×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само в Бесове.бг: Ето луксозните еко землянки в Иракли (СНИМКИ)


Само в Бесове.бг: Ето луксозните еко землянки в Иракли (СНИМКИ)
Затвореният комплекс ще има само едноетажни и двуетажни вили, вкопани в земята, за да бъдат издържани според законовите изисквания за ниско строителство
Тема в развитие
виж още
скрий
14 Януари 2013, Понеделник, 15:16 ч.
Автор: Бесове.Бг, снимки: Бесове.бг

Строителите откопавали и премествали застрашени дървета без да нараняват корените им

Вилното селище, което ще изникне в защитената местност Иракли ще бъде от модерен еко тип, каквито комплекси има по най-екзотичните места по света. Това научи екипът на Бесове.бг от инж. д-р Добрин Иванов, чийто проект за почивен комплекс притеснява от седмица екоактивисти.

Освен въпросните имоти в съседство от догодина започват и други градежи на подобни ниски сгради. Общо 750 декара са вкарани в регулация и инвеститорите са убедени, че амбицията им за развитие на туризма няма да попречи на къмпингуващите, които отдавна са харесали мястото си за друг тип отдих край морето.

Вчера наш екип се убеди, че новият строеж в Иракли притежава всички необходими документи и разрешителни, а днес се сдобихме и с компютърногенерирани изображения на бъдещото вилно селище.
 
Супер модерно залесяване и напояване за над 80 хил. евро ще оформи зелените площи на комплекса по начин, който да кореспондира с естествената растителност на района.
 
В района вече има изградена пречиствателна станция, а местната дъбова и ясенова гориста растителност няма да бъде изсичана. Някои от дървестните видове дори за откопавани и премествани без да се наранява коренището им.
 
Затвореният комплекс ще има само едноетажни и двуетажни вили, вкопани в земята, за да бъдат издържани според законовите изисквания за ниско строителство. Според инж. Иванов голяма част от собствениците на имоти в региона ще последват неговия пример за ниско строителство на вкопани къщи в земята, както и ще търсят инвеститори с тази цел.
 
Инженер Д-р Добрин Иванов е спокоен за бъдещите си проекти, тъй като е излряден и смята че модерното строителство е бъдещето и у нас.


В категории: Разследване


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 0
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
19
Коментара по темата
19.
Към Тъжен
27.06.2020 01:35:48
0
6
Не те ли е срам бе, продажник?! Ти виждал ли си някога какво беше Иракли? Аз съм израснал на него от дете - чист девствен плаж с минимум посетители почистващи след себе си... Имаше спокойствие, свобода, ДОСТЪПЕН за всички, които пожелаят, сутрин около 05:30 ч стадо големи делфини минаваше на юг, а вечер към 17:30 ч се връщаше на север, имаше миди ..... Това беше място, намирайки се на което се откъсваш от цивилизацията и си почиваш наистина качествено, ей така просто легнал на пясъка сутрин без чадъри и шезлонги и нахални евро-събирачи! Всеки път напускайки плажа имахме чувството че отиваме от един свят в друг - от света на свободата в света на суетата! И всеки път си обещавахме пак да се върнем. .... Сега се превърна в заграбено място за избрани! Какво плещите че бил хубав проекта?! Хубав за малцина които ще го ползват и тези които ще им вземат парите!! А останалите се чувстват нежелани - това се усеща от демонстративното отношение на лапачите! Без строителство там беше по-хубаво за хиляди, а място за сравнение няма! Както винаги в последните 30 години се заграбва национално богатство за да го изцедят и ползват единици, които налагат своя вкус на мнозинството и са агресивни ако то не го възприема! И всяко строителство в изключителната 100-метрова зона от бреговата ивица е противоконституционно ... Но те нарушенията станаха толкова много и се вършат само от толкова свои хора, че станаха норма, прецедент ..... И накрая да попитам блюдолизците възхваляващи проекта - на какви цени се почива там, дами и господа?! На какви цени е изхранването?! На какви цени е чадър с 2 шезлонга? Колко струва една бира? Защо не се допускат хора на празния пясък до, пред, зад и между чадърите? Защо свободната от чадъри зона е едно ъгълче до реката до камънака в морето? И големия въпрос - защо прекръстихте плажа на "ВАЯ"? - ще отговоря: На Иракли не бе разрешено да се строи поради протестите. И целокупния народ бе успокоен, че на Иракли не се строи ... и няма да се строи ..... Защото вече се строи на ВАЯ, което всъщност е Иракли, но тънкия финт на тайното преименуване успя.... който не е ходил там така и не разбра за измамата! Всичко е толкова гнусно, колкото и по другите места на крайбрежието ни .... Защо после ние ходим в Гърция?! ... Ами ето за това! И няма да пълним джобовете на алчните убийци на природата ни! И по света ще пръскаме информация за гнусотията тук, та да се знае! Бесен съм в безсилието си да променя каквото и да било сега! ...
18.
Що ли?
17.04.2020 22:06:11
0
8
Защо в Испания забраниха на 100м. от крайбрежната ивица да се строи и събориха хотели? А тук буквално до пясъка(луксозните бунгала), че и върху него(бара). Тази дива и красива природа безвъзвратно ще бъде разрушена. Проекта и да е красив там ли му е мястото? Дори при комунизма и всичката му сила не бе осквернено Черноморието по този начин в името на печалбата и толкова необходимата му валута. Шокиран бях че табела ми посочи къде е плаж Иракли, вместо това което знаех от години! Да вземете всичките ни уж защитени обекти да маркирате, че се намират ... в Сахара и тук на спокойствие да се развихри един непрекъснат процес на бетонолеене.
17.
Тотс
04.02.2013 13:35:00
0
3
Ще копирам едно свое мнение във Фейсбук предизвикано от сравнението на този проект с подобни в Тайланд: Има проблем когато: "дължината на крайбрежието е 354 км (200 километра по дъгата на земния сфероид), от които 200 км (120 мили) представляват плажна ивица, покрита с пясък.", вместо: "Бреговата линия с Индийския океан (Андаманско море) и с Тайландския (Сиамски) залив на Южнокитайско море е с обща дължина 2613 км."- без островите и съществуват такива места: " Изглед от Koh Lipe към най-близкия остров – Adang, на който има само няколко бунгала и палатки." - http://backpackin.wordpress.com/category/%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%8F/%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4/
16.
умислен
18.01.2013 22:59:34
3
2
Аditum nocendi perfido praestet fides
15.
Тъжен
18.01.2013 22:29:10
2
4
Ще споделя един трактат от човек, чиито съвети са следвани хилядолетия: "Ако познаваш врага и познаваш себе си, не трябва да се страхуваш дори от хиляди битки. Ако познаваш себе си и не познаваш врага, за всяка победа ще получиш страхотно поражение. Но ако не познаваш себе си и не познаваш врага, то тогава ти си глупак и ще търпиш поражение във всяка една битка." Помислете кой е вашият враг и Кой ви настройва в грешна посока? Нека общият нарицателен знаменател през годините да свърши тук. Когато хората преценят , кое е правилно и кое не ! Спасете Иракли от глупостта и популизма. Ако някой е объркал нещо ще си понесе последствията, но това райско кътче ще почувства ренесанса си , когато вие помогнете с мъдрост а не с овчарски манталитет. Докажете че сте българи , а не банда лесно манипулируеми козлета. Обичайте се !
14.
Тъжен
18.01.2013 22:07:21
4
8
Здравейте приятели,
няма значение кой съм , знам само че за тези които ходят на Иракли се познаваме. На всички , които ни пука за Иракли се познаваме. Всичката тази помия която изляха върху Емона 2000 и Добрин е много тъжен момент. Хората са объркани и подведени, никой почти не застана да го защити. Какво беше преди , какво е сега ? Тези които ходят там знаят голямото сърце на Добри. Всички си мислят, че край с Джулай Морнинг , край с купона - грешка. Преди да критикувате изчакайте да видите дали това наистина не е истинската визия на Иракли, красива, изискана и дива в едно. Стига хейтвате, хотел там ще има през крив макарон. Нека Иракли получи визията , която заслужава. Не се страхувайте Иракли е на всички, но нека освен любов и свобода да получи красота. От няколко метра плаж за хора , които с парите си да поддържат цялото място ли се изплашихте. За 2006 бяхте прави, СЕГА НЕ СТЕ ! НЕ Е КЪСНО ДА НАПРАВИМ ИРАКЛИ КРАСИВО ... ОСЪЗНАЙТЕ СЕ , ТЕЗИ ИНВЕСТИРАНИ ПАРИ , НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИЗБИЯТ , ТО Е ЯСНО. НО НЕКА ОСТАНЕ НЕЩО КРАСИВО , А НЕ РУИНИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКА ГЛУПОСТ. ПОТЪРПЕТЕ ЗА ДА ЛИКУВАТ ОЧИТЕ ВИ ОТ ВИДЯНОТО СЛЕД ТОВА .... ОБИЧАЙТЕ СЕ !
13.
Zelen
16.01.2013 10:16:24
3
5
Tozi stroez ne e li na mqstoto kudeto predi imashe edni gnusni bungalca? Ako e sushtoto mqsto i shte pravqt naistina tezi zemlqnki a ne nqkoi 6 etazen mastodont mai tazi "anti" ofamziva e dosta skalapena i populistka! Vse pak trqbva da se vidi kakvo tocno smqtat da stroqt tam, za da ne iznikne nqkoi blok!
12.
Zelen
16.01.2013 10:16:14
3
4
Tozi stroez ne e li na mqstoto kudeto predi imashe edni gnusni bungalca? Ako e sushtoto mqsto i shte pravqt naistina tezi zemlqnki a ne nqkoi 6 etazen mastodont mai tazi "anti" ofamziva e dosta skalapena i populistka! Vse pak trqbva da se vidi kakvo tocno smqtat da stroqt tam, za da ne iznikne nqkoi blok!
11.
Интереси
16.01.2013 08:23:30
3
6
Ясно е, че този протест бе в нечии интерес, а зелените, като типични шарани се хванаха на въдицата.
Дано има повече такива проекти и да се спре с тези популиски лозунги и протести.
10.
Шекспир
15.01.2013 23:20:03
6
10
Невероятен проект! Не съм си и мислил, че може да има нещо подобно в БГ. Този проект е единственото смислено нещо в региона. Интересно е защо до сега протестиращите мълчаха? Какво ги накара да пропищят точно сега?
Зелени терористи!
9.
A
15.01.2013 22:33:09
4
7
Не разбирам защо някой може да реши,че има право да протестира за каквото си реши.В цяла БГ няма по изряден и законен проект.До сега на Иракли не е било по чисто,а плажа не е бил по подаржан.Вие от еко защитниците кво направихте за това място-нищо. АКъде бяхте като се застрои Банско,каде ще сте като има ново изсичане на горите за лифта???
8.
Aham
15.01.2013 21:52:07
1
8
Я каква била работата, а вчера не спряха да ни заливат с глуопости и да вадят от 9 кладенеца вода, за да изкарат всичко колко е зле!!!
Явно е проектирано с мисъл, каквато липсваше по останалите 90% от Черноморието.
Дано се научим и правим разлика кога едно нещо става и кога не, а не всичко под общ знаменател.
7.
Аз
15.01.2013 21:08:46
2
11
Кефи ме! Ако знаех, че проекта изглежда така, нямаше да отида на протеста !!!
6.
За Иракли
15.01.2013 01:07:03
6
9
Вие сте ПРОДАЖНИЦИ, Бесове, за жълти стотинки.Тфу...
5.
Жалка картинка
15.01.2013 00:29:52
4
5
Съвместно "изрядните" според Бесове Бойчои Добрин да застрояват Иракли. Господ ще ги накаже! А Бесовете да им РЪКОПЛЕСКАТ, горките, ненахранили се...
4.
РИОСВ
14.01.2013 21:51:24
5
11
Шефът на екоинспекцията в Бургас, който разреши спорните строежи в Иракли и Несебър, предизвикали бурни дискусии и намеса на правителството, е заснет да слеза от джип на фирмата “СЛЕ груп”, която твърди, че не познава, съобщи сайтът www.bivol.bg. На видео в Youtube се вижда как черен джип Ауди Q7 докарва шефа на РИОСВ – Бургас пред дома му в кв. “Славейков” в Бургас, където са паркирани служебният му Форд и Ауди S8, което той ползва.

http://www.youtube.com/watch?v=zwOA9Wfmric&feature=player_embedded

Подписът на Бойчо Георгиев е сложен и под ОВОС за строежа на самия плаж в Иракли, който възмути гражданското общество и природозащитниците, които излязоха да протестират в понеделник.

Пускам го да се усетите бесове.бг колко сте жалки.Продавате се за пари, не сте никакви журналисти.Вие сте срам за Бургас!!!
3.
Кумеца
14.01.2013 20:01:42
7
7
"Това научи екипът на Бесове.бг от инж. д-р Добрин Иванов"
"Вчера наш екип се убеди, че новият строеж в Иракли притежава всички необходими документи и разрешителни"

Въпроса е какъв финансов бонус получихте от инженер Иванов, и заслужават ли си парите да напишете тази излагаща ви "разследваща" статия.Явно при разглеждане на документите очите ви са били все в парите в ръчичката на инж. Иванов защото министър Лиляна Павлова спря строежа именно заради нарушение в документите.
2.
ИНСПЕКТОР
14.01.2013 17:15:20
4
6
НОВИТЕ ДИСКРЕТНИ РЕЗИДЕНЦИИ--САМО ЗА ГОЛЕМЦИ--ЗНАЕТЕ ЛИ НА КОИ СА --ХА ПОЗНАИТЕ
1.
nezavisim
14.01.2013 16:56:07
4
6
zapochne li se vednaz niama da ima spirane kolkoto i da pomagate sega s PR kampania tova e nachaloto na kraia .. dokazatelstvo za tova ima mnogo po sveta s takiva eko selishta istinata e 4e nashata malka kraibrezna iviza ne moze veche da ponese tolkova sgradi a i niama smisal. Alchnosta e bezgranichna
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори