×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски болници единни: Здравната каса обрича пациентите ни да умират


Бургаски болници единни: Здравната каса обрича пациентите ни да умират
Заради корупционни схеми в методиката на Здравната каса за 2013 г. е заложено финансиране на едва 40% от заболяванията, в сравнение с миналата година
Тема в развитие
виж още
скрий
22 Февруари 2013, Петък, 11:32 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимка: автора

Заради отрязаното финансиране хората ще се лутат между здравни заведения в цялата страна

Бургаски болници заедно се вдигнаха срещу Здравната каса заради отрязаното на повече от половина финансиране на много от заболяванията, които досега бяха лекувани в тях. Четири здравни заведения се обединиха с обща позиция по болния въпрос.

„Шефът на Здравната каса Пламен Цеков е създал методика, по която определени хора от неговия екип печелят милиони на гърба на болните българи.“ това каза за Флагман.бг Семир Абумелих, собственик на бургаската МБАЛ „Дева Мария“. Според него в методиката на Здравната каса за 2013 г. е заложено финансиране на едва 40% от заболяванията, в сравнение с миналата година. Това означава, че ако през 2012 г. НЗОК е поела лечението на 10 хил. пациенти, през тази година бройката намаля на 5 400. „По този начин г-н Цеков и неговият екип лимитира дейността на болниците не само в Бургаска област, но и в цялата страна“, смята Абумелих. „Така пациентите няма да могат да избират лечебно заведение, а ще бъдат принудени да обикалят цялата държава да търсят свободно място. В същото време аз и останалите шефове на болници, чийто бройки са орязани, ще трябва да съкратим персонала си. Направя ли го, значи вече не отговарям на медицинските стандарти и губя договора със Здравната каса“ обяснява положението собственикът на МБАЛ „Дева Мария“. Запитан за причината за това положение, Семир Абумелих посочи, че „това е методика някой да стане мултимилионер“. Той уточни, че официалната причина за орязването на бройката болни хора, е икономии. Реалният резултат от това обаче ще бъде, че по този начин  хора, близки до Здравната каса, се облагодетелстват.

„Това е квота, която не определяна от нуждите на пациентите, а от субективната преценка на някакъв чиновник. Пламен Цеков просто казва на хората „Умирайте!“ възмущава се Семир Абумелих.

По този повод вчера се е състояла среща на ръководителите на повечето болници в Бургаска област. Да обсъдят критичното положение са се събрали шефовете на "МБАЛ-Бургас" АД, "Лайф хоспитал"-Бургас и "МБАЛ д-р Маджуров" по инициатива на собственика на МБАЛ "Дева Мария". Още през миналата година Семир Абумелих заяви пред журналисти, че се създава Сдружение на Бургаските болници, което вече е регистрирано. Вчера представителите на големите лечебни заведения са подписали възражение против политиката на Здравната каса, което ще бъде изпратено днес до всички останали болници в областта.

„Ще се борим за правата си докрай. НЗОК е абсолютен монополист, а вижте какво се случва с другите монополисти.“, каза още Абумелих.

В категории: Здраве


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
9
Коментара по темата
9.
Виляна
01.04.2013 19:31:15
0
1
Собственика на МБАЛ " ДЕВА МАРИЯ " , явно е най -алчен от всички останали , защото другите си работят и си вземат пари от пациентите и са си доволни хората , само Арабския ШЕЙХ , не му стигат парите които смуче от хората , а иска да смуче и от ЗДРАВНАТА КАСА , как се карат скъпи коли и се живее като ШЕЙХ . КОГА ЩЕ СЕ ОПРАВИ ТАЗИ ДЪРЖАВА И ЩЕ СЕ СПРЕ НЕЙНОТО ИЗТОЧВАНЕ ОТ НАБЕДЕНИ БИЗНЕСМЕНИ .
8.
ynnkgg
18.03.2013 15:57:13
0
0
oJ6P1G <a href="http://mxonlurvipgn.com/">mxonlurvipgn</a>
7.
eeoseetunth
18.03.2013 06:44:14
0
0
7KFgS9 , [url=http://rjofprywkxua.com/]rjofprywkxua[/url], [link=http://hdcrewnqiwil.com/]hdcrewnqiwil[/link], http://lmfejbczsnbo.com/
6.
kyhmikbb
16.03.2013 20:21:42
0
0
PoRhhG <a href="http://uqecbdmpwssh.com/">uqecbdmpwssh</a>
5.
Amine
16.03.2013 10:35:48
0
0
What a pleasure to find smooene who thinks through the issues
4.
стефан
27.02.2013 11:11:17
0
0
Бахчеван знае за недостатъцине в амбалаж бургас за псевдо издигнатите кредитирани отделения за криене на грешки при изписване на пациенти знае за заплащане в пликове на лекари изпращащи в частни болничен и ако не ги каже или не се осъществи одитна деiйствителна дейност чрез питане на самите лекари тогава ще трябва да си защитавам мястото но понеже мъжа и работи на територията на мбал явно не се върши нищо и се прикриване нещата,това е едно голямо надлъгване особено изказването на сина на лекаря. Легало в затвора-миразчииски и спекулациите на частниците-нетерориста семир и мазнини поведение на матев който плаща за някой пътеки независимо че. От касета се заплащане 100 % и то не на всички отделения,а зад отделенията не смеят да го питат и се говорят само недомлъвки -питайте рсонала те щели кажат-играта е голяма обединявам ги само? Печалбата
3.
3232
22.02.2013 13:30:56
0
3
Цеков е несериозен за пост шеф на здравната каса почна да прави някакви своеволия, питам се що не си ходи към Лом вече този розов хипопотам!
2.
до пациент:
22.02.2013 12:11:38
0
1
Във всички!
1.
пациент
22.02.2013 12:00:32
0
0
А кои са останалите три болници? Аз не ползвам услугите на Дева Мария, кажете да зная в кои други болници ще бъдат лимитирани бюджетите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори