×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радосвет Радев на разпит заради тройното убийство при палежа в Созопол


Радосвет Радев на разпит заради тройното убийство при палежа в Созопол
Първият опит да запалят къщата е бил направен от това място – с бутане на възпламенен контейнер с боклук към дървената врата
16 Ноември 2012, Петък, 11:35 ч.
Автор: Бесове.бг Снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Телата на изгорелите ще останат сред руините, тъй като е рисковано да се влезе

Председателят на борда на директорите на „Дарик имоти“АД Радосвет Радев и изпълнителният директор на фирмата Денислав Йонов ще бъдат разпитани днес заради умишления палеж на къщата на ул.“Тюлен“2 в Стария Созопол. Вътре изгоряха като факли 51-годишната Диана и родителите й – двама болни и неподвижни старци.

Собственик на луксозния имот, който представлява паметник на културата и има пълна забрана за преустройството му, е именно „Дарик имоти“АД. Двуетажната къща, с разгъната площ над 1 500 кв.м навремето е била наполовина собственост на Община Созопол и на някой си дядо Георги. Още докато бил жив този човек продал своята идеална част на „Дарик имоти“АД, а по-късно бизнесмените изкупили и дела на Общината.

„Това е третият опит за палежа на старата постройка, която отвътре не ставаше за живеене, защото всичко бе дървено – плочите, стълбите, стените. При това положение, след палежа й, вече пада забарана от Института по паметниците на културата, и трябва да се възстанови почти същата, но вече стабилна. С повече връзки може и да се надстрои с мансарден етаж, както са останалите нови къщи с мащабите на хотели наоколо. Традицията сами да си ги палим умишлено не е от вчера“, каза местен жител, пожелал анонимност.

Първият път тази къща на ул.“Тюлен“ 2 е трябвало да пламне от контейнер за боклук. Предварително казанът на колелца бил запален с нафта и бутнат в посока към дървената врата. Точно в този момент обаче съсед отсреща се прибирал и видял горящия контейнер. Той предотвратил разрастването на огъня. Вторият опит е чрез заливане на същата врата с нафта, но живеещото горе семейство от Добрич успяло навреме да усети миризмата, тъй като прозорците били отворени. Третият опит е бил фатален.

Шефът на отдел „Убийства“ към ОД на МВР Иван Недков е прекратил отпуска си и вече е в Созопол, за да започне разпитите. Както вече ви съобщихме, шефовете на „Дарик имоти“ пътуват към мястото на престъплението.

Наскоро умишлено бе запалено заведението „Вятърна мелница“, което също бе паметник на културата. Напоследък запалени горяха имот на ул.“Аполония“, който се води собственост на кмета на града Панайот Рейзи, както и механата малко по-надолу от него. За собственик на механата злите езици спрягат отново своя кмет. Той не бе забелязан днес край изгорялата къща.

Трите трупа са все още вътре, тъй като е рисковано да се влезе. Останали са греди между първия и втория етаж, ако превърнатите във въглени тела са паднали долу, екипът, който ще влиза, трябва да е със специално оборудване, тъй като всеки момент скелетът на къщата може да се срути.

Със сигурност подпалвачът от снощи е наемник от друго място.




7
Коментара по темата
7.
istina
17.11.2012 19:41:47
1
5
neka ne zabravim che Veska karamanova (bivshata kmetiza) podari tozi imot na Darik radio za blagodarnost za kampaniqta si ! tq podari i zagrabi mn drugi imoti kato naprimer na ribarska kudeto izniknaha nqkolko chisto novi kushtichki !!! ...
6.
AZ
17.11.2012 12:45:06
0
4
РАДОСВЕТ РАДЕВ Е СПОРЕД МЕН ПОРЪЧИТЕЛ НА ВСИЧКИ ПАЛЕЖИ В СОЗОПОЛ.ТОВА Е И НЕГОВОТО ОПРАВДАНИЕ.В СОЗОПОЛ СЕ ПАЛЯТ КЪЩИ ЗА ДА ЗАЩИТЯТ НЕГОВАТА ТЕОРИЯ.СЕГА ЩЕ ДАДЕ НА ПОТЪРПЕВШИЯ ОПРЕДЕЛЕНА СУМА ,ЗА ПОГРЕБЕНИЯ И ПЪРВИ НУЖДИ ,НО ДАНО ЦЯЛ ЖИВОТ ДА НЕ ЗАБРАВЯ ,ЧЕ В ТАЗИ КЪЩА СА ЗАГИНАЛИ НЕЛЕПО ХОРА.ТАКА ЧЕ ,НЕ Е ЗЛЕ ПОЛИЦИЯТА ДА НЕ ЗАБРАВИ ДА ПОГЛЕДНЕ И В ТАЗИ ПОСОКА.
МЕЖДУ ДРУГОТО ГОРЕ ЦИТИРАНИЯ ГОСПОДИН РАДЕВ ДА НЕ ЗАБРАВЯ НИКОГА ЧЕ ДУХОВЕТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ В КЪЩАТА ОСТАВАТ ТАМ ЗАВИНАГИ.
НЕ АНГАЖИРАМ НИКОГО С МОЯТА ТЕОРИЯ ,НО КАТО БЛИЗЪК НАБЛЮДАТЕЛ ,ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ ВЕЧЕ ИМАШЕ ДВА НЕУСПЕШНИ ОПИТА ЗА ПАЛЕЖА НА ТАЗИ КЪЩА ,ТАЗИ ТЕОРИЯ МИ СЕ СТРУВА МНОГО ПРАВДОПОДОБНА.
ЕТО ОЩЕ ЕДИН ФАКТ КОЙТО НЕ Е ЗА ПОДМИНАВАНЕ-НИКОЙ ОСВЕН НАЕМАТЕЛИТЕ НЕ Е ЗНАЕЛ ,ЧЕ В КЪЩАТА ИМА НЕПОДВИЖНИ СТАРЦИ И ПОРЪЧИТЕЛИТЕ СА СЕ НАДЯВАЛИ ,ЧЕ МЛАДИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ СПАСЯТ.НО УВИИИИИИИИИИИ...........
5.
Архангел
17.11.2012 11:59:34
3
6
Трябва да изметем тоз миндил Рейзи и престъпната му група, състояща се от :Стойчо Манджата, Гено Пухов, Христо Бардуков,Стою Недин,Красимира Германова, Петя Чапевова,Катя Стоянова,Вяра Милчева/Паскалева/,Димитър Жеков/Мъдурко/,Лакейчето му Ангелчо. Това е основното ядро на първо ниво.Под тях има ещо няколко гниди за мръсната работа...
4.
Ачо мизера
16.11.2012 23:23:08
2
4
Ам вържете го тоз хубавец, Понко и му запалете огън така първоначално от дистанция, и постепенно нали като мувземе да се зачервява моминската кълка, оо то ще бъдат сваляния на звезди, всякакви обещания и т.н. I am Superman - Sozopol Superman, тц тц. Този прост човек е само една торба с лайна нищо повече.
3.
////////////
16.11.2012 19:52:13
1
3
дееба помиярите нещастни ,не се наядоха на имоти ,боклуци
2.
созополия
16.11.2012 12:19:51
1
13
Историята с кмета Рейзи е абсолютно вярна. По същия начин изгоря и бившата поликлиника, която е обща с общината и наследници. Направиха засега неуспешен опит да изгорят и малкото училище до морето, където също има смесена собственост с общината. Изгоря и данъчната служба, която беше дадена на общината. Това са фактите от Созопол. И сляп да си, ще прогледнеш.
1.
Екс-Общинар
16.11.2012 12:00:07
1
8
Работата е ясна....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори