×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Игнатов, искам да знаеш бай Киро с теслата днес какво работи


Бойко Борисов: Игнатов, искам да знаеш бай Киро с теслата днес какво работи
Бойко Борисов иска всеки от министрите му да има своята биография на открити обекти
24 Август 2012, Петък, 10:34 ч.
Автор: Бесове.Бг

Правителството раздава по 1 млн. лева за спортни зали в 10 софийски училища

"Много ми е радостно, където съм карал по пръст и съм го откривал след това. И сега, например, в петък отиваме и си пускаме до Петолъчката магистралата и се радвам." Това каза премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда.

Ето и част от разговора между министрите на заседанието:
 
Сергей Игнатов: ... Всъщност, колеги, основната цел на проекта е в тези големи общини в най-големите училища, в които има около 1000 ученици, плюс минус 100-200 да се изгради, не просто да се боядиса и замаже физкултурният салон, а да се изгради модерна многофункционална спортна зала, за да може да се ползва както от децата и учениците от това училище, така и от другите.

Бойко Борисов: Тук как колегата Станишев щеше сам да се надене с един вот на недоверие по тема Олимпиада, как се усети в последния момент, че го тикат неговите хора да падне в най-приятен капан, защото щях да му покажа снимките как изглеждаше "Спорт палас" по време на неговото управление и как изглежда сега.

Как изглеждаше Белмекен, как изглежда сега. Как изглеждаше залата на Йовчев за гимнастика, акробатика и скокове и всички дисциплини, които се тренират там, как изглежда сега. Щях да му покажа Спортната зала в София, която беше в неговите мечти, както на него, така и на Весела Лечева. Щяхме да му покажем така един прекрасен лекоатлетическите писти, които направихме, залите по стрелба с лък включително.

С радост бих го развел в спортната зала в Пловдив, където 30 хиляди студенти спортуват. Може би по стадионите, които направихме дори и в градове, където са червени кметовете. Щеше да е приятно учуден, че сме провели световните купи по ски за мъже и жени.

Неговият съпартиец Румен Петков щеше да му каже, че три години подред изпълнява пълната програма на федерацията по мотокрос, и че за първи път имаше по фрийстайл първенство в България.

Щях с удоволствие да му покажа строежа при пловдивската многофункционална голяма зала и в Русе, а може би да види и какво сме направили за волейболистите. Парите, които се даваха за тези турнири и благодарение на тези турнири те отидоха да ни радват в Лондон, просто иначе нямаше да отидат.

Мога дълго и тягостно да му напомням за всичко несвършено, че станах кмет и заварих София без зала, Пловдив без зала, в най-големите градове и нищо не се е направило в предишните три години. Така че, много ми се искаше да има вот. Само за гмуркането нищо не сме направили, защото там просто си има естествени природни красоти (гмуркането е хоби на Сергей Станишев - бел.ред.).

Тази точка, колеги, която правим в момента е във връзка с ученическия и масов спорт. Разбира се, направиха се хиляди игрища по кварталите и в градовете и продължаваме да правим.

Пропуснах, щях да го заведа и в Дупница да види какво сме направили на "Марек". Сигурно още много мога да си спомня - и в Стара Загора, и във Велико Търново, сега и в Гоце Делчев, и в Благоевград, преди няколко дни и в Плевен. Но искаме да направим така, че училищата, където спортът, първо, е за здраве, второ, дисциплина, трето, нищо не е направено през годините.

В Русе и във Варна през миналата седмица открихме две многофункционални зали, 20-30 вида спорт в тях могат да се играят, които са към самите училища. Например, така както е във Варна английската гимназия - с прекрасен салон и условия да се тренира, да се провеждат учебни занятия и след училище, който иска вечер да тренира баскетбол, футбол, хандбал.

С министър Игнатов и Дянков седнахме и решихме, че имаме десет милиона, които да сложим в такива многофункционални спортни зали в най-големите училища в девет града като начало, по типов проект, за да излязат и по-евтино и да видим как ще се отрази.

Между другото, и в Съединение 1 милион лева дадохме за училището до 15-ти септември.

Сергей Игнатов: Господин министър-председател, няма да стане до 15 септември, защото Министерството на финансите и издало разпореждане за превеждане на парите сега в понеделник, онзи ден, а току що ми звъня кметът на Съединение, за да ни благодари, получили са парите.

През месец октомври някъде ще стане, но така или иначе това училище е започнато през 1983 година, а в училището учат 491 деца учат, то е без тоалетни. Това, което каза и премиерът – къде са били тези излишъци – не знам, и ние го довършваме сега. Довършваме едно модерно и много прекрасно училище и наистина най-хубавите неща станаха в най-кризисните години.

Бойко Борисов: Добре и пак не можах да разбера, учебната година се открива на 17 септември, защо няма да е готово на 15-ти?

Сергей Игнатов: Защото процедурата е следната: Министерството на финансите първо редуцира бюджета на Министерството на образованието, младежта и науката с 1 милиона лева, и чак сега в понеделник са издали разпореждане, а днес общината или снощи вечерта ги е получила.

Бойко Борисов: От 1983 година досега нищо ли не са направили?

Сергей Игнатов: Общо взето са усвоявали средства, както се казваше...

Бойко Борисов: Добре, кога ще е готово това училище?

Сергей Игнатов: Мисля, че през месец октомври ще е готово. Днес (сряда - бел.ред.) след обяд ще замина за Съединение, за да разговарям.

Бойко Борисов: Отиваш в Съединение и както Лили Павлова - всяка седмица следиш строителството в училището.

Сергей Игнатов: Ще контролираме този процес.

Бойко Борисов: Искам да знаеш бай Киро с теслата днес какво работи. Децата започват на 17 септември.

Сергей Игнатов: Ще ги притиснем за по-бързо, но просто парите закъсняха.

Бойко Борисов: Те са закъснели от 1983 година.

...

Светла Боянова (зам.-министър на земеделието и храните): Господин премиер, само ако ми позволите да добавя. Тепърва резултатите за спорта в селските райони ще бъдат налице, защото ние осигурихме пари специално за спортни центрове и клубове в селските общини, по които в момента тече приемът по общинската мярка.

Бойко Борисов: За колко пари?

Светла Боянова: Около 30 милиона мисля, че бяха, но не съм много сигурна.

Бойко Борисов: Има ли ги така приоритизирани в училището, както тук в Ловеч, в Шумен?

Светла Боянова: Зависи от преценката на общините, няма никакви такива допълнителни условия. Общините, които подадат за спортни центрове, се финансират.

Бойко Борисов: Подали ли са?

Светла Боянова: Да, току що говорихме за две забавени.

Бойко Борисов: Къде?

Росен Добрев (кмет на община Оряхово): В Селановци и Оряхово са подадени две спортни зали.

Бойко Борисов: Искам, ако може за всичко това да се извадят тези работи и да могат да се показват на хората, понеже ние сме сами срещу всички и излиза някой и вика: "Виж какво става в държавата". И хората си викат "Какво става?" и мислят, че лошо става.

Дайте да сложим всички тези неща и от другата страна на Станишев и ко. Колко са усвоили те и са дали на хората и какво сме дали съответно ние. Ето го, нищо по-хубаво за българина няма от това око да види и ръка да пипне, да го погледне.

Ето го Сатиричният театър как изглежда и ето как е изглеждал при Стефан Данаилов. Дайте да видим. Ето ви спортната зала в София - как изглежда при нас, дайте да видим при вас. Дайте да видим бул. "Брюксел" как е изглеждал при вас, как изглежда сега при нас. Дайте да видим Околовръстното как е при вас, дайте да видим сега как изглежда при нас и сравняваме, сравняваме, сравняваме и толкоз.

Делян Добрев: По енергийната ефективност са направили десетина сгради, а сега правим 243.

Бойко Борисов: Извадете тези техните десет сгради и кажи: "Ето това много хубаво е направено, десет сгради - браво!", а ето нашите 240 сгради – 24 пъти повече – браво!

Просто слизайте им на нивото и показвайте.

Вежди Рашидов: Управлявам 24 училища по изкуствата. Смея да кажа в подкрепа на това, което казвате, че чрез Оперативна програма "Регионално развитие" с госпожа Павлова вече сме ремонтирали из основи пет училища и шестото скоро ще открием в Бургас – музикалното училище.

Над 8 театъра са ремонтирани основно, господин премиер, два нови музея и третият скоро стартира и археология, така че не би могло да се говори така свободно какво сме направили. По време на криза сме направили това, което те не са направили по време, когато не е имало криза. Съжалявам, но този труд все пак трябва да бъде отчетен.

Бойко Борисов: Да, но например, се изреждат в едно предаване пет политици от пет политически партии, провалени през тези двадесет години, повтарям – провалени, и всеки като каже "Виж какво става", от нас има един и хората викат "А, ама дали вярно е така".

Затова изваждате и сравнявате, сравнявате, сравнявате. Хората да могат да си избират. И на място – всеки, правещ нещо, отива и го контролира, осигуряваш му финансиране, проектиране и отиваш и го откриваш. Да си имаш своята биография, се казва.

Например, много ми е радостно, където съм карал по пръст и съм го откривал след това. И сега, например, в петък отиваме и си пускаме до Петолъчката магистралата и се радвам. Просто не могат да ни я вземат, наша си е, направили сме си я и сме я предоставили на хората и те ще си карат дълги години и ще викат: "Добре, че я направиха". И затова е тази мъка. Сега като стане и метрото, като махнем ламарините след три-четири дни, да излязат площадите с цветята… Какво да кажа?! Да ги върна по времето на синьо-червената мъгла, която беше в София. Аз знам какво ще кажат: "Ние имахме идеи, имахме мечти да има метро" – сиреч, ние сме напред, а вие сте само едни прости строители и изпълнители. Наглостта им е безкрайна!



1
Коментара по темата
1.
един
24.08.2012 11:08:15
0
7
ами кои ще плаща горивото от 3 лева при заплата от около 300 лева 300лв===100 литра гориво не виждам смисъла от магистрали
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори