×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП целеше реваншизъм чрез ДАНС, но си направи харакири, не могат да закрепят доверието на хората


БСП целеше реваншизъм чрез ДАНС, но си направи харакири, не могат да закрепят доверието на хората
Галина Милева
Тема в развитие
виж още
скрий
19 Юни 2013, Сряда, 17:42 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Очакваме да чуем кой предложи Пеевски за шеф на агенцията и само той ли може да се справи с тежката престъпност

- Г-жо Милева, скандалът с избора на шеф на ДАНС може ли в действителност да стане причина за оставката на правителството. Защо е толкова важна фигурата, която ще поеме тази агенция?

- Новото правителство на т.нар. Тройна коалиция заяви, че поставя много важни приоритети, които спешно трябва да бъдат решени в полза на хората и те бяха в сферата на енергетиката, икономиката, здравеопазването. Оказа се, че на практика се получи друго. Първото нещо, което направиха новите управляващи в Народното събрание, беше да внесат закона за ДАНС и вливането на ГДБОП в нея. Така агенцията получи полицейски правомощия, каквито не е имала досега. ДАНС е контраразузнаването, занимава се с националната сигурност, но никога не е имала  функцията на разследващ агент. Превръщането на ДАНС в мега агенция беше първото, което направиха новите управляващи.

- Смятате ли, че тя е била подготвяна конкретно за работата на г-н Пеевски като неин шеф?

- Точно така, законът е подготвян специално за конкретен човек, който да оглави ДАНС и те са знаели кой е той.

- Защо според вас управляващите рискуваха доверието на хората именно с поста в тази агенция, като се има предвид общественото мнение за репутацията на г-н Пеевски?

- ДПС и БСП подцениха общественото мнение. БСП си направи харакири. Още обаче няма отговор на въпроса кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Това ли е единственото лице в държавата, което може да се пребори с тежката престъпност?!

- Чуха се различни гледни точки за мотивите именно той да бъде предложен. Дали  с неговата кандидатура се е търсил реваншизъм или е опит да бъдат овладяни наистина контрабандните канали и тежката престъпност?

- За мен е голяма доза реваншизъм, за да могат да се справят с Цветанов, Борисов и т.н.

- Смятате ли, че има възможност БСП и ДПС да поправят грешката си, ако сега проведат прозрачни дебати за нов шеф на ДАНС? Могат ли да възстановят имиджа си пред хората?

- Не, не мисля, че възможно. Няколко души внесохме законопроект за промени в техния Закон за ДАНС. Аз съм един от вносителите. За краткото време, което сме в този парламент, това е петия законопроект, в чието внасяне участвам. Днес, докато пътувахме към Бургас чухме, че той обаче е отхвърлен, естествено.

- Днес бургаските депутати от ГЕРБ обявихте, че ще си бъдете повече в Бургас, тъй като няма да участвате в други дебати в НС освен тези по приемането на нов Изборен кодекс. Как виждате да се развият събитията, ако премиерът Орешарски не подаде оставка и не бъдат насрочени извънредни избори?

- Аз специално съм човек, който винаги анализира различните варианти. Има още много въпросителни. Да се надявам, че управляващите ще узреят. Още повече, че партньорските служби не одобряваха кандидатурата на Пеевски. От друга страна бившият премиер има среща с представители на Европейската комисия.


В категории: Политика


Асен Блатечки вдига сватба
Асен Блатечки вдига сватба 04/06/2024, Вторник 19:00 5
10
Коментара по темата
10.
bs
21.06.2013 16:18:04
0
0
Много се радваме ,че ГРОБ няма вече да рекетират бизнеса. И БСП не са цвете но Бойчев, Дияна и компания са ГРОБНИ боклуци.
9.
МЕРИТО
21.06.2013 14:58:49
0
0
АЗ НЕ СЪМ ОТ ГЕРБ,АМА СЕ ВЪЗХИЩАВАМ НА ПОВЕДЕНИЕТО ИМ И НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ТИЯ МИШКИ ОТ ДПС,БСП И АТАКА ДА СИ ВЛЯЗАТ В ДУПЧИЦИТЕ И ДА СПРАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С НЕЩА,КОИТО НЕ РАЗБИРАТ....
8.
МЕРИТО
21.06.2013 14:58:48
0
0
АЗ НЕ СЪМ ОТ ГЕРБ,АМА СЕ ВЪЗХИЩАВАМ НА ПОВЕДЕНИЕТО ИМ И НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ТИЯ МИШКИ ОТ ДПС,БСП И АТАКА ДА СИ ВЛЯЗАТ В ДУПЧИЦИТЕ И ДА СПРАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С НЕЩА,КОИТО НЕ РАЗБИРАТ....
7.
до гроб
21.06.2013 12:51:23
0
0
БСП не могат да го закрепят доверието, а вас ГРОБ направо сме ви отписали.
6.
нагла
20.06.2013 06:06:49
3
3
милева, ходи си гледай труповете в моргата. отвратително същество. предаде хората които ти помогнаха. изрод
5.
до 1 от анет
19.06.2013 22:55:05
3
4
ехо, очевидно си от изтървалите си нервите червени активисти. Ама успокой се малко, че собствените ти лидери се отказват един след друг от партията ти. След 100 години история сами се затррихте, така че не хапи там, където не те боли
4.
дафи
19.06.2013 22:53:15
5
4
подкрепям напълно изказването на д-р Милева, ДПС и БСП се самоубиха. Депутатите от ГЕРБ в Бургас са страхотни, дано да имат шанс отново да работят за града си. не съм привърженичка на партията като цяло, но разликата в политическото поведение си личи. Успех на бургаските депутати от ГЕРБ
3.
ласи
19.06.2013 22:09:48
4
4
Като искате да ви се разглеждат и обсъждат законопроектите си стойте на работните места. Хората ви дадоха шанс да работите, а вие едва ли не големи жертви го играете.. живи да ви оплаче човек. За една стотинка работа няма да свършите, ама депутатските заплатки си вървят..
2.
Доктора
19.06.2013 21:08:45
4
4
Леко,леко колежке с предложенията ти че отиде коня в ..морето.
Разбрах че вечи си научила телефоните на БСП в Бургас.Успех .
1.
Стара ползвана чанта ... ама лустросана
19.06.2013 18:42:16
4
10
Все едно да те питат теб, не се ли занимаваш с трупно донорство и тъкани и не би ли правила хилки от тази нисша ......
Апропо, още ли Боко Тиквата и Цвък Крайслера те опрашват или стара потребявана чанта си вече !?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чичо от Бургас се изложи яко, хванаха го на пико и амфети с камиона му Чичо от Бургас се изложи яко, хванаха го на пико и амфети с камиона му 43-годишният мъж е спрян в 11 часа сутринта, в района на кръстовището на кв. Каменар 12 неща, които жената никога не бива да прави заради мъж 12 неща, които жената никога не бива да прави заради мъж Ето кои са те  Вярно ли е, че хората остаряват по-бързо, ако правят секс по-често? Вярно ли е, че хората остаряват по-бързо, ако правят секс по-често? По време на оргазъм в кръвта се отделя голямо количество специални вещества, които са необходими на организма ни, за да функционира правилно Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии Ето кои са те  Рецепта за сладоледена торта с бишкоти Рецепта за сладоледена торта с бишкоти Практичен десерт, който със сигурност ще ви хареса Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа Ето кои са те  Близо до прозореца или близо до пътеката? Мястото, което избирате в автобуса, показва колко сте самотни Близо до прозореца или близо до пътеката? Мястото, което избирате в автобуса, показва колко сте самотни Мъжете предпочитат местата до пътеката, докато жените предпочитат местата до прозореца Правете това и ще се къпете в пари Правете това и ще се къпете в пари Това са тайните ритуали за привличане на богатство Министърът на туризма посети Общинския исторически музей в Царево Министърът на туризма посети Общинския исторически музей в Царево Министър Милошев с интерес разгледа и сребърното монетно съкровище от село Синеморец Защо държавните служители получават по-високи пенсии Защо държавните служители получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798
Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Производството е образувано на 22 август 2023 г Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Оказва се, че промяната се е наложила заради новото предаване на медията, „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят 20-годишната Патриция Кормос, Бианка Дорос на 23 и приятелят й Кристиан Молнар, 25 са видени за последно живи да стоят в средата на реката, а около тях имало силен водовъртеж Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Според разследващите това е руска кампания Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Христина и Цър Пър се сближиха  Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Аз самият имам много да му кажа, защото това, което направи на финала, е всичко друго, но не е мъжко, според мен, но ще си замълча, отсече Виктор Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Лейди Гага е бременна Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа  Стотици на протест пред щабквартирата на израелските въоръжени сили в Тел Авив Съдят сина на Байдън Съдят сина на Байдън Това е първият процес в историята на САЩ срещу дете на настоящ президент  Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Киев се нуждае от ново контранастъпление, коментират американски анализатори
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Формулата "Борисов и Пеевски във властта" е рецепта за огромен взрив Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня Иванчо към баща си:
- Тате вчера почти правихме тройка с Марийка и Стоянчо.
- Що почти, бе?
- Ами Марийка не дойде.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Демокрация - когато два вълка и агне гласуват какво да е обедното меню.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори