×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Коалиция за България" няма да строи Бургас - Александруполис


"Коалиция за България" няма да строи Бургас - Александруполис
Кандидат-депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски за пореден път отбеляза, че "Бургас - Александруполис" не е приоритет за левицата
20 Април 2013, Събота, 17:16 ч.

АМ „Тракия” няма да е готова до края на летния сезон, прогнозира Димчо Михалевски
Няма да строим петролопроводът Бургас - Александруполис и за пореден път призовавам хората да не се подвеждат по лъжите на опонентите ни. Това заяви на среща с жителите на кв. Ветрен и град Българово водачът на листата на Коалиция за България ижн. Димчо Михалевски. Той подчерта, че БСП зачита мнението на бургазлии, които отхвърлиха проекта с местен референдум.

Автомагистрала „Тракия” няма да стигне Бургас до края на летния сезон, прогнозира още водачът на листата на социалистите. По неговите думи основната причина строежът да спре е липсата на финансиране и злоупотребите с отклоняване на средства. „Строителството на магистралата е платено на 82%, а изпълнените дейности са едва на 60%”, коментира Михалевски. Той не скри и опасенията си, че в следващите години участъкът от Стара Загора до Карнобат ще се нуждае от сериозен ремонт, тъй като под асфалта има пепел, която тепърва ще създава дефекти. Михалевски коментира и обещанията на водачката на листата на ГЕРБ Ивелина Василева, която се хвали с договорени проекти за 500 млн.лв. за водната инфраструктура на област Бургас. „Половината от парите за тези обекти ги няма и това е заложена бомба за следващото правителство”, категоричен бе Михалевски. Той отбеляза, че предизборно, Министерството на околната среда и водите, е договорирало проекти за 4,3 млрд. лв., при условие, че общият ресурс, с който разполага държавата, заедно с европейските средства е за 1,9 млрд. лв. „Това е един капан, защото следващото правителство ще е принудено да изплаща вересиите на ГЕРБ, при условие, че те изхрачиха всички спестявания и натовариха държавата с нови заеми”, посочи кандидатът за депутат. Той предупреди жителите на Бургас, че ако се изградят веднага всички лансирани пречиствателни станции и нови ВиК системи цената на водата ще се покачи драстично, което без индексация на доходите ще натовари гражданите и обвини Василева, че не казва истината на бургазлии.

„Вълка козината си мени, но нрава никога”. Така инж. Димчо Михалевски описа предизборната програма на ГЕРБ и призова хората да не се подвеждат, че свалените от улицата управляващи имат намерение да променят нещо.Те ще продължат да мачкат хората и бизнеса, полицейщината ще остане, заедно със стискането на зъби и затягането на колана. Той представи регионалната и национална програма за управление на Коалиция за България до 2017г., насочена изцяло към хората. Увеличаване на доходите, разкриване на нови работни места, освобождаване на бизнеса от мачкане и рекет, предвидима държава за привличане на чуждестранни инвестиции са алтернативата на КБ. Повече честност, прозрачност и нов начин на управление.

Михалевски бе категоричен, че няма да дели хората и кметовете по партии, а ще работи с всички еднакво, за да се решат проблемите на народа.




11
Коментара по темата
11.
Prisiqn
21.04.2013 08:45:41
1
2
eiiiii hora pomislete, ako nqma proekti ot takav tip kak Balgariq 6te se razviva tehnologi4no, ikonomi4eski i dori socialno
10.
OLELE
21.04.2013 06:28:45
1
3
Олеле до къде я докарахме симпатизанти на БСП да призовават хората да не вярват на руски вестници и то на един от най-големите. И това доживяхме.....
9.
Теодор Иванов
21.04.2013 06:22:08
2
2
Е, че той Михаилевски бил нещо уникално , той направо не е човек. Така като руските вестници и Михаил Миков лъжат , как тогава да си обясним яростната защита на проекта от трибуната на народното събрание от лицата Р. Овчаров, Асен Гагаузов , Пенко Атанасов и Петър Димитров. Изказванията им са от 6,7, 12 март , кога точно е променена позицията на БСП и да не стане така само Димчо Михаилевски да е променил своята , а колегите му от БСП да не знаят :))
8.
Гери
20.04.2013 22:09:52
2
3
хммммм добра новина, БСП чу народа и си поправи грешката. Не съм запознат с програмата им. Но като чух на някои други партии направо ужас.
7.
Филип
20.04.2013 19:48:35
2
3
Щом Михалевски казва НЕ! Значи няма да има петролопровод!!!! Не вярвайте на руски вестници.
6.
до 5
20.04.2013 19:44:37
2
0
Михалевски не лъже, виж за МихаЙлевски - не знам.
5.
georgi
20.04.2013 19:30:55
2
3
Интересно сега кой лъже Миков или Михайлевски. Като знам как БСП защитаваше проекта за петролопровода едва ли е Миков. Това значи , че Михайлевски лъже бъргазлии.
4.
Интерюто на Миков
20.04.2013 19:26:29
3
2
Михаил Миков (БСП): Върнем ли се на власт, пускаме “Бургас – Александруполис”
Публикувана на 5 март 2013 | 8:24
Бившият вътрешен министър Михаил Миков, зам.-председател на групата на БСП в парламента, разказа пред “Известия” как социалистите ще оправят положението в България, щом дойдат на власт, пише руският всекидневник. “Първо ще пуснем АЕЦ “Белене”, която ще бъде построена от руски фирми, обещава Миков в интервюто.

Централата е необходима за българската икономика, тъй като ще привлече инвестиции и ще осигури нови работни места. И най-важното, АЕЦ е стратегически проект - благодарение на “Белене” ще намалим цената на тока и ще върнем на България енергийната й самостоятелност.

Това целят и другите енергийни проекти, предлагани от БСП - петролопроводите “Бургас-Александруполис”, блокиран от правителството на Борисов, и “Южен поток”, който бе одобрен едва след като се борихме три години, заявява българският социалист.

България се отказа от строежа на нова атомна централа, пренебрегвайки резултата от произведения референдум, пишат руски вестници в коментари за вчерашния вот в Народното събрание. Парламентът потвърди решението си от 29 март 2012 г. за спиране на строителството на АЕЦ “Белене”.

Над 60 на сто от участниците в референдума се обявиха за развитие на отрасъла и за създаване на нова АЕЦ. Повечето жители на България обаче се показаха равнодушни към съдбата на централата, пише “Взгляд”.

Активността бе малко над 20 на сто и резултатът бе само препоръчителен според българските закони. Окончателното решение остана за парламента, посочва електронният вестник.

Строежът на “Белене”, започнат през 1987 г., бе замразен през 1990 г., напомня седмичникът “Аргументи недели”.

Българският парламент не подкрепи проекта дори в разгара на масовите протести срещу рязкото поскъпване на тока. Руската корпорация “Росатом” се бе наела да стане изпълнител, но сега остава с надеждата за промяна в съотношението на политическите сили в България, посочва “РБК дейли”.

“Вчерашното решение бе абсолютно предсказуемо - приеха го същите хора, които замразиха проекта миналата година”, коментира за вестника Александър Уваров, главен редактор на сайта Атоминфо.

Според него обаче все още има шансове строежът да продължи. България е рядко проатомна страна, в която АЕЦ дава невероятно евтина енергия, а това е от значение за една не тъй богата държава, казва експертът.

Ситуацията около “Белене” вече свали български министри, а скоро може да има и предсрочни избори за парламент, пише “РБК дейли”. Засега “Росатом” просто се опитва да си върне средствата, похарчени за “Белене”. Източници от корпорацията заявяват пред “РБК дейли”, че “Росатом ще брани и занапред позицията си” в парижкия арбитражен съд.

България няма нужда от руска АЕЦ “Белене”. От появата й ще имат интерес само Русия и местните олигарси, твърди пред “Газета” българският политолог Огнян Минчев. Същинската причина за сегашната криза не е недостигът на електричество, а монополизацията на икономиката. Шепа олигарси управляват България, казва анализаторът.

Българската вътрешна криза няма да се отрази върху интересите на обикновените руски граждани в България. Тя е сред малкото страни в Централна и Източна Европа, където никога не е имало структурна русофобия, изтъква той. Това обаче не е достатъчно, за да се развият тесни външнополитически връзки. С оглед на слабата вероятност парламентът да се обнови през пролетта не бива да се очакват и промени в отношенията между Русия и България.

Исторически погледнато, Русия употребява “имперски тон”, за да разговаря с България; на практика това означава монополно високи цени на газа, петрола, атомното гориво. Дори ако следващото правителство отстъпи пред “Росатом” по въпроса за “Белене”, това ще е огромно бреме за българското общество. И няма да подобри отношенията с Русия, прогнозира пред “Газета” българският наблюдател.

БТА
3.
Стоянова
20.04.2013 19:22:12
0
6
Аз мисля,че ГЕРБ предизборно обещаха много неща,които са непосилни за тях,магистралите взеха да им се разпадат.Те повечкото пари си ги сложиха в джоба,а за асфалт не им стигнаха.А сега като чета регионалната програма на БСП,мисля,че ще получат още един глас от мен
2.
Галка
20.04.2013 19:13:38
5
2
Те сега колкото за кампанията, дадоха заден, но никога няма да се откажат от плановете си за петролопровода. И не знам какво мнение на бургазлии зачита, като не ги познава изобщо този червен пришълец
1.
Гошо
20.04.2013 18:16:48
3
4
Димчо,обади се на Миков да се откаже от интервюто си в руския вестник "Известия", защото ще излезе,че единият от вас лъже за Бургас-Александропулис"!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори