×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Матрос Владимир Сталев от военна база Атия прибрал тлъстия портфейл, загубен в Хиполенд


Матрос Владимир Сталев от военна база Атия прибрал тлъстия портфейл, загубен в Хиполенд
Служителят на военното ведомство се разхожда из магазина с детето си в ръце, когато намира портфейла, предава го едва след като Флагман.бг го разобличи
28 Март 2013, Четвъртък, 16:45 ч.
Автор: Флагман.бг Видео Хиполенд

Шефът му комодор Митко Петев обаче все още твърди, че нищо не знае

Flagman.bg стигна до края на случая с неизвестния мъж, който прибра загубен  портфейл с 500 лв. и ценни документи в детския магазин „Хиполенд“ в Бургас. Това е матрос Владимир Сталев от военно-морската база в Бургас, потвърдиха източници от МВР.

Факт е, че два дни, след като разпространихме видеозаписа от магазина, служителят на военното министерство се е явил в Пето РПУ и е предал находката си. Но това стана едва когато наши читатели го разпознаха в записа и написаха името му в свободния форум на коментарите. Още на първия час след публикацията ни будни бургазлии назоваха името му.  Спазвайки етичните норми, ние не оповестихме кой е човекът, тъй като очаквахме неговият началник комодор Митко Петев да вземе мерки и да реагира. Очаквахме и от ОД на МВР да го разпитат. Във вторник, наш репортер се обади на Петев и го попита как ще постъпи.

 „Аз съм в платен отпуск извън града и не следя сайтовете, не мога да говоря и с имена за хора от личния си състав“, каза тогава Петев.

Днес, запитан отново как окачествява подобна постъпка, Петев каза, че трябва да си зададем въпросите официално и освен това – все още бил в отпуск.

Истината е следната: тъй като матрос Сталев е предал намереното в 7-дневен срок той не подлежи на наказателна отговорност. Тук обаче говорим за морала на този човек, който, видимо от записа, няма никакво намерение да предава портфейла – след като се навежда и го взема, той щателно проверява съдържанието му, после го прибира и излиза.

Оправданието му е било, че детето му било болно, отивали на лекар и затова той не го предал на охраната или на магазинерките, а побързал да излезе.

Питаме: дали ако не беше разпознат от нашите читатели този човек щеше след два дни доброволно да предаде вещите?




В категории: Животът


Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
12
Коментара по темата
12.
Ангел
31.03.2013 19:48:57
0
4
Виновен е тоя будала , който не може да се грижи за вещите си. Как така се губи портомоне с толкова пари и документи, личи си, че е безотговорен.
Даже трябва да е благодарен, че са му върнали всичко непокътнато, няма как да докаже колко пари е имало в портфейла.
11.
До АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ
29.03.2013 09:46:18
2
0
ТИ НЕЩО МАЙ-СИ СЪС СЕРИОЗЕН ПСИХИЧЕН ПРОБЛЕМ.НАЙ-МАЛКОТО Е КАКЪВ ПРИМЕР ДАВА БАЩА НА ДЕТЕТО СИ, АМА МАЙ И ТВОЯТ ТИ Е ДАЛ ТАКЪВ - А НЕ ТИ НЯМАШ СИГУРНО ТАКЪВ.
НАПИСАНОТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА КОМЕНТАР.
10.
Народен
29.03.2013 08:01:33
1
8
Всеки може да допусне грешка и в момент на слабост да направи грешка. Намерил портфейл- не го предал на служителите в магазина-грешка, но поправима... и го е направил. Повече от 20 години без капка срам спуснати с парашут "бизнесмени", "политици", "кметове" и т.н. ограбиха най-безочливо България, но вие-изпадналите в будна кома медии мълчахте...
Сега правите от мухата слон. Заради една бълха- горите юргана...
Колко жалко, че не виждате глобалните проблеми
9.
да номер 1
28.03.2013 20:57:15
2
9
Драга ти го връщаш не за благодарност, а заради 2 причини - защото та е редно и е въпрос на възпитание и чест и защото разчиташ че и другите така мислят и един ден ще върнат и твоя портфейл
8.
Митко
28.03.2013 19:10:08
0
12
намирал съм портфейл с пари и документи в първия случай ги върнах а сумата беше малко над 800 лева, в интерес на истината беше тъмно и никой не ме видя като го взех от земята, след като намерих човека имаше визитки също разни и по тях успях да се свържа със собственика и му върнах всичко. най гадното беше че едва ли не ме изгледа като виновен едва ли не съм го откраднал :) и ми стана малко криво, 2-ия път когато намерих портфейл с пари и документи върнах само документите :) а сумата беше около 180 лева и получих благодарност и ме попита човека за парите все пак, а аз му отговорих че съм намерил само документи и така. тогава ми стана пак криво и ако имах в себе си пари щях да му ги дам, той може би се досети но какво може да докаже.
7.
onq
28.03.2013 18:51:58
4
5
zaradi vas 4oveka ostava bez rabota a e s malko dete 4estito maloumnici
6.
ddddddddddd
28.03.2013 18:19:19
1
8
сталката оцапа гащите
5.
БАЗА АТИЯ
28.03.2013 18:15:56
0
8
БАТ СТАЛЮ Е МНОГО ХИТЪР РАЗБРА ЧЕ СА ГО ПОЗНАЛИ И ВЕДНАГА ПОБЪРЗА ДА ГО ВЪРНЕ...............
4.
течен филистрин
28.03.2013 18:15:09
4
6
Много ясно , че трябва да го показват , когато прибира чужда вещ. Вие загубихте усещане кое е нормално и кое е адски гнусно. А ти , душа , когато върнеш загубена вещ, погача с мед ли очакваш или снимка с караулното куче?
3.
sss
28.03.2013 18:14:24
7
5
umnici koi ot vas 6te nameri pari i 6te gi varne q se osaznaite malko 6to obvinqvate 4oveka mnogo 4estni se izvadihte be ili vsi4ko e ot zavist NIKOGA NEBIH VARNAL PARI dokumenti da no pari ne
2.
123
28.03.2013 18:10:08
7
9
To с такива матроси няма нужда да ни превземат с война просто ще им хвърлят по някой лев и ще им излезе по-евтино. Браво бесове, само така и да знаете, че не е вярно, че не подлежи на наказателна отговорност. Портфейлът не е съкровище, че да има срок. Важен е момента в който става присвояването - след като е излязъл от магазина без да го обяви работата е ясна.
1.
айде стига вече
28.03.2013 17:55:41
10
13
абе я оставете човека на мира,ще го прибере много ясно.Колкото пъти съм намирала нещо,съм го връщала и едно Благодаря е нямало...да не говорим че на мен нито веднъж никой нищо загубено не ми е върнал...така,че съм си казала,че каквото намеря вече си остава за МЕН! И нямате право да пускате записа,просто можеше да го потърсите без да вдигате много шум и да поискате загубеното.не да правите човека за резил...онзи ако го изръси на улицата къде щеше да търси кой го е намерил-щеше да пие една студена вода...и много ми падна в очите магазин Джъмбо,че предоставя кадри от камерите си,утре някой пак ще ги поиска и пак ще плъзнат в нета. Не Матроса е жалък,а онзи който позволи това да стане публично достояние
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ
САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори