×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение е регистрирано в района на Пловдив
  • Спортен самолет се разби край Загреб – има жертва
  • Светият синод избира Сливенски митрополит
  • Нова порция слънце в неделя
  • Днес е четвъртата неделя след Великден - на разслабения
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Плажна приказка за куче, кмет и концесионер


17 Юли 2012, Вторник, 10:11 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Докато песовете на простаците правят голямо бонго между хавлиите ни, няма да сме европейци - даже да изчистим костилките от праскови и фасовете

Нямаше да ви разказвам това, на което лично бях свидетел, защото смятах, че е дребнотемие и ще е глупаво заяждане с местната власт в Бургас, която трябва да се ръчка за далеч по-сериозни неща. Но май ми дойде твърде много за един ден.

В сутрешния бюлетин на МВР днес чета, че баща и дъщеря от Шумен, дошли да се изкъпят на Бургаския плаж, но са били нападнати посред бял ден – в 17,30 часа, пред десетки очевидци, на излизане от Бургаския плаж. Нападателите са били трима мъже и момиче – със сигурност по мое мнение цигани, взели са им чантата, 350 лева, мобилните телефони и кредитните карти. За тези, които сме в кухнята на събитията, интересно е, че в бюлетина на ОД на МВР не се уточнява дали иде реч за Централния плаж - стопанисван от Общината, или за Северния - стопанисван от концесионера Атанас Атанасов. Ако се съди по това, че жертвите са се оплакали в Първо РПУ, излиза, че това се е случило на излизане от

Гордостта на бургаския кмет Димитър Николов – Централния плаж.

На същата дата – понеделник, 16 юни, само че рано сутринта нашият кмет Димитър Николов и общинският съветник от ГЕРБ Николай Иванов, който е шеф на спасителите на двата плажа, удариха такава хвалба пред Николай Бареков във сутрешния блок по ТВ 7 за сигурността и чистотата на плажа ни, че чак ми изскочиха очите от удивление и се запалиха ушите ми – даже аз не знаех, че сме имали и камери, които да следят наглите престъпници.

Но да си дойдем на думата и за чистотата. Няма да ви занимавам с фасовете и костилките от праскови, с които е заринат пясъка на Северния плаж, където често опъвам хавлията си. А с домашните четириноги, с които повечето бургаски лекета плажуват без да им пука за всички останали.

Иначе, като цяло, белият лабрадор нямаше никаква вина.

Песът лежа кротко около час в зоната с чадърите, където си бях платила за сянка и шезлонг 6 лв. Бе изринал ров метър на метър. Четириногото бе в компанията на пет-шест лигави тийнеджъри. След като го изкъпаха във водата, където и няколко майки къпеха децата си, видях как лабрадорът прикляка на мокрия пясък и пуска огромно бонго. Стопанката му зяпаше разсеяно и се правеше, че проблем няма. Мокрото куче се изтърси върху хавлиите на хората от първа линия и отново си легна в рова.

А-а, тва не е наш проблем, пълно е с кучета, ама ние отговаряме за хората и то за теа хора, дет са във водата, не на сушата“, бе отговорът на тримата спасители от поста пред р-т „Тропикана“, подчинени на Николай Иванов. Ето какво каза по въпроса и концесионерът на плажа Атанас Атанасов, който

само два дни преди това се похвали, че сме били на косъм от титлата „Син флаг“

за чисто море и пясък: „Търсете Общинската полиция, която се намира по алеите в морската градина, за кучетата отговаря кмета“.

Докато водех тези разговори по телефона, компанията на лабрадора слушаше и ме гледаше с подигравателни насмешки. Усещаше колко съм безпомощна и се чувстваше победител. Хората наоколо си мълчаха.

Та толкова за кучешката тема. Чакам отговор кой трябва да забрани на простаците да ходят с песовете си на плажа. От Вас, г-н Атанасов, който се намирате на държавна територия, както и от Вас, г-н Кмете, ако прехвърлянето на топката е вярно.

А пропо, докато герберовите избраници - Кметът и Николай Иванов даваха интервюта за европейския плаж по ТВ 7 наш репортер снима бездомно маркирано куче да се разкарва из Северния плаж – не е само едно обаче.

 Р.S. Час, след като публикувахме тази позиция, от Пресцентъра на Общината уточниха, че вчерашното нападение над бащата и момиченцето е било в района на Северния плаж, където има концесионер - близо до бункера, за същото място, за което ви разказвам - до р-т "Тропикана". Така по отношение на сигурността на летовниците Общината не носи отговорност за този район. Очакваме концесионерът Атанас Атанасов да внесе повече яснота къде са се превърнали шуменските гости в жертви - на общинска територия, каквато е алеята на първа линия или още на плажовата ивица. Да разберем чия е отговорността. Това не намалява силата, с която настояваме да узнаем кога и кой ще сложи край на кучетата, които се въргалят между хавлиите ни. Нямаме нищо против да им отредят място към Солниците, така както направиха кучешка градинка в Морската - само искаме отговор.


В категории: Бургас


24
Коментара по темата
24.
ДИДА
19.07.2012 09:55:04
1
2
КАСАБОВА МНОГО ПОВЪРХНОСНА И ГЛУПАВА СТАТИЯ НО ТИПИЧНО ЗА НЕКОМПЕТЕНТНА ЖУРНАЛИСТКА КАТО ВАС СТИГА С ТЕЗИ КУЧЕТА ИМА ПО ВАЖНИ ПРОБЛЕМИ ЗА РЕШАВАНЕ
23.
mustafa
18.07.2012 19:56:40
1
1
номер 17 ще те чакам с нетърпение на плажа,от 7 сутринта до 19.00 съм на плажа,вземи и майка си за рязания ми.и кокера ми пак ще е там.
22.
ЯжМиХуя
18.07.2012 18:45:32
2
0
Мри в лайна ма курво изсипана катеринска касабска, майка
ти дай ба в в разпрания анадолски анус.
21.
ЯжМиХуя
18.07.2012 18:45:25
2
0
Мри в лайна ма курво изсипана катеринска касабска, майка
ти дай ба в в рарпрания анадолски анус.
20.
Шушона
18.07.2012 16:41:13
1
1
За една нация се съди по отношението й към животните. Толкова злобни хора скоро не бях срещала. Какво изхождане по хавлии, за какви глупости въобще говорите? Погледнете напредналите страни на запад - тяхното отношение към кучетата е стотици пъти по-добро от отношението Ви към собствените Ви деца. Позволено е да се водят в университети, болници, заведения, магазини, хотели ... и къде ли още не. Само на нас ни пречат животинките. Колкото и да сте първосигнални - това е бъдещето. Рано или късно животните ще имат достъп навсякъде. На мен пък ми е писнало от нацупени лелки да се надвикват с вряскащи дечурлига цял ден на плажа. С какво Ви пречи едно куче, което спи? Погледнете себе си, пък тогава другите. Ама какво да чакаш от някого, който изпитва такава неприязън към животните ... ще се пръснете от злоба някой ден.
19.
Браво на ню комент
18.07.2012 15:55:10
0
0
най-сетне в този форум да се включи разумен коментатор,смятам и аз че Димитър Николов няма нужда чак толкова неговите чиновници,седесарите и герберите да се престарават да плюят,тъпо му се натягат, той е достатъчно умен за да си направи сам изводите.
18.
Ню комент
18.07.2012 03:07:53
0
1
Една лека критика за плажа отпуши адска злоба у хора, които решиха че това е атака срещу кмета. Ама кой имал деца, кой-нямал....Аз се съмнявам че Николов би поощрил подобно поведение и не би искал подобна защита. В крайна сметка- нека има и малко критика, не изпадайте в заблуда че някой е непрогрешим.
17.
До рязаната бургия Мустафа
17.07.2012 21:26:44
1
2
на твоя кокершпаньол лично ще му врътна гръцмуля ако се изсере на хавлията ми.пък ако ще не данъци ами и ангария да плащал,простак такъв.
16.
Ветеринар
17.07.2012 20:19:43
1
1
На бургаския плаж има бълхи!!! какъв син флаг, какви 5 лева
15.
mustafa
17.07.2012 19:31:13
5
1
кучето ми е кокершпаньол и е на 1 година.и го жодя всеки ден на плажа и ще продължавам да го водя където си искам,щом си плащам данъци в тази държава,включително и за кучето данък,микрочип за паспорт,така че който не иска да гледа кучета на плажа,пращай го с вятъра.
14.
Дъскорезов
17.07.2012 18:56:36
1
3
Аве, тия бездомните кучета, гледни в началото на прехода от мутрите и за пазачи на имоти на дребни червени бизнесмени, откога се появиха по улици и плажове? Да не би от времето на кмета Николов? А по времето на Йоан Велики само елени и антилопи ходеха по главната и балерини тихо пристъпяха в трева зелена, за да целуват глави кухи червени! За тези помияри ЕС дава, превежда мангизи и има мафия на местно и нац. ниво, коят има интерес да ги има. Това не го ли разбрахте? Левациииии! Оставяте Нац.Фронт за Съсипване на Бургас да ви баламосва...
13.
кака лили
17.07.2012 13:46:23
2
7
ХИЧ НЕ ВИ ЩА КУЧЕТАТА НА ПЛАЖА... не ви ща и цигарите, и звучното млящене и смукане на костилки от праскови, джвакането на диня и тем подобни истории... за кучетата има наредби, за цигарите има закон ... а за останалото възпитание и култура...
12.
XXX
17.07.2012 13:39:32
2
2
Бонго кифлата май цял ден ще виси в сайта да си пише коментари с различни никове а приятелите и ще щракат минуси.
Такива като нея обикновено не се смятат за достатъчни и си взимат куче, а след време ще и се пръкне и някое бонго.
11.
Станимир
17.07.2012 13:39:21
1
5
Пожелавам на всички защитници и любители на четириноги, които не са съгласни с позицията на журналистката Касабова, да отидат на чудния бургаски плаж, да опнат хавлийка и да усетят как под седалището им, недълбоко в пясъка, се размазва мазно кучешко говно.
10.
към № 6 и №8
17.07.2012 13:36:14
1
9
Ами дай по тая логика да си доведа детето на плажа да се изака до хавлията ти. Какво се правите на интересни. Говорим за градски плаж, а не за някое диво място. Ако случайно не знаете градовете са изкуствено създадени общности за хората, не за животните. Като си падате по животни и искате да се размотавате с тях наляво- надясно- идете в гората. Там е за вас и за животните ви.
9.
кмета
17.07.2012 13:31:36
0
2
Обещавам, за кучкарите с техните любими, чисти, "психически устойчиви" кучета да им осигуря територия на плажа, така обградена, че нито кучетата нито кучкарите да имат пряк достъп със себеподобните си, защото ако се заклещят при своята любов един към друг - жална им майка!!!
8.
към чичо ни Манчо
17.07.2012 13:08:18
5
5
као не искаш да търпиш кучетата ни си стой у дома! .. и явно не познаваш психиката на животните/за хората не говоря,защото явно си асоциален тип/ защото кучето не се изхожда там където лежи и се разхожда, защото това е негова територия и то пази чисто..и не ми обяснявай че тия с кучетат сме нахални..като не изнася да гледате кучета и да ви пушат-на село, на къра е чисто и просторно,
7.
Чичо Манчо
17.07.2012 12:33:06
6
7
Аз пък ще кажа - като обичате кучета, дръжте си ги у вас. Защо винаги трябва да се съобразявам с капризите на другите - бил пушач, имал право да пуши в ресторанта, а аз да му гълтам отровния дим. Обичал животни, хайде сега аз да се съобразявам и да търпя изпражнениягта и космите им. Определям това като много голямо нахалство.
6.
BONGO-TO
17.07.2012 12:24:54
6
7
Касабовице хората си гледат кучетата като деца и се грижатза тях по същия начин-освен, че ги хранят, ги и къпят и ваксинират..така че едно куче е в 10 пъти по-чисто от десетките мангали -деца и възрастни дето влизат във водата....ама ти откъде да знаеш как се гледа дете?!
5.
f25
17.07.2012 11:58:37
6
6
Mnogo qsno, 4e 6te ima ku4eta na plaja i deca i vsi4ko vse pak tova e ob6testveno mqsto ama naistina mnogo tupa statiq e towa. golemi gluposti ste napisali besove
4.
XXX
17.07.2012 11:13:59
7
7
Лигло, ти самата като едно бонго трудно ще разбереш за какво се говори.
Бонги като теб разбират само от глоби, дори и бой не би ги стреснал толкова.
3.
Gergana
17.07.2012 11:06:44
7
7
Както N 1 е споменала, като искате стерилна среда, спокойствие и липса на лигави тинейджъри и домашните им любимци си стойте у дома. А N 2 и не само той конкретно, които са пренаселили плажовете с вряскащите си и ревливи деца, каква плажна приказка ще напишеш за тях ?!?!? Думи нямам за безумността на тази статия, дори и ти самата си се колебала дали да я напишеш, но безплодността на съзнанието е надделяла, нямало е други идеи, идеи за красиви приказки и си решила да ни занимаеш с нещо толкова банално и елементарно написано четиво.
2.
нормален човек
17.07.2012 11:00:18
4
7
плажовете не са място за кучета... поне не докато българите не придобият културата да почистват след домашните си любимци... Аз не бих искал под чадъра до мен и сина ми да тръска козина някакво куче...колкото добродушно и сладко да е
1.
Лигла
17.07.2012 10:48:29
9
9
Ами, в този ред на мисли утре може да те подразнят и гларусите, които правят "голямо бонго" във водата и обикалят между хавлиите... Ами рибите и другите морски твари?! Ако търсиш стерилна среда, явно плажът не е за теб - ходи на басейн най-добре и остави лигавите тинейджъри и и кучетата им да се забавляват сред природата, защото плажът е природа, а не стерилен басейн!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо транспортът ни е като в Африка? От Бургас до София ще се пътува за 3 часа с влак, а до Плевен – над седем? Защо транспортът ни е като в Африка? От Бургас до София ще се пътува за 3 часа с влак, а до Плевен – над седем? Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Мантинела разряза кола, шофьор оцеля по чудо Мантинела разряза кола, шофьор оцеля по чудо  Тежката катастрофа е станала на булевард "Ботевградско шосе" в София Учениците от четвърти клас на изпит по български език и литература Около 55 000 деца се очаква да се явят на националното външно оценяване Вижте как ще се повишават пенсиите през следващите три години Вижте как ще се повишават пенсиите през следващите три години МФ публикува Конвергентната програма за следващите три години – от 2024 до 2027 г Няма и помен от "Ергенът" 2, Валерия празнува РД-то си куче Няма и помен от "Ергенът" 2, Валерия празнува РД-то си куче Миналата година покрай рождения ден на хубавицата отново имаше скандал с Евгени, не само защото много фенове отбелязаха, че тя се държи ужасно с него, но и защото ясно се виждаше, че не е сред желаните гости на партито Не искаме аналогови матури, ще ги дигитализираме, обяви образователният министър Не искаме аналогови матури, ще ги дигитализираме, обяви образователният министър В над 750 училища в цялата страна се провеждат матури, работи се при дефицит на време, за 15-20 минути трябва да се разпечатат материалите за от 200 до 300 зрелостника в едно училище Сърцето на тази риалити звезда е разбито, но тя намери начин да го излекува Сърцето на тази риалити звезда е разбито, но тя намери начин да го излекува Сицилия лекува души с цветовете си, онези розови оттенъци, светлосенките, усмивките на хората, написа в социалните мрежи Елена от Ергенът Граничните полицаи стават и катаджии Граничните полицаи стават и катаджии Те ще могат да спират автомобили и да глобяват нарушители в периметъра на пропускателните пунктове и граничните зони Той е най-известното мъжко жиголо, а в списъка му има политици, бизнесмени... Той е най-известното мъжко жиголо, а в списъка му има политици, бизнесмени... Почти всички го поръчвали чрез популярна интернет платформа, където се представяли с истинските си имена Кошмарни тапи на две граници Кошмарни тапи на две граници Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и на ГКПП "Маказа" на вход за леки автомобили
Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Той ще се срещне с българския премиер Димитър Главчев 200-метрова "трапеза" на "Шан-з-Елизе" в Париж 200-метрова "трапеза" на "Шан-з-Елизе" в Париж Хиляди французи си устроиха пикник Десетки загинали след взривове край Рафа, „Хамас" обвини Израел в клане Десетки загинали след взривове край Рафа, „Хамас" обвини Израел в клане Възникнал е пожар в лагер за разселени. Бременна жена е сред загиналите Буквите на древните българи използвани не само за глаголицата, но и за латинската, и за гръцката писменост Буквите на древните българи използвани не само за глаголицата, но и за латинската, и за гръцката писменост Църко и Страхота от Солун, наричани Кирил и Методий, произхождат от стар древнобългарски род, който се е изселил от Стара Велика България Какво ще направи Чоткин след победата в "Хелс Китчън" Какво ще направи Чоткин след победата в "Хелс Китчън" Вдига сватба Годеникът й почина в деня на сватбата им: Беше неутешима, а 3 години по-късно разкри ужасна тайна Годеникът й почина в деня на сватбата им: Беше неутешима, а 3 години по-късно разкри ужасна тайна Исках да избухна от гняв, признава тя Почина гений, който радваше милиони Почина гений, който радваше милиони Композиторът на Дисни издъхна  Бившата съпруга на някогашния кмет на Варна Кирил Йорданов с отличие като учител Бившата съпруга на някогашния кмет на Варна Кирил Йорданов с отличие като учител Любопитна подробност е, че освен като учител, Йорданова, която запази фамилията на някогашния варненски кмет, понастоящем е водач и на партийна листа на Обединение за нова България за вота на 9 юни Зеленски за пръв път проговори за мир, иска среща с Русия Зеленски за пръв път проговори за мир, иска среща с Русия За всички нас ще бъде удоволствие да установим мир, заявява украинският президент Поверително от Уиндзор: Кейт Мидълтън бе в кома, защото... Поверително от Уиндзор: Кейт Мидълтън бе в кома, защото... Имало сънотворни в чая 
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня Учителката:
- Кажете ми противоположното на "Децата правят грешки в тъмното"!
Иванчо:
- Грешките в тъмното правят деца...
Виц на деня Виц на деня - Защо пиеш толкова много!?
- Обикновено аз пия малко - 100 грама. Ама след 100 грама в мен се събужда друг човек. Е тва говедо пие като смок!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Най-хубавото на 20-годишните момичета са техните 40-годишни майки.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори