×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Сунгурларе капитулира пред с. Дъбовица, Ивелина Василева от ГЕРБ го довърши


Кметът на Сунгурларе капитулира пред с. Дъбовица, Ивелина Василева от ГЕРБ го довърши
Бившата зам.екоминистърка Ивелина Василева, която сега е депутат от бургаската листа на ГЕРБ (в средата,) даде последно рамо на протестиращите пред Управляващия орган
25 Юни 2013, Вторник, 18:12 ч.
Автор: Флагман.бг Снимка Иван КОЛЕВ

Именно бившата зам.екоминистърка ударила последното рамо на протестиращите пред управляващия орган на оперативната програма

Кметът на община Сунгурларе Георги Кенов се предаде под натиска на протестиращите в село Дъбовица и спря скандалния проект за т.нар. „укрепване“ на р.Луда Камчия. Той самият е поискал прекратяване на започналото бетониране на левия бряг на реката. Това съобщиха в понеделник от Министерство на регионално развитие и благоустройство. Така уволнението на кметския наместник Вълчо Витанов – без предизвестие от страна на Кенов, остана най-голямото поражение за дъбовци от началото до края на едномесечния им протест. Витанов бе на тяхна страна. В края на миналата седмица, малко преди да се произнесе министърът в полза на протестиращите, рамо им удари и бившата зам.екоминистърка Ивелина Василева, която сега е депутат от бургаската листа на ГЕРБ. Василева се зае и проучи проекта, след което отиде на място при бунтовниците като се намеси със съвети в тяхна полза. Бетонната стена, с дължина е 335 метра, няма да се построи и няма да бъдат изсечени стогодишни дървета.

„Всеки проект, прокламиран в полза на гражданите, е коректно да бъде консултиран с тях. Не само взаимодействието между местната администрация и жителите на общината го изисква, изисква го и законът. В този случай е предприета реализация на проект, който, първо, не е сведен до знанието на жителите. Второ – не е дадена възможност за публично обсъждане. И трето – основният проблем е чисто инженерен: Няма съответствие между самия технически проект и действията, които са предприети на терен, защото в самия проект не е предвидено това, което е стартирано като реализация - с намерението изцяло да се отрежат почти стогодишни дървета“, заяви пред Флагман.бг Ивелина Василева.

Проектът предвиждаше изсичането на растителност на 3000 квадратни метра, повечето вековни дървета в защитена зона в НАТУРА 2000.

„Аз разговарях с ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” Деница Николова, която ме увери, че след многобройните жалби и сигнали, които са изпратени до различни институции и израза на притеснение от страна на Инициативния комитет на гражданите, самият кмет е осъзнал, че има допуснат дефект, че този проект не може да бъде реализиран във вида, в който е планиран, и се е отказал от финансиране за близо 1 100 000 лв. Стената би трябвало да бъде превенция на риска от наводнения, но де факто самите действия по прединвестиционното проучване, по хидроложките анализи не са направени в детайли и с качеството, които са необходими, и по-скоро подобна стена би могла да предизвика проблем, отколкото да реши такъв. Проблемите, които се появяват в населеното място при високи води и при по-обилни валежи, са от друго естество и нямат нищо общо със защитата на брега. Тази защита по естествен начин се осигурява именно от тези големи вековни дървета“, коментира Василева.

Според нея най-добре би било да започне изпълнението на подобен проект по коректния начин. Със сигурност има нужда да се прочистят коритата на двете реки, които минават покрай населеното място – Луда Камчия и Медвенска. Биха могли да бъдат предприети действия, които да служат за превенция на риска от наводнения. Биха могли да бъдат оползотворени средствата наистина за целта. Василева препоръчва на общината, когато си изготвят коректни документи, направят се съответните анализи и проучване, да кандидатстват отново за финансиране. Като се надява да бъдат разумни и ще се допитат до гражданите, които имат и желанието, и енергията да помагат. Дори и със собствени средства да изградят "байпас" като алтернативно и ефективно решение.


В категории: Животът


Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
2
Коментара по темата
2.
Точен
26.06.2013 00:53:50
0
4
Заради този проект си тръгна стария главен архитект, сега е време да си тръгне и прехвалената зам.кметица!
1.
Тонева
25.06.2013 19:02:07
0
7
Да бъде върнат на работа кмета на селото Вълчо Витанов. Ако Кенов има малко достойнство би се признал грешката и би го възстановил на работа, защото този човек заслужава.Няма по-добър кметски наместник от него в община Сунгурларе.Новия управител на Бургаска област трябва да бъде информиран за случая.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипа му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори