×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Дражев от НФСБ на подсъдимата скамейка, няма да се извини на бургаския кмет за концесията на парк "Езеро"


Георги Дражев от НФСБ на подсъдимата скамейка, няма да се извини на бургаския кмет за концесията на парк "Езеро"
Не съм изрекъл позорни обстоятелства и не съм извършил престъпление, заяви Дражев пред съдията отхвърли предложението на адвокат Костантин Луков да се извини на кмета Димитър Николов от трибуната на Общинския съвет
07 Март 2013, Четвъртък, 14:13 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимка: автора

Общинският съветник превърна делото, заведено от градоначалника срещу него за клевета, в сесия на местния парламент

Цирковете от общинските сесии в Бургас днес се преместиха в залата на Бургаския районен съд, където започна делото, заведено от кмета Димитър Николов за клевета срещу общинския съветник от НФСБ Георги Дражев. Като адвокат на Николов се яви зам. председателят на ОбС Костантин Луков, който е юрист и общински съветник от ГЕРБ. За морална подкрепа на Георги Дражев в залата пък дойде  съпартиецът му от НФСБ Ангел Божидаров - председател на областната структура на партията.  В съдебната зала бяха също младият общински съветник от ГЕРБ Жечо Станков, както и водачът на групата на партия ГЕРБ в местния парламент Димитър Людиев.  

Съдия по делото трябваше да бъде Искър Искъров от Районният съд, който е известен с това, че почти няма съдебно дело за клевета, в което да е осъдил журналист. Магистратът е един от най-европейски настроените в Бургас и винаги е предпочитал да защити обществения интерес в своите решения, от колкото да удовлетвори претенциите на някой засегнат управник. Затова беше изненада днес смяната му със съдийката Моника Яхнаджиян. Дражев води собствено предаване по СКАТ тв "Да! Антимафия"

В началото на съдебното заседание адвокат Луков с висок и назидателен тон изчете трите страници обвинение към Дражев. В него се описва как на 30 октомври м. г. по време на сесия на Общински съвет в Бургас Георги Дражев е „изрекъл позорни обстоятелства“, с които е навредил на имиджа на кмета Димитър Николов. Това е станало около 15:45 ч., веднага след изчитането на докладна записка от Николов, в която се предлага отдаването на концесия на парцел в Морската градина на Бургас на фирма, регистрирана в Англия. В своя реч от трибуната на ОбС Дражев е казал, че тази процедура е „пореден грабеж“ и, че отдаването на концесия на тази фирма е „начин за прибиране на 30 млн. лева.“ И тъй като кметът Николов е внесъл докладната записка за разглеждане „значи той решава на кой ще ги даде тези милиони, една прекрасна територия в сърцето на Морската градина, която кметът иска да подари на приятелска фирма“. Това било заключението на Дражев, което е предизвикало образуваното срещу него дело за клевета.
 

След изчитането на обвинението съдия Яхнаджиян  се обърна към двете страни с предложение за помиряване и решаване на спора им извън съдебната зала. Адвокат Луков веднага предложи споразумение, според което, ако Георги Дражев се извини на Димитър Николов публично от трибуната на Общинския съвет на следващото му заседание, обвиненията ще бъдат оттеглени. „Не съм съгласен с предложението! Не съм изрекъл позорни обстоятелства и не съм извършил престъпление“, заяви Дражев, след което съдия Яхнаджиян даде ход на делото.

Дражев се яви без адвокат и настоя още в началото да коментира обвиненията срещу него. Започвайки с обръщението „Уважаеми, г-н председател“, той каза, че те са образувани от свободен прочит на неговите изказвания по време на въпросната общинска сесия. „Не ми става ясно в какво точно се изразява тъжбата, т. е. в какво точно ме обвиняват“, обърна се той към съдията. Тя обаче му заяви, че именно заради това му е нужен адвокат и при следващите заседания ще е добре да си наеме такъв. След това общинският съветник от НФСБ продължи да настоява, че обвиненията срещу него за от свободно интерпретирани негови думи, пожела да бъдат приведени като доказателства документацията по отдаването на концесия на въпросния парцел и да бъде разпитан като свидетел общинският съветник Константин Бачийски от партия СЕК. Припомняме, че малко преди изказването на Дражев на общинската сесия през октомври, Бачийски предостави на Флагман.бг папка с принтирани документи от интернет, в които се виждаше, че фирмата, която иска да вземе на концесия парцела в Приморски парк и да изгради увеселителен парк, е регистрината в мазе в Лондон и има няколко паунда печалба на година.

Свидетелят Жечо Станков бе запитан от съдията как е възприел думите на Дражев, уронили престижа на кмета. Той отговори, че ги е приел като твърдение за 20 млн. лв, които кмета трябва да разпредели. Димитър Людиев потвърди същото.

За следващото заседание съдията реши да се разгледат документите, касаещи процедурата за концесия на парцела в Морската градина и да бъде призован като свидетел общинския съветник Константин Бачийски.



Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
22
Коментара по темата
22.
да
08.03.2013 09:50:07
0
0
Хубаво за ГЕРБ.....
/и това им е много/
21.
oho boho
08.03.2013 09:14:59
0
1
МОЛЯ НЯКОЙ ДА НАПИШЕ НЕЩО ХУБАВО ЗА ГЕРБ.МОЖЕ ДА СА ОЛИГОФРЕНИ НО И ТЕ СА ХОРА.
20.
Бургас
08.03.2013 06:59:35
4
4
Предлагам Димитър Николов да оглави служебното правителство - можещ е,знаещ човек е. Завършил е 1. Автото в Бургас /професионален шофьор е/; 2 . Московский Колхозний Институт - значи знае и чужди езици.
За Министър на финансите - Димитър Людиев - щом се оправя с бюджета и финансите на най успешния град , значи ще се справи и с държаната /нищо че е само с тройки в дипломата от ССУМОР./ а той може да поеме и Министерството на храните - Людиев пече баници - МАЛОГРАМАЖКИ.
За министър на правосъдието -Луков.Той може да поеме и МВР - бил е катаджия,знае как се вземат "почерпушки", а сега е успешен адвокат.
Това можем да дадем от Бургас за държавата
19.
ДЯНКОВ
07.03.2013 20:39:41
2
4
АМА ТОЙ ЛЮДИЕВ НЯМАЛ ВИСШЕ.БОЖЕ ОПАЗИ ОТ ОЛИГОФРЕНИТЕ НА ГЕРБ.
18.
КЛЕВЕТА или ПРЕДСКАЗАНИЯ, ГЛУПОВ кое е по НК !?
07.03.2013 19:13:31
4
4
НЕЩАСТНИ ГЕРБави ОТРЕПКИ !!!
В КОЙ УЧЕБНИК ПО ПРАВО УЧИХТЕ И ЧЕТОХТЕ, ЧЕ ПРЕДСКАЗВАНЕТО КАКВО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ... Е КЛЕВЕТА !?????

АКО ВСИЧКИТЕ ВИ АДВОКАТИ СА КАТО КАТАДЖИЯТА ГЛУПОВ и СА ЗАВЪРШИЛИ "ПРАВО" в МИЛИЦИОНЕРСКАТА ШКОЛА в СИМЕОНОВО, ТО Е ЯСНО ЗАЩО НАРОДА ВЪЗСТАНА СРЕЩУ ЧЕНГЕСАРСКОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ,СРЕЩУ МУТРИТЕ РЕКЕТИРАЩИ БИЗНЕСА, ПРОТИВ РАЗСИПИЯ на ОБЩИНИТЕ и ДЪРЖАВАТА.

ПС:
- ДЕЛОТО по ЖАЛБА на ФИЗИЧЕСКОТО ЛИЦЕ Д.НИКОЛОВ ЛИ Е ОБРАЗУВАНО или от КМЕТа ПРЕДСТАВИТЕЛ на ДЪРЖАВНА ВЛАСТ, ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА СА !
- НАМИРИСВА, ТОВА ДЕЛО ДА СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ Д.Н.. МОЖЕ БИ ЗА ТОВА И ЮРИСТИТЕ на ОБЩИНА БУРГАС, НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАЩИТНИТЕ ФУНКЦИИ ДА ПЛЕДИРАТ В ПОЛЗА ТЕЗАТА на РАБОТОДАТЕЛЯТ СИ пред БРС !??? ЯВНО СА ПРАВНО ГРАМОТНИ, ЧЕ ОТ ДЕЛОТО САМО НЕГАТИВИ ЗА КМЕТА, ЩЕ СЕ АКУМУЛИРАТ .... и ТОКУ ВИЖ СЕ ПРЕВЪРНАЛО В ЧАСТ ОТ ПРЕДИЗБАРНАТА КАМПАНИЯ на НФСБ и ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, СРЕЩУ БУРГАСКИЯ КМЕТ. ВАРНЕНСКИЯ ПАДНА, ДНЕС МЕТНАХА и ХАСКОВСКИЯ, НА РЕД Е БУРГАСКИЯТ КАТО НАЙ-БЛИЗЪК ДО ФИНАНСОВАТА ХРАНИЛКА на ГЕРБ !!!
17.
Луков - Катаджичето
07.03.2013 18:18:03
2
7
Уф, не ми трябваше да се захващам с този. Аз си мислех, че адвокатстването е като катаджийството - тоз ти даде нещо друг те почерпи. То и свидетелите ми не стават - отде да знам, че баничарчето Людиев е по прост и от мен. и сега как ще измъкна Слънцето от тази каша - да си лежи в болницата, пък може и да се резмине всичко. Всяко чудо за 3 дни.
16.
бургазлия
07.03.2013 18:12:09
1
6
Питам - Как г-н Людиев оглавява "Комисията по бюджет и финанси" в Общината, като дори няма завършено висше образование? И как тройкаджията от ССУМОР управлява финансите на" най добрия за живеене" , аз бих казал НАЙ СКЪПИЯ, град - с високи такси и данъци. А и синята ИМ зона сигурно ще има нужда от разширяване за събиране на повече средства.
Людиев, що не си печеш баничките - то е там има далавера - МАЛОГРАМАЖКИ са!
15.
OHO BOHO
07.03.2013 17:26:30
4
5
СКОРО ЩЕ НОСИТЕ ВАЗЕЛИН НА КМЕТА СЛЪНЦЕ В ЗАТВОРА.35МИЛИОНА ЕВРО СА МНОГО ПАРИ.ДА Е МИСЛИЛ КАТО Е КРАЛ.
14.
taka e sa6ko
07.03.2013 17:05:18
4
6
Крадеца Дражев вика дръжте крадеца, Тоя отказва да плаща и тока в общите части там където живее!
13.
сашко
07.03.2013 16:57:48
3
5
смятай Миме кмета да открадне 35милиона евро.
12.
мими
07.03.2013 16:41:57
4
4
смятай-съветник да не си плаща синята зона
11.
oho-boho
07.03.2013 16:41:02
3
5
КМЕТА НИКОЛОВ ДА ВРЪЩА 35МИЛИОНА ЕВРО . ОСТАВКА И В ЗАТВОРА.ПРЕСТЪПНА ГНИДА.
10.
ПРОЧЕТЕНО
07.03.2013 15:34:58
2
4
Закопчаха колата на Дражев, докато кметът го съди! Виж линка как общинския съветник Дражев спазва общинските наредби и се оправдава!
http://e-burgas.com/?p=46053
9.
Антимафия
07.03.2013 15:31:32
5
5
Самозван антимафиоз, а то престъпник, Георги Дражев, САКАТ ТВ
8.
ОБЕКТИВЕН ЖУРНАЛИСТ
07.03.2013 15:29:51
2
5
Ето точния цитат на позорните обстоятелства казани от Дражев :„Една прекрасна територия на брега на морето, която много искат определени хора в лицето на кмета Димитър Николов да я дадат съответно на някоя приятелска фирма.“, „Инвестиция около 3 млн. и 400 хил. лв.; на година приходи около 1 млн. 200 хил.; за три години изплащане на концесията. Останалите 32 години, както се казва, на този, който я е подарил, по колкото са се разбрали.“ и „Става дума за 30 млн. кой да ги прибере. Тъй като докладната е от кмета Димитър Николов, считам, че той решава кой да ги прибере.“
7.
Bojidarov
07.03.2013 15:25:52
3
4
Nikolov da se moli da na izleze Iv drajevskoroche na kmeta lapach shte mu se naloji da biaga v chujbina
6.
ПОП ДРАЖКО
07.03.2013 15:19:01
6
4
И сега и двамата братя в панделата и двамата, ще испущат безшумно газове, абе то и без това Гошо никой не го е чувал да п.....ди, ще му хареса да ака на вътре, ХАХАХА
5.
silvia
07.03.2013 15:17:12
2
6
tezi kaputi ot gerb li shte ni opraviat jivota.
4.
журналист
07.03.2013 15:12:42
2
10
Двамата свидетели Людиев и Станков от ГЕРБ дойдоха с написани листчета но съда поиска тяхното мнение и те горките се опетлаха като патки в кълчища.голям смях.
3.
БСП
07.03.2013 15:04:08
4
12
ЗА ЗАТВОРА Е Д.НИКОЛОВ ЗА КРАЖБА НА 35 МИЛИОНА ОТ КЪМПИНГ КОРАЛ.
2.
Boiko
07.03.2013 14:56:30
7
7
Да не стане обратното - Митко Гейчето при Ивайло , че утре може и Николов да забременее, като Николетка , тяхната привърженичка с тракторите и свинете пред парламента...
1.
Дражко
07.03.2013 14:47:51
10
11
Айде Георги Дражев при Ивайло Дражев, мястото им е в затвора
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори