С тази рецепта за пълнен бут ще впечатлите всички вкъщи
Много подходяща както за празнична трапеза, така и за всеки ден
Тази рецепта за пълнен бут с кашкавал и чесън е много подходяща за празнична трапеза. Но може да си го приготвите и за вечеря.
Необходими продукти
1-2 кг свински бут
1 кг картофи
250 г кашкавал
7-8 скилидки чесън
2 чушки
200 г гъби
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. олио
2-3 зърна бахар
1 ч.л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Разрязваме свинския бут на много места. Настъргваме кашкавала и към него прибавяме чесъна, черния пипер и бахара. Разбъркваме и слагаме получената плънка в оформените джобове. Допълваме с резен чушка и гъби. Намазваме бута с олио и го поръсваме с черния пипер и сол на вкус. Обелваме и нарязваме картофите. Сипваме останалото олио в тава и доливаме бялото вино. Добавяме свинския бут и картофите. Печем ястието 60 мин във фурна, загрята на 190º.
Нова ера на зарядните устройства
Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен
Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта
Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия
Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета
Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната
Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза
Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас
Експерт съветва как да се движим безопасно в снежна и заледена обстановка
Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара
Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката
Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си
