×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Въртят кални номера с мъртва риба в резервата Ропотамо


Въртят кални номера с мъртва риба в резервата Ропотамо
Намерената мъртва риба край река Ропотамо е била подхвърлена от неизвестно лице. Оказва се, че там дори не виреят подобни екземпляри
04 Април 2013, Четвъртък, 09:44 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимки: архив

Някой подхвърлил мъртвата риба, за да злепостави фирмата, стана ясно след проверката на екоинспекцията
Умрялата риба, която бе намерена край брега на резерват Ропотамо е била подхвърлена там от неизвестни лица с цел да се окаля наемателя на лодките и заведението в резервата. Това стана ясно след проверка на екоинспекцията. След нея излезе, че рибите намерени там не виреят в реката.

„Откритите мъртви риби са чернокоп и таранка – нито един от тези видове не вирее в река Ропотамо. Чернокопът е морска риба, а таранката – язовирна, а по това време на годината дори и в морето няма чернокоп. В момента този вид риба е нараснал до лефер и навлиза в размножителен период.“ - коментира след проверката наемателят „Венис – Марина“. От фирмата маркират, че обявените за мъртви риби са открити само в района на моста и никъде другаде, което още веднъж потвърждава факта, че някой се е опитал умишлено да омаскари наемателя.

„Операция “Мъртва риба” е третата поред атака срещу нас от началото на годината, а туристическият сезон още не е започнал. Няма съмнение, че нелоялен конкурент хвърля грозни клевети, за да опетни името ни и да внуши в обществото, че новият стопанин на атракциона трови реката и природата. “Венис Марина” спечели честно конкурс, а бе обвинена, че превзема с полиция резервата!  Започнахме ремонт на дървено заведение, застрашено от срутване, а бяхме обвинени, че в резерват “Ропотамо” се излива бетон и се строят сгради.“ - жалваха се от дружеството.

Припомняме, че на 1 април със снимки в информационен сайт се твърдеше, че е намерена умряла риба в резервата. Тезата бе, че тя е умряла от препаратите, използвани за ремонт на лодките. На място веднага са изпратени инспектори от РИОСВ – Бургас, РЗИ – Бургас, ИАРА и Басейнова дирекция. От реката бяха взети проби, които са изпратени за анализ в регионалната лаборатория и които ще оповестим веднага, когато резултатите бъдат готови. Резултатите от инспекцията по категоричен начин доказаха, че мъртвата риба е била изхвърлена умишлено от моста и е била в замразено състояние.



В категории: Приморско


Автор
11
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
11
Коментара по темата
11.
ОБВИНИТЕЛ
22.07.2013 08:10:11
0
0
Р Е Ш Е Н И Е

Номер 1606 Година 18.07.2013 Град Бургас

В ИМЕТО НА НАРОДА


АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – БУРГАС, Х-ти състав, на двадесет и пети юни две хиляди и тринадесета година в публично заседание, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Даниела Драгнева


Секретар Й.Б.
Прокурор
като разгледа докладваното от съдия Драгнева, административен характер дело номер 1194 по описа за 2013 година и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е образувано по повод жалба на „Венис Марина” ЕООД, ***, представлявано от управителя З.А.К. против заповед № 262/05.04.2013г. на Кмета на община Приморско, с която е наредено спирането на всички видове строителни и монтажни работи на строеж “Дървена конструкция и ВиК съоръжения с дължина около 30м.” находящ се в ПИ с идентификатор № 58356. 67.39 по КК на гр.Приморско, резерват „Ропотамо” и е забранен достъпа до строежа.
В жалбата се излагат твърдения, че заповедта е неправилна и незаконосъобразна. Счита същата за постановена в нарушение на чл.35 от АПК, при неправилно възприета фактическа обстановка и неизяснени релевантни обстоятелства, като твърди, че са налице два отделни строежа, които не могат да бъдат подобекти на един общ строеж. Посочва, че от заповедта не става ясно какво ВиК съоръжение следва да се премахне, а дървената конструкция е описана противоречиво и объркващо. Възразява, че извършените в ПИ строително монтажни работи представляват подмяна на стара отходна канализационна тръба към септична яма с нова такава, както и извършен ремонт на съществуващо заведение за хранене - подмяна на изгнили дървени, колони, греди и ребра на покрива, като за същите не се изисква строително разрешение и следва да се възприемат за „текущ ремонт” по смисъла на §5, т.43 от ПР на ЗУТ. Иска се отмяна на заповедта. В съдебно заседание, чрез процесуалния си представител поддържа жалбата на сочените в нея основания и претендира разноски.
Ответникът – Кмет на община Приморско, редовно уведомен, чрез процесуалния си представител оспорва жалбата като неоснователна и моли да бъде оставена без уважение.
Административен съд Бургас, намира, че жалбата е процесуално допустима като подадена в срока по чл.215, ал.4 от ЗУТ от надлежна страна, имаща право и интерес от обжалването. Разгледана по същество жалбата е неоснователна.
Констативен акт № 8/25.03.2013г. (л.33-35 от делото) е съставен от длъжностни лица в „Контрол - строителство” при Община Приморско за извършена проверка в ПИ с идентификатор 58356.67.39 по К.К на гр.Приморско, резерват “Ропотамо”, изключителна държавна собственост, предоставен за управление на РИОСВ-Бургас, съгласно АДС № 5008/30.06.2010г. При проверката е установено извършването на строеж „Дървена конструкция с шестоъгълна форма и приблизителни размери 15,00/8,50/6,20/15,00/5,60/6,20 метра, с площ от около 180 кв.м.”. Констатирано е изграждането на 18 дървени колони и дървена конструкция на двускатен покрив, както и изграждане на ВиК съоръжения с дължина около 30 метра – в западна посока от обекта към съществуваща септична яма. Посочено е че строежът е извършен от жалбоподателя, без одобрени проект, разрешение за строеж, протоколи за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво, в нарушение на чл.137, ал.3 и чл.148, ал.1 от ЗУТ. В акта изрично е отразено и обстоятелството, че същият следва да се счита за основание за започване на производство по реда на чл.224а , ал.1 ЗУТ за спиране на строителството, както и за издаване на заповед за премахване на строежа на основание чл.225а, ал.1 от ЗУТ, вр. чл.225, ал.2, т.2 от ЗУТ.
Констативният акт е връчен лично на жалбоподателя на 26.03.2013г., като в законоустановения 7-дневен срок е постъпило възражение, наименовано жалба с вх.№ 68-В-24/29. 03.2013г. (л.21-23 от делото). Във възражението се твърди, че не е изграждан нов строеж – наименован погрешно и неправилно „дървена конструкция”, а е извършен текущ ремонт на съществуващ обект за обществено хранене „Бар-грил Ропотамо” (търпим строеж съгл. удостоверение №3/29.06.2010г. и предмет на договор за извършване на туристическа дейност от 24.10.2012г. между РИОСВ-Бургас и „Венис Марина” ЕООД). Посочено е, че бланкетно и неточно е направено описание и на „ВиК съоръжения с дължина 30м. към съществуваща септична яма”. Като доказателства за законосъобразността на ремонтите са представени договор между дружеството и РИОСВ, както и писмо – уведомление с вх.№ 1179/ 26.02. 2013г. до РИОСВ за необходимостта от извършване на ремонти на съществуващи обекти в ПИ (л.8 и л. 36-39 от договора).
Със заповед № 262/ 05.04.2013г. на Кмета на община Приморско, е наредено спирането на всички видове строителни и монтажни работи на строеж “Дървена конструкция и ВиК съоръжения с дължина около 30м.” находящ се в ПИ с идентификатор № 58356.67.39 по КК на гр.Приморско, резерват „Ропотамо”, както и е забранен достъпа до същия. Определен е срок до 15.04.2013г. за извършване на действия по освобождаване на строежа от всички малотрайни, пожароопасни и взривоопасни материали, както и неговото обезопасяване. Разпоредено е прекъсване на ел. енергията и водоподаването на 22.04.2013г. В мотивите на заповедта е посочено, че надземната част на строежа е премахната, като приблизително на мястото на съществуващия строеж е изпълнен нов – дървена конструкция с шестоъгълна форма и приблизителни размери 15,00/8,50/6,20/ 15,00/5,60/6,20 метра, с площ от около 180 кв.м., състояща се от 18 дървени колони и дървена конструкция на двускатен покрив, както и изграждане на ВиК съоръжения с дължина около 30 метра – в западна посока от обекта към съществуваща септична яма. Строежът е определен като V категория, съгласно чл.137, ал., т.5 от ЗУТ. С оглед легалните дефиниции на понятията дадени в § 5, т.42 и т.44 от ДР на ЗУТ е обоснован извод, че основен ремонт и реконструкция могат да бъдат извършени само на съществуваща сграда, като изцяло изключва възможността за подобни действия, предвидпремахването и липсата на предмет. Прието е, че описаното представлява строителство на нов строеж, без необходимото разрешение за това и без инвестиционни проекти, в нарушение на разпоредбите на чл.148, ал.1 и чл.137, ал.3 от ЗУТ, което квалифицира строежа като незаконен по смисъла на чл.225, ал.2, т.2 от ЗУТ.
Заповедта е връчена на дружеството на 15.04.2013г., видно от отбелязването в нея и в срока по чл.215, ал.4 от ЗУТ е обжалвана с жалба вх.№ 68-В-38/24.04.2013г.
При така изложените фактически данни, които се подкрепят от приложените по делото писмени доказателства, съдът достигна до следните правни изводи:
Съобразно разпоредбата на чл.168, ал.1 от АПК, съдът преценява законо съобразността на оспорения административен акт на всички основания по чл.146 от АПК.
Заповед № 262/ 05.04.2013г. на кмета на Община Приморско е издадена от компетентен орган, с оглед разпоредбата на чл.224а, ал.5 от ЗУТ, при спазване на установената писмена форма и в съответствие с процесуалните и материалноправните разпоредби на закона.
Преди издаване на заповедта е изпълнена процедурата предвидена в чл.224а, ал.5 от ЗУТ и е съставен Констативен акт № 8/25.03.2013г., който е редовно връчен на жалбоподателя. В законоустановения срок са постъпили писмени възражения срещу констативния акт, с приложени към тях писмени доказателства, които са обсъдени от административния орган в мотивите на процесната заповед. Ето защо не е накърнено правото на жалбоподателят на активно участие в производството по постановяване на административния акт, съгласно чл.34 от АПК.
Съгласно нормата на чл.59, ал.2, т.4 от АПК, всеки административен акт следва да съдържа мотиви, т.е. фактическите и правни основания за неговото издаване.
Като правно основание за издаване на процесната заповед е посочена нормата на чл. 224а, ал.5 от ЗУТ. Съгласно посочената разпоредба при констатиране на строеж от четвърта до шеста категория или на част от него, незаконен по смисъла на чл.225, ал.2, от служителите по чл.223, ал.2 се съставя констативен акт, който се връчва на заинтересуваните лица, които могат да подадат възражения в 7-дневен срок. Заповедта за спиране на незаконния строеж се издава от кмета на общината или от упълномощено от него длъжностно лице в тридневен срок от изтичането на срока за възражения. Съгласно разпоредбата на чл.224а, ал.6 ЗУТ със заповедта за спиране по ал.5 се забранява достъпът до строежа.
По смисъла на чл.225, ал.2 от „строеж или част от него е незаконен, когато се извършва: 1. в несъответствие с предвижданията на действащия подробен устройствен план; 2. без одобрени инвестиционни проекти и/или без разрешение за строеж; 3. при съществени отклонения от одобрения инвестиционен проект по чл.154, ал.2, т.1, 2, 3 и 4 от ЗУТ; 4. със строителни продукти, несъответстващи на съществените изисквания към строежите, или в нарушение на правилата за изпълнение на строителните и монтажните работи, ако това се отразява на конструктивната сигурност и безопасното ползване на строежа и е невъзможно привеждането на строежа в съответствие с изискванията на този закон; 5. при наличие на влязъл в сила отказ за издаване на акт по чл. 142, ал. 5, т. 8 ЗУТ; 6. в нарушение на изискванията за строителство в територии с особена териториалноустройствена защита или с режим на превантивна устройствена защита по чл. 10, ал. 2 и 3 ЗУТ”.
С оглед на изложеното за да бъде издадена заповед по този ред е необходимо да са налице следните материалноправни предпоставки – обект, който да е незаконен по смисъла на чл.225, ал.2 ЗУТ и той да е извършен от констатирания като негов автор правен субект. В случая административният орган се е позовал на чл.225, ал.2, т.2 от ЗУТ, а именно, че строежа се извършва без одобрени инвестиционни проекти и/или без разрешение за строеж.
Спорът между страните е дали извършените от жалбоподателя дейности представляват строеж по смисъла на закона, доколкото същите са описани като „изграждане без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж съгласно чл.137, ал.3 и чл.148, ал.1 от ЗУТ” или е текущ ремонт съгласно чл.151, ал.1 от ЗУТ на едноетажна постройка, която е търпима по смисъла на §16, ал.1 от ЗУТ.
В мотивите на заповедта изрично е посочено, че извършеното строителство не представлява реконструкция, респ. основен ремонт, а е нов строеж извършен в нарушение на чл.137, ал.3 и чл.148, ал.1 от ЗУТ.
По смисъла на §5, т.38 от ДР на ЗУТ „Строежи” са надземни, полуподземни, подземни и подводни сгради, постройки, пристройки, надстройки, укрепителни, възстановителни, консерва ционни и реставрационни работи по недвижими културни ценности, огради, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, благоустройствени и спортни съоръжения, както и техните основни ремонти, реконструкции и преустройства с и без промяна на предназначението.
Според разпоредбата на §5, т.43 от ЗУТ „текущ ремонт” на строеж е подобряването и поддържането в изправност на сградите, постройките, съоръженията и инсталациите, както и вътрешни преустройства, при които не се: а) засяга конструкцията на сградата; б) извършват дейности като премахване, преместване на съществуващи зидове и направа на отвори в тях, когато засягат конструкцията на сградата; в) променя предназначението на помещенията и натоварванията в тях.
Съгласно нормативното определение на термина конструктивен елемент, дадено в §1, т.3 от ПЗР на Наредба № 3 от 21.07.2004 г. за основните положения за проектиране на конструкциите на строежите и за въздействията върху тях “конструктивен елемент” е физически разграничима част на конструкция (колона, греда, плоча, пилот). По смисъла на §1, т.4 от ПЗР на същата Наредба „конструктивна система” са носещите елементи на сграда или строително съоръжение и начинът, по който те функционират съвместно, а според §1, т.2 от Наредбата „конструкция (строителна)” е съвкупност от взаимно свързани конструктивни елементи, предназначена да носи натоварвания и да осигурява подходяща коравина на строежа.
Видно от заключението на вещото лице по допуснатата и приета като доказателство по делото съдебно-техническа експертиза, което не е оспорено от страните и се кредитира от съда, като компетентно и безпристрастно, процесният строеж се намира в ПИ с идентификатор 58356.67.39 по КК на гр.Приморско, резерват Ропотамо и съгласно АДС № 5008/29.06.2010г. представлява сграда за обществено хранене, брой етажи -1, със застроена площ от 161 кв.м., построена през 1986г. При извършения от вещото лице огледа на място е установено, че горепосочената сграда е съборена и на нейно място се изгражда нова едноетажна сграда с дървена носеща конструкция – монтирани дървени колони със сечение 20/20см., височина 2,50м. и на осово разстояние 3м., трайно свързани с терена посредством метални планки с болтове, свързани към бетонови бордюри, конструкцията е укрепена с временни крепежни елементи, свързването на отделните елементи от покривната конструкция е осъществено със скоби, болтове и гвоздеи. Застроената площ на обекта е 181,95 квадратни метра, включваща 132 квадратни метра покрита площ и 49,95 квадратни метра открита площ. Според експерта, всички конструктивни елементи на дървената конструкция са подменени с нови. Установено е трасето на канализационното отклонение към септичната яма – то е от ПВЦ – тръби с диаметър “ф 110” за външна канализация. Изготвени са фотоснимки.
От горецитираните правни норми и съобразно констатациите на вещото лице се обосновава извод, че извършените от жалбоподателя действия не могат да бъдат приети като „текущ ремонт”, както и не попадат сред изчерпателно изброените такива действия по смисъла на §5, т.44 от ПЗР на ЗУТ, според която „реконструкция” на строеж е възстановяване, замяна на конструктивни елементи, основни части, съоръжения или инсталации и изпълнението на нови такива, с които се увеличават носимоспособността, устойчивостта и трайността на строежите. Напротив от събраните по делото доказателства се установява безспорно, че надземната част на първоначалния строеж „Сграда за обществено хранене” със ЗП 161 кв.м. е премахната, като на мястото на съществуващия строеж е изпълнен нов – дървена конструкция, поради което не е налице твърдяния от жалбоподателя „сложно” изпълнен ремонт. Крепежните елементи на заварената носеща конструкция – напълно изгнила не са премахвани постепенно и последователно, като успоредно с това да са заменяни с нови на принципа на реставрация, а е било направено пълно събаряне на съществуващата постройка и последващо възстановяване/изграждане на нова дървена конструкция. В този смисъл е налице не частична подмяна на изхабени конструктивни елементи с цел увеличаване на тяхната носимоспособност (реконструкция), а цялостно възстановяване – с нови материали и изграждане на нова дървена конструкция и ново канализационно съоръжение, след пълното премахване на съществуващите стари. Изграждане на съоръжения в такъв обем не е съгласувано с РИОСВ-Бургас, като в писмо-уведомление от 26.02.2013г. до РИОСВ, на което дружеството се позовава е обоснована необходимост от “ремонт” на покрив на сграда и ВиК инсталация, а не от цялостната им подмяна с нови, след премахване на съществуващите. Затова и писмото от РИОСВ, с което не е “възразено” на предложените ремонти дейности не може да се приеме, като волеизявление за одобряване на извършеното строителство още повече, че РИОСВ не е административната структура, разрешаваща извършване на строителство.
Неоснователно е и направеното възражение, че процесната заповед е незаконосъобразна, тъй като с нея се спира строителството на две строежа – дървена конструкция и ВиК съоръжения. Видно от заключението на вещото лице, а и от направеното от него изявление в проведеното открито съдебно заседание, касае се за един строеж, като външната канализация е част от специалността „ВиК”, като факта, че могат да се правят ремонти само на сградата или само на канализацията, не би могъл да доведе до извод различен от изложения, тъй като в случая това не е сторено. Също така, следва да се има в предвид и че дори да се приеме, че са налице два самостоятелни строежа, няма законова пречка по отношение на тях да бъде издадена една заповед по чл.224а, ал.5 от ЗУТ, с която да се спре строителството и на двата строежа.
При извършената проверка за законосъобразност на процесната заповед, настоящия съдебен състав намира, че не е налице и отменителното основание по чл.146, т.5 от АПК - несъответствие с целта на закона. Кметът на общината се явява административния орган, който съгласно чл.224а от ЗУТ следи да не започва извършването на незаконни строежи. При правилно установеното наличие на основания по чл.224а, ал.5 от ЗУТ за спиране на започналото строителство и след изпълнение на законоустановената процедура, заповедта е издадена в съответствие с целите на закона, а именно да не се допуска незаконно строителство.
С оглед на изложеното обжалваната заповед, като издадена при наличието на материалноправните предпоставки на чл.224а, ал.5 от ЗУТ се явява законосъобразна, а подадената срещу нея жалбата е неоснователна и следва да бъде отхвърлена.
Съгласно чл.215, ал.7 от ЗУТ настоящото решение е окончателно и не подлежи на обжалване.
Мотивиран от горното и на основание чл.172 ал.2 от АПК, във връзка с чл.219 от ЗУТ, Административен съд гр.Бургас, десети състав

Р Е Ш И :

ОТХВЪРЛЯ жалбата на „Венис Марина” ЕООД, ***, представлявано от управителя З.А.К. против Заповед № 262/05.04.2013г. издадена от Кмета на община Приморско.
РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.



СЪДИЯ:
10.
Записки на учителя
17.04.2013 12:31:14
0
0
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: ТОЗИ ЧОВЕК ВСЕ ОЩЕ Е ДИРЕКТОР НА УЧИЛИЩЕ - ДЪРЖАВНО УЧИЛИЩЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, КОЕТО СЕ ИЗДЪРЖА ОТ ВАШИТЕ ДАНЪЦИ?!?!?!?!?!?!?!?!
-------------
Из "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ":
"...При всяко правене на секс в дирекцията Налбантов бил използвал и една хавлиена кърпа, която да попивала течността от оргазмите най-вече на една от учителките (Донка Прокопова - учител по бълг. език). Винаги след секса с нея ми показваше тази кърпа и се чудеше, че цялата била влажна. Караше ме и аз да се уверя: “Пипни, пипни да видиш к’во става, цялата кърпа е мокра. К’ва беше тая путка, бе – бълва като гейзер!” При други от партнаьорките му кърпата също се навлажнявала различно - мокрела се много, когато чукал секретарката Дора Върбанова, но при секса с Красимира Петкова оставала почти суха. После Налбантов даваше кърпата на една от чистачките – Ксати Иванова, за да я изпере. Понякога предварително накисваше тази кърпа с веро във въпросния леген и после я даваше за пране на Ксати. Много често в разговор с мен Налбантов се чудеше, дали Ксати разбира какво е било предназначението на тази хавлия. Подозираше я, че тя се досеща за истината, но се прави, че нищо не знае...
...Много пъти, когато ставаше въпрос за секса в дирекцията Налбантов подчертаваше, че много държал на личната хигиена и затова преди половия акт карал учителките да се подмиват. Хвалеше се дори и го изтъкваше като особена лична заслуга: "Държа да се знае от всички, че аз съм маниак на тема чистота! - казваше той. - Още като влязат и предявят претенции за секс аз най-категорично им посочвам ъгъла с легена и те веднага разбират, че трябва да се подмият. В това отношение имам железни принципи. Такъв съм си! Не мога да правя секс с неизмити путки..." Тези думи Налбантов произнасяше с особена гордост и като че ли си просеше комплименти - ама какъв голям чистник бил и пр... Така преди секса с учителките се стопляла вода с бързовар в една сравнително голяма кана в ъгъла на дирекцията и там зад хладилника се осъществявало и въпросното подмиване като се ползвал и един пластмасов леген. Интересното в случая е това, че със същият този бързовар и в същата кана, по негови думи, той бил приготвял кафе за гостите, които го посещавали в дирекцията. И всичко това му се виждаше много забавно и смешно, защото много от гостите му бяха все известни и видни личности - политици, учени, министри, служители от инспектората и др...
...Както е известно в кабинета на директора зад бюрото му е окачен портрета на патрона на училището Н. Вапцаров. По този повод и във връзка със сексуалните сцени, които се разиграват в дирекцията, веднъж една учителка се изказа, че Вапцаров (от портрета) е ставал свидетел на страшни сцени - само да не вземел да се разприказва, какво е видял в тази дирекция...
Веднъж в дирекцията бяха събрани няколко учители, така да се каже "на посещение в библиотеката". Тогава влезе една учителка, която явно не беше очаквала, че вътре ще има хора. Каза, че си търсела химикала, който уж преди това била забравила в дирекцията, след което си излезе. Веднага последваха коментарии на колегите: "Абе, знам я аз какъв химикал търси. Пустият му химикал, защо все в дирекцията го търсят?" После влезе една друга учителка, която като видя, че вътре има хора побърза да излезе. Отново последваха коментарии: "Тази и тя си е забравила химикала...
...Веднъж Налбантов ме извика в дирекцията и аз предположих, че ме вика за да ми възложи някаква задача. И той наистина ми възложи задача... Каза ми да отида в учителската стая, да огледам дрехите на една от учителките, да се върна в дирекцията и да му кажа какво съм видял. Всъщност беше се случило следното, малко преди това двамата с тази учителка били правили секс и той бил опръскал дрехите й със сперма. Или по-точно били правили орален секс, при което накрая той започнал да еякулира в устата й. Тогава учителката се опитала да прекъсне акта и той продължил да еякулира върху дрехите й. Като ми говореше за този случай Налбантов искаше аз да се уверя, че това е истина и ми каза, че ако не съм му вярвал, можел съм да отида в учителската стая и сам да съм се уверял с очите си. В интерес на истината беше ми любопитно да удостоверя въпросния факт – все още не можех да повярвам, че в едно училище е възможно да се случва всичко това. Затова отидох в учителската стая и видях, че въпросната учителка наистина има някакви влажни петна по дрехите си. През целият ден, въпреки че не беше много студено тя носеше една връхна дреха, за да прикрие донякъде петната по дрехите си. Впоследствие, когато ставаше въпрос за този случай, Налбантов винаги отбелязваше: "Видя ли, че ти говоря истината, а пък ти не ми вярваше...
...Една от любимите теми за разговор с Налбантов беше да уточняваме колко точно са били на брой учителките, с които той е спал в т. ч. и тези които вече бяха напуснали. В такива случаи минаваше дълго време докато уточним точният им брой и винаги се случваше така, че някоя от тях оставаше пропусната. По време на такива разговори Налбантов описваше с подробности качествата на всяка една от учителките – коя на какво била способна и с какво се отличавала от другите. Така например казваше, че бил използвал дадена учителка само за традиционен секс, а еди си коя само за орален секс, защото била голяма майсторка. На друга една забранил да прави орален секс, защото много го хапела и му причинявала болка – зъбите й били остри като на катеричка и му наранявала члена. От друга страна чрез Налбантов много хора в Приморско научаваха коя учителка какви особености и белези има по тялото си – тази била имала някаква голяма бемка еди-къде си по тялото, на друга гърдите й били много големи и висяли надолу, трета имала белези от операция на гърдата или белези от операрация при раждане с цезарево сечение и т. н. Подобни интимни подробности хората нямаше как да знаят и ги научаваха от Налбантов...
... Не по-малък интерес представляват връзките на Налбантов със служителките от инспектората в Бургас. За него това са жени разделени на две категории – с едните от тях той е спал, а с другите не е спал. Много често, когато сме имали посещения от инспектората, Налбантов е успокоявал учителите със следните думи: "Тази инспекторка не е опасна,защото съм я чукал", т.е. за Налбантов секса и служебните задължения са неразривно свързани – за да остане доволна дадена инспекторка и за да напише добри отзиви за училището, тя задължително трябва да бъде изчукана"(странно наистина, но такава е истината). Спомням си за един такъв много типичен случай, който ми направи много силно впечатление, защото току що бях започнал работа като учител и имах съвсем други представи за образователната система в България. Тогава Налбантов предупреди учителите, че в училището е дошла една проверяваща и че евентуално всички трябва да имат готовност за проверка в часовете им. Аз като начинаещ учител бях малко притеснен и на обяд попитах Налбантов, дали проверяващата е още тук или си е отишла. Неговият отговор беше буквално следният: "Аз я наебах и тя си отиде". Това, което най-много ме порази беше, че това изречение беше произнесено с много сериозен тон – той дори не се шегуваше, сякаш ставаше въпрос за нещо съвсем нормално и естествено, извършено просто така между другото като някаква незначителна част ежедневието му. Трудно ми е да го коментирам. С много хора съм споделял за този случай и всички са единодушни, че този човек нещо не е в ред.
Спомням си и за друг един случай пак по това време. Тогава директорът и зам. директорката Диана Янева проверяваха материалната книга в учителската стая и между другото водеха спор, дали той е спал с една от учителките или не е спал. Налбантов каза, как в инспектората му били подхвърлили, че той бил ходел с учителката по английски Красимира Петкова, но той бил отричал и не си признавал. Зам.директорката не искаше да му повярва и го прекъсна: "Хайде стига си лъгал! Защо не си признаеш, че си ебал Красимира?", на което Налбантов отговаряше: "Не бе, не съм ебал Красито! Гледай сега, защо никой не ми вярва?" Като слушах този диалог, не можех да повярвам на ушите си. Никога не бях предполагал, че в една учителска стая може да се говори по този начин. При това в същият този момент тези хора изпълняваха и служебните си задължения - проверяваха материалната книга, попълваха графи, слагаха си подписите. Възможно ли беше да изпълняват ролята на педагози, да извършват действия свързани с целите на учебно-възпитателния процес и едновременно с това да си служат с този вулгарен език.
Както казах, това бяха първите ми впечатления от работата ми като учител и подобни неща в началото много ме шокираха. Постепенно започнах да свиквам с тях и да не им обръщам внимание. Забелязах, че и другите учители не им обръщат внимание. При тях това беше един вид професионална деформация – вече дотолкова бяха закърнели сетивата им, че възприемаха подобни изцепки за нещо нормално..."
9.
Срам за ГЕРБ
13.04.2013 13:56:35
0
0
Г-да от ГЕРБ, спрете да подслушвате учителките от Приморско и Китен! Така не се печели власт - с ровене в личния живот на обикновените граждани!
___________
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА (детска учителка от Китен):
Здравей! Имаме си големи проблеми с нашата директорка и се оплакахме на Янков. Той каза да опишем всичко в жалба и местата до които да я пратим. Една от тези, на които каза, си ти и затова утре с препоръчено писмо, ще ти пратим писмо до училището. Обади се на Янков, когато го получиш, защото той каза, че веднага ще дойде. Трябва да се действа бързо, защото ако разбере за писмото, директорката ни е способна и на физическа разправа. Ще станем за резил, на стари години и децата да ни се смеят, че учителките се сбили. Нетърпима е. Изобщо не иска и да чуе за нашите предложения. Каза, че щом кмета не подписал, тя да не е по-глупава, да подписва и всъщност дори не е разбрала за какво става въпрос. Не ни дава думата за нищо. Ни отчети за бюджета, ни колегиалност!
Налбантов, пасти да яде, пред тази. В Янков само ни е надеждата, защото всички останали, само си прехвърлят топката от един на друг. Приятна вечер, Роси! Гледай да не се разгласява още.
РОСИЦА БЪЧВАРОВА (учител в СОУ Приморско):
тел. 0878****** -Коцето КНСБ
(тук се има предвид Константин Янков - председател на Синдиката на българските учители към КНСБ - Бургас)
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Добре, но защо не влезеш в чата
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Получи ли съобщението?
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Да.
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Защото имам работи и гости, правя вечеря. Ще вляза по-нататък.
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
ок
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Обади ми се!
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Напиши ми номера си, че съм го изгубила. Моят е 0898******
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Всичко при вас наред ли е? Дадоха ли нещо за празника?
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Нито стотинка, Роси. Има икономии, но не дава. Нито клас, нищо. И Янков уж, туй щеше да направи, онуй, а и той нищо. Ако се освободи място в Приморско, веднага ми се обади. Моля те!
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Утре ще и се обадя на тая директорка. Дай ми
служебния номер.
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
0550/3****
Тя е днес цял ден на работа, а утре е втора смяна...
8.
Само Прокопова може да каже кой е публикувал чата
12.04.2013 18:02:26
0
0
Не може този който пише за училището и учителките и този който публикува чата на Прокопова да са един и същ човек, защото няма логика Прокопова да му дава паролата си и достъп до архивите и чатовете, които е водила. От къде накъде ще се разголва така пред него след като двамата дори не се познават... може би. Този който публикува чатовете на Прокопова е по-скоро човек от нейното обкръжение, вероятно близък до нея за когото тя и не подозира, че има достъп до страниците и акаунтите където тя влиза.
Г-жо Прокопова, кажете най-после кой може да има достъп до паролите и акаунтите ви и да го издирим най-накрая!
7.
Кой стои зад публикацията?
11.04.2013 16:23:02
0
0
Обяснете ми кой и защо публикува този чат-диалог на Прокопова с някакъв си човек от Пловдив! От ГЕРБ казаха че нямат нищо общо. От БСП едва ли ще се занимават с личния живот на една даскалица. Кой тогава? Единственият човек който има достъп до собствения си акаунт е Радостина Прокопова. Възможно ли е тя сама да си го е публикувала?... И защо ще го прави, не чувства ли че по този начин се излага?
6.
ДО 5-ТИ
10.04.2013 10:36:44
0
0
САМО ГЕРБ !!
5.
Долу ГЕРБ
07.04.2013 22:10:33
0
0
Прочетох много внимателно чата между Радостина Прокопова и Атанас Андреев и нищо нередно не открих. Верно, че доста интимни неща има там: как някакъв тип от Пловдив се обяснява в любов на Прокопова. И двамата, вече хора на "порядъчна" възраст, явно ги е хванал късният пубертет, нещо се лигавят и се мъчат да си припомнят какъв секс са правили преди 100 или 200 години... ОК! Само не можах да разбера какъв е бил смисълът гербаджиите да подслушват и следят една обикновена даскалица! Щом до нея са опрели значи много са я закъсали! И не чувстват ли, че се излагат по този начин? И сега същите тия хора на всичкото отгоре имат и претенции да ни управляват!... Ужас някакъв!!!
Така не се печели власт г-да гербаджии - с подслушване и следене на обикновените граждани! Не го ли разбрахте?
–––––––––––––––––––
[1/29/2013 7:16:27 PM]
АТАНАС АНДРЕЕВ:
(wave)
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
здравей
АТАНАС АНДРЕЕВ:
здравей и на теб как си как се чувстваш вече на 21 и няколко дни
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
същото като и на 21 без няколко дни
АТАНАС АНДРЕЕВ:
е това е похвално значи времето не влияе на настроението и усмивката ти/:D/имате ли сняг/
как е времето при вас
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
извинявай пращах нещо/снега е малко, почти се стопи
АТАНАС АНДРЕЕВ:
вече си мислех че те засегнах с нещо/то и тук вече почти изчезна но вчера и днес беше доста хладничко
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
тук валеше от събота с прекъсвания/ти отвори ли си фейсбука
АТАНАС АНДРЕЕВ:
чакай да видя
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
остави сега/цветето вече увяхна
АТАНАС АНДРЕЕВ:
жалко аз с такъв мерак ти го подарих/надявам се че ако му дадеш шанс и догодина пак ще те зарадва дори и за малко
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
сигурно/ами на топло толкова издържа/не посмях да го изнеса навън, като толкова си го топлил/какви са тия подмятания за нещо несподелено
АТАНАС АНДРЕЕВ:
извинявам се че насичам ама малко съм бавен а и кат ме видят на линия и се изпонаакват да ми пишат
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
защото сигурно рядко си на линия/свърши си разговорите ако искаш
АТАНАС АНДРЕЕВ:
а китката наистина я пазих с много любов и старание/ами аз няма да говоря с никой поне не и в близките 2 часа/просто приятели от острова ме поднасят че щели да ми идват на гости
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
ами стягай се за гости тогава
АТАНАС АНДРЕЕВ:
аз им казах че са винаги добре дошли/похвали се нещо как я караш/има ли нещо ново при тебе/аз вчера сефте взех заплата е не е като в англия ама като за в село бива няма да умрем от глад (facepalm)
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
при мен нищо ново – от къщи на работа, от работа в къщи
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ами май тя на всякъде е една и съща за съжаление/проверих си феиса да това което си ми писала много ме ласкае но май още съм си детски гъз в някой отношения а и май и не бързам да порасвам ако въобше успея не че много искам де/наистина не те познавам макар че не ми пречи кой знае колко просто ме беше страх да не те засегна
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
виж, говориш с недомлъвки, ако искаш и те притеснява да сменим темата/а за порасването – не порасвай
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не е въпроса в писането така е лесно не те гледам в очите и мога да ти пиша каквото си поискам
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
явно те притеснява щом пишеш и триеш/докъде докарахте цифрофизацията
АТАНАС АНДРЕЕВ:
бих желал да те гледам в очите докато ти кажа че си първата ми илюбов и че тя не се забравя макар и сигурно да не ти пука което си е напълно в реда на нещата но на мен ми беше много даже и не мога да намеря точните думи да се изразя хем странно хем радостно че те видях виждаш ли вече съм голям човек и мога да кажа всичко не искам да те обидя с нищо но ако все пак успея ще те разбера и се извинявам за което/малко съм по особен в някой отношения и на някой хора не им прави добро впечетление а може би и на теб след това но пък изплюх камъчето/нямам задни мисли и никога не съм имал/просто ако много съм дрънкал било е от вълнение
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
вече имам ли думата
АТАНАС АНДРЕЕВ:
да
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
да започна по ред/не знаех за това, мисля, че дори и тогава не си го казвал, може би от неудобство/не си прав, че не ми пука, колкото и сурова да изглеждам съм си романтична натура и си прав за това, че първата любов не се забравя, въпреки, че и всички други след нея също не се забравят/не разбирам, кое е по-особеното в теб/и не разбирам какви задни мисли си решил, че ти вменявам/ти си
АТАНАС АНДРЕЕВ:
е сега какво трябва да кажа
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
особен си защото се притесняваш ли
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ами по принцип в много малко моменти може някой да ме хване неподготвен да кажа нещо не съм и от притеснителните/просто явно при теб се случи така не съм го очаквал мислех че ще мога да кажа всичко особенно след толкова години но явно не е било така/а съм особен или поне аз така си мисля защото все още си обичам всяко едно гадже което съм имал не се хваля и не искам да прозвучи просташко или като изхвърляне но съм такъв дори и бившата си жена въпреки че ми причини толкова болка и не знам си още какво/поддържам връзка почти с всички с едно изключение приятно ми е да знам че са добре и щастливи поне доколкото им се отдава/каква беше фразата с цифрите аааааааа
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
коя фраза
АТАНАС АНДРЕЕВ:
хаиде да сменим темата че май ти дойде в повечко/цифрофизация или нещо такова/шегувам се
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
дай ми думата
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ок
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
наистина ме изненада и шокира, добре, че не го сподели онази вечер/не ме обижда, напротив би трябвало да ме ласкае/сега и аз не зная как да реагирам
АТАНАС АНДРЕЕВ:
мога да си представя или поне мога да се опитам как щеше да ме изгледаш ако ти бях казал здравей обичам те и през всичките тези години през които не съм те виждал не съм преставал
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
отивам да пуша и да си събера мислите
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не се тормози не искам да те разстройвам/ПРОЩАВАЙ НЯМАХ ЗА ЦЕЛ ДА ГО ПРАВЯ НАИСТИНА НЕ СЪМ ГИО ИСКАЛ/мислех че ще ти стане весело или поне ще те развесели
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
развесели ме, но и ме накара да се замисля…а аз си помислих, че си се разочаровал и за това не се обади няколко дни
АТАНАС АНДРЕЕВ:
от какво да се разочаровам
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
очевидно си порастнал повече отколкото си мислиш
АТАНАС АНДРЕЕВ:
това го преживях преди доста годинки :D
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
благодаря/извинявай!!!!!
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ще ми се да ти кажа всичко което ми се е насъбрало наведнъж но тогава ще прозвучи наистина грубо а аз не искам такива работи/а и ти нямаш никаква вина за да те товаря с мойте даже и не знам как да ги определя
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
сигурно съм си го заслужила
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не си/аз обаче останах без цигари и сега ще видя как се справям в екстремни ситуации без тютюн :D
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
запали електронна цигара
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не си го слагай на сърце това което съм искал да ти кажа през всичкото това време ти го написах
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
боже, заприличахме на латино сапунка
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ефекта не е такъв и не ми правят кеф/мани мани/сега ако бяхме на по 17 щеше пеша да тръгнеш насам :D/шегувам се разбира се
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
аз натам
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не бе аз натам
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
да ама не сме на 17 и май почти не се познаваме
АТАНАС АНДРЕЕВ:
поне ти дадох повод да си весела поне още един час най малко надявам се
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
може да ми държи влага около 20 години
АТАНАС АНДРЕЕВ:
то за тия работи много наука не се изисква това става в движение/това пък защо
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
развеселяването и едно на ум/чакай малко науката какво общо има
АТАНАС АНДРЕЕВ:
е ти пък ся много сложно го направи аз с висшата математика съм скаран
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
изтървах мисълта ти
АТАНАС АНДРЕЕВ:
това едно на ум имах в предвид
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
преди това
АТАНАС АНДРЕЕВ:
виж не си правя майтап с теб макар попрекалих с откровенията и ми се иска малко да разсеям мъглата но явно не се получава
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
[Tuesday, January 29, 2013 8:27 PM] АТАНАС АНДРЕЕВ:
<<< то за тия работи много наука не се изисква това става в движение
АТАНАС АНДРЕЕВ:
къде по точно се загуби ще ти помогна/нещо натиснах не знам кво и това излезе
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
ха-ха
АТАНАС АНДРЕЕВ:
май наистина те обидих отивам до гаража за цигари
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
върви
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ще ми отнеме 2 минутки
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
върна ли се
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не не съм тръгнал да не съм извънземно аааааааа/тук съм
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
бърз си
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ами до колкото мога макар че имам доста сериозна травма в дясното коляно/излъгах несъзнателно лявото е/и доста честичко ми напомня за себе си
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
за какво друго ме излъга
АТАНАС АНДРЕЕВ:
абсолютно за нищо дясния крак ми е чупен но левия е по зле защото така и не отидох на лекар да ме прегледа и дано един ден да не си платя за неразумието което проявих по въпроса/ще ти се да съм те излъгал
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
за какво
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ако ще те накара да се почувстваш по добре всичко казано от мен до сега ще обявя за лъжа
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
не знам/щеше да е по-лесно
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ами да ти помогна какво по точно не знаеш
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
не знам дали ще се почувствам по-добре
АТАНАС АНДРЕЕВ:
виж притеснявам ли те ако е така просто ми затвори никога не съм имал за цел да те обременявам с нещо или пък да те засегна ако го направиш няма да ти се разсърдя
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
престани с тези извинения, не ме притесняваш, не ме обременяваш, нито ме обижда/в момента от една страна ми е забавно, а от друга се чувствам отговорна и мисля, че аз трябва да се извинявам и да искам да ми простиш, но са минали страшно много години и не можем са върнем назад/а и не знам как да трябва да се държа от тук нататък
АТАНАС АНДРЕЕВ:
точно за това исках да се въздържа от окровения но по добре че го сторих иначе щеше да ме е яд на мене си докъто съм жив/нищо не е станало как трябва да се държиш по нататък както и до сега като с един стар познат/не търся извинения не ми трябват няма за какво пък ти да се извиняваш аз съм си такъв груб съм в изразите но пък честичко се извинявам/ще се питаме как е времето как са децата има ли нещо ново и так нататък не смятам че е нещо невъзможно/бих желал сега да те погледна в очите ама си ми далечко
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
защо
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ами не знам винаги ми е харесвало/просто слабост
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
благодаря на господ за разстоянията
АТАНАС АНДРЕЕВ:
е това вече прозвуча грубо
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
аз също съм груба на моменти
АТАНАС АНДРЕЕВ:
усетих вече
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
не ти трябва да ме гледаш сега
АТАНАС АНДРЕЕВ:
аз не съм бил груб с теб или поне не съм забелязал/може ли утре аааа/да те гледам де :D
шегичка/кой знае кога ще е това утре ако го има въобще/имаш ли време
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
защо когато стане въпрос за утре си толкова черноглед
АТАНАС АНДРЕЕВ:
защото сина ми се прибра и ще ни трябват няколко минутки да сменим рутерите за да мога да се вържа с лаптопа към нета че той играе някакви странни игри
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
върви, аз ще пуша
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ок
[1/29/2013 9:02:30 PM]
4.
freakybs
05.04.2013 09:49:03
0
0
някой май (3) е опериран от такива чувства като ирония и др. ;)
3.
До 1 от Аз
05.04.2013 09:23:47
0
0
Еха, колко си остроумен само, чак ми настръхва косъма. Нали еколозите са определили, че рибите не са от реката офффффффффффф.
2.
Рибар
04.04.2013 21:22:56
0
2
Почисвали са фризера за новия улов.
1.
freakybs
04.04.2013 12:05:56
3
1
Да ги видя сега "еколозите" какво ще кажат по въпроса. Селски номера. Да идат да снимат пак, ама тоя път поне да се поинтересуват каква риба се въди там :))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори