×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

700 тона желязо са отмъкнати от бившите казарми


700 тона желязо са отмъкнати от бившите казарми
Разфасовани са и офицерските блокчета, които се намират в близост до поделението
29 Септември 2012, Събота, 14:49 ч.
Автор: Бесове.бг
Източник: СредецНюз

Циганите са разрушили постройки, които днес струват поне 10 милиона лева

700 тона арматурно желязо са успели да задигнат роми от бившите казарми в град Средец, съобщиха от полицията. Желязото е измъквано в продължение на няколко месеца от спалните на войниците и учебните помещения, които се намират на територията на бившата казарма.

Разфасовани са и офицерските блокчета, които се намират в близост до поделението. Според бивши военни циганите са плячкосали около 700 тона арматурно желязо и са разрушили постройки, които по днешните стандарти струват поне 10 милиона лева. Най-странното от всичко е, че самите казарми имат охрана и са били опасани с метална ограда. Само за една година обаче не е останало нищо и в момента на мястото стои само един малък пункт за охраната на бившето КПП. Ромите на групи са влизали и са ограбвали каквото сварят, като вероятно всичко е заминало по пунктовете за вторични суровини. Не е ясно защо охраната не е реагирала на наглите обирджии.

Преди месец от община Средец поискаха земята да бъде прехвърлена на местната власт с идея за създаване на финансов парк с офис сгради. Никой обаче до този момент не е потърсил отговорност за варварското разграбване на казармите, където до 2000 година са се обучавали близо 3000 донаборници и на служба е имало над 100 действащи офицери.


В категории: Средец


6
Коментара по темата
6.
Христо
07.01.2013 12:27:04
1
2
Знаете ли, кой е Валентин Адамов от гр.Средец? Той е от така наречените недосегаеми хора в България. Същият е собственик на пункт за изкупуване на черни и цветни метали в град Средец. Доколкото знаем от запознати хора от тези среди, пункта му работи БЕЗ никакви строителни и данъчни изисквания, приети от законодателите. Пунктът НЕ отговаря на изискванията на НАП, тъй като не е снабден с камери за видеонаблюдение и връзка с НАП. Същият, Валентин Адамов, шофира най-демонстративно из улиците на града ни чисто новия си автомобил, закупен с пари с неизяснен произход, а същевременно му е отнотнето свидетелството за управление на МПС. Неправомерно и НЕЛЕГАЛНО също така управлява и товарни камиони, с които извозва суровини от пункта си до гр.Бургас. Служителите му НЕ са здравно и социално осигурени, а също така - нямат трудови договори. По този начин той не само нарушава законите на Република България, но и чисто моралните си задължения, към хора, върху, които издевателства. Едно от многото му безчинства включва, заявяването на много по-малки количества суровини, които закупува в пункта си, и по този начин лъже и мами НАП, като укрива доходите си. На тези му престъпления стават свидетели стотици хора, но всеки мълчи от страх. Едно от поредните престъпления, които е извършил е това, че той лично е закупил медни жици, ОТКРАДНАТи от съоражения на Български пощи. Докога България ще се командва от разбойници като него? Докога да живеем в страх и поттисничество от такива личности?
Ние, гражданите на град Средец, нямаме покровител. Искрено се надявам тези безчинства и шуробаджанищи с хора приближени на управляващите града ни, да спрат. Дано ни помогнат да премахнем тиранията и подкупничеството, защото тези хора не желаят доброто на нашия град, те искат единствено пари и власт. Ние сме обикновени хора и се надяваме хора като Валентин Адамов да бъдат проверявани от органите на реда и да им бъдат налагани заслужените наказания.
5.
червен олигарх
03.10.2012 16:57:35
0
3
Не разбрах, тази земя прехвърлена ли е на местната власт? Кога ще започне създаването на този финансов парк с офис сгради? Щото, ако се разберем с кмета да нагласим правилно обществената поръчка, аз съм готов да инвестирам големи пари в това перспективно начинание??!!
4.
?!
01.10.2012 12:41:05
2
3
По селата циганите са в комбина с полицаите. Като тръгват да крадат известяват местен полицай, а той предупреждава дежурните си колеги от районното управление, които са патрул и след това циганите делят с полицаите! Също, ако някой от махалата тръгне да краде отделно от групата, те го предават на полицията и така всичко е обвързано. Чиста мафия.
3.
???
30.09.2012 07:52:02
0
6
Защо не се пише кой допусна ограбването на бившите казарми?На циганите им беше дадено мълчаливо съгласие и те го използваха.Ако бяха българи до сега да бяха натикани,където им е мястото.
2.
Дянков
29.09.2012 22:06:11
0
4
Ха сега да им вдигнем заплатите на военните. Да си ги вземат от тези 1о млн.лв.
1.
Много странно
29.09.2012 15:06:31
0
8
Не е ясно защо охраната не е реагирала на набези от организирани групи крадци - мангали? Питайте прокурора, ако и на него не му е ясно, да во кажа аз?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Движението в посока към жилищния квартал е затруднено Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас" Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Млади надежди от „Акро Джъмп“ завоюваха златните медали, със сребро пък се окичиха представители на „Черноморец“ и „Орел“ -Айтос Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство
Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г.
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори