Вземете 2 яйца и 3 чаши брашно и направете най-ароматните питки
Може да ги пробвате както със сладки, така и със солени плънки
Тестените изделия са едно от любимите ястия на много хора. Причината е, че са универсални. В тях може да се съчетаят много и различни пълнежи. Например, има тестени изделия с гъби, месо, лук и яйца. Освен това има и сладки тестени изделия. Те приличат на десертни печива, тъй като се консумират с чай или мляко.
Такива тестени изделия се приготвят с горски плодове и плодове. Освен тези пълнежи, са известни и изварените тестени изделия. Те се класифицират едновременно като десертни и като обикновени печива. Вероятно това съотношение е свързано с факта, че изварените тестени изделия могат да бъдат и сладки, и солени. Всичко зависи от идеята на кулинаря, който ги приготвя.
Продукти за тестото за изварени тестени изделия:
кефир – 250 мл;
сода за хляб – 0.5 ч.л.;
сол – 0.5 ч.л.;
яйца – 2 бр.;
растително масло – 50 мл;
брашно – 480 г.
Продукти за пълнежа:
извара – 100 г;
сирене – 100 г;
масло – 100 г.
Приготвяне на изварените тестени изделия:
В купа с кефир изсипваме содата, „гасим“ я в кефира. Разбиваме яйцата в кефира, изсипваме растителното масло и разбъркваме старателно съставките.
Изсипваме брашното и солта в яйчената смес, омесваме тестото. След като всички съставки се съединят, продължаваме да месим тестото върху масата.
Разделяме тестото на малки топчета, които разточваме на питки с диаметър 20 см. Намазваме всяка кора с меко масло, като подреждаме една върху друга 6 кори.
Повтаряме същите действия с втората група топчета. Прибираме корите в хладилника, предварително опаковани в найлонов плик.
Оставяме корите, докато маслото се втвърди.
През това време приготвяме пълнежа – настъргваме сиренето на ситно ренде, смесваме го с изварата.
Изваждаме охладените кори от хладилника и ги разточваме на големи, тънки, правоъгълни пластове.
Навиваме и двата пласта на рула, като ги разделяме на малки парчета – ширината на едно мини руло е 2 пръста.
Поставяме рулцата вертикално и ги разточваме на питки с диаметър 7-10 см.
Във всяка питка поставяме по една супена лъжица от пълнежа, като запечатваме изварата вътре.
Подреждаме тестените изделия в тава, намазваме ги със смес от жълтък и мляко.
Печем тестените изделия на 180 градуса за 25 минути.
Накрая печивото се получава многолистно и красиво.
Изварата вътре се съчетава със сиренето. Можете да добавите и пресни подправки към пълнежа, според вкуса.
Нов световен трансферен футболен рекорд?
Ад за 400 български семейства заради „Магнитски“, стотици санкционирани от банките се развеждат
Известна като "кукла Барби" почина при много мистериозни обстоятелства
Влизаме ли неподготвени в еврозоната? Гечев каза кога ще се нормализират цените
Шофьор на ученически автобус почина зад волана
Русия предизвика драмата на дербито Локо - Ботев
Анджелина Джоли посети Украйна с бронирана жилетка
Лео Меси ще играе на километри от България?
