Ако искате идеалния тиквеник, спазвайте това правило
Никога не смесвайте захарта с тиквата
Тиквеникът е сред традиционните ястия за Бъдни вечер. Всяка една домакиня не пропуска възможността да го приготви. Понякога сладкото изкушение се получава ненадминато вкусно, друг път обаче плънката не е това, което очакваме.
Както всяко едно ястие, така и тиквеникът си има своите тънкости и специфики, които е добре да спазвате, ако искате накрая да бъдете омагьосани от вкусове и аромати.
Днес сме решили да споделим с вас две неща, благодарение на които печивото ще се получи перфектно на вкус и аромат.
Ето какви са те:
• Никога не смесвайте тиквата със захарта;
Знаете ли защо тиквата не бива да се смесва със захарта? Ако отговорът на този въпрос ви убягва поради някаква причина, ние ще го разкрием. Не бива да смесвате тези два продукта, защото тиквата има способността да отделя много вода. Това ще направи крайния резултат доста неприятен. Самите кори ще попият от течността и няма да са фини и нежни, както се харесват.
Това е много важно са аромата, който след това ще се носи в цялото помещение. Ако преди направата на тиквеника, обработите самия зеленчук, той не само ще загуби част от полезните си свойства, но и ще е по-малко ароматен. Слагайте тиквата сурова. След това ще е нужно да печете сладкиша по-продължително и на по-ниски градуси. Резултатът обаче накрая няма да има равен на себе си. Следвайте тези съвети и ще останете очаровани от лакомството в тавата – хрупкав и ароматен тиквеник, който ще ви плени с вкуса си!
Какво се случва със сметки, кредити, депозити, лизингови вноски и инвестиции с въвеждане на еврото
На какво е симптом събирането на границите на кръвното
Установиха до какво води прекомерната консумация на кафе при жените
Трик: Тайната рецепта за идеално печено пиле
Броени дни до Коледа: Ето как празниците могат да продължат 12 дни
През зимата вечеряйте в този час, категорични са учени
Удар на полицията: Нелегален тютюн за наргиле за над 100 хил. лв. открит в София, двама братя са задържани
Нови светски двойки изгряха на родния небосклон
Подправката, която хитрите домакини слагат в казанчето в тоалетната
Ако искате идеалния тиквеник, спазвайте това правило
Най-добрите кухни в света: Италия първа, Гърция втора – къде е България?
"Влачене и кръв по улицата": Съседска свада завърши с убийство в Разградско
