×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над 3 000 бургазлии освиркаха монополите и коленичиха пред освободителите (СНИМКИ+ВИДЕО)


Над 3 000 бургазлии освиркаха монополите и коленичиха пред освободителите (СНИМКИ+ВИДЕО)
Начело с икона на Дева Мария и Младенеца и пеейки Химна на България „Мила Родино“ бургазлии преминаха през централните улици на морския град, след което почетоха паметта на загиналите за свободата на Отечеството
03 Март 2013, Неделя, 12:31 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автора

Протестно шествие блокира централните улици на Бургас, Морската градина се изпълни с трибагреници

Мечтата на организаторите на протестите в Бургас почти се изпълни днес на националния празник 3 март. Шествие от над 3 000 души изпълни централната улица „Александровска“ на морския град. Множеството скандираще „Заедно“ и „Елате с нас, протестът е за вас“. Най-отпред вървяха две момичета, носещи стара дървена икона с Дева Мария и Младенеца. Зад тях върху огромен бял транспарант бе изписано с черни букви „Народът не преговаря!“.
 
Шествието започна от площад „Тройката“, където се изви хоро, имаше и речи против монополите и управляващите в оставка, както и се почетоха хората, които в последните дни се самозапалиха в страната.
 
Сред протестиращите се наблюдаваха предимно млади хора със знамена и различни лозунги.
 
Част от множеството изви хоро под звуците на народна музика в знак на обединение.
 

 
Съпредседателите на НФСБ Валери Симеонов (горе вдясно) и Валентин Касабов (по средата)
наблюдаваха протестиращите от стълбите на Съда


Пеейки Химна на България „Мила Родино“ бургазлии преминаха през центъра на града, в посока ЖП Гарата, след което митинга премина покрай сградата на EVN.
Там полицейското присъствие бе най-засилено, но протестиращите само освиркаха компанията, без да преминават в крайности.

 

После шествието продължи по ул „Булаир“ и приключи до Охлюва в Морската градина. Там хората поставиха цветя и венци пред паметниците на Христо Ботев и Васил Левски. След това коленичиха и почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите за Освобождението на родината.



В категории: Бургас


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
32
Коментара по темата
32.
ziulgfgivv
24.03.2013 09:33:58
0
0
veKAD8 , [url=http://pewqykwuacqc.com/]pewqykwuacqc[/url], [link=http://onjkwpfnntxl.com/]onjkwpfnntxl[/link], http://revnenndpebu.com/
31.
dnzlwuc
24.03.2013 09:33:06
0
0
AutZyz , [url=http://lzkvpzjujdqh.com/]lzkvpzjujdqh[/url], [link=http://hpgvgocsgmuc.com/]hpgvgocsgmuc[/link], http://vnprciqpwsya.com/
30.
Johnny
22.03.2013 19:02:59
0
0
This is an article that makes you think "never thugoht of that!"
29.
Ива
04.03.2013 19:08:29
0
1
Към коментар 26
Аз няма да гласувам нито за Доган , нито за Станишев , нито за Бойко ! Аз искам да има равноправие в тази държава , да няма деление. Мутрите на Бойко се намесиха в държавна структура тук в Бургас , с цел облагодедетлстване и ме изместиха от работа . Слошиха некомпетентно подкупно и необразовано лице! Аз не бях удобна , въпреки ,че имам образование и знам два чужди езика! Ей , това е упрвлението ! Трябва да си послушен или от Герб за да работиш и да си плащаш сметките! Искам равни правила! Никой от рода ми не ебил комунист и аз няма да бъда! Вие , не виждате ли ,че се топим , като нация , вече сме под 7 милиона ! Колко хора смеят да раждат , а колко излязоха на вън да работят за да плащат сметките на близките си в България и да си хранят децата ! Слепи ли сте , глухи ли сте ! Или не ви интересува обществото , като цяло , важното е вие да сте добре и да имате какво да сложите на масата .Това е грешката на нас Българите, че не се интересуваме от България! Т рябва да сме сплотени , да си помагаме , да проявяваме състрадание и човещина . Това ,че живея в най- добрия град и имам не ми плаща сметката за ток ! За мен няма място , защото не "слушам ", опитаха се да ме обезличат , но не успяха !
28.
Една от малкото
04.03.2013 15:07:34
0
3
Чета коментарите и ме боли сърцето.Вчера бях там не защото някой ме е накарал и никой никога не може да ме накара да направя нещо, което не чувствам.Да, не сме колкото във Варна и може би това е така заради нашия кмет.Не мисля, че някой от протестиращите вчера има нещо против кмета. Но един добре устроен град не означава една добре устроена държава.Вчера видях будни българи. Вярно малко са - една шепа, но и на Шипка не са били много.Видях хора, които освен заради националния празник бяха там, защото казват "НЕ" на тези, които ограбват и ощетяват нашата България.Промяна трябва да има, но тя трябва да започне от нас и от нашето мислене.Не случайно Мойсей е обикалял 40 години пустинята.Робското мислене трябва да умре.Защо да избираме "по-малкото зло", като може да изберем поне едно малко добро. Искам утре като погледна дъщеря си да знам, че съм възпитала в нея една горда българка, която не избира зло независимо в какъв аспект.Искам след 20 години тя да живее тука и да и се изпълва сърцето с гордост, както моето вчера гледайки тази шепа хора - истински БЪЛГАРИ.
27.
Lupi
04.03.2013 11:23:55
1
1
Здравейте, много ще се радвам хората които се пишат за големи родолюбци да почнат да пишат на кирилица, защото това е нашата азбука нали се гордеем с нея? По въпроса с протестите ми се иска да знам какво точно искат хората да сменят в конституцията и като се свика велико народно събрание какво точно искат да се промени, а тези хорица въобще наясно ли са какво пише в конституцията ни дали са я чели някога и дали знаят каква е процедурата за се свика велико народно събрание или просто си искат някакви неща без да са наясно как могат да станат и защо ги искат.
26.
John 3V
04.03.2013 09:57:47
1
1
И като не сте измет (но определено сте малцинство), защо се опитвате да наложите диктатура на простащината? От какъв зор ще налагате какво да се случва в държавата на останалите трудещи се и плащащи сметките си хора! Нали има избори след няколко седмици? Гласувайте си за станишко и доганчо или който там се сетите и ако сте повече - радвайте се на управлението им! Ама 3000 и по-малко човека да вкарат 250 хиляден град в батака, НЕ, НЯМА НУЖДА!!! Затова ви казват хората, че сте простаци!
25.
Протестиращ!
04.03.2013 09:48:03
1
3
Ниие не сме измет , лумпени , комунисти , ние сме достойни хора! Сред нас има художници, инвалиди , икономисти , прависти ! Ние сме хора с гражданско позитивно мислене! Един успял и възпитан човек с морал никога не може да си позволи да обижа и злослови ! Използването на обидни думи говори за слабост и страх . Нека се уважаваме и не се обиждаме! Злобата , агресията и злоаловието водят до деградация на личнососта . Не им се поддавайте! Желая Ви промяна към добро и човечност !Всички протестиращи искаме да раноправие при явяване на конкурси , достойни доходи , реални сметки , спиране на корупцията и т.н. Нима това могат да го искат лумпени?!!!
24.
Tanq
04.03.2013 09:35:22
1
4
Към брояча!
Аз не съм комунист , лумпен или метежник, както казвате Вие и г-н Борисов. Никога не съм членувала в партия и съм на улицата да протестирам всеки ден! Правя го защото имам две висши образования , зная езици и бях съкратена от работа и заменена с необразовано лице , защото не исках да изпълнявам неправомерни деяния ,в полза на определени кръгове.Това ми го налагаше моя работодател! В неделя, на националния празник имаше много отчаяни хора , всеки ден се събираме по малко , но не сме комунисти ! Има и хора завършили в чужбина ,гладни отчаяни , репресирани , всякакви, но всички ние сме достойни за уважение! Не ни обиждайте! Ние искаме положителна промяна ! Никой не ви дава право да обиждате и злословите! Не е възпитано, морално и почтено!
23.
Жан Виденов
03.03.2013 23:31:19
2
2
Ура, отново се връща моето време! Над 70% от хлапаците и ултрасите нямат представа за него, за Жан Виденовото време, за безпаричието, инфлацията и фалититите на банки, за инфлацията и заплатите от 6-7 долара...Ура другари комунисти!
22.
брояча
03.03.2013 23:28:26
3
1
Абе кога 300 човека пред паметника, все смотаняци и лумпени, станаха 3000?! Че дори и 3 000 да са, барабар с ченгета, дърти комунисти и ултраси, това е резил за град като Бургас. Червени подлоги и рубладжии! Позор!
21.
брояча
03.03.2013 23:28:24
3
1
Абе кога 300 човека пред паметника, все смотаняци и лумпени, станаха 3000?! Че дори и 3 000 да са, барабар с ченгета, дърти комунисти и ултраси, това е резил за град като Бургас. Червени подлоги и рубладжии! Позор!
20.
Здравко Иванов
03.03.2013 20:10:00
1
1
А ти АСО, ако мислиш,че си неориентиран , защо и другите от протеста да са такива ? Нещастник !
19.
Здравко Иванов
03.03.2013 20:07:30
1
1
Smith, видно е,че от теб по-голям простак няма ! Знаеш ли, май ще е по-добре да се завреш в миша дупка и да си мълчиш ! Това най-много ще ти отива !
18.
Асо
03.03.2013 18:45:29
4
3
То се вижда от кой е организиран протеста Нфсб, валери и Симеон ги гледаха от стълбите на съда. Повечето от хората на протеста незнаят защо протестират, градът е в много добро състояние с сравнение с другите градове. Лично на мен ми казаха някои познати протестиращи, че са там, понеже нямат какво да праят и да стаа сиира чуек. Успелите в живота и нормални българи не ходят на протеста.
17.
Тони Видева
03.03.2013 18:34:23
2
1
Цялото семейство благодарим на Кеворг Дадуриан от месната телевизия за жеста направил днес на протеста.Той знае за какво става дума:-)
16.
angel ciganina
03.03.2013 18:01:38
6
4
Kolegi,zamislete se i neka se pomolim za zdraveto na Boiko,sega razbrah 4e pak e v bolnica
15.
Smith
03.03.2013 17:55:12
5
5
Изненадан съм, че в Бургас е имало САМО около 3000 простака. Явно останалите са проумяли, че тея протести, които ги организират Варненци, ще доведат ОТНОВО до западането на града ни. Йоан да се готви пак - явно простаците си го искат в селския град.
14.
ostrieto
03.03.2013 16:35:52
4
2
Ostavete jalkite plateni kliukari ot GERB da rasiat I praviat prostotii!
Te drugo nemogat ,te drugo neznaiat,te sa darjani v nevedenie ot tehnite NAMAZANI DEPUTATI
Na Kirov mu viarvame na vas ne!
Pak mojete da si go pliutete ,to v tova ste nai-dobrite ,B.B. redovno vi pokazvashe kak da pliuete prez mediate! Pone tova ste nauchili !
13.
pechenkata
03.03.2013 16:25:40
4
2
Tia zavisnitzi ot GERB sa kato tumor,goniat gi ot vsiakade a te pliuat li pliuiat na porazia I iskat da se vazrodiat.
Mnogo pari ste otkradnali shtom plashtate na hora da slediat postoianno koi koi e v protestie!
Shto ne si pliuete vashite lideri deto razprodadoha ЕРП .shto ne si ploiuete pravitelstvoto koeto v ostava zadkolisno podpisa kontzesia za pristanishteto ! Shto ne si pliuete nekadarnitzite po bordovete deto si gi naznachihte! Tolkova ste jalti che smardite v tzial sviat veche !
12.
Gosho Jabata
03.03.2013 16:22:01
6
1
само Атака-та ше на опрай,имаши ли яки п...и поне на митинга.Нещо а у?
11.
vazmezdieto
03.03.2013 16:12:01
4
6
Алооооо неуспелите герберчета ,И.К. ви тегли майната преди години заради търговията ви с постове.Сега вместо да го уважавате заради доблестта и куража му го плюете.Завиждате му че недоволните го харесват. Мишоцииии от ГЕРБ много сте тъпи и ограничени !
10.
ПРОТЕСТИРАЩИТЕ
03.03.2013 16:02:46
6
5
Към всички анализиращи протестите стоейки пред мониторите и телевизорите !
Престанете да плюете хората водещи протестите защото сте ЖАЛКИ МИЖИТУРКИ !
Щом толкова сте отворени защо недойдохте да кажете кой какъв е,защото хората им вярват а вас може и с як бой да ви почерпят.
Едни и същи плюнки към хората от протеста пишете по сайтовете ДОЛНА ИЗМЕТ НА ГЕРБ !
Колко и да плюете на въпросните хора им стиска да кажат истината в очите на всеки !
Въпросния Иван Киров е обичан и уважаван от протестиращите ,защото казва истината а Вие от ГЕРБ неуспели партийни членове сте МРАЗЕНИ С ЦЯЛАТА ВИ ПАСМИНА !
Ходете си лекувайте Вожда защото от партийна корупция си го разболяхте !
9.
NQKOI SI
03.03.2013 15:55:08
2
2
S TEZI MIRNI PROTESTI ,NQMA DA NAPRAVIM NISHTO,VIJTE DNESKA V MAKEDONIQ KAKVO STAVA,
8.
възмутен
03.03.2013 14:59:30
3
7
Какъв е този протест- с Иван Киров най-отпред ?! Доскоро кандидат за всички постове в Герб и след като не го огря никъде- става най-големия протестиращ.И какъв е тоя протест само от слугинажа на СКАТ- дори и някой да е бил искрен на площада , с тези най-отпред е по-скоро отвратително.
7.
Смееееех
03.03.2013 14:34:29
1
5
Що не сте снимали агитката, чува се?! И тях ли "ОРГАНизаторите" ги доведоха от гарата?! Мач имат "Левски"днес бре, цървули-предводители, добре че се включиха и те да си отчетете, освен студентите, които се самоорганизираха!
Николайчо-скатчо преписвачо, стига обикаля и вися, смешко, седни чети. Хич те няма- ъъъ-мъъъ никва не я вършиш само за смях стана пак, а те късат по изпити, редиш се до лекари, бизнесмени-у политиката е килипира тъй ли бе@
6.
123
03.03.2013 14:19:06
0
5
А, Касабов и той по дънки ?!? Тя Катето му ги приготвила, без да знае, че и други ще са така.Що пишете глупости бе хора ??? А подлогата Дичев гледа ли гледа към стълбите за да го забележи вожда му колко е активен, че иначе заплата няма.
5.
mha-ha
03.03.2013 14:12:32
0
3
samozvancite-6utove nai-otpred barabar i te s magete; Kasabova, tvoj Valio, kato kakav go snima6-ka4il se na visoko da se pokage,kato kakav- iskate mai nikoi da ne doide sledva6tij pat.Ostana da zastane otpred do slugin4eto vi N.Di4ev; posredstveni nahalni slan4ogledi
4.
mha-ha
03.03.2013 14:12:30
0
2
samozvancite-6utove nai-otpred barabar i te s magete; Kasabova, tvoj Valio, kato kakav go snima6-ka4il se na visoko da se pokage,kato kakav- iskate mai nikoi da ne doide sledva6tij pat.Ostana da zastane otpred do slugin4eto vi N.Di4ev; posredstveni nahalni slan4ogledi
3.
шушу-мушу ^_^
03.03.2013 14:02:55
0
3
АБСОЛЮТНО-ОРГАНИЗАТОРИТЕ ТУК ПОКАЗАХА ДО ДНЕС, КОЛКО МОГАТ ;3 "ОРГАНИЗИРАНИТЕ ОТ ТЯХ" БЯХА В УРЕЧЕНИЯ ЧАС, НО ДОВЕДЕНИТЕ ПОСЛЕ...ХА-Х, АКО МОЖЕХА С НАПЪНИТЕ ДО СЕГА ЩЯХА ОЩЕ МИНАЛАТА НЕДЕЛЯ "ДА ПОВЕДАТ" И ЯХНАТ ДНЕШНАТА ЦИФРА 8D Видяхме цялата седмица умрелите резултати всяка вечер 8О))))
2.
3 март
03.03.2013 13:50:32
0
2
"Организаторите" имат 0-ева заслуга днес!!! Единствено заради празника, хубавото време и общонародните протести, освен това за първи път БСУ, БУ"А.Зл." студенти бяха с масова активност и прибралите се от Сф!!!
1.
Зрител
03.03.2013 13:41:39
1
4
От днес България преминава от 23-годишно мълчание към мирни протести ---въпроси,,ВАНЯ,,---АМИ КАКВО СЛЕДВА СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ---АМИ ДОКАТО ПРТЕСТИРАТЕ ЗА ТОКА,,, БЕНЗИНА СТАНА -3 лв..и ще плащате докато ви одерем и изселим до изчистване на територията наречена БЪЛГАРИЯ,,,ДРУГИ ВЪПРОСИ------НЯМА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори