×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Четиво за монополисти


Четиво за монополисти
Само два лева такса, ако изтеглиш 20. Срамота!
25 Февруари 2013, Понеделник, 13:48 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Някои съвети как да ни довършат, след като са ни започнали

Драги монополисти! Ние, непротестиращите овце и покорни граждани, недоумяваме как не сте се сетили, че вместо по две кожи, може да ни дерете по четири. Това вашето си е просто недалновидност, мекушавост и несъбираеми разходи, както пише във фактурите на ЕВН. Разбираме всички графи в сметката, зелена енергия, пембяна енергия, загуби по трасето, пренос-превоз, но се чудим как освен достъп до електромера не сте сложили достъп до ключа за лампата, достъп до дистанционното за телевизора, данък улична лампа, която осветява терасите, такса хабене на домашната ел. мрежа и тази от електромера до дома ни, която е цели четири метра. Изумени сме, че имаме безплатен достъп до контактите си и не сте му сложили една таксичка, че даже и можем безнаказано да си сменяме изгорелите от вечно менящото ви се напрежение крушки, без да си платим за това. Срамота! Поправете се!

А топлинната енергия, която излиза от включените уреди, например от тостера, направо сте я забравили и ние на аванта се възползваме от нея да си сгреем ръцете. И Топлофикация е изтървала да навакса пропуснати ползи от милите си клиенти. 35 лева такса сградна инсталация при абсолютно изключени радиатори и неползване на услугата– това добре. Направо си е революционно постижение. Сваляме шапка. Но още може! Защо например не е включен достъп до топла вода? Въртим си крана безплатно, пускаме си вода на воля, къпем се, а такса няма. Ами такса душ? Това е огромно перо, особено в семейства, където преобладават жени. Свързано с гореизброеното може и да се сложи някаква сумичка за амортизация на тръбите и крановете при всяко едно пускане на чешмата. Такса пара също никой не се е сетил. При много гореща вода излиза пара и така някой може безплатно и парник вкъщи да си направи. Огледайте се, ослушайте се, още много може!

И банките и те блеят! Как е възможно като си провериш сметката на банкомата да те одрънкат само с два лева? Като си изтеглиш парите от банката, да ти вземат някаква си поносима такса. Като внесеш пари, пак да ти вземат. Дори нищо да не правиш, в края на месеца да ти праснат такса обслужване, нищо и никакви 5-6 лева. Като променят лихвата, да не ти кажат, а да те изненадат в края на месеца. Като си плащаш глоба в КАТ – 3 лева за банката, понеже им даваш пари. Като искаш документ от съда, таксата по-скъпа от документа... Нищо не е. И тук има пропуснати ползи и то много. Правиш си влог от 1000 лева. Ама кой си ти, че ще правиш влог, бе? Двойна такса! Налага ти се и си теглиш влога. Ама как смееш да си взимаш паричките от любимата си банка?! Тройна такса!

Освен това финансовите институции не са обърнали внимание, че достъпът до тях е безплатен. Влизаме си като у дома си. Не може така. Първо има амортизация на вратата, понеже я отваряме. После амортизация на мрамора, защото стъпваме по него и го търкаме. Трето амортизация на стола, ако ни поканят да седнем. Все загуби, които клетите банки търпят в името на клиента. Ами тегленето на пари от банкомат? Защо само два лева? Могат да вземат по 20, та да почувстваш емоцията от тегленето. Ами парите в картите? Те не се олихвяват, само тук там с по една стотинка. Милиони левове си седят, банката си оперира с тях, а за притежателя на картата един среден пръст в края на месеца. А може да се сложи такса! Например 50 лева, че банката е била така добра да ни вземе парите и да стоят в нея. Защото ако са в буркан, можем и да го загубим. Или някой циганин да помисли, че е манджа и да го открадне. Още може! Освен данъка лихва, която тече вече към Дянков, който вече пък го няма, колко такси само са пропуснати. Не е за вярване направо!

И в този ред на мисли защо спят мобилните оператори? Има толкова начини да ни доодерат. Защо не са сложили такса- достъп до телефон? А такса мрежа? А такса достъп до мрежа? А такса позвъняване? А такса апарат? И най-голямата такса – мълчание, ако пък пестим и не говорим. Наистина още може, драги монополисти. Смачкайте ни, изцедете ни, пресовайте ни, направете ни на пюре, размажете ни, одерете ни последната кожичка и ако случайно оцелеем да се сетим, че трябва да протестираме до дупка. Дупката, която копаете за нас да ви я предоставим. Без лихви и без такса дупка!

В категории: Животът


Автор
3
Коментара
Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
3
Коментара по темата
3.
trapera
26.02.2013 11:21:34
0
1
Неизпълнени обещания, лъжи, напразни надежди. Разочарования, страдания, мъки, болки. Има едно единствено нещо, което е сигурно. Без значение дали си богат, беден, гениален или прост като обелка от картоф. Няма абсолютно никакво значение и цветът на кожата ти. Неизбежно е. Парите не играят, молбите също. Връзките не помагат. Който се е родил ще умре. На това може да се разчита. Спокойно можеш да заложиш дори и живота си – няма как да загубиш облога. Успеваемостта е сто процента. Никак не е случаен изразът – “сигурен като смъртта”. Само, че точно това единственото сигурно нещо винаги много удобно се забравя. Всеки се мисли за безсмъртен. Всеки живее като вечен. Или поне повечето хора. Пропускат дни, седмици, месеци, години от живота си. Все отлагат за друг път, за по-нататък. Оправдания колкото щеш за да се подложиш на властимащите. Да замълчиш пред явна несправедливост. Да се скатаеш си е инстинкт за оцеляване. Генетично е заложено да търпиш и да чакаш някой друг да свърши твоята работа. Някой друг да извоюва твоята лична справедливост. Ако може друг да рискува за твоето благополучие. Природа, какво да я правиш. На 17.02., общо в цялата страна излязоха около сто хиляди души на протест. Срещу мизерията, бедността, липсата на доходи и безумните сметки за живот. Срещу сплотеният отбор на олигарси и зависими от тях политици и магистрати ограбващи ни вече 23г.. На 24.02. по улиците излязоха двойно повече свободни българи. Но къде са останалите, след като има половин милион безработни? Къде са работещите, които вместо заплати получават подаяния не стигащи да си платят дори сметките за ток или парно? Къде са унизените български пенсионери, работили цял живот, а сега преживяващи с филийка хляб на ден. “Един милион протестиращи ще има”. Това се чуваше преди 24.02..На фона на геноцида, който се извършва над нас очаквах не един, а поне два милиона да са на улицата. И от паразитите да остане мокро петно, което да служи за пример. -Ето имахме едни нагли бандити, грабиха ни 23г., лъжеха ни, но един февруарски ден през 2013г. се вдигнахме и се освободихме. А от олигарсите и слугите им политици и магистрати само това остана. Така си мислех, че ще разказваме на туристите и на децата си. Но не се получи. Защото робите все още си мислят, че ще се договорят със смъртта. Ще живеят вечно. И могат да си позволят да робуват още 23г.. Ако прогресията се запази на следващият протест по улиците ще има 400 000 свободни българи. Интересно ми е кога ще дойде денят на прозрението, че всички сме само в чакалнята преди смъртта? Кога ще излезем на улицата наистина заедно, единни, обединени и ще се освободим? Толкова единни и обединени, колкото в това, което ни чака след чакалнята.
2.
mina
25.02.2013 21:07:49
1
0
Скъпа Илона, не давайе съвети, защото със сигурност ще ги подсетите за нещо подобно на това, което "предлагате" и ще Ви организираме едни хубави шарени протести, за да Ви дойде ново вдъхновение!
1.
666
25.02.2013 18:01:20
0
1
България-най новият психо-трилър.Макар че хич не е нов.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град
Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори