къде е главният ви готвач?
- Отиде отсреща да хапне и веднага ще се върне!
Виц на деня Виц на деня Нарушител обяснява на катаджия:
- Бях под въздействия на психотропни същества...
- Казва се "вещества".
- Не, имам предвид жената и тъщата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На оптимиста му харесва да живее. На песимиста му се налага.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори