×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Опозицията се обедини в Бургас, излиза на площадите за честни избори


Опозицията се обедини в Бургас, излиза на площадите за честни избори
Лидерите на БСП, НФСБ, СЕК, НДСВ и Лидер застанаха рамо до рамо в Бургас, за да заявят, че са готови да излязат по площадите, за да защитят правото на избирателите да гласуват прозрачно
17 Януари 2013, Четвъртък, 12:39 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Ако ГЕРБ не ни чуе, излизаме на масови протести по площадите, казаха лидерите на БСП, НФСБ, СЕК, НДСВ, Лидер

Лидерите на опозиционни парламентарно и извънпарламентарно представени сили обявиха днес категорично, че тръгват на обща мощна битка срещу ГЕРБ за провеждането на честни избори, както по време на предстоящия референдум, така и за Народно събрание през наближаващото лято. На една маса, за да защитят правото на прозрачен вот седнаха днес в интерхотел „България” лидерите на областната структура на БСП Атанас Зафиров и на общинската организация Павел Маринов, съпредседателят на НФСБ Валентин Касабов, членът на Изпълнителния комитет на СЕК Стоян Царев, на НДСВ лидерите на областното и общинско ръководство – Валентин Янчев и Ненчо Драгнев, както и Димитър Колев от Лидер.  За първи път в един форум и с обща позиция застават рамо до рамо представители на толкова много опозиционни формации. „Знаете, че всичко тръгва от Бургас, срещите ни ще бъдат регулярни и ще настояваме нашите решения да имат ефект на национално равнище”, заявиха участниците в кръглата маса.


Опозицията излиза от Бургас с конкретни предложения, които да гарантират прозначността на изборите, както за Народно събрание, така и по време на референдума

На форума са били поканени и представители на управляващата партия ГЕРБ, както и на нейните съюзници на национално и местно равнище – СДС, ДСБ и т.н, но местата им останаха празни.

Присъстващите бяха сериозно притеснени от възможни манипулации на идващите избори, те изброиха конкретни ситуации от предходния вот за местна власт, които будят съмнения за действителността на резултатите, като например количеството пуснати бюлетини в дадени секции, според които избирателите би трябвало да са гласували в интервал от 45 секунди. Освен това наблюденията на опозицията са, че при изборите, организирани по време на управлението на ГЕРБ, рязко е нарастнал броя на недействителните бюлетини. Като допълнителен довод за евентуални бъдещи фалшификации от БСП подчертаха и несъгласието на ГЕРБ да приеме няколко предложения на социалистите за промени в Изборния кодекс. „Опасяваме се, че и в последния момент преди вота, управляващите могат да направят такива промени, които да гарантират победата им”, каза Павел Маринов.

„Налице е диктатура, необходима е и национална кръгла маса по този проблем”, добави Георги Дражев от НФСБ. „Трябва да започнем да тропаме от тази кръгла маса, защото, когато дойдат изборите каквито и наблюдатели да има, няма да може да се промени нищо”, заяви Валентин Касабов.

Като гаранция за провеждането на честни избори присъстващите представители на обединената за общата кауза опозиция набелязаха конкретни мерки. По предложение на НФСБ и СЕК беше прието да се настоява за монтиране на камери в Секционните избирателни комисии (СИК), които да гарантират, че няма да има нарушения в изборния ден и при преброяването на бюлетините. Присъстващите искат задължително включване на външни наблюдатели във всички етапи на изборния процес. Те се разбраха и застъпниците на опозицията да си помагат в деня на вота. Настояват и за възможност за получаване на официалните протоколи при преброяването на бюлетините в секциите. „Ако тези предложения не се приемат сме готови на всички демократични начини, включително и на протестни действия по площадите, за да защитим правото на честни избори”, декларираха участниците от БСП, НФСБ, СЕК, НДСВ и Лидер.

Нас ни обединява стремежа за прозрачни избори без значение какъв ще е техния резултат, каза Павел Маринов. Според Атанас Зафиров провеждането на референдума на 27 януари ще бъде генерална репетиция за ГЕРБ как се манипулира вот. Според Валентин Касабов пък, ако не се приемат предложенията на опозицията, трябва задължително да се премине към масови протести, защото в противен случай страната влиза в Зоната на здрача.

Присъстващите се разбраха това да бъде само начало за бъдещите им общи действия. Техните предложения днес ще бъдат изпратени до депутатите в София и до националните ръководства на формациите им.


В категории: Опозиция


Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
17
Коментара по темата
17.
Соня
22.01.2013 14:43:51
1
1
Всички знаем какво става в Бургас през последните години, как здраво се работи в общината и колко неща се направиха. Тези безпрецедентни 70%, дето ги взе Николов на изборите, са си напълно честни, защото след управлението на Костадинов и слепият ще види разликата. Герб ме разочароваха жестоко с безумния закон за детските градини, с което станаха едни еничари, но изключително много харесвам Николов и начина, по който работи. Не мога да си представя, че ще се върне затлачената картинка от преди. Ако се осъзнаят и осмислят какво е то правата на човека и не отнемат човешки свободи, ще гласувам за тях!
16.
isaaiaoux
19.01.2013 04:04:23
0
0
gCjAoR , [url=http://rmibokvhdgom.com/]rmibokvhdgom[/url], [link=http://iaovbqbqldwh.com/]iaovbqbqldwh[/link], http://cfhscknsrulu.com/
15.
дрън
18.01.2013 12:34:42
3
0
Всичко тръгвало от Бургас, така казват другарите и са прави! От Бургас тръгнаха положителните промени, в послеедните 5-6 години, видими в цяла България. Няма вече власт за вас, няма хляб за ДОКАЗАНИ лъжци и мошеници на едро и дребно.
14.
Ud.'f
18.01.2013 12:31:28
1
0
Дружно другари в борбата. Този(бивш журналист) на снимката с очилата и тънката брадичка, беше в последния предизборен щаб на Йоан Костадинов, когато червените загубиха от Д.Николов. Комунисти от всички квартали на Бургас, съединявайте се. Така по-лесно ще ви бием. Поздрави от ГЕРБ! А излезте на площадите, че да ви видят червените, комунистически номенклатурни физиономии. А кои бяха Лидер и СЕК - файтонджиите начело със сладкодумния оратор от СЕК?!
13.
психаро
18.01.2013 12:28:37
0
0
Лудият, № 8, е прав, защото освен луд за връзване е и "уникално остроумен" и тъп, но ми е симпатичен, защото е друсан лумпен. Сладур!
12.
психаро
18.01.2013 12:28:26
0
0
Лудият, № 8, е прав, защото освен луд за връзване е и "уникално остроумен" и тъп, но ми е симпатичен, защото е друсан лумпен. Сладур!
11.
Гецата
18.01.2013 12:25:31
2
1
Дружнто другари в борбата. Този(бивш журналист) на снимката с очилата и тънката брадичка, беше в последния предизборен щаб на Йоан Костадинов,кагота загуби от Д.Николов. Комунисти от всички квартали на Бургас, съединявайте се. Така по-лесно ще ви бием. Поздрави от ГЕРБ! А излезте на площадите, че да ви видят червените, комунистически номенклатурни физиономии. Кои бяха Лидер и СЕК - файтонджиите?
10.
българин
18.01.2013 08:27:08
1
3
Герберите до което се допрат, го фалшифицират. Така беше с изборите за президент, където с фалшификации само с 5% спечели Плевнелиев, а представете си сега какво ще става когато става въпрос за управлението на държавата.
9.
Лестаров
18.01.2013 05:46:09
1
6
На миналите избори имаше големи фалшификации. На места в Бургас секционните комисии изобщо не бяха броили гласовете, а пишеха едно към гьотере. Нека Беовете направят една анкета, колко хора са гласували за ГЕРБ и Николов. Нека ги сравнят и да видят разминаването.
За съжаление, събраните "лидери" на опозицията не са разпознаваеми, освен красавецът Маринов, и лудият Касабов.
8.
LUDIA
17.01.2013 22:04:36
1
1
DO PICHECHTIA N 4 .
BRAVO PI4 , NIAMA ALTERNATIVA ....BULGARINA E "FUCK UP" V "IZBORA" SI .
GROB , CDC , DPC , KOSTOVISTI , TZAREDVORSI , KOMUNISTI , ,,, ZELENI , BELI .. DALTONISTI ... VSICHKITE SA MRASNA IZMET .
7.
debeliq 4len
17.01.2013 21:16:49
3
2
baxti sme6nata 6aika geiove -osobeno ot bsp, a pyk manev i tiq ot t.nar. lider sa kradci i izmamnici(ne 4e drygite ne sa).ndsv pyk i te kude se ozmy6ixa ot naftalina.vsi4ki ste ybitaci
6.
бсп
17.01.2013 19:55:06
1
6
Тук явно пишещият е един.Сигурното е, че на предишните избори се извършиха измами равни или по големи от тези, които са правили управляващите между 44 -50 година.
5.
Лулата
17.01.2013 17:44:30
2
3
Да си представят програмите, а не да се занимават с несериозни неща!!!
4.
BIRDY BATTYN
17.01.2013 16:00:44
3
2
КАКВА ОПОЗИЦИЯ КАКВИ УПРАВЛЯВАЩИ--ВСИЧКО Е РАЗПРЕДЕЛЕНО ПАРЦИЛИРАНО УРЕГОЛИРАНО И РАЙОНИРАНО--ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАМ ---ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ВЪПРОС--МАЙ ЗА НИКОЙ
3.
Rosen Dimitrov
17.01.2013 14:52:40
8
6
А камери в в тъмните стаички не искате ли? Да върнем комунизма и под строй да гласуваме само за вас?
Комунягите ще ми говорят за демокрация - знаем как се гласуваше по ваше време и как се пращаха по лагерите хора без присъди.
2.
ИЗБИРАТЕЛ
17.01.2013 13:13:13
9
6
На калпава ракета космоса и пречи или на калпъв х.й космите му пречат!!!
1.
екс Общинар
17.01.2013 13:05:42
7
6
По-долнопробна шайка от гореизброените едва ли е имало досега в Бургас!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента
Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори