Ако имам бишкоти вкъщи, задължително правя този десерт
Без печене, без сложни продукти и готов за минути
Това е един от най-лесните десерти с бишкоти, който винаги се получава. Без печене, без сложни продукти и готов за минути. Шоколадовият крем е плътен и нежен, а бишкотите се напояват перфектно. Подходящ е както за делник, така и за гости. Едно парче никога не стига. Уверете се сами!
Необходими продукти:
200 г бишкоти
около 200 мл прясно мляко (за потапяне)
За шоколадовия крем:
1 л прясно мляко
2 пакетчета шоколадов пудинг
6–7 с.л. захар
100 г черен или млечен шоколад
125 г масло
За поръсване:
настърган шоколад
шоколадови пръчици или какао
Начин на приготвяне:
В тенджера сипете прясното мляко, пудинга и захарта.
Гответе на умерен огън, като бъркате непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
Свалете от котлона и добавете натрошения шоколад и маслото.
Бъркайте, докато се получи гладък и лъскав шоколадов крем.
Потопете бишкотите за кратко в мляко и подредете първи ред във форма.
Покрийте с част от крема.
Повторете редуването, докато свършат продуктите.
Завършете с крем и поръсете с настърган шоколад.
Оставете десерта в хладилник за поне 3–4 часа, най-добре за една нощ.
Малък бабин съвет
Ако искаш по-наситен вкус, използвай черен шоколад – десертът става още по-ароматен.
Как 15 артисти изпращат лева и посрещат еврото с изкуство
Легендата Стоян Саладинов разказа как са арестували Сретен Йосич
По празниците: Без камиони по магистралите
Намериха над 160 кг хероин в тир с храни, пътуващ за България
Пожарната предупреждава: Не оставяйте зарядни в контакта
Подкаст Флагман.бг: Бляскави сватби, милион рокли и малко пикантни истории – 18 години BRILIANTIN отвътре
Камелия и съпругът ѝ гладуват за физическо и емоционално здраве
Впечатлете гостите по празниците с вкусна шоколадова торта Марс
Парламентът излиза във ваканция до 10 януари, мандат за нов кабинет - след Нова година
Българин почина в арест в САЩ, води се разследване
Ако имам бишкоти вкъщи, задължително правя този десерт
Изкуственият интелект замърсява колкото Ню Йорк за година
